Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Часті простуди в садочку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 24 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Часті простуди в садочку Чи водити далі, чи сидіти з дитиною вдома? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Малявочка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 26 грудень 2008 - 18:20

Можливо, це вже десь обговорювалось, але для мене це вже стала глобальна проблема. Річ у тім, що до дит садка ми пішли цього вересня. Майже два місяці проходили без проблем. Навіть виховательки, казали, що Максик єдина дитина, яка нормально ходить до садка без хвороб. А потім настали страшні часи. 11 листопада у нас заклало носик, але на наступний день піднялась температура, визвала лікаря, але він сказав, що звичайна простуда. Вночі почала підніматись температура до 39 гр. і майже не збивалась. Ввечері була майже під 40. Визвала швидку і вони вирішили забрати нас в лікарню. Нас слухали три лікарі і жоден не сказав, що у нас. Лише флюрографія показала правостороннє запалення. Так ми тиждень пробули в лікарні, потім ще місяць лікувались вдома. Потім ми знову на два дні пішли в садок і все. Знову соплі і температра, знову антибіотики. Ітак, за півтори місяці - три антибіотики. Ось в середу закінчили. Дитина в нормі. І в садочку новорічний "утренник", всьго на пару годин сходив, щоб розповісти віршик і побачити діді мороза. Вночі піднялась температура. Мі знову лікуємось. в мене вже не хватає сил....
Будь ласка, напишіть, як у вас справи с дит садками?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 26 грудень 2008 - 18:33

У нас посередньо. Перші два місяці Юлька взагалі не хворіла, ходила день у день. Потім прийшла осінь і почалося... Не скажу, що катастрофа, але хворіє часто. Вірусні інфекції приносить. Загалом садком я задоволена, догляд за діками відмінний просто, але часто у групі є хворі дітки, мами працюють на роботі у ПП, лікарняні їм платити ніхто не збирається, та й підмінити нікому, от і змушені вести дитину і нести за одним у садочок сиропчик від кашлю. Так і підхоплює мала віруси. Шкода і власної дитини, і тієї хворої, котра у садочку їсти не може, бо носик закладений, і мами, котра не може з дитинкою посидіти хворою, але що вдієш... Щодо хворіб Юльки, то я, звичайно, переживаю, коли починаються по новій соплі-кашлі, але намагаюся себе переконувати, що всі через це проходять... адаптація. Я по нашій групі бачу, що у нас усі дітки так: 1-2 тижні ходять у садочок, потім стільки ж або хворі ходять, або вдома лікуються. У старших групах уже все більш-менш налагоджується.
Малявочка! Вам у такій ситуації не завадить консультація імунолога. Мабуть, треба попити щось для зміцнення імунітету.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 26 грудень 2008 - 19:52

Мої дітки коли пішли в садок, дуже часто хвоіли. Було тиждень в садочку, тиждень дома... А потім десь за півроку все внормувалося. і хворіли рідко.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 27 грудень 2008 - 19:43

Моя донечка пішла в садочок коли було трохи більше двох років. Спочатку не боліли бо ще їли маму. А потім було трохи всякого і бронхіт, і запалення легенів серед літа.... Зараз вже, слава Богу, крім рідких чіхів нічого, але для профілактики даю анаферон та апілак (чередую)
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 27 грудень 2008 - 19:53

Перегляд повідомленняoka (27.12.2008, 19:43) писав:

Моя донечка пішла в садочок коли було трохи більше двох років. Спочатку не боліли бо ще їли маму. А потім було трохи всякого і бронхіт, і запалення легенів серед літа.... Зараз вже, слава Богу, крім рідких чіхів нічого, але для профілактики даю анаферон та апілак (чередую)

Ви постійно даєте апілак або анаферон????
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 грудень 2008 - 10:06

Перегляд повідомленняLara! (27.12.2008, 19:53) писав:

Ви постійно даєте апілак або анаферон????

Ні, тільки коли бачу перші прояви хвороби. Найчастіше ввечері після садочка - млявість, чухання носика - даю кілька днів анаферон, а якщо з ранку то апілак, також 3-5 днів.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 грудень 2008 - 12:25

У мене також дітки ходять у садочок і також хворіють. Старша донечка пішла у садочок минулої осені. Спочатку хворіла більше і частіше. А тепер (ттт) рідше.
Молодша доня пішла у садок цієї осені і у нас якраз період захворювань. Я особисто вважаю, що з часом дитинка якось пристосовується до садочка, адаптується. І коли цей період мине, вона вже стійкіша до хвороб. Але звичайно про засоби, які сприяють захисту організму , треба подумати. От наприклад мазати носика оксаліновою маззю.
Ще хочу сказати, що дуже-дуже недобре, що у садочок ходять дітки навіть під час хвороби. Не раз бачу, як мами дають вихователям і крапельки в ніс і сироп від кашлю. Але ж дітки контактують і поширення захворюваності уникнути важко. Хоча цих мам я також розумію, куди ж вони дітей подінуть, коли самі на роботі.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 грудень 2008 - 18:39

ми вже кілька років в садочку (тобто, в яслях спочатку, а зараз в садочку), часом, в зимово-весняний і осінньо-зимовий періоди хворіємо, але макс. нежить, оце зараз якось більше прихворіли, кашель, температура, то вдома побули (звичайно, до лікаря ходили, бо як без лікарняного вдома сидіти, але нічого страшного немали, звичайна простуда, дістали сиропвід кашлю і три дні вдома стдіти). Алебуває по-різному. в районі листопада багато батьків забирає дітей з садка, бо хворіють, але є й такі, що весь часвсадок ходять і не хворіють, хоча і недолікованих теж приводять, але що поробиш, якщо в капіталізмі нема місця на дітей і лікарняні. я теж як бачу, що дитина пчихати почає даю імунозміцнююче або вітаміни.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 грудень 2008 - 22:49

Дякую всім за відповіді. У нас чомусь, як тільки з'являється кашель чи нежить, так відразу і температура. Ось три дні боролись без антибіотика, але прийшлось давати знову. Дуже висока температура. Навіть тепер не знаю, коли його вести до дит садка. Можливо прийдеться аж весною, щоб імунитет хоч якийсь з'явився.
Щодо мам, то тут дуже двояке відношення, коли бачиш, що мамка сидить вдома і тащить хвору дитину до садка, то аж злість бере. Щей заявляє: Всі хворих водять, а я чого буду вдома тримати...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аннушка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 13:02

Перегляд повідомленняМалявочка (28.12.2008, 22:49) писав:

Дякую всім за відповіді. У нас чомусь, як тільки з'являється кашель чи нежить, так відразу і температура. Ось три дні боролись без антибіотика, але прийшлось давати знову. Дуже висока температура. Навіть тепер не знаю, коли його вести до дит садка. Можливо прийдеться аж весною, щоб імунитет хоч якийсь з'явився.
Щодо мам, то тут дуже двояке відношення, коли бачиш, що мамка сидить вдома і тащить хвору дитину до садка, то аж злість бере. Щей заявляє: Всі хворих водять, а я чого буду вдома тримати...

я знайшла друзів по нещастю.я вже в якомусь розділі писала про свою проблему, трошки мабуть повторюсь. Ми пішли в садочок в рік і вісім в червні і понєслась майже одразу. За 4 місяці 5 раз антибіотики. Я теж думала що адаптується.. Але не тут то було. Почали рости аденоїди і вже ні про яку адаптацію мова не йде. Забрали з садочка і взяли няню. Няня - це не кращий вихід, тягне сімю у фін кризу. Але і садочок нам тепер не скоро світить...дай Боже якось підлічити щоб не оперували аденоїди...імунітету теж капєц, не можем востановити (от вам адаптація)

А на рахунок мам які водять хворих, так хочеться рвати і мєтати...я перший раз забрала Соню з садочка з соплями і пішла на лікарняний (при цьому 2 тижні було як я вийшла на роботу, і працюю в ПП, замінити мене не має кому, дивляться всі косо). А потім як побачила що всі ходять хворі, коли Соня захворіла в третє і в четверте, просто від безвиході намагалась підлічити і бігом в садочок...але ж це кругова порука. Якби вони раз відсиділись з хворою дитиною дома то б менше інфекцій принесли в групу, менше хворіли б інші, менше заражали б їх дітей. А кожен по разу на лікарняний сходив би. А тож через тиждень, ні яка фірма не витрепить. А ще ж врахувати те що в нас більшість мам сидить дома....

От треба вже з нянею прощатись (2 місяці підлічились трохи, не знаю чи більше потягнемо), а що робити не знаю...як піти в той садочок і знов не начіпляти купу зарази...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 13:11

Аннушка

Дуже вас розумію і боюсь того, що ми ще довго не зможимо ходити до садка. дитина хоче спілкуватися з дітками, але тепер це просто неможливо. Ось антибіотик дала і температура впала, але що далі. Ми тільки 5 днів як припинили його пити і ось знову. Вже не знаю, що і робити.

Щодо мам, я теж пішла працювати, але все закінчилося, коли ми попали в лікарню. Треба щось вибирати... В мнен знайома лікує тільки до полегшення, а потім тягне в садочок, хоча сама сидить вдома. Але що тут можна казати.... Головне, що наші діти потерпають страшенно.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 13:43

Малявочка
Само обідно те що моїй подобалось в садочку, вона з такою радістю ходила, спілкування з дітками їй дуже подобалось...няня того не дасть...
Раз було що мамаша якась влаштувала скандал іншій, бо та привела явно хворюсіньку дитинку...Можливо якщо зі всіма скандалити... :angry:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   galo4ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 14:31

Перегляд повідомленняАннушка (29.12.2008, 13:43) писав:

Само обідно те що моїй подобалось в садочку, вона з такою радістю ходила, спілкування з дітками їй дуже подобалось...няня того не дасть...
Раз було що мамаша якась влаштувала скандал іншій, бо та привела явно хворюсіньку дитинку...Можливо якщо зі всіма скандалити... :angry:

Моя мала тільки почала ходити в яслі походила 4 дні по 2 години і ми відсиділи вдома 2 тижні,а порада від лікарки була така" відкривати рота до мамів які приводять хворих дітей"тобто скандалити ,бо це тільки через них і передаються віруси.Невже неможна попросити родичів чи знайомих щоб посиділи з дитиною мені серце рветься коли я бачу ту засопляну дитину в садочку,а як та мама так може? :angry:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 15:10

Перегляд повідомленняgalo4ka (29.12.2008, 14:31) писав:

Моя мала тільки почала ходити в яслі походила 4 дні по 2 години і ми відсиділи вдома 2 тижні,а порада від лікарки була така" відкривати рота до мамів які приводять хворих дітей"тобто скандалити ,бо це тільки через них і передаються віруси.Невже неможна попросити родичів чи знайомих щоб посиділи з дитиною мені серце рветься коли я бачу ту засопляну дитину в садочку,а як та мама так може? :angry:

нє, я розумію ту сторону, що залишити не має з ким, бо ми самі живемо в чужому місті і внас тут ні друзів ні рідних. Але я розумію що здоровя дитини собі дороже. Тим більше той факт що залишити не має з ким має стимулювати щоб дитинка по менше хворіла, а не стимулювати щоб ходила хвора в садочок і тим самим хворіла ще більше...

А лікарі в нас самі дозволяють таку ситуацію тим що підписують довідку що дитина здорова, коли вона хвора, і в садочку теж мали би не пускати "з сиропчиком від кашлю в придачу"....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 20:10

Перегляд повідомленняАннушка (29.12.2008, 15:10) писав:

нє, я розумію ту сторону, що залишити не має з ким, бо ми самі живемо в чужому місті і внас тут ні друзів ні рідних. Але я розумію що здоровя дитини собі дороже. Тим більше той факт що залишити не має з ким має стимулювати щоб дитинка по менше хворіла, а не стимулювати щоб ходила хвора в садочок і тим самим хворіла ще більше...

А лікарі в нас самі дозволяють таку ситуацію тим що підписують довідку що дитина здорова, коли вона хвора, і в садочку теж мали би не пускати "з сиропчиком від кашлю в придачу"....

Повністю з вами згодна. у нас таких мам хватає. Я вже говорила, що не можу здорову дитину привести до садка, бо туди ходять хворі дітки і вихователі мені самі кажуть, що вже не знають, що робити. Одна привела малого і каже, у нього нежить і т.п, але мені все рівно, робіть що хочете, я йду до лікаря. А що ж вона робила, коли не було садочка? Це тяжка тема.

Мойому синочку теж подобається ходити і спілкуватися з діточками, а ось тепер і не знаю, коли йому спілкуватися.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 09:38

Я зробила висновок що це проблема колективна і вирішити її можна мабуть лише колективно....або на державному рівні....а так кожен викручуйся як можеш (ми поки що з нянею а далі теж абсолютно не знаю що робити)
мама каже що раніше так не хворіли дітки в садочках...але хто зна...а одна колишня няня з садочка розказувала що був випадок коли в дитини приступ почався в садочку, так доходився хворий. Забрала швидка, а мамаша на другий день привела знову цю дитину в садок з довідкою "ЗДОРОВА". От хто винен? - мамаша, яка нехтує здоровям і дитини і інших, лікар, який дає довідку, чи адміністрація садочку, яка закриває очі на все це, чи вихователі, які теж ведуть себе по принципу "моя хата з краю".

Мабуть все таки треба змінювати той "мєнталітет" (чи як це назвати), і поки нас будуть цікавити лише власні інтереси нічого не зміниться...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   soloha26 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 17:51

Скажу вам чесно я свою дитину віддавала в садочок,щоб вона привчалась до самостійності і звикала до колективу.
Моя донечка пішла в садочок в 3роки 4 місяці,до того вона майже не хворіла. Тут почалися проблеми:3 дні в садочку ,а 3 тижні вдома .Так ми промучились цілу осінь. Мала хворіла сама і заражала малого. Дільнича лікарка поради написати заяву по стану здоров"я на пів року зі збереженням місця.Ми так і зробили.Зараз у нас все спокійно.
З травня місяця ми знову маємо йти в садочок.Я навіть не знаю ,що мені робити.Ще рік я буду вдома з меншою дитиною,а потім на роботу.Якщо не поведу старшу в садок,то ми втратимо місце.З іншого боку здоров"я дітей важливіше.
В садочках будуть хворіти діти,якщо прийматимуть хворих дітей.Якась маєчня.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   citronella 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2009 - 10:35

Віддали Мартусю в садок в 2р.10міс. (березень). Ходили ми по два дні - на кожен третій починались соплі, потім кашель і температура. До садочку ми не знали, що таке соплі. Два тижні на лікуванні (часто на антибіотиках). Квітень взагалі пройшов в лікуванні - цілий місяць вичухувались. У липні знову забрали на оздоровлення (під час чергової простуди), правда далі рідного села не їздили. За цей час 2 місяці подавала Цинабсин для профілактики. Завели в садочок - походила 2 тижні (рекорд :smile: ) і знову вдома :sad:. І знову затягує на 2 тижні (з антибіотиками).
Я ходжу на роботу по 2 дні, а то й менше в тиждень через неї. Самі тільки лікарняні ношу. Добре хоч поки що всі в колективі розуміють.
Що порадите? Сидіти з дитиною вдома? Вона в мене нудиться вдома та й робиться страшенно капризна. Після відвідування садочку краще себе поводить і настрій кращий, уважніша стала, помагає, стала краще їсти. А головне, що їй сподобалося в садочку. Тільки по дорозі питає хто її буде забирати.
Питала виховательку - каже, що не мала діток, що так часто хворіли як наша. Раджуся з лікарями - не знають, що порадити, лише те, що з психологічної точки зору з огляду на нашу дитину і на мій стан (нервова вже зробилася з її поведінкою), дитині краще ходити в садок, а мені - на роботу.
Але що робити з тими болячками?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pacis 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2009 - 10:58

Краще піднімати у дитини імунітет. Закалювання, якісь фізичні вправи, басейн. Відпочинок на свіжому повітрі.
А от скажіть, то вам застуду лікують так, призначаючи антибіотики? Чи якісь біль серьйозні захворювання?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ptaszka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2009 - 11:25

citronella, як на мене, то антибіотики тільки пригнічують імунітет. Не розумію, нащо лікарі так часто їх призначають. Моїй молодшій доці зараз буде 2,8. Ходить в садочок по 2 тижні, а по тижню, по півтора лікуємо - теж соплі, кашель, правда без температури слава Богу. Але антибіотики давали лише при пневмонії в уколах. Я тепер дуже через цю перенесену нею хворобу переживаю - тільки соплі потекли, зразу лікую. От цього тижня тільки чотири дні походила після 10-денного лікування тих же сопель з кашлем і знову соплі...
Імунітет треба піднімати однозначно, але як це зараз робити, коли осінь почалася? Я все надіюся, що після трьох років все зміниться, бо в садочку це нереально, щоб дитина не хворіла така маленька. Ви просто наберіться терпеливості і не нервуйтеся, все обов"язково внормується, дитина росте і імунітет в неї стане сильнішим. Потрібно все це якось перетерпіти і перечекати.
My Signature
Красавицы могут всё
Красавиц счастливей нет
Они никогда не плачут
У них не бывает бед (В.Меладзе)
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 24 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3