Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Мікроцифалія? Лікується чи ні? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мікроцифалія? Лікується чи ні? Мікроцифальний синдром Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 31 серпень 2009 - 23:06

:) Привіт усім! Сьогодні на форумі мені написали чи лікується мікроцифалія чи ні. Довго думала і не знала, що відписати. Потім написала, що не можу сказати ні "так" ні "ні". Як такого остаточного видужання не чула ні від кого( наслідки дуже плачевні). Можливо частково можна дещо виправити. Я так розумію що є вроджена мікроцифалія і набута. Дехто каже ну як можна відновити ті мозгові центри, які пошкоджені. А з другої сторони лікарі призначають і кортексин, і цереброкурин, і гліатилін, і церебролізин. Виходить що таки щось вони дають. Якщо чесно сказати, то я вже просто запуталась в тих діагнозах мікроцифалія, гідроцифалія, парези, тетрапарези. Голова вже йде кругом :girl_angel: . Знайшла багато інформації про мікроцифалію, але конкретно як з нею боротися не знайшла. Хто має які думки з цього приводу поділіться. Цікаво буде дізнатись щось нове ;) .
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 31 серпень 2009 - 23:41

Перегляд повідомленняsmaili (31.8.2009, 23:06) писав:

:) Привіт усім! Сьогодні на форумі мені написали чи лікується мікроцифалія чи ні. Довго думала і не знала, що відписати. Потім написала, що не можу сказати ні "так" ні "ні". Як такого остаточного видужання не чула ні від кого( наслідки дуже плачевні). Можливо частково можна дещо виправити. Я так розумію що є вроджена мікроцифалія і набута. Дехто каже ну як можна відновити ті мозгові центри, які пошкоджені. А з другої сторони лікарі призначають і кортексин, і цереброкурин, і гліатилін, і церебролізин. Виходить що таки щось вони дають. Якщо чесно сказати, то я вже просто запуталась в тих діагнозах мікроцифалія, гідроцифалія, парези, тетрапарези. Голова вже йде кругом :girl_angel: . Знайшла багато інформації про мікроцифалію, але конкретно як з нею боротися не знайшла. Хто має які думки з цього приводу поділіться. Цікаво буде дізнатись щось нове ;) .

smaili, про мікроцефалію можна почитати
Прихований текст
.
Допоможу вам трохи з діагнозами:
"цефалос" з лат. - це "мозок", "мікро" - малий, "гідро" - вода, "парез" - ушкодження (неповне), "-плегія" - параліч, або повне ушкодження
Відповідно:
- мікроцефалія - зменшений мозок
- гідроцефалія - збільшення циркулювання води у мозку (цервікальної рідини). Часто наслідком гідроцефалії є збільшення об'єму голови.
- парез - обмеження функціональності чогось, найчастіше внаслідок ушкодження головного чи спинного мозку. Наприклад, ураження обох ніг - "нижній парапарез", ураження лівої сторони - "лівосторонній геміпарез", ураження і рук, і ніг - "тетрапарез"

Відновити ушкоджені мозкові клітини на даний час ще не вдавалось (є надія на стовбурові клітини, але це ще на стадії опрацьовування). А от працювати з дитиною, займатися, розвивати ті частини мозку, які залишились неушкодженими - не лише можна, а й навіть дуже потрібно!!!
Ще цікавий факт: протягом перших років життя (особливо першого!) мозкові клітини, які знаходяться поруч із ураженими, можуть перебирати на себе функції сусідніх, тобто, уражених клітин!!!. Ось тому своєчасне виявлення проблеми і ранні заняття з дітками є такі важливі!!!!

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 31 серпень 2009 - 23:48

My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 серпень 2009 - 23:47

Мікроцефалія лікується!
Ріст мозку – динамічний процес, який можна прискорити шляхом стимуляції. Необхідно постійно, зранку до вечора стимулювати роботу мозку. Гімнастика, танці, музика, звуки, дотики – це все стимулює роботу мозку, є тисячі способів стимулювати мозок. Дитина повинна якомога більше рухатися, рух збільшує дихання і підвищує надходження кисню в мозок, що покращує роботу мозку.
:girl_angel:

Повідомлення відредаговано Cvit Lana: 01 вересень 2009 - 00:34

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2009 - 00:39

Перегляд повідомленняCvit Lana (31.8.2009, 23:47) писав:

Ріст мозку – динамічний процес, який можна прискорити шляхом стимуляції. Необхідно постійно, зранку до вечора стимулювати роботу мозку. Гімнастика, танці, музика, звуки, дотики – це все стимулює роботу мозку, є тисячі способів стимулювати мозок. Дитина повинна якомога більше рухатися, рух збільшує дихання і підвищує надходження кисню в мозок, що покращує роботу мозку.
:girl_angel:

Згідна на всі 100%!
Саме така стимуляція і потрібна дітям!
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2009 - 14:41

Дівчата дякую за відповіді. Дуже добре, що мікроцифалія лікується, бо я думала що тільки підліковується. Я вже зовсім втратила надію, розкисла. Деколи бувають такі періоди(я називаю їх "депресняк"), що просто нічого не хочеться :36_1_66: . А ще коли займаєшся з малим, він вроді би розуміє, а повторити не може, ну тоді руки взагалі опускаються. А деколи зранку встаєш і готова гори перевернути хочеться і гуляти йти, і масаж робити, і мультики дивитись, і заняття проводити, і книжки читати :36_1_66:. Напевно в мене осіння хандра :15_2_126:. Треба трохи більше відпочивати, хоча не з наю як вам, а мені для себе дуже тяжко викроїти трохи часу. А у вас таке буває?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   swetik 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 вересень 2009 - 12:28

Як я вас розумію сама така. Інколи хочеться гори звернути ,а інколи руки опускаються.Але стараюсь не здаватись бо дитина зразу відчуває який у мами настрій. :) Тримайтесь .
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myroslava 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 листопад 2009 - 12:55

Привіт! У мене є знайомі які стикнулися з цією проблемою. Так прогнози лікарі дають не дуже втішні, але треба старатися допомогти діткам чим можна. У мого синочка також чимало проблем, але мікроцефалію ще не поставили, просто поки кажуть трохи помалу росте голова, але проблема в іншому. Але до чого веду, знайомі у Києві знайли клініку Володимира Андрійовича Бєрсенєва "Інститут проблеми болю". Це зовсім інший підхід до лікування ДЦП, затримки розвитку ....... . Знайомі їздили 1 раз і вже є результатию Їх хлопчик почав жувати і пити з чашки, говорити склади і розуміти більш менш мову. Ми також хочемо туди поїхати, бо перепробували уже все на світі.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 листопад 2009 - 14:07

Я також чула про цю клініку, але не знаю в чому полягає його лікування. А ви знаєте? Розкажіть?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 10:39

Він лікує біологічними ліками, які є тільки за кордоном, а також гомеопатією. Ці ліки колються по певних точках у мікро-дозах, цос схоже да акопунктури. курс лікування - кожні 3 міс., але ще дає дамашнє завдання(різні компреси з трав, бджолиного молочка.....) і пити ліки, які кому підходять, але правда трохи важко доставати ці ліки, бо внас дорого, або рідко де можна купити. А результати видно відразу (ну правда за один раз не вилікує)
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 15:11

Перегляд повідомленняMyroslava (11.11.2009, 11:39) писав:

Він лікує біологічними ліками, які є тільки за кордоном, а також гомеопатією. Ці ліки колються по певних точках у мікро-дозах, цос схоже да акопунктури. курс лікування - кожні 3 міс., але ще дає дамашнє завдання(різні компреси з трав, бджолиного молочка.....) і пити ліки, які кому підходять, але правда трохи важко доставати ці ліки, бо внас дорого, або рідко де можна купити. А результати видно відразу (ну правда за один раз не вилікує)

:) А з якого віку можна тим лікувати? Як дітки переносять ті уколи, я маю на увазі чи вони болючі? Скільки коштує така процедура? А може ви щось чули про амінокислоти? Яка ваша думка по тому? В гомеопатію я чомусь не дуже вірю. Такі серйозні проблеми травичками і горошинками хто зна чи можна вилікувати. Ну а назву хоча би одно лікарства можете сказати? Може є якась інфа про нього в і-неті:clapping:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 21:48

Лікують з 6 міс. Дітки реагують хто як. Сама процедура триває до 20 секунд, але вчать ще багато чого робити дома. Більш детально розкажу пізніше, бо ми самі їдемо перший раз через 2 тижні. З препаратів зараз назвати не можу, бо хотіла скинути сайт клініки, але чомусь він на даний час заблокований. Але про ці ліки в неті на укр мові нема нічого. А на рахунок гомеопатії скажу, що це краще ніж хімія. Ми свого синочка спочатку лікували тільки ліками і долікувалися до реанімації і судоми не пройшли, і дитині тільки нашкодили. З 6 міс лікуємось гомеопатією і дитині стало набагато краще. Правда приймаємо іноді і ліки, але я тепер сто раз читаю інструкцію, протипокази і побічні дії. За амінокислоти нічого не можу сказати. Але якщо хтось поділиться інформацією охоче почитаю.
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 листопад 2009 - 23:04

Мирослава, а яка у вас ситуація з дитиною? Якого віку ваша дитина? Який у вас діагноз? Можете написати в приват якщо хочете.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2009 - 16:09

Я ще не розібралася як писати в прават :unknw: . Моєму синочку 1рік і 3 міс. Вагітність проходила добре, а при родах отримали гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС.3 тижні в комі, 2 міс в лікарні, почали розширюватися шлуночки мозку, в 3 міс - судоми .Лікувалися постійно, були в Києві, Донецьку, Одессі, ставало ще гірше(нові судоми, збільшувалися шпуночки),багато спав, сам не їв мусили годувати через зонд, в 6 міс попали в реанімацію. З тих пір відмовилися від багатьох ліків, стараємось шукати щось гомеопатичне, масаж,ЛФК по декілька раз на день, шерстяні обкутування,парафін,плавання, точечний масаж.....Їздили у ЛЬвів в "Еліту".Періодично кололи актовегін, піроцетам, інколи пили діакарб (заміняли травами),вітаміни, магне В6, зараз приймаємо гопантенат кальцію, іммунал, децепін. Зараз у синочка всі шлуночки у нормі, частина судом зникли, Їсть сам але не вміє жувати, сам не сідає, але коли посадити то не падає, спирається на ніжки, на мову не реагує. ДІагноз - ДЦП, затримка розвитку, судомний синдром. Надіємося після Барсенєва, стан покращиться, бо від лікив тільки гіршає,( заробили купу проблем з печінкою, шлунком та кишечником, але за допомогою трав майже полікували)

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
smaili А який у вас діагноз і як ви лікуєтись?
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2009 - 00:17

Перегляд повідомленняMyroslava (13.11.2009, 17:09) писав:

Я ще не розібралася як писати в прават :blush: . Моєму синочку 1рік і 3 міс. Вагітність проходила добре, а при родах отримали гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС.3 тижні в комі, 2 міс в лікарні, почали розширюватися шлуночки мозку, в 3 міс - судоми .Лікувалися постійно, були в Києві, Донецьку, Одессі, ставало ще гірше(нові судоми, збільшувалися шпуночки),багато спав, сам не їв мусили годувати через зонд, в 6 міс попали в реанімацію. З тих пір відмовилися від багатьох ліків, стараємось шукати щось гомеопатичне, масаж,ЛФК по декілька раз на день, шерстяні обкутування,парафін,плавання, точечний масаж.....Їздили у ЛЬвів в "Еліту".Періодично кололи актовегін, піроцетам, інколи пили діакарб (заміняли травами),вітаміни, магне В6, зараз приймаємо гопантенат кальцію, іммунал, децепін. Зараз у синочка всі шлуночки у нормі, частина судом зникли, Їсть сам але не вміє жувати, сам не сідає, але коли посадити то не падає, спирається на ніжки, на мову не реагує. ДІагноз - ДЦП, затримка розвитку, судомний синдром. Надіємося після Барсенєва, стан покращиться, бо від лікив тільки гіршає,( заробили купу проблем з печінкою, шлунком та кишечником, але за допомогою трав майже полікували)

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
smaili А який у вас діагноз і як ви лікуєтись?

Привіт! Увас приватна скринька переповнена або відключена така послуга,бо я не змогла відправити вам лист приватно. Перевірте настройки або повидаляйте листи. У нас схожа ситуація. Кололи цереброкурин, кортексин,гліатилін. Робимо масажі з народження, займаємося з реабілітологом, логопедом, на конику їздимо, роблю воскові аплікації дитині. Сидимо добре, ходимо за ручку непогано. З розумовим розвитком трошки гірше. не говоримо, тільки море звуків появилося.Пізніше напишу вам в приват.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 18:55

Привіт! :clapping: Можливо когось зацікавить інформація про народні методи лікування затримки розвитку

Текст, що розкривається
Фитотерапия при лечении умственной отсталости у детей

В фитотерапии и народной медицине используются растения, которые помогают развитию мозговой деятельности у детей и их способностей. Хотя слабоумие считается трудноизлечимым заболеванием, можно достичь определенного эффекта. Во всяком случае, дети с легкой степенью слабоумия в результате лечения смогут выполнять определенную работу или найти себе занятие. При средней степени заболевания удается научить детей самостоятельно читать, а впоследствии даже работать (например, в обществе инвалидов).

В народной медицине обычно применяются общеукрепляющие, стимулирующие и тонизирующие растения, а также горечи: аир, горечавка, одуванчик, буквица, березовые почки, вероника, виноград, девясил, ежевика, земляника, золототысячник, крапива, липа, лопух, люцерна, малина, зеленый грецкий орех, очиток большой, подорожник, пырей, редька, молодило русское, сельдерей, спорыш, терн, тысячелистник, укроп, цикорий, черника, шиповник, щавель кислый, яснотка белая.

B. Ивaнчeнкo
Гомеопатия при лечении умственной отсталости у детей

Индийские гомеопаты лечат умственно отсталых детей (с признаками недоедания и с мышечной дистрофией), назначая дрозера С200-С1000 и туберкулинум С200-С1000. Дети, которые были подобны скелетам, начинают быстро наращивать мышечную ткань. Используется 1 доза каждые 2 недели, а затем 2 дозы в тот же период. Как дополнительное средство применяется силицея 6х - в течение 2 месяцев, а затем силицея 6 в возрастающих потенциях. Конечно, наиболее эффективны конституциональные средства: фосфор, цинкум металликум, арсеникум альбум и т. д.

На одной из конференций по гомеопатии был представлен уникальный случай излечения мальчика-олигофрена, которого индийский гомеопат лечил с 5 до 15-летнего возраста. Интересно, что в течение первых 3 лет эффекта не было, но родители и врач верили в успех и добились своего. За это время было сменено пять конституциональных средств, пока не было найдено основное - кониум. Оно и назначалось в конце концов в виде монопрепарата, в возрастающих потенциях до С1000. За это время ребенок начал нормально развиваться и говорить. Сначала он учился в специальной школе, а затем успешно освоил программу в обычной школе. По умственным способностям он догнал своих сверстников.

В России при этом заболевании используют: геллеборус, цинкум металликум, арнику, гиперикум, натриум сульфурикум.

B. Ивaнчeнкo
Традиционная китайская медицина при лечении умственной отсталости у детей

В Китае при умеренной задержке нервно-психического развития издавна используется препарат "Лю вей ди хуан вань". Известный древнекитайский императорский врач Чиан Юи писал, что это средство помогает при пяти отставаниях у детей: в умении стоять, в умении ходить, в росте волос на голове, в росте зубов, в развитии речи.

В Китае используются иглотерапия, прижигание и традиционные рецепты трав, при этом умственно отсталые дети начинают нормально развиваться и догоняют своих сверстников. Все зависит от возраста, в котором начато лечение, и характера поражения мозга.

Даже олигофрению у детей можно лечить, если начать это в раннем возрасте. Например, в педиатрии Китая большой популярностью пользуется препарат "Сяоэр чжили танцзян", который содержит компоненты из панциря черепахи, костей ископаемых животных, цыпленка и аир злаковый. Лекарство в виде сиропа дети пьют с удовольствием (по 10 мл 3 раза в день). Оно стимулирует "ян" и "инь", укрепляет мозг, улучшает умственные способности. Например, его апробировали в Шанхайской детской больнице "Лун хуа". Сироп использовали 100 детей с олигофренией легкой степени. Общий эффект составил примерно 90%, из них отчетливо заметное действие было отмечено у 70% больных, причем никакого побочного влияния препарат не оказывал.

B. Ивaнчeнкo
Минералотерапия при лечении умственной отсталости у детей

Считается, что ускорению умственного развития помогают алмаз, агат, янтарь. Порошок янтаря используется как общеукрепляющее, тонизирующее средство. Действительно, янтарная кислота является стимулятором обмена веществ. В Древнем Риме минерал тигровый глаз накладывали ослабленным детям на пупок. Считалось, что это стимулирует рост и увеличивает силы. В Индии и в настоящее время этот камень применяется для воздействия на манипура-чакру и обмен веществ (поэтому он ускоряет физическое развитие). Агат считается камнем, помогающим детям начать раньше ходить, поддерживать равновесие. Особенно рекомендуется массаж ступней порошком из агата либо катание камешков или шаров из минерала босыми ступнями.

B. Ивaнчeнкo
Ароматерапия при лечении умственной отсталости у детей

Английский ароматерапевт Джоан Редфорд считает полезным делать укрепляющий и развивающий ароматический массаж младенцам уже в возрасте 2 месяцев. При этом используются следующие эфирные масла (не менее 2 масел в смеси): ромашковое, укропное, эвкалиптовое, лавандовое, неролиевое. Обычно берется 1 капля смеси на 50 мл основы (оливковое масло). Можно использовать и многокомпонентные смеси, например: эвкалипт, лаванда, нероли, укроп. Кроме того, применяется вдыхание ароматических масел, таких, как бергамотное, ясменниковое, имбирное, найолевое, пачулевое, петтигрейновое, розмариновое, масло из красного дерева, сандаловое и иланг-иланговое масло. Процедура проводится 2-3 раза в день: берется 1-2 капли масла на 50 мл основы.

B. Ивaнчeнкo
Магниторезонансная терапия при лечении умственной отсталости у детей

Индийский врач Н. Бенгали приводит случай удивительного эффекта воздействия постоянных магнитов на детей-ретардантов (с задержкой развития). Например, ребенок в возрасте 2 лет и 8 месяцев не мог говорить и сделать самостоятельно даже двух шагов. Магнитотерапевт посоветовал воздействовать южным полюсом постоянного магнита (435 Гс). Этот магнит помещался в центре лба (аджна-чакра) южным полюсом к коже на 10 минут 4 раза в день. На ночь магнит клали под подушку южным полюсом к лицу. Через месяц ребенок стал ходить и вырос на 1 фут. Через год лечения он начал бегать по улице совершенно свободно. Другие авторы также сообщают о прекрасном эффекте южного полюса постоянного магнита, ускоряющего умственное и физическое развитие у детей-ретардантов. Эту простую методику нужно взять на вооружение и нашим педиатрам.

B. Ивaнчeнкo
ЧРД и ЧРТ при лечении умственной отсталости у детей

Обычно применяется базовая меридиональная БРТ, индукционная терапия. Кроме этого, параллельно используется гомеопатия, потенцированные органопрепараты различных отделов головного мозга, дренажные почечные, печеночные, лимфатические средства. Кроме того, эффективны общие и частные информационные препараты БР-1 и БР-2. У детей-ретардантов часто ослаблен иммунитет, поэтому им обязательно надо выявлять вирусные, грибковые, бактериальные инфекции, а также СОДИ (придаточные пазухи, зубы, глотка, бронхи, уши). Раньше считалось, что лечение олигофренов нужно начинать со школьного возраста (с 7 лет), так как якобы мозг в этом возрасте прекращает рост.

Однако сейчас твердо установлено, что мозг продолжает расти даже в подростковом возрасте. Но у подростков клетки коры головного мозга, прилежащие к надбровью, "свернуты в клубок", лишь позднее происходит их выправление и нормальная организация поведения, эмоций и исполнительности. Отсюда следует, что ЧРТ можно проводить в любом возрасте. Она всегда даст определенный эффект.

B. Ивaнчeнкo
Цветорезонансная терапия при лечении умственной отсталости у детей

Индийский ароматерапевт С. Осли рекомендует при слабом умственном развитии концентрировать оранжевые лучи на солнечное сплетение и на лоб - 10-15 минут, а затем - по 5 минут воздействовать зеленым цветом. Матери больных детей должны практиковать дыхательные оранжевые медитации на их голову и одновременно мысленно проговаривать аффирмации, медитировать, желая детям жизнеспособности, силы, ускорения развития и т. д. Можно облучать теми же цветами и зоны мозга на радужной оболочке глаз с помощью иридофототерапии.

B. Ивaнчeнкo
Биоэнерготерапия и терапия рейки при лечении умственной отсталости у детей

Биоэнерготерапию нельзя считать бесперспективной даже при олигофрении. Некоторые авторы считают, что при этом заболевании особенно ослаблена коронная и межбровная чакры. Кроме того, установлено недоразвитие I и II чакр. Зачастую нехватка их энергии является причиной недостаточного развития коры головного мозга. Лечение осуществляется по обычной схеме:
Провести очищение чакр головы и шеи, затем подкачать их обычной беловато-фиолетовой энергией.
Провести очищение I и II чакры и подкачать в них беловато-красную энергию.
При необходимости очистить и подпитать энергией пупочную чакру и малые чакры рук и ног.
В конце сеанса закрепить излученную энергию.
Освободиться от связи с энергией больного.

B. Ивaнчeнкo
Чакротерапия и медитация при лечении умственной отсталости у детей

Американский психолог Шакти Гавэйн разработала простую и удивительно эффективную медитативную технику "Розового пузырька", доступную даже умственно отсталым детям.
Ребенок должен занять удобное положение, сидя или лежа, закрыть глаза и нормально дышать, постепенно расслабляясь, все глубже и глубже.
Он должен мысленно представить что-либо хорошее рядом с собой (например, плюшевого мишку). Необходимо четко нарисовать его в воображении.
Окружить этот мысленный образ розовым пузырьком (мишка должен находиться в центре пузырька). При этом розовый цвет ассоциируется в сердце. Таким образом, его вибрации окружают все, что ребенок визуализирует. Теперь пузырек находится в полном родстве с его биоэнергетикой.
Наконец, ребенок должен мысленно отпустить пузырек и представить себе, что тот улетает во Вселенную, в небо и в то же время в нем остается его видение. Таким образом, они как бы "сохраняют" связь и теперь розовый пузырек будет свободно плавать в небе, привлекая и собирая энергию для ребенка и отдавая ему ее.

Такой простой техники достаточно, чтобы ребенок почувствовал, что энергия идет прямо из неба (Космоса), - это способствует его умственному развитию.

B. Ивaнчeнкo

Що ви думаєти про це? :)
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 22:08

Цитата

smaili А може ви щось чули про амінокислоти?

В последние годы достоверно установлено, что при эпилепсии снижается содержание серотонина в крови (либо из-за распада, либо из-за уменьшения его синтеза). Одновременно обнаружена низкая активность моноаминооксидазы и низкий уровень секреции 5-оксииндолуксусной кислоты. Это особенно выражено у больных с частыми приступами, что ведет к низкой активности серотониновых структур. Установлено, что серотонин обладает противосудорожным действием. Аминокислота L-триптофан, из которой образуется серотонин, уменьшает число приступов, приносит облегчение, снижает корковую активность на электроэнцефалограмме. Однако у людей с тяжелой формой эпилепсии добавки L-триптофана, наоборот, ухудшают состояние. Это можно объяснить тем, что обмен триптофана идет не по индолами-новому (естественному) пути, а по измененному патологическому кинурениновому пути. В этом случае как эффективный медикамент триптофан не тестируется. Интересно, что у некоторых больных перед приступом имеется "нейромедиаторная буря" с резким повышением количества серотонина в крови. Конечно, уменьшение выделения триптофана и серотонина бывает не при всех формах эпилепсии, но там, где это отмечается, добавки триптофана дают отличный результат.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 23:12

Я більше притримуюсь традиційної медицини. Не можу говорити чи вірю в позитивний результат чи ні, бо на свої дитині таке не випробовувала. Але більше схиляюся до думки, що народні методи не є дуже ефективними. Але то моя власна думка, можливо комусь і допомагає...

Повідомлення відредаговано smaili: 19 листопад 2009 - 23:22

• 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 листопад 2009 - 00:08

Про клініку Берсенева тут
Прихований текст

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Про амінокислоти тут
Прихований текст

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 грудень 2009 - 22:21

Myroslava чи були ви вже у Берсенєва? Розкажіть, будь-ласка, про ваші враження і результати :angel:
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2009 - 20:17

Привіт! :girl_angel: Ми вже були у Барсенева. Враження дуже хороші. На жаль метамерних інєкцій нам не робили, бо часто судоми, написали лікування і після Нового року приїхати знову. Призначили нам багато; травяні чаї для виведення ліквору, бішофітові ванни, ванни з череди, перепелині яйця, їсти пророщене зерно, кальцій, повноцінне харчування для дитини, точечний масаж, лецитин, ніцетил сигма-тау,нервохель, ЛФК, масаж, звукотерапія, ароматерапія, і ще щос і для погоди... Список великий роботи багато, але надію дали якщо все будемо робити правильно і постійно
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн