недоліки у сучасній освіті
Відправлено 08 вересень 2009 - 14:11
Відправлено 08 вересень 2009 - 20:39
Я працюю в дитячому садочку, куди ходить моя донька. За ці майже 2 роки впевнилась: основний недолік - нестача фінансування. Через це й нестача кадрів, і переповненість груп, і небажання більшості педагогів "викладатися" у праці, і конфлікти з батьками - Боже, якби ви знали, як огидно просити ці гроші в батьків на миючі засоби, нові посібники і таке інше!
Зараз все активніше вводиться "нова" програма для дошкільників "Я у Світі". Програма чудова, але вона розрахована на присутність в групі одночасно двох вихователів і помічника, не рахуючи няні. Інакше не можна реалізувати її навіть у групах по 15-20 дітей. Що казати про переповнені групи по 30-35???
Відправлено 08 вересень 2009 - 21:28
І не вірте, що наша освіта, навіть "радянська"-найкраща, то блеф. :db: Нас навчили тільки Читати ( тонами-кілограмами), от ми і сама Читаюча ( була) нація ( разом з пострадянським простором вкупі). І що з того? Аналітичні таланти у 90% заснули через атрофію освіти та викладачів.
А що роблять зараз? Те саме-завалюють дітей-студентів макулатурою, а в результаті-ми зустрічаємо поголовно "недороблених" спеців:(які, логічно, не мають часу-коштів, щоб розпочати себе навчати самостійно-життя біжить, треба заробляти на хліб. Замкнений круг.
Та, то болюча для мене тема-вітчизняний виробник освіти:). Ви попросіть у викладача програму річну по тому предмету, в якому розбираєтесь- волосся почне на голові рухатись. І діти-в стресі, а в голові-дірочка від бублика. :D
Не дає українська освіта вудку, щоб навчитись ловити рибу, вона тільки розповідає, що десь там, близько десь, може там, а може тут,є та вудка, а яка вона, ніхто не бачив...
Бідність держзакладів-то окрема тема (
Відправлено 25 вересень 2009 - 16:02
Принцеса Софійка (8.9.2009, 14:11) писав:
Головний недолік - це бездумність впровадження запозиченого. Наша середня освіта БУЛА найкраща. Погано у світовій спільноті зустрічали випускників ВИШів. т вищу освіту і реформували б. Вийшло так, що повністю зруйнували средню. Тепер взялися за дошкільну освіту (я маю на увазі нову програму для дитячих садків). На жаль, посилання на статтю не можу дати. Кому цікаво - вишлю.
Якщо раніше, коли я працювала в садочку під час перевірки могли сказати: чому у вас 5 вазонів на вікні. За програмою - 4! І таким чином вимагати хабаря, то сьогодні вихователь може сказати: "А ця дитина не хотіла займатися, тому і не навчилася нічого".
Відправлено 24 жовтень 2009 - 11:08
Можливо скажу банальність але... погодьтесь керівник закладу має багато важілів для удосконалення як матеріально-технічного стану так і навчально-виховного процесу.... звичайно, якщо цей керівник працює на благо...ну, хоча б дітей та креативно мислить.
В більшості (я кажу про власний досвід) керівник працює на благо...вибачте, себе, свого статусу, і його креатив спрямовується на власний карман.
А якщо у закладі ще й кілька вагомих керівних посад, то тут може вийти як у літературному шедеврі - "Лебідь, рак та щука".
Відправлено 07 листопад 2009 - 22:19

Донечці-помічниці Вікторії 5 рочків 10 місців.Нашій сім"ї 7 років 4 місяці
Відправлено 05 грудень 2009 - 13:51
Відправлено 07 листопад 2010 - 14:24
Відправлено 07 червень 2011 - 22:07
так ні... наших дітей загружають крім 3 -4 осн. предметів в день ще 2 загальними, наприклад економіка, християнська етика... і т. д...
+ екзамени наприклад в 4 класі... чи як то вона кажеться атестація...
НАЩО питається.... дітям додому задавали по 3 варіанти з книжечок в добавок. дитина в обморок паде від хвилювань що не напише... чи забеде щось... вони ж маленькі. у них все серйозно...
а вимоги шкільні чи стандарти хто небуть читав... та то жах. я навіть не хочу висловлюватись на рахунок нашої освіти.
тай вчителі, тут займають свою нішу...давлять соки з дітей, аби лиш показати що вонр не дарма гроші беруть... ніхто й не думає, що дитині тяжко що вона навіть в суботу немає коли мультик глянути...бо як це дитина не берер репетитортсво з іноземної в 3 класі... вона ж буде тупою....
от така в нас освіта!

Допомога