Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: недоліки у сучасній освіті - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

недоліки у сучасній освіті Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Принцеса Софійка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 08 вересень 2009 - 14:11

:good: Дорогі матусі, дітки яких відвідують дитячі садочки, школи, інститути. Звертаюся до Вас з таким питанням :help:: Які Ви бачите недоліки у сучасній дошкільній, початковій, середній і вищій освіті :good:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   koshkalama 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 вересень 2009 - 20:39

Це не питання, це тема для дисертації.
Я працюю в дитячому садочку, куди ходить моя донька. За ці майже 2 роки впевнилась: основний недолік - нестача фінансування. Через це й нестача кадрів, і переповненість груп, і небажання більшості педагогів "викладатися" у праці, і конфлікти з батьками - Боже, якби ви знали, як огидно просити ці гроші в батьків на миючі засоби, нові посібники і таке інше!

Зараз все активніше вводиться "нова" програма для дошкільників "Я у Світі". Програма чудова, але вона розрахована на присутність в групі одночасно двох вихователів і помічника, не рахуючи няні. Інакше не можна реалізувати її навіть у групах по 15-20 дітей. Що казати про переповнені групи по 30-35???
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маркіза Каприза 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 08 вересень 2009 - 21:28

Я надивились тих недоліків і зі сторони школяра,студента, і зі сторони-викладача. Тому працюю викладачем -приватно,зі своїм арсеналом. Зокрема,є з чим порівнювати, так як маю другу освіту-бакалавра у Франції.
І не вірте, що наша освіта, навіть "радянська"-найкраща, то блеф. :db: Нас навчили тільки Читати ( тонами-кілограмами), от ми і сама Читаюча ( була) нація ( разом з пострадянським простором вкупі). І що з того? Аналітичні таланти у 90% заснули через атрофію освіти та викладачів.
А що роблять зараз? Те саме-завалюють дітей-студентів макулатурою, а в результаті-ми зустрічаємо поголовно "недороблених" спеців:(які, логічно, не мають часу-коштів, щоб розпочати себе навчати самостійно-життя біжить, треба заробляти на хліб. Замкнений круг.
Та, то болюча для мене тема-вітчизняний виробник освіти:). Ви попросіть у викладача програму річну по тому предмету, в якому розбираєтесь- волосся почне на голові рухатись. І діти-в стресі, а в голові-дірочка від бублика. :D
Не дає українська освіта вудку, щоб навчитись ловити рибу, вона тільки розповідає, що десь там, близько десь, може там, а може тут,є та вудка, а яка вона, ніхто не бачив... :lol:
Бідність держзакладів-то окрема тема ( :wacko: з іншої сторони медалі-завідувачки дитячих садочків " записують" за бариші діток до садочка, вчителі нав'язують непотрібні факультативи-"репетиторство",-питається в задачі " а чому на уроці не навчила ?" і т.п). Бідність держзакладів-то тільки тема для розмови, але не для справи :help: :cray: нас з вами, непрацюючих при казні. А реформа освіти на індивідуальному рівні-в наших руках, тому що можемо мати хоч мізерний, але вибір... :cray:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natalinka 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 вересень 2009 - 16:02

Перегляд повідомленняПринцеса Софійка (8.9.2009, 14:11) писав:

:aggressive: Дорогі матусі, дітки яких відвідують дитячі садочки, школи, інститути. Звертаюся до Вас з таким питанням :give_rose:: Які Ви бачите недоліки у сучасній дошкільній, початковій, середній і вищій освіті :girl_devil:

Головний недолік - це бездумність впровадження запозиченого. Наша середня освіта БУЛА найкраща. Погано у світовій спільноті зустрічали випускників ВИШів. т вищу освіту і реформували б. Вийшло так, що повністю зруйнували средню. Тепер взялися за дошкільну освіту (я маю на увазі нову програму для дитячих садків). На жаль, посилання на статтю не можу дати. Кому цікаво - вишлю.
Якщо раніше, коли я працювала в садочку під час перевірки могли сказати: чому у вас 5 вазонів на вікні. За програмою - 4! І таким чином вимагати хабаря, то сьогодні вихователь може сказати: "А ця дитина не хотіла займатися, тому і не навчилася нічого".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украся Поділля 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 жовтень 2009 - 11:08

Причин багато, аби на них хтось зважав та намагався недопустити. Озвучу одну з них, не головну та вагому.

Можливо скажу банальність але... погодьтесь керівник закладу має багато важілів для удосконалення як матеріально-технічного стану так і навчально-виховного процесу.... звичайно, якщо цей керівник працює на благо...ну, хоча б дітей та креативно мислить.
В більшості (я кажу про власний досвід) керівник працює на благо...вибачте, себе, свого статусу, і його креатив спрямовується на власний карман.
А якщо у закладі ще й кілька вагомих керівних посад, то тут може вийти як у літературному шедеврі - "Лебідь, рак та щука".
My Signature
Зображення
Навчайтесь у всіх але не повторюйте нікого!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   nadeжда 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 листопад 2009 - 22:19

Коли я навчалась на останньому курсі ввели замість опитування написання тестів.На мій погляд потрібно більше живого спілкування та обговорення тієї чи іншої теми,більше дискусій,а не банального обведення кружечком правельної відповідді у тестах.
My Signature
Донечці-помічниці Вікторії 5 рочків 10 місців.Нашій сім"ї 7 років 4 місяці
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lori 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2009 - 13:51

Самий суттєвий недолік - матеріально-технічна база, починаючи з дошкільних закладів! А якщо десь і є сучасний комп. клас та ін, то немає отих як їх раніше називали ентузіастів, щоб ефективно і грамотно це використовувати. Заробітна плата така що не спонукає нікого працювати в ногу з сучасністю. :unknw:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irinkad 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 листопад 2010 - 14:24

Фінансування освіти це дійсно величезна проблема, діти просто не отримують того що мали б отримати. Харчування неповноцінне, тоді постійні хвороби, недостатньо необхідних іграшок і матеріалів, дитина втрачає у своєму розвитку. Але найбільше турбує байдужість, немає умов для проведення фізкультури, дарма, півроку шукаємо вчителя музики чи тренера з плавання, група немає постійного вихователя, міняються майже щомісяця, що поробиш зарплата мала ніхто не хоче працювати. Всім би хоч трошки більше відповідальності і небайдужості, батькам, вихователям, вчителям. Батьки- маєте можливість подарувати зайву іграшку чи книжку- подаруйте, можете зробити щось своїми руками- зробіть. Дітям користь, і у вихователя на серці стане хоч трішеки тепліше від відчуття, що він не сам на сам з проблемою. Вчителі і вихователі будьте уважними до дітей і відповідальними до своєї роботи. Точно не памятаю хто сказав і може не дослівно, але напишу. Є дві професії у яких брак недопустимий, це лікарі і вчителі, бо у першому випадку ціною помилки є людське життя, а в другому людська душа.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ксюшик_z 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2011 - 22:07

як на мененаша освіта - то сплошний недолік. таке враження що всі хто вгорі так і мріють зробити всіх мулярами і штукатурами... ну скажіть чому не можна наприклад обрати для 3 класу такі предмети як математика , читання, рідна мова, музика, малювання і фізкульт. причому останні 3 не оцінювати а розвивати за програмою , а в кінці зараз. і все. адже не кожна дитина має в собі талант чи гігант силу. в такому випадку дитина повертатиметься додому з 8,00 в 11 максимум. а увесь вільний час після уроків і ДЗ приділити тому на що є спрямування, танці іноземна вокал і т.д.

так ні... наших дітей загружають крім 3 -4 осн. предметів в день ще 2 загальними, наприклад економіка, християнська етика... і т. д...
+ екзамени наприклад в 4 класі... чи як то вона кажеться атестація...

НАЩО питається.... дітям додому задавали по 3 варіанти з книжечок в добавок. дитина в обморок паде від хвилювань що не напише... чи забеде щось... вони ж маленькі. у них все серйозно...

а вимоги шкільні чи стандарти хто небуть читав... та то жах. я навіть не хочу висловлюватись на рахунок нашої освіти.

тай вчителі, тут займають свою нішу...давлять соки з дітей, аби лиш показати що вонр не дарма гроші беруть... ніхто й не думає, що дитині тяжко що вона навіть в суботу немає коли мультик глянути...бо як це дитина не берер репетитортсво з іноземної в 3 класі... вона ж буде тупою....

от така в нас освіта!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн