Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: гідроцефальний синдром - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

гідроцефальний синдром Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Cvato4ek 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 серпень 2009 - 21:46

Привіт усім! :angel: Нашому синочку незабаром 6 міс. В 4 міс. після УЗД голівки нам поставили діагноз - гідроцефальний синдром. Вже двічі проходили курс лікування Цераксоном (в 1 міс. і 4 міс.). Постійно тривожать одні і ті ж питання: який вплив даний діагноз має на подальший розвиток малюка? на ск. усе це серйозно? це на все життя?
Будь ласка, хто вже стикався чи мав таку проблему, поділіться досвідом і знаннями. Буду дууууууууууууже вдячна.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 серпень 2009 - 00:19

Svetik_W, вітаємо Вас на форумі! :shok:
Найперше - перестаньте тривожитись так сильно. Необхідно вияснити у лікаря, чи є тенеденція до зростання синдрому, чи він стабілізується, чи спадає. Це є дуже важливо. Якщо зростає, то потрібно мобілізуватись, якщо стан не погіршується, то є надія, що все нормалізується.

Крім того, що ми не бачимо і що видно лише лікарям, ми можемо побачити, як розвивається дитинка - чи є відставання від нормального розвитку, чи все нормально... Якщо у вас є можливість - пройдіть обстеження у одному з реабілітаційних центрів, які є біля вас (з якого ви міста?) Не затягуйте з цим, адже кожний день до року є важливим!!!

А зараз розкажіть, будь-ласка, що вміє ваш хлопчик (перевертання, сидіння, як лежить на животику, що може зробити ручками - розкажіть якнайповніше.)
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 серпень 2009 - 02:32

Switljachok, дуже дякую за вашу оперативність.
З 4 міс. ми вже перевертаємось на животик, але лише через праву сторону. Від недавна з положення на животику перевертаємось на спинку. Синочок тягне ручки до зацікавленого предмета, іграшки (навіть заради цього може перевернутися набік). Лежачи на животику, активно рухає ніжками і ручками (старається повзти). може піднімати передпліччя на витягнутих руках, піджимає під себе колінка.
У нас був трішки гіпертонус ніжок. В червні пройшли 2-тижневий курс масажу з парафіном. Пальчики на ніжках інколи ще зажаті. Продовжую розминати стопи і пальчики на ногах.
Головою крутить у різні сторони, лежачи і на спині, і на животі. Оживляється і посміхається на звертання до нього. Любить дурачитись. При цьому голосно сміється. До курсу масажів лежачи на спині не хотів тягнути головку (коли його піднімали за ручки в положення сидячи). Складалося таке враження, що він просто не розуміє, що від нього хочуть. Але тепер все добре. З напівлежачого положення виявляє бажання сидіти. Проте такого бажання немає, коли він лежить на спині. Помаленьку вчимо його сідати.
Коли його ставити на ніжки, то твердо опирається, але стає на носочки. Купаємо у великій ванні. У положенні на животику активно гребе ручками і ніжками. Старається доплисти до бажаної іграшки.
Впевнено бере іграшки в ручки.
Ще одне мене турбує: не вимовляє складів типу ба, ма, агу тощо. Лише мукає, окає і каже "кої, кої". Я помітила, що розмова у нього находить періодами. Ще з 3 міс. він так гарно намагався вимовляти складні звуки, старався повторювати за тим, що почує. Потім приходив період "мукання". Потім знов проривало на бесіду, і ось тепер знову мукає.
У нас він хлопчик спокійний, не вередує, якщо його не беруть на руки. Плаче лише по потребі. Вночі спати дає (спить з 22:00 до 6:00).
Їмо уже овочеве пюре (картопля, цв.капуста, кабачок, морква, буряк), фруктове пюре із свіжого яблука, вже смакували банан і повністю замінили одне годування гречаною кашкою (їмо з ложечки). Пємо лише чайочки - в сер. 200 мл/день.
Навіть не знаю, що ще вам розповісти.
Можливо, я щось пропустила важливе - підмітьте,будь ласка. Буду дуже рада, якщо ще якась деталь виявиться важливою.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2009 - 00:36

Svetik_W, подивіться, будь-ласка, нову тему "Норми розвитку дітей". Спершу я хотіла помістити її тут, але подумала, що це питання може тривожити батьків, дітки яких мають інші труднощі.
Ви дуже добре описали свого хлопчика. По опису я бачу, що особливих причин хвилюватися немає. Якщо відхилення і є, то вони незначні.
З положення лежачи на спині дітки до рочку самостійно не сідають :) . Це ми, дорослі, обираємо такий "нефункціональний "спосіб сісти, а вони спершу вчаться стояти на чотирьох, а потім вже сідають. Тому не хвилюйтесь. Якщо ви тягнете за ручки і малюк піднімає голівку - це добре!
Будьте обережні з сидінням! можете побавитись - лягти - сісти... А от сидіти хай захоче сам, коли зміцніють м'язи спинки.
Зі стоянням на носочках вагаюсь. З одного боку, це може бути свідченням гіпертонусу ніжок, але й більшість здорових діток часто стають на носочки. Важливо, наскільки сильно відтягнуті носочки. Чи стає він хоч інколи на всю стопу?
Плавання - супер!!! :girl_angel:
З мовленням теж поки що не турбуйтесь. дитинка розвивається так: два крочки вперед - один назад. Якщо він уже вимовляв більше звуків, значить, він до них і повернеться. Просто він вже їх "освоїв" і "сховав" :) а зараз опановує нові.
Їсте ви вже дуже багато як на свій вік. У вас яке вигодовування (грудне чи штучне?)
подивіться уважно таблиці і якщо будуть ще питання - задавайте.
І ще раз нагадаю - зверніться у реабілітаційний центр для обстеження. Зазвичай такі центри безкоштовні.

Усього вам доброго з вашим синочком, ростіть здоровенькі!
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 вересень 2009 - 13:07

Svetik_W, Моєму племіннику в 3 чи 4 місяці поставили діагноз гідроцефалія. Навіть сказали мамі: "якщо хвороба прогресуватиме, то малий не доживе до року" Зараз хлопцеві 12 років, живий, здоровий. Дуже розумний. Закінчив з відзнакою 6-й клас гімназії, грає на фортеп"яно....
Тому не засмучуйтесь наперед. Бажаю Вам одужання і досягнути ще кращих результатів ;)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2009 - 14:02

Перегляд повідомленняSwitljachok (1.9.2009, 1:36) писав:

Їсте ви вже дуже багато як на свій вік. У вас яке вигодовування (грудне чи штучне?)
подивіться уважно таблиці і якщо будуть ще питання - задавайте.
І ще раз нагадаю - зверніться у реабілітаційний центр для обстеження. Зазвичай такі центри безкоштовні.

Усього вам доброго з вашим синочком, ростіть здоровенькі!

Switljachok, дууууууууууууже вам велике ДЯКУЮ!!!! :15_2_126:
З 3 міс. ми на штучному годуванні.
Ми вже стільки лікарів пройшли, і ніхто нічого конкретного не каже, проте відразу назначають курс лікування. :36_1_66: А в 4міс. ми якраз і були в реабілітаційному центрі і там нам робили УЗД. Після курсу лікування лікар сказала, що якщо не буде робити великих очей і закидати голівки, то зявитися до неї в 7 міс.

Користувач подумав і додав через 6 хв.:

Перегляд повідомленняОленка2008 (1.9.2009, 14:07) писав:

Svetik_W, Моєму племіннику в 3 чи 4 місяці поставили діагноз гідроцефалія. Навіть сказали мамі: "якщо хвороба прогресуватиме, то малий не доживе до року" Зараз хлопцеві 12 років, живий, здоровий. Дуже розумний. Закінчив з відзнакою 6-й клас гімназії, грає на фортеп"яно....
Тому не засмучуйтесь наперед. Бажаю Вам одужання і досягнути ще кращих результатів ;)

Дякую! :36_1_66:
Оленка2008, розкажіть, будь ласка, чи батьки приймали якісь заходи по лікуванню гідроцефалії в племінника до року? Вони проходили якісь лікування чи залишили усе на самотік?
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 вересень 2009 - 14:14

Перегляд повідомлення*Svetik_W* (1.9.2009, 15:02) писав:

Оленка2008, розкажіть, будь ласка, чи батьки приймали якісь заходи по лікуванню гідроцефалії в племінника до року? Вони проходили якісь лікування чи залишили усе на самотік?

Я же не дуже пам"ятаю як то було... Самі розумієте минуло досить часу..
Діагноз їм ставили в Чорнобильській лікарні... Плаванням займолись, масаж робили...
Завтра подзвоню до сестри уточню, як воно все було...

Повідомлення відредаговано Оленка2008: 01 вересень 2009 - 14:15

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 вересень 2009 - 09:23

Нам також ставили гідроцифальний, але лікування ніякого не назначали просто спостереження в динаміці
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2009 - 21:39

Перегляд повідомленняОленка2008 (1.9.2009, 14:14) писав:

Я же не дуже пам"ятаю як то було... Самі розумієте минуло досить часу..
Діагноз їм ставили в Чорнобильській лікарні... Плаванням займолись, масаж робили...
Завтра подзвоню до сестри уточню, як воно все було...

Оленка2008, дуже цікаво знати, що відповіла вам ваша сестра. :bye: Напишіть обовязково. Буду чекати! Наперд дякую! :smile:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Софійкіна мама 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2010 - 16:00

в нас теж був такий діагноз, кожен місяць робили УЗІ голівки, з шостого місяця приймали ліки за призначенням лікаря. Були на обліку. А в рік діагноз було знято, це був найкращий подарунок для мене.
My Signature
Мій улюблений Дитячий сайт Казкар
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kykla 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2010 - 01:18

Привіт у нас гідроцефалія компенсована шунтом. Нам 1.8 але ми ще не ходимо і не сидимо.
My Signature
Зображення
Відповідь на питання: "Чому не можна купити щастя?" - "Тому що його можна народити!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іріска 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 19 березень 2010 - 10:56

Нашому синочку 9,5 міс. також діагноз---гідроцефальний синдром.але хвилює таке не вміє ще самостійно сидіти.посадиш---сидить декілька хвилин, потім завалюється на бочок, а самостійно сісти не може.рекомендують масаж.але синочок боїться чужих людей(плаче страшенно).вимовляє ма-ма ,да-да, ба-ба , ма (має на увазі нема),вміє показати ручкою дай.дуже переживаєм за це сидження
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 14:28

Перегляд повідомленняІріска (19.3.2010, 10:56) писав:

Нашому синочку 9,5 міс. також діагноз---гідроцефальний синдром.але хвилює таке не вміє ще самостійно сидіти.посадиш---сидить декілька хвилин, потім завалюється на бочок, а самостійно сісти не може.рекомендують масаж.але синочок боїться чужих людей(плаче страшенно).вимовляє ма-ма ,да-да, ба-ба , ма (має на увазі нема),вміє показати ручкою дай.дуже переживаєм за це сидження

Я не є велика порадниця, але зі свого досвіду би вам радила з масажами не зволікати, а братися за дитину негайно. Знайти хорошого масажиста, робити рефлксотерапію, по методиці Войта масажі, розтяжки, бо час йде і йде він не вашу користь. А на те, що плаче дитина треба закривати трохи мамі очі. Мій синок також плакав, кричав, кусався, але я собі постановила так треба і я мушу також то перебороти. Шкода було і то дуже, серце краялося від болю, але результат є і то хороший. А ще я би порадила займатися на конику, також після коника хороші результати.

Повідомлення відредаговано smaili: 19 березень 2010 - 14:29

My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 12:44

Пам’ятайте будь-ласка про те, що при гіперзбудливості і гіперчутливості інтенсивні масажі протипоказані. Про це чомусь і лікарі і самі масажисти забувають іноді. Треба дуже обережно з масажами при яких дітки плачуть сильно, бо дітки різні, і наслідки від стресів теж різні, одним нічого, а в інших виникають судоми, здригування, нервовий тік, збільшується тонус, замість того, щоб зменшитись, і інші різноманітні неврологічні і психологічні ускладнення, знаю це з власного досвіду.
Вмикайте відео з масажем і робіть масаж самі ( я купила таке відео, так в ньому масажистка попереджає, якщо дитина починає хникати, плакати потрібно зробити перерву, заспокоїти і тоді знову продовжити, звичайно це для здорових дітей, але з хворими ще більш потрібно бути обережними). Робіть різні вправи поступово збільшуючи навантаження, розтяжки, поступово і обережно збільшуючи "амплітуду". Головне робіть вправи щодня і намагайтеся, щоб дитина при цьому сміялася. Не панікуйте і не поспішайте, ваш настрій дуже добре відчуває ваша дитина, ваш страх і хвилювання передаються дитині і заважають їй нормально розвиватися. А стреси ще більше тормозять розвиток. Будьте спокійні і впевнені в тому, що все буде добре, це потрібно вашій дитині, в атмосфері любові і віри дітки одужують швидше.
:smile: :15_5_2v: :36_19_1:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Homja4ok 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 березень 2010 - 22:13

У нашої манюні гідроцефальний синдром, консультуємось у завідуючої реабілітаційного центру в приватному порядку - плаваємо у великій ванні, масажуємось щодня (благо - прабабця професійний масажист), багато гуляємо на свідому повітрі, займаємось на фітболі (такий величезний надувний мяч) спершу пропили курс цераксону, потім ставили вібуркол,пили діакарб і аспаркам, тепер - магне б6 і гліцисед. Дитина перестала закидати голівку (хіба дуже зрідка), почала ставати на всю стопу (а не лише на пальчики) Чим раніше почати лікування (насправді, не таке вже й надто складне для батьків) - тим кращим буде результат.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   чувіха 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2010 - 08:38

У наc також гідроцефальний синдром, консультуємось у реабілітолога в приватному порядку - плаваємо у великій ванні, кожен день динамічна гімнастика, масажуємось, займаємось на великому надувному мячі, проходимо Войтотерапію (хоча дитина весь час плаче, але це насправді дієвий метод. Саме плач дитини показує наскільки вона працює. Насправді це не боляче, але для цього потрібно хорошого спеціаліста.). Дитина після 1-го курсу на очах змінилась в кращу сторону. Чим раніше почати реабілітувати дитину - тим кращим буде результат. І потрібно бути сильними. Як мені сказав реабілітолог, все це залежить не лише від неї, але й від самих батьків, адже працювати з дитиною потрібно кожен день. І ви самі побачити очікуваний результат.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама осяна 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 13:46

Перегляд повідомленняkykla (12.2.2010, 2:18) писав:

Привіт у нас гідроцефалія компенсована шунтом. Нам 1.8 але ми ще не ходимо і не сидимо.
Прив1т у нас теж г!дроцефал!я,л1кар1 рекомендують шунт, але не наполягають.Де ви робили операц1ю?Як розвиваетесь зараз?
My Signature
Зображення
СЧАСТЬЕ НЕЛЬЗЯ КУПИТЬ,ЕГО МОЖНА РОДИТЬ !!!!
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 20:47

мама осяна,
А ви не цікавились, щоб зробити нейроендоскопію. Це менш ризикований метод ніж ставити шунт, у дитини не має чужорідного тіла, і краще реабілітується після операції. Знаю одного хлопчика, якому у 3,5 міс. робили нейроендоскопію, то він зараз ходить у звичайний садочок, розумний, жвавий, навіть не скажеш, що були проблеми.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама осяна 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2010 - 13:17

Перегляд повідомленнячувіха (17.6.2010, 21:47) писав:

мама осяна,
А ви не цікавились, щоб зробити нейроендоскопію. Це менш ризикований метод ніж ставити шунт, у дитини не має чужорідного тіла, і краще реабілітується після операції. Знаю одного хлопчика, якому у 3,5 міс. робили нейроендоскопію, то він зараз ходить у звичайний садочок, розумний, жвавий, навіть не скажеш, що були проблеми.

Я перший раз чую про це. я поц1кавлюсь. Слава богу ми обходимся на л1ках(д1акарб+аспаркам+ цераксон)Нам назначили шариковий бассейн,кажуть що дуже розвивае)(куплю шарик1в кину в манеж)
My Signature
Зображення
СЧАСТЬЕ НЕЛЬЗЯ КУПИТЬ,ЕГО МОЖНА РОДИТЬ !!!!
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2010 - 15:29

мама осяна,
А скільки вам. Гідроцефалія у вас у якій стадії: компенсації чи декомпенсації? У вас що є внутрішньо-черепний тиск, що радять вам шунтувати дитину. Ще вам би порадила займатись реабілітацією (є різні методики реабілітації: Бобата, Войта, по Доману), плаванням. І чим раніше тим краще буде для вашої дитини.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів