матері за кордоном матері які родили за кордоном, або це планують
Відправлено 28 серпень 2009 - 15:30
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:30
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:35
треба було свідоцтво перекладати і нотаріально завіряти, щоб на роботі відпустку дали (я працюю в Україні)
також брала довідку про кесарські пологи, теж перекладали і завіряли (знову ж таки для відпустки, бо КР дає право на додаткову відпустку)
Більше нічого. Це після пологів.
До пологів я сама перекладала всі аналізи і обмінну картку, яку мені дали в Україні. Але в принципі можна було і без.
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:40
K_y_c_a, а ви справжня укр.-партизанка, так тему засекретили.... Ви детальніше напишіть де ви і що вас цікавить, бо кожна країна інша і закони теє... навіть Гамерика і Канада суттєво відрізняються. А є багато дівчат тут, що у Польщі, Італії, і тд
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:41
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
Kokhanovska, я в Іспанії,але ще не родила.Ми з чоловіком працюємо над цим вже 3 місяці,але нічого не виходить.
, так у вас скоро 4 діток буде, це ви героїня.А за 100000 чесно кажучи, незнаю ,як в нашій Україні їх добитись, хоч би 12000 за одне :D
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:49
але якщо ви їздете і зможете приїхати, то дають. мені відмовили тільки тому, що я подала без особистої присутності. всі документи, свідоцтво і все таке треба буде перекласти і нотаріально завірити.
ага і вони там перевірки якісь роблять, не розбереш їх.
K_y_c_a, так, я в декретній відпустці. тобто працюю в Україні, а де проводжу відпустки моя особиста справа ;)
Тіко грошей не платять, навіть тих маленьких. Ну і хай їм добре буде.
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:51
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Цитата
але якщо ви їздете і зможете приїхати, то дають. мені відмовили тільки тому, що я подала без особистої присутності. всі документи, свідоцтво і все таке треба буде перекласти і нотаріально завірити.
ага і вони там перевірки якісь роблять, не розбереш їх.
А мій муж ще на Укр і якщо надо то можна і злітати.... чо лишати олігарфам!
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Єдине те, що подати треба до 6 міс з моменту народження, а тут свідоцтва про народження можна 1-2 роки чекати!
Повідомлення відредаговано Kokhanovska: 28 серпень 2009 - 16:53
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:55
Відправлено 28 серпень 2009 - 16:57
якщо муж буде в Україні, передасте йому всі документи і вони змушені дати.
Хоча знаєте, можуть приколупатися, що дітей в Україні нема і вони не можуть перевірити на що витрачаються гроші. я вам можу показати відмову. Вони не заплатили тільки тому, що я не приперлася сама. хоча в законі нема " особиста присутність" є тільки "особисто подає документи"
Я навіть консультувалися, казали, що не мають права. Але важко за цим всім звідси слідкувати
Ще вони припиняють виплати, коли мама з дитиною виїжджає. Короч придурки. Тільки б нажитися на них. Колись на роботі виплачували, а тепер тільки те й роблять, щоб викрутити як не платити.
я можу відмову показати, якщо найду, там тільки про ту особисту присутність мова йде.
K_y_c_a, час покаже ;) я б повернулася. тут у мене робота, а в гамериці ніц :(
Відправлено 28 серпень 2009 - 17:00
А я взагалі сита по горло Україною.... ніякого бажання назад їхати.... Але в Канаді у мене батьки, хоч якісь друзі, а в Укр. хіба дідо-бабуся і дальша родина, друзі --- за 4 роки дуже нікого і не бачила...
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Цитата
Але ж дітей можна прописати і якщо інспектор з соцбезу свою дупцю не захоче до вас на перевірку нести :) , у нас не з тих... то і не буде знати де діти...
Повідомлення відредаговано Kokhanovska: 28 серпень 2009 - 17:03
Відправлено 28 серпень 2009 - 17:02
гра з вогнем, отак нам доводиться себе мучити в другій крайні.Хоч не можу сказати про всіх так.Особисто мені важко тут морально трішки,одне погано що завагітніти тут не вдається.Якщо не получиться через декілька місяців поїду на деякий час додому.
Відправлено 28 серпень 2009 - 17:07
Відправлено 28 серпень 2009 - 17:13
Відправлено 28 серпень 2009 - 17:17
а дитину звісно можна прописати. хоча вони приписки навіть не потребували. в переліку документів нема. але щоб зовсім вони там заткнулися, то напевно треба.
пологи по страховці. страховка покрила 80%, дедактібл, чи як воно там було щось 100 на лікарів і 200 на лікарню.
дитяча покрила взагалі все.
тільки мороки багато з тими страховками. треба було все перераховувати, вони то потім вибачаються за помилки, але все таки ... у і часу тяганина ця багато замає.
у деяких штатах ведення вагітності і пологи безкоштовні (якщо низький достаток). ну короч тут все троха заплутано.
також дешевше з акушеркою, думаю ви знаєте, можна навіть, щоб акушерка вела вагітність. але ми вибрали лікарів.
ага, дитяча тут безкоштовна. тільки багато хто бере сімейну від підприємства, а не дитячу від держави. ми поки студенти, то на дитячій від держави.
в тому плані америка більше піклується про дітей ніж навіть Україна.
Відправлено 28 серпень 2009 - 17:49
Я ніц в Канаді не платила, тут майже безкоштовна медицина... Всі візити до лікаря і самі пологи і більшість аналізів покриває держава... Дуже дорогі ліки (мені виписали від токсикозу 100 таб 180 баксів!, в день і де $10) і стомат. послуги....
Відправлено 28 серпень 2009 - 18:11
а на ліки страховки нема?
А я думала в Канаді і медицина безкоштовна і лікинедорогі... Хм. Ну нічо.
А черги у вас великі чи по запису? Я читала, що довго чекати в чергах
Відправлено 28 серпень 2009 - 18:19
гра з вогнем (28.8.2009, 19:11) писав:
а на ліки страховки нема?
А я думала в Канаді і медицина безкоштовна і лікинедорогі... Хм. Ну нічо.
А черги у вас великі чи по запису? Я читала, що довго чекати в чергах
Мій брат працює секюріті гардом (охорона), то є в Юнії і має Бенефіти і на ліки і на стоматолога і на окуляри і на хребет і ще всяку всячину. Я як була студентом, то коледж теж пропонував купити страховку, то вона покривала 80% ціни приписаних лікарем ліків і десь 500 баксів на стоматолога.... Зараз у мене нема спеціальної страховки.
Більше цього, як є більше як 6 міс за межами Канади, то при приїзді нема мед покриття напротязі 3 міс --- то я хотіла приватно купити, але для вагітних ніхто спец страховки непродавав. Так я трохи прибрехала і дістала звичайне державне покриття.
Відправлено 28 серпень 2009 - 21:30
За роди ми нічого не платил, оскільки маємо страхування з роботи, що повністю покриває всі кошти. Допомогу, тих 12 тис. ми оформили, правда прийшлося спеціально їхати на Україну (коли малому було десь 4 місяці). Та й допомогу до трьох років нам також вдалось оформити.
Повідомлення відредаговано chemna: 28 серпень 2009 - 21:38

Допомога