Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Допоможіть з висаджуванням - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Допоможіть з висаджуванням висаджування малюка у кілька разів підвищує рівень материнської чуйнос Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Йанка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 вересень 2009 - 09:41

Вже трохи обговорювали про висаджування у темі "Підгузки з тканини".
Я для себе конкретно вирішила, що прродній догляд за немовлям є для мене та для моєї дитини найприйнятнішим. Тому від одноразових підгузків, як для постіного використання, я вже наперед відмовилася. Хоча зовсім викинути їх з нашого життя я не бажаю.
В інтернеті є достатньо інформації про користь висаджування, та хотілось би почути досвід матусь.
І ще цікавить такий нюанс - у що і як пеленати дитину, чи підкладаєте ви клійонку. У що тоді вдягати дитинку, коли ви з нею у слінгу?
Як швидко ви почали впізнавати позиви дитини до випорожнень?
ЯК висаджувати дитинку вночі?

Я мала на увазі не привчання до горшика, а раннє висаджування. Тобто висаджування із самого народження і не на горшик, а скоріше на марлю, клейонку, у миску.
Знаю тільки одну позу при такому висаджуванні - спиною до мами, спершись на її живіт.При цьому мама завжди підтримує малюка під колінця, трохи розвівши ніжки.
також знаю, що можна висаджувати при годуванні, але не уявляю, як це виглядає :unknw:
My Signature
Зображення
Зображення
Сльози падали мов дощ - наш Іллюшка плакав.
- Мама, де твій смачний борщ, що я вчора знямкав?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   КМР 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 вересень 2009 - 10:16

Знайшла таку інформацію, може пригодиться!
Прихований текст

My Signature
Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 07 вересень 2009 - 10:40

Йанка, я малого висаджувала десь до півроку чи трохи більше - не пам"ятаю вже. Вночі прокидалася від кожного ворушіння дитини і тримала на горщик - було по-різному, іноді навіть не прокидався, іноді плакав але пісяв, іноді не пісяв але плакав. Щоб не стелити клейонку під весь диван, мостили невеличке "гніздечко" з махрового простирадла, зверху клейонку, потім пеленку. брали сучасні клейонкі, такі трошки м"які, вони не парять на відміну від старих звичайних (на собі перевіряла))
я малого не пеленала. на час прогулянок одягали штаці і під них марлевий підгузник (чи трусики замість штанців коли тепло).
почали висаджувати десь з тижня, до того дозволяли вільно пісяти і міняли пеленку

що ще цікаво - пиши, бо не можу згадати

Користувач подумав і додав через 6 хв.:
при годуванні висаджували ми боком - я малого годую, і в цей час розсовую свої ноги, так що його попа над мискою, яка знизу стоїть, і він пісяє. з дівчатками - не знаю як, але з хлопчиками є великий шанс не попасти в миску =)
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   АмІнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 08 вересень 2009 - 17:02

Йанка, ятакож цікавилась цим питанням.. але поки що щось не дуже в мене виходить із тим раннім висаджуванням.. почитайте ось цю
Прихований текст
у... може вам допоможе чимось..

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 08 вересень 2009 - 17:52

My Signature
ЗображенняЗображення
Мелодія кохання - це сміх дітей, народжених в любові!
  • 2
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 жовтень 2009 - 21:43

Щось у нас з висаджування не дуже виходить.
у перші дні ще більш менш виходило і пісяли і какали.
а от тепер, не дуже
Ми часто пукаємо, і тому пелюшки всеодно брудні
І газікі нас часто турбують. малюк турбується через то, а я не розумію, чи він пукає чи какає.
Може буде виходити, коли ці метеоризми закінчаться?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pacis 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 00:10

Перегляд повідомленняЙанка (10.10.2009, 22:43) писав:

Щось у нас з висаджування не дуже виходить.

Ну, ви ще зовсім маленькі :) Газікі ще трошки будуть, все нормально. Просто не кидайте цю справу, і все буде нормально :)
Ще вам згодиться таке ком"юніті, почитайте. Я вам не можу щось порадити, бо ми тим пізно почали займатися, вже дитина звикла до підгузків. Тому мабуть зовсім інший досвід.
Прихований текст

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 10:59

pacis, СпасиБі, ссилочка дуже корисна.
Будемо і надалі висаджувати. а то чоловік вже схильний до одноразових підгузок звернутися.
А попку спробую заварною роммашкою протерати.
Короче я вже налаштувалася на позитивну хвилю.
Ще раз спасибі.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 14:17

Перед народженням Цвітанки я теж думала, що достатньо бути просто уважноюі проблем із пелюшками не буде.
Моєї уважності не вистачило. Вихід знайшли в тому, що до двух місяців мала лежала постійно з голою попою. під рукою завжди були марлеві підгузники, щоб замінити запісяний.
Дещо із наведених зсилок мене шокувало. наприклад півгодинне тримання малюка над мискою. Як на мене, то це знущання. І над мамою і над дитиною. Або вставання серед ночі і чекання над горщиком доки мелеча зробить свої справи.
Є ситуації, коли можна висадити дитину - після сну, якщо прокинулася сухою, після прогулянки, якщо дотерпіла до дому. Але навіщо обертати на кошмар догляд за малюком? Якщо щось не йде , то не силуйте себе. Пошукайте інший вихід. Найголовніше - це комфорт мами і дитини.

Повідомлення відредаговано Ясна: 11 жовтень 2009 - 16:28

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 14:24

Перегляд повідомленняЯсна (11.10.2009, 15:17) писав:

Якщо щось не йде , то силуйте себе. Пошукайте інший вихід. Найголовніше - це комфорт мами і дитини.

Тут я з вами згодна. Але ж ніхто не силує мамусь повторювати все те, що написано. Краще до дитини прислухатися, та не робити проблем з дрібниць. У мене от дитина в тих позах, що наведені в книжках , ні пісяти, ні какати не хоче. Або грається, або вередує :) Тому якось дивлюся, спостерігаю, так один до одного пристосовуємось. А в ком"юніті якщо почитати, там також не у всіх виходить, а обмін досвідом дуже корисний.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 14:32

Користувач подумав і додав через 40 хв.:

Цитата

Если мама внимательна к нуждам своего ребенка и не игнорирует его позывные, то она берет малыша в удобную позу, прикладывает к груди и похлопывая по половым органам, дает ему возможность комфортно опорожниться.

Це теж дещо насторожує. Для чого хлопати по статевих органах? Схоже на дресировку. Де ж тоді природнє бажання малюка випорожнитися?

Я місяців до 4 клала малечу спинкою собі на коліна, знизу під попою ставила велику миску, піднімала під колінки ніжки. Якщо мала не справлялася за хвилинку, то не силувала її.

Прихований текст

тут пози для висаджування малечі. правда дітки досить величенькі.

Користувач подумав і додав через 41 хв.:
Почему у мамы не получается высаживать своего ребёнка, или
7 основных ошибок, мешающих принять и использовать метод естественной гигиены малышей
Текст, що розкривається
1. Завышенные требования, перфекционизм
Некоторые думают, что в методе естественной гигиены малышей нужно «ловить все “делишки” во что бы то ни стало» или к году научить ребёнка полностью самостоятельно пользоваться горшком. Но это не так! Временами нам хочется всего и сразу, но стремимся-то мы не к этому! Смиритесь с неизбежными промахами и шагами назад, это не неудачи, а закономерности развития нового навыка и способа жизни вместе с малышом. Задача мамы — научиться слышать и понимать всего ребёнка и быстро отзываться на его нужды, помогать там, где малыш просит. И помнить, что не всё всегда получается сразу.

2. Мама не улавливает ритмы, пропускает знаки
Бывает. Получается это обычно из-за напряжённости и пристального внимания к процессу, что не на пользу ни маме, ни её крохе. Получается замкнутый круг: чем больше хочется успеха и прикладывается активных стараний, тем хуже результат.
Выход здесь - расслабиться, разрешить себе ошибки, «отпустить» ситуацию. Представить, что у Вас всё уже получается, спокойно продолжать прислушиваться к малышу. Внимание, терпение — и всё получится. Хорошо, если есть к кому обратиться за поддержкой. Важно даже просто знать, что другие мамы рядом с Вами тоже высаживают своих детей и временами промахиваются, и здесь нет ничего страшного.

3. Постоянное преодоление трудностей
Результатов нет или они очень скромные и нестойкие, или даются слишком большими усилиями, и, в конце концов, мама сдаётся. А причины очень просты — неудобно. Не удаётся найти себе удобные место, время, обстановка, одежда, приспособления и приёмы для высаживания. Часто проблема решается быстро и чисто технически, стоит только продумать детали процесса.

4. Боязнь промахов
Из-за этого мама напряжена и взволнована, это мешает сосредоточиться на внимательном и нежном отношении к малышу, на быстрой помощи ему в его потребностях. Страх детских выделений часто прикрывают заботой о младенце, относят для себя высаживание к «дрессировке» и даже не пробуют начать. Выделения маленького ребёнка — это не токсичные отходы, они не представляют опасности. Даже если ребёнок уже утратил врождённые способы сигналить о своих потребностях, всё равно выделительные процессы идут в определённом ритме, и его вполне можно узнать, изучить, увидеть. Из крохи, на котором нет подгузника, не льётся постоянными потоками, как из крана!
Для малыша очень важно получить правильное представление о естественных природных процессах, которые с ним происходят. Пятна и промахи — это не провал высаживаний, а просто один из аспектов движения вперёд.

5. Неуверенность в своих силах и неверие в себя
Мама видит и чувствует сигналы, но не действует, потому что не доверяет себе. Сюда же относится неудобства психологического плана, в том числе и от того, что мама не встречает поддержки среди своих родных и «неудобные» мысли — сомнения в необходимости высаживания своегоребёнка.
Доверьтесь себе и своему малышу! Расслабьтесь, не ждите скорых результатов, хвалите себя за каждый маленький успех. Постепенно Вы поймёте, какие именно действия дают результат, почувствуете, как окрыляет Вас крепнущая связь с Вашим крохой, каком приятным может быть ваше взаимодействие.

6. Излишний контроль
Мама пережимает планку, постоянно бдит, часто выдёргивает малыша и пытается высадить, прерывает игры или другим образом резко нарушает личное пространство ребёнка. Так может получаться из-за подмены цели, когда стремления направлены не на помощь малышу и сотрудничество с ним, а всегда сухие штанишки. Ребёнок вовсе не «должен высаживаться»! Помогать малышу в его естественных потребностях — это наш выбор, и, следуя ему, мы идём за ребёнком, его сигналами и ритмами.

7. Недоучёт возрастных особенностей
До 3 мес. малыш полностью полагается на маму, ожидает от неё помощи во всех своих отправлениях, охотно сигналит о них и с радостью сотрудничает с мамой. Детишки постарше уже могут и хотят отчасти сами контролировать процессы, с ними происходящие, они начинают изучать, что и как случается, хотя всё равно ещё сильно нуждаются в маминой помощи. Дети старше 6 мес ещё больше независимы от мам — заканчивается «ручной» период, малыши сопротивляются высаживанию, стараются сделать «дела» без свидетелей. Ребёнку надо разобраться, что происходит с его телом, что откуда выделяется и почему. Примерно после года, до 1,5—2 малыш осваивает горшок.
Если мама попробует «дожимать» подросшего карапуза и высаживать его постоянно, так же часто, как новорождённого, очень вероятен жёсткий отказ вообще от какой бы то ни было маминой помощи.
Что тут можно сделать: для начала оставить кроху в покое. Мягко, ненавязчиво показать малышу, где и как он может оправиться самостоятельно, внимательно наблюдать за его поведением и сигналами, которые малыш подаёт, чтобы вовремя подключиться и помочь в тех случаях, когда малышу потребуется Ваша поддержка. Наиболее просто договориться о высаживании после снов и ночью.

Метод естественной гигиены означает понимание своего малыша, помощь ему в естественной потребности быть сухим и чистым, получать поддержку мамы. В нём нет ничего запредельного и ужас как сложного. Миллионы матерей на свете прямо сейчас растят своих малышей, не пользуюсь подгузниками вообще.
Считается, что проще освоить высаживание, пока ребёнок младше 3—4 мес., но успеха можно достигнуть и позже. А если же рассматривать вопрос шире, как помощь своему малышу, внимание к нему, понимание его потребностей и ожиданий — то начать прислушиваться и помогать никогда не поздно!

Повідомлення відредаговано Ясна: 11 жовтень 2009 - 15:08

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 15:49

ну а від цього мене просто розірвало :wacko:

Цитата

Если возникает сопротивление, возмущение, крики, но мама решила идти дальше, то делаем такую штуку – называется «осада» (в этом процессе очень важно эмоциональное состояние мамы, ее решительный настрой на сей процесс) Мама берет ребенка в позу высаживания и ждет, пока пописает полную порцию (был случай: одна мама держала 6(!) часов, так что можно запастись едой и питьем J). Ребенок орет, выгибается, сопротивляется…. Мама – 0 внимания, держит спокойно, ждет пока пописает (слышала, как делились опытом на курсе- кто 10 минут держал, кто 20). «Осаду» обычно достаточно провести 3-4 раза, чтобы все наладилось и ребенок писал по вашему требованию всегда.

Ніколи б не подумала, що метод природнього висаджування є методом дресирування пісяти за вимогою мами. :wacko:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 16:01

Перегляд повідомленняЯсна (11.10.2009, 16:49) писав:

ну а від цього мене просто розірвало :smile:
Ніколи б не подумала, що метод природнього висаджування є методом дресирування пісяти за вимогою мами. :smile:

Думаю, ми всі розумні люди і мучити своїх дітей не будемо. Тому не дуже доречне цитування таких жахливих речей. Краще поділіться своїм досвідом, або посиланнями та методиками, що стали у пригоді саме вам.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vanilla 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 16:24

Ясна, дякуємо за силочку (пози для висажування). Я ніколи не чула про висажування з раннього віку, може нам вже пізно, але ми будемо пробувати. =)
  • 0
  • Back To Top

• PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 16:26

pacis,
нажаль, це ще не жахи. Я натрапила на повідомлення, де шестимісячному малюкові зламали ніжку, намагаючись втримати на горщику.
А раптом когось це втримає від насилля над дитиною.
щодо мого досвіду, його я докладно описувала в темі про підгузники із тканини.
Місяців із шести саджу на горщик після сну, або коли з"являється передчуття, що мала зараз попісяє.
Треба сказати, що передчуття рідко обманює. коли я не іноді не довіряю йому і не хочу марно турбувати дитину роздяганням -одяганням, то діло завжди закінчується мокрими трусами.
Насильно я дитину на горщику ніколи не тримаю. Загулюю чимось.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vanilla 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 16:42

А в нас вийшло, щойно синочок прокинувся, і я потримала його над унітазом, і він попісяв. =). десь через хвилинку.
  • 0
  • Back To Top

• PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 16:59

Vanilla,
вітаю з успішним початком!
ви молодці, раз і готово
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 19:18

Перегляд повідомленняЯсна (11.10.2009, 17:26) писав:

pacis,
нажаль, це ще не жахи. Я натрапила на повідомлення, де шестимісячному малюкові зламали ніжку, намагаючись втримати на горщику.
А раптом когось це втримає від насилля над дитиною.

Можливо, я дуже обережно ставлюся до всього, що написано, де б то не було, в книжках про виховання дітей, чи, в даному випадку, керівництвах по висаджуванню.
Не все я пробую, і не з всім згодна. Якщо внутрішньо душа не лежить до чогось, я робити того не буду.
Вважаю, що висаджування, перш за все процес налагодження зв"язку між мамою та дитиною. Дитинка потребує допомоги мами в процесі випорожнення, і мама повинна дати зрозуміти дитинці, що вона може і хоче їй в цьому допомогти. :)
А не дресування зовсім :)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 19:36

Перегляд повідомленняVanilla (11.10.2009, 17:42) писав:

А в нас вийшло, щойно синочок прокинувся, і я потримала його над унітазом, і він попісяв. =). десь через хвилинку.

Вітаю! я теж пробувала, але мені, чесно, терпіння і впевненності не вистарчає :aggressive:
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 11 жовтень 2009 - 19:42

Ми на горшочок сідали з 6 місяців, коли донечка нормально сиділа, трохи пізно по ваших мірках, та все ж. Згідна з дівчатами щодо насилля, але інколи буває, що дитинка дуже капризує і сідати не збирається, хоча і хоче, потім пісяє поруч, коли заспокоїться, тому вихід я знайшла такий: в першу чергу дитинку треба заспокоїти, ну хто буде пісяти в стані стресу, хоч годину тримай! Тому я обнімала її міцно, потім, коли маля трохи заспокоїться я пускала водичку чи, таке було пару раз, торкалась малечі мокрою рукою, і все дитинка, спокійно робила свою справу. Категорично проти насилля в таких ділах, а ще проти, коли батьки бють чи встидають діток, якщо ті сходили не туди, куди треба, це дуже погано, в мене такі речі дітки витворяли :aggressive: , але я терпеливо витирала ті какашки по всій хаті, зла була на себе, бо якщо це стається, то виключно через мою неуважність, це дуже страшно налякати дитинку через таке, тоді в і дорослому житті комплексів добавиться і невідомо як підуть далі "справи з горшком".
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 жовтень 2009 - 15:56

Перегляд повідомленняЯсна (11.10.2009, 15:32) писав:

Користувач подумав і додав через 40 хв.:
Це теж дещо насторожує. Для чого хлопати по статевих органах? Схоже на дресировку. Де ж тоді природнє бажання малюка випорожнитися?

Не знаю щодо статевих органів, але коли дитинка хоче какати можна легенько погладжувати, похлопувати, торкатися попки.
Це пояснюється тим, що новонароджений у животику у мами не знав таких процесів, як пісі і какі. Це для нього просто якийсь дискомфорт і щоб показати дитинці куди це треба робити торкаються попки
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів