Часті простуди в садочку Чи водити далі, чи сидіти з дитиною вдома?
Відправлено 26 грудень 2008 - 18:20
Будь ласка, напишіть, як у вас справи с дит садками?
Відправлено 26 грудень 2008 - 18:33
Малявочка! Вам у такій ситуації не завадить консультація імунолога. Мабуть, треба попити щось для зміцнення імунітету.
Відправлено 26 грудень 2008 - 19:52
Відправлено 27 грудень 2008 - 19:43
Відправлено 27 грудень 2008 - 19:53
oka (27.12.2008, 19:43) писав:
Ви постійно даєте апілак або анаферон????
Відправлено 28 грудень 2008 - 12:25
Молодша доня пішла у садок цієї осені і у нас якраз період захворювань. Я особисто вважаю, що з часом дитинка якось пристосовується до садочка, адаптується. І коли цей період мине, вона вже стійкіша до хвороб. Але звичайно про засоби, які сприяють захисту організму , треба подумати. От наприклад мазати носика оксаліновою маззю.
Ще хочу сказати, що дуже-дуже недобре, що у садочок ходять дітки навіть під час хвороби. Не раз бачу, як мами дають вихователям і крапельки в ніс і сироп від кашлю. Але ж дітки контактують і поширення захворюваності уникнути важко. Хоча цих мам я також розумію, куди ж вони дітей подінуть, коли самі на роботі.
Відправлено 28 грудень 2008 - 18:39
Відправлено 28 грудень 2008 - 22:49
Щодо мам, то тут дуже двояке відношення, коли бачиш, що мамка сидить вдома і тащить хвору дитину до садка, то аж злість бере. Щей заявляє: Всі хворих водять, а я чого буду вдома тримати...
Відправлено 29 грудень 2008 - 13:02
Малявочка (28.12.2008, 22:49) писав:
Щодо мам, то тут дуже двояке відношення, коли бачиш, що мамка сидить вдома і тащить хвору дитину до садка, то аж злість бере. Щей заявляє: Всі хворих водять, а я чого буду вдома тримати...
я знайшла друзів по нещастю.я вже в якомусь розділі писала про свою проблему, трошки мабуть повторюсь. Ми пішли в садочок в рік і вісім в червні і понєслась майже одразу. За 4 місяці 5 раз антибіотики. Я теж думала що адаптується.. Але не тут то було. Почали рости аденоїди і вже ні про яку адаптацію мова не йде. Забрали з садочка і взяли няню. Няня - це не кращий вихід, тягне сімю у фін кризу. Але і садочок нам тепер не скоро світить...дай Боже якось підлічити щоб не оперували аденоїди...імунітету теж капєц, не можем востановити (от вам адаптація)
А на рахунок мам які водять хворих, так хочеться рвати і мєтати...я перший раз забрала Соню з садочка з соплями і пішла на лікарняний (при цьому 2 тижні було як я вийшла на роботу, і працюю в ПП, замінити мене не має кому, дивляться всі косо). А потім як побачила що всі ходять хворі, коли Соня захворіла в третє і в четверте, просто від безвиході намагалась підлічити і бігом в садочок...але ж це кругова порука. Якби вони раз відсиділись з хворою дитиною дома то б менше інфекцій принесли в групу, менше хворіли б інші, менше заражали б їх дітей. А кожен по разу на лікарняний сходив би. А тож через тиждень, ні яка фірма не витрепить. А ще ж врахувати те що в нас більшість мам сидить дома....
От треба вже з нянею прощатись (2 місяці підлічились трохи, не знаю чи більше потягнемо), а що робити не знаю...як піти в той садочок і знов не начіпляти купу зарази...
Відправлено 29 грудень 2008 - 13:11
Дуже вас розумію і боюсь того, що ми ще довго не зможимо ходити до садка. дитина хоче спілкуватися з дітками, але тепер це просто неможливо. Ось антибіотик дала і температура впала, але що далі. Ми тільки 5 днів як припинили його пити і ось знову. Вже не знаю, що і робити.
Щодо мам, я теж пішла працювати, але все закінчилося, коли ми попали в лікарню. Треба щось вибирати... В мнен знайома лікує тільки до полегшення, а потім тягне в садочок, хоча сама сидить вдома. Але що тут можна казати.... Головне, що наші діти потерпають страшенно.
Відправлено 29 грудень 2008 - 13:43
Само обідно те що моїй подобалось в садочку, вона з такою радістю ходила, спілкування з дітками їй дуже подобалось...няня того не дасть...
Раз було що мамаша якась влаштувала скандал іншій, бо та привела явно хворюсіньку дитинку...Можливо якщо зі всіма скандалити...
Відправлено 29 грудень 2008 - 14:31
Аннушка (29.12.2008, 13:43) писав:
Раз було що мамаша якась влаштувала скандал іншій, бо та привела явно хворюсіньку дитинку...Можливо якщо зі всіма скандалити...
Моя мала тільки почала ходити в яслі походила 4 дні по 2 години і ми відсиділи вдома 2 тижні,а порада від лікарки була така" відкривати рота до мамів які приводять хворих дітей"тобто скандалити ,бо це тільки через них і передаються віруси.Невже неможна попросити родичів чи знайомих щоб посиділи з дитиною мені серце рветься коли я бачу ту засопляну дитину в садочку,а як та мама так може?
Відправлено 29 грудень 2008 - 15:10
galo4ka (29.12.2008, 14:31) писав:
нє, я розумію ту сторону, що залишити не має з ким, бо ми самі живемо в чужому місті і внас тут ні друзів ні рідних. Але я розумію що здоровя дитини собі дороже. Тим більше той факт що залишити не має з ким має стимулювати щоб дитинка по менше хворіла, а не стимулювати щоб ходила хвора в садочок і тим самим хворіла ще більше...
А лікарі в нас самі дозволяють таку ситуацію тим що підписують довідку що дитина здорова, коли вона хвора, і в садочку теж мали би не пускати "з сиропчиком від кашлю в придачу"....
Відправлено 29 грудень 2008 - 20:10
Аннушка (29.12.2008, 15:10) писав:
А лікарі в нас самі дозволяють таку ситуацію тим що підписують довідку що дитина здорова, коли вона хвора, і в садочку теж мали би не пускати "з сиропчиком від кашлю в придачу"....
Повністю з вами згодна. у нас таких мам хватає. Я вже говорила, що не можу здорову дитину привести до садка, бо туди ходять хворі дітки і вихователі мені самі кажуть, що вже не знають, що робити. Одна привела малого і каже, у нього нежить і т.п, але мені все рівно, робіть що хочете, я йду до лікаря. А що ж вона робила, коли не було садочка? Це тяжка тема.
Мойому синочку теж подобається ходити і спілкуватися з діточками, а ось тепер і не знаю, коли йому спілкуватися.
Відправлено 30 грудень 2008 - 09:38
мама каже що раніше так не хворіли дітки в садочках...але хто зна...а одна колишня няня з садочка розказувала що був випадок коли в дитини приступ почався в садочку, так доходився хворий. Забрала швидка, а мамаша на другий день привела знову цю дитину в садок з довідкою "ЗДОРОВА". От хто винен? - мамаша, яка нехтує здоровям і дитини і інших, лікар, який дає довідку, чи адміністрація садочку, яка закриває очі на все це, чи вихователі, які теж ведуть себе по принципу "моя хата з краю".
Мабуть все таки треба змінювати той "мєнталітет" (чи як це назвати), і поки нас будуть цікавити лише власні інтереси нічого не зміниться...
Відправлено 20 березень 2009 - 17:51
Моя донечка пішла в садочок в 3роки 4 місяці,до того вона майже не хворіла. Тут почалися проблеми:3 дні в садочку ,а 3 тижні вдома .Так ми промучились цілу осінь. Мала хворіла сама і заражала малого. Дільнича лікарка поради написати заяву по стану здоров"я на пів року зі збереженням місця.Ми так і зробили.Зараз у нас все спокійно.
З травня місяця ми знову маємо йти в садочок.Я навіть не знаю ,що мені робити.Ще рік я буду вдома з меншою дитиною,а потім на роботу.Якщо не поведу старшу в садок,то ми втратимо місце.З іншого боку здоров"я дітей важливіше.
В садочках будуть хворіти діти,якщо прийматимуть хворих дітей.Якась маєчня.
Відправлено 06 вересень 2009 - 10:35
Я ходжу на роботу по 2 дні, а то й менше в тиждень через неї. Самі тільки лікарняні ношу. Добре хоч поки що всі в колективі розуміють.
Що порадите? Сидіти з дитиною вдома? Вона в мене нудиться вдома та й робиться страшенно капризна. Після відвідування садочку краще себе поводить і настрій кращий, уважніша стала, помагає, стала краще їсти. А головне, що їй сподобалося в садочку. Тільки по дорозі питає хто її буде забирати.
Питала виховательку - каже, що не мала діток, що так часто хворіли як наша. Раджуся з лікарями - не знають, що порадити, лише те, що з психологічної точки зору з огляду на нашу дитину і на мій стан (нервова вже зробилася з її поведінкою), дитині краще ходити в садок, а мені - на роботу.
Але що робити з тими болячками?
Відправлено 06 вересень 2009 - 10:58
А от скажіть, то вам застуду лікують так, призначаючи антибіотики? Чи якісь біль серьйозні захворювання?
Відправлено 06 вересень 2009 - 11:25
Імунітет треба піднімати однозначно, але як це зараз робити, коли осінь почалася? Я все надіюся, що після трьох років все зміниться, бо в садочку це нереально, щоб дитина не хворіла така маленька. Ви просто наберіться терпеливості і не нервуйтеся, все обов"язково внормується, дитина росте і імунітет в неї стане сильнішим. Потрібно все це якось перетерпіти і перечекати.

Красавицы могут всё
Красавиц счастливей нет
Они никогда не плачут
У них не бывает бед (В.Меладзе)

Допомога