Де у Києві?... погуляти, купити та ін., таки собі довідничок
Відправлено 29 серпень 2009 - 23:37
Відправлено 30 серпень 2009 - 09:41
там можна знайти не тільки стандартне - типу музеїв, галерей - а й доволі цікаві місця київа, які самі кияни не знають. якщо вас таке цікавить. я колись облазила той сайт, а потім приїжджала в київ до друзів, які там живуть, і проводила їм екскурсії
Відправлено 11 лютий 2010 - 00:04
Відправлено 11 лютий 2010 - 09:21
Аліска (11.2.2010, 0:04) писав:
Мені подобається дитячий магазин на проспекті Перемоги (йти від метро Нивки в сторону метро Святошин) на другому поверсі супермаркету Фуршет. Досить великий, багато є всього. Ціни нормальні (особливо в порівнянні з Антошкою - хоча я там давно вже не була). Чи є там знижки зараз, на жаль, не знаю.
Відправлено 11 лютий 2010 - 14:19
Аууу, де ви кияни????
Відправлено 11 лютий 2010 - 14:53
Аліска (11.2.2010, 14:19) писав:
Аууу, де ви кияни????
Зараз дуже хороші знижки на одяг в магазинах Мазекер (це британська мережа). Один з найбільших їх магазинів є в Глобусі на Майдані. З візочків-тростинок там продаються мої улюблені Макларен. Вони по якості дуже хороші, але ціна на них в Мазекер в Україні дуже висока (я сама в Лондоні купувала).
Також знижки зараз в Антошках, я найчастіше буваю в Антошці на бульварі Лесі Українки (це метро Печерська).
Там і візочки також є. Ще є великий Антошка в ТЦ біля м.Лук'янівка.
Ще хороший великий дитячий магазин "Смік" в універмазі Україна на площі Перемоги.
Ну і дитячий базар біля Дитячого Світу (м.Дарниця) - також багато всього є (там маса магазинчиків на дитячу тематику, але де що конкретно не скажу, бо не буваю там)
Також зараз знижки мають бути в Chicco. Один з найбільших їх магазинів в ТЦ Олімпійський (метро Республіканський Стадіон), але є також трохи менший біля Дитячого Світу на Дарниці.
Відправлено 11 лютий 2010 - 18:12
Відправлено 11 лютий 2010 - 21:41
мамаПашіЖеніБогдана (11.2.2010, 18:12) писав:
В принципі, як на що. Іграшки - так як всюди, одяг - там дуже багато польського, і ,здається, українського виробництва, і в принципі нормальної якості, от щодо ціни не скажу, бо частіше в Зарі і в Мазекер купую. А от автокрісло там купувала, то було навіть дешевше ніж в інтернет-магазинах (там можна пробувати на такі великі речі просити 10% знижки і вони ще потім картку дисконтну дають). У них, здається, декілька магазинів по Києву. Точно ще є в Каравані.
Відправлено 12 лютий 2010 - 17:50
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
і ще про Ашан хочу запитати, він до нас найближче (Академгодорок), чи був там хтось, які враження від дитячого відділу?
Відправлено 12 лютий 2010 - 18:49
Аліска (12.2.2010, 17:50) писав:
і ще про Ашан хочу запитати, він до нас найближче (Академгодорок), чи був там хтось, які враження від дитячого відділу?
Була недавно, але весь магазин не обходила. Іграшки не дивилася. Взуття небагато, але досить непогане. Одяг є, я собі навіть намітила купити пізніше дощо Богданчику. Можна дивитися. Памперсів багато, але дорожче, ніж в МЕтро. Я спеціально дивилася.
Відправлено 12 лютий 2010 - 23:02
Точні адреси Метро мають бути на їх сайті ;) Крім Окружної точно ще є на Харківському масиві і на Петрівці. Щодо дитячого відділу не скажу, не купувала там нічого ніколи.
Ашан, як на мене, найкращий супермаркет в Україні щодо якості і свіжості продуктів. Ми там часто м'ясом, свіжою рибою і фруктами закуповуємось. Щодо дитячих речей також нічого, на жаль, сказати не можу.
Відправлено 22 лютий 2010 - 13:38
І ми часто в Ашані буваємо. Можна купити і одяг для дитини, і іграшки, і канцтовари по дуже привабливих цінах. Купляємо там і подарунки для дітей та дорослих. Але туди краще їхати в будень, бо на вихідних багато людей.
Відправлено 04 липень 2010 - 21:47
Відправлено 11 серпень 2010 - 14:03
Виглядає він так:
Для того, щоб він запрацював, тобто дав гудок і рушив вперед:), до Києва з депо Щорс (Чернігівська область) спеціально приїжджатиме "доросла" локомотивна бригада (зазвичай поїзди водять діти-гуртківці під наглядом дорослих). Робота й справді не зовсім дитяча - палити піч дровами, та ще й у нинішню серпневу спеку:), а проте традиція є традиція - паровоз працює на честь відкриття (в травні) й закриття сезону, а також на День незалежності.
Ми з донькою - так би мовити, споживачі послуг КДЗ поки що виключно в якості пасажирів:) Квитки недорогі - дорослий 4,25 грн., дитячий (з 6 років) - 3,2 грн., доня молодша (3 роки), тому їздить безкоштовно. Діти, що працюють провідниками, щоразу допомагають їй зайти і вийти з вагона, що їй дуже подобається.
Вагон всередині виглядає так:

Залізниця має дві станції - Яблунька (в північній частині Сирецького парку, ближче до метро "Дорогожичі") та Вишенька (в півд. частині парку)
Ось фотографії з перону ст. Вишенька, яка є ніби головною, бо там розташоване локомотивне й вагонне депо.

Діти-гуртківці працюють провідниками та обхідниками вагонів

Доня майже готова вирушити в дорогу:) На цій фотографії видно, що зазвичай вагони тягне не паровоз, а маленький тепловоз.
Враження у нас від Сирецького парку завжди стійкі та позитивні. Крім власне катання на поїзді, там ще є цікаві дитячий ігровий та дорослий тренажерний майданчики (розташовані неподалік ст. Вишенька).
На дитячому майданчику є спиральна гірка, більше ніде в Києві ми поки такої не бачили:

Крім того, день, проведений на Київській дитячій залізниці - це супербюджетне дитяче дозвілля. Навіть якщо поїздити три рази (а в перервах погратися на майданчику), вийде дешевше, ніж, приміром, один раз пострибати на батуті в парку ім. Шевченка (щоб настрибатися, малій потрібно не менше трьох разів).
КДЗ працює з травня до серпня по суботах і неділях з 11 до 15:30. Щоправда, у зв"язку із спекою в минулі вихідні час роботи скоротили - до 12:30. Але ми все одно встигли разок покататися:)
Відправлено 12 серпень 2010 - 14:40
Є ще такий об'єкт - Ясногородська страусина ферма.
Дещо схоже на розгорнутий і вузькоспеціалізований зоопарк - на страусах, ясна річ:)
На відміну від зоопарку, африканських страусів тут ду-уже багато - 5 га території. А ще суттєва перевага перед зоопарком - те, що нелітаючих птахів можна подивитися в різному віці - від народження до дорослості, причому зблизька. Можна й погодувати малечу печивом:) Натомість страуси ему присутні на фермі всього в кількості двох особин, їх тримають, щоб показувати відвідувачам різницю з африканськими. Ще із супутніх тварин наявні: коні, віслюк, верблюд, в'єтнамські свинки.
Крім тварин, існують гойдалки, прокат веломобілів, умовно-безкоштовний батут (просять кидати за стрибання 10 гривень в скриньку), два кафе, які пропонують страусячу яєшню й страви з м'яса страусів. Щоб поїсти цього, потрібно десь так гривень 250... Натомість, якщо обмежитися звичайним морозивом, можна зекономити.
Вхід платний - здається, 10 гривень, або записуватися на екскурсію за 25 гривень. Екскурсія триває приблизно півгодини, за які розкажуть всякі цікавинки про страусів.
Ферма торгує страусячим пір'ям (30-70 гривень одне), яйцями (120 гривень одне), шкаралупою (70 гривень). Ми нічого з цього не купляли - в принципі, обійшлися, для пам'яті достатньо і фотографій.

Птахові три роки - вважай, повнолітній:)

Перспективна молодь - один рік

Доня спостерігає за 1-місячними пташенятами

Цим два тижні

Цим - один:)

Свинки

Гойдалки
Доїхати можна від станції метро Нивки маршруткою №376 Київ - Бишів, їздять щопівгодини, коштує 7 грн. або автомобілем з Окружної або Житомирської траси (напрямок - на Бишів). В лісі з"явиться показник "Макарівський район", за 200 м від нього - зупинка і базарчик. Там вийти і йти праворуч приблизно 1,5 км
Відправлено 21 вересень 2010 - 10:56
Музей цікавий колекцією цивільних пасажирських літаків радянського часу - є машини всіх класів, починаючи від авіації загального призначення, що в народі називається "кукурузниками", аж до єдиного в своєму роді радянського аеробуса Іл-86, а також шикарною підбіркою військової техніки. Є винищувачі від часів другої світової війни (Як-3, який брав участь у зйомках фільму "В бой идут одни старики") і перших реактивних "аеротруб" 50-х років (наприклад, МіГ-15) до сучасних МіГ-29 та Су-27, є стратегічні бомбардувальники Ту-22 і Ту-22М, протичовновий літак Ту-95 і до нього на додачу - ціла зграя іншої флотської авіації - гідролітаки та гідровертольоти. Що ж до вертольотів, то в колекції є величезний транспортник Мі-26 та найбільш масовий Мі-8, всередину яких можна зайти за окрему плату (5 грн) і навіть посидіти за штурвалом.
Музей авіації є структурним підрозділом Національного авіаційного університету і призначений чималою мірою саме для фахівців. Але і для нас з донькою, відвідувачів із значно скромнішими запросами

Вертоліт Мі-26 із символікою миротворчих сил ООН

На хвостовому стабілізаторі - пінгвін! Іл-14, літак полярної авіації

Далекомагістральний літак Іл-62 відкритий для відвідування. Можна зайти глянути в кабіну

В салоні натомість стоять парти - навчальний клас для студентів

Увагу доньки привернули різнокольорові шторки на вікнах

Ту-22, стратегічний бомбардувальник
І т.д. - експонатів там чимало. Музей працює з 10 до 19 (влітку), крім понеділка-вівторка. У вихідні квиток коштує 15 грн., фотозйомка - 5 грн., всередину двох вертольотів та літака купляємо на вході квитки по 5 грн. Туалет наявний)
Доїхати можна маршруткою № 220 (м. Харківська - Московська площа - Севастопольська площа - музей авіації (кінцева)

Допомога