Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Зміна прізвища та документів - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Зміна прізвища та документів Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 27 серпень 2009 - 14:02

Якщо схожа тема вже існує - прохання перенести мою до неї, бо я не змогла знайти :blush:
Цікавить мене такі питання:
От вийшла я заміж, в свідоцтві про одруження записано про зміну прізвища.
Паспорт вже встигла поміняти (український).
Питання:
1. Як бути із ідентифікаційним кодом? Довідка ж то видана на дівоче прізвище?
2. Як бути із водійськими правами, які видані на дівоче прізвище? Возити з собою копію свідоцтва про одруження?
3. Як бути із закордонним паспортом?
4. При поступленні в пологовий будинок можуть виникнути якісь проблеми у зв,язку із тим, що частина довідок та результатів аналізів видані на дівоче прізвище, а інша частина - на нове?

Наперед вдячна за ваші відповіді!!! :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kutia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 27 серпень 2009 - 14:10

Перегляд повідомленняRiki_tiki_tavi (27.8.2009, 15:02) писав:

Якщо схожа тема вже існує - прохання перенести мою до неї, бо я не змогла знайти :blush:
Цікавить мене такі питання:
От вийшла я заміж, в свідоцтві про одруження записано про зміну прізвища.
Паспорт вже встигла поміняти (український).
Питання:
1. Як бути із ідентифікаційним кодом? Довідка ж то видана на дівоче прізвище?
2. Як бути із водійськими правами, які видані на дівоче прізвище? Возити з собою копію свідоцтва про одруження?
3. Як бути із закордонним паспортом?
4. При поступленні в пологовий будинок можуть виникнути якісь проблеми у зв,язку із тим, що частина довідок та результатів аналізів видані на дівоче прізвище, а інша частина - на нове?

Наперед вдячна за ваші відповіді!!! :blush:

1. Зі своїм старим ід.кодом і свідоцтвом про одруження підходьте в податкрву, вам на місці дадуть нову довідку, де код буде той самий, а прізвище нове.
2.водійські можна поки не міняти, бо то дорого, як за нові деруть, просто мати свідоцтво, а краще копію, щоб не загубити.
3.Закордонний треба міняти, старий вже не дійсний, бо на шенген зону треба тепер і укр.паспорт здавати, вони мусять бути на одне прізвище.
4. В пологовий вистачить копії свідоцтва про одруження.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2009 - 14:19

Riki_tiki_tavi ось тут є така темка, там знайдете відповіді :)
а ще є тема Оформлення закордонного паспорта та віз

Повідомлення відредаговано Veronika_S: 27 серпень 2009 - 14:22

My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юляшка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2009 - 14:43

Riki_tiki_tavi, поки малого погодувала, вже відповіли:
1.З кодом найлегше - в податкову з новим паспортом, при тобі зроблять і видадуть новий код, тобто старий, тільки на нове прізвище.
2.Права можна не міняти. Техпаспорт чи довіреність напевне на старе прізвище - то сенсу міняти нема. Я ще не міняла, а коли їздила на машині свекра, де довіреність на нове прізвище - просто мала з собою копію свідоцтва про шлюб.
3.Закордонний паспорт краще міняти. По старому можна їхати туди, де не треба візу в Україні оформляти (Туреччина, Єгипет), а напр. для шенгену обовязково треба, щоб паспорт України і закордонний були на одне прізвище.
4. Думаю нічого страшного, вже також відповіли. Riki_tiki_tavi,
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 27 серпень 2009 - 15:02

дівчата, дякую за відповіді!
треба йти і то все міняти, щоб в разі чого не відкладати на останній момент.
Моя подруга виробила собі закордонний паспорт десь в перших числах серпня, а 8 серпня розписалась і поміняла прізвище на чоловікове :pardon: вже теж знає, що тре міняти...))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irunka 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 07 вересень 2009 - 08:51

Я міняла український та закордонний паспорт,а права не міняла,бо машина на моє дівоче прізвище і права теж.
My Signature
Зображення
Чоловік у своєму житті повинен любити лише трьох жінок-ту,що його народила,ту,що йому народить і ту,що в нього народиться
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Светулькин 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 08 листопад 2009 - 00:53

А якщо у мене машина на моє прізвище по чоловіку а права ще на тому дівочому,то що тоді?
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Kuzia 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 травень 2010 - 15:22

А я не змінювала прізвище - і проблем з тим не маю :sorry:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Penelopa 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 10:04

Привіт усім! В мене проблема. Потрібно дууууже терміново поміняти закордонний паспорт на новий. Як вважаєте, за скільки днів можуть зробити?
Я в УКраїні буду лише 2 тижні, мені і паспорт поміняти потрібно і візу в новий поставити встигнути. Це реально?
My Signature
Зображення Зображення

Г-г-гл-лавное не бояться!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 11:18

Думаю це не є реально. Хоча великі гроші можуть якось вплинути на швидкість вироблення, але в дві неділі сумніваюсь що вкладетесь. Чому не хочете поміняти в Німечині, це значно простіше,і ті самі кошти? Я виробляла у Варшаві. Швидко, ті самі кошти і без жодної мороки. Один мінус, це те , що видали старого зразка.

Повідомлення відредаговано chemna: 09 червень 2010 - 11:20

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 11:26

Перегляд повідомленняchemna (9.6.2010, 11:18) писав:

Думаю це не є реально. Хоча великі гроші можуть якось вплинути на швидкість вироблення, але в дві неділі сумніваюсь що вкладетесь. Чому не хочете поміняти в Німечині, це значно простіше,і ті самі кошти? Я виробляла у Варшаві. Швидко, ті самі кошти і без жодної мороки. Один мінус, це те , що видали старого зразка.

якби було так просто як ви кажете, то я би вже давно поміняла. Мені пояснили в нашому консульстві так: протрібно зібрати документи на ПМЖ в Німеччині (чого я робити не хочу), після подачі, розгляд моєї справи триватиме приблизно рік, і аж коли мені його задовільнять, то тоді я зможу поміняти мій паспорт на новий.
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   murashka_mv 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 11:34

Перегляд повідомленняPenelopa (9.6.2010, 10:04) писав:

Привіт усім! В мене проблема. Потрібно дууууже терміново поміняти закордонний паспорт на новий. Як вважаєте, за скільки днів можуть зробити?
Я в УКраїні буду лише 2 тижні, мені і паспорт поміняти потрібно і візу в новий поставити встигнути. Це реально?

Знаю у Львові можна виробляти закордонний паспорт за 3 місяці (стандартна процедура), за місяць, і за 10 днів. Відповідно чим скорше - тим дорожче коштує, але це легальний метод, тобто без давання комусь в лапу. Єдина проблема в тому що на початку року не було бланків, то нікому взагалі не видавали паспорти, без різниці скільки заплатили, а теперішньої ситуації не знаю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 11:36

Penelopa, как приедете,то обращайтесь сразу в турагенство, поищите где что предложат. Знаю, что некоторые агенства берутся делать паспота за 3 дня(почти 2 тысячи гривен стоит), за 10 дней(около 1300). Визу отурыть могт за 3 дня+время на пересылку в посольство и обратно.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   sun* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 11:44

Перегляд повідомленняmurashka_mv (9.6.2010, 12:34) писав:

Знаю у Львові можна виробляти закордонний паспорт за 3 місяці (стандартна процедура), за місяць, і за 10 днів. Відповідно чим скорше - тим дорожче коштує, але це легальний метод, тобто без давання комусь в лапу. Єдина проблема в тому що на початку року не було бланків, то нікому взагалі не видавали паспорти, без різниці скільки заплатили, а теперішньої ситуації не знаю.

Я коли робила закордонний паспорт то вводили нові бланки це був 2007 рік ! Як згадаю ті черги :smile: як люди займали з ночі !Зараз мені потрібно міняти закордонний паспорт ! то хочу послати чоловіка у розвідку як і що !

Повідомлення відредаговано sun1978: 09 червень 2010 - 13:02

My Signature
Зображення

Вірю я, що прийде день і під сердцем дзвінко -Я почую стукіт сердця СВОЄЇ ДИТИНКИ.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Панна Ганна 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 11:48

Перегляд повідомленняkutia (27.8.2009, 14:10) писав:

1. Зі своїм старим ід.кодом і свідоцтвом про одруження підходьте в податкрву, вам на місці дадуть нову довідку, де код буде той самий, а прізвище нове.
2.водійські можна поки не міняти, бо то дорого, як за нові деруть, просто мати свідоцтво, а краще копію, щоб не загубити.
3.Закордонний треба міняти, старий вже не дійсний, бо на шенген зону треба тепер і укр.паспорт здавати, вони мусять бути на одне прізвище.
4. В пологовий вистачить копії свідоцтва про одруження.

З усім погоджуюся, окрім того, що стосується водійських прав. Якщо не помиляюся, є законно встановлений термін для зміни прав і техпаспорта на авто у разі зміни прізвища чи, навіть, адреси прописки у паспорті. У всякому разі наші даїшники звертають на це увагу. Так, це дорого і клопоту багато. І я не знаю, чи зараз вже є достатньо бланків для техпаспортів, бо місяцем раніше, у всякому разі в нашому містечку, це був дефіцит, а отже підстава для того, щоб у вказаний термін документи на машину не міняти з провини самої ДАІ. Що до коду, то мені взагалі міняв його мій чоловік, який приніс у податкову усі необхідні для того три документи. Я могла сидіти з дитиною і не перейматися через те. :smile:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 13:00

Перегляд повідомленняСеструлька (9.6.2010, 11:36) писав:

Penelopa, как приедете,то обращайтесь сразу в турагенство, поищите где что предложат. Знаю, что некоторые агенства берутся делать паспота за 3 дня(почти 2 тысячи гривен стоит), за 10 дней(около 1300). Визу отурыть могт за 3 дня+время на пересылку в посольство и обратно.

На рахунок візи, то я чула, що переставляють в новий паспорт в один і той самий день, а оскільки відправляюся з Києва, то й зраділ, тому і надіялася все встигнути за 2 тижні. Якщо ви кажете, що за додаткову плату можна і за 3 дні отримати, то все реально )))
Тільки треба подумати чи варто. Побачимо ;-)
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Runaway 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 06 серпень 2010 - 13:09

Привіт))У мене таке запитання, я планую змінити прізвище і мене цікавить як бути з документамі про освіту, якщо я планую вступати до вузу, атестат і інші документи на одному прізвищі, а паспорт з іншим. Чи потрібно щось змінювати?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ul64uk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2010 - 13:34

Перегляд повідомленняRunaway (6.8.2010, 14:09) писав:

Привіт))У мене таке запитання, я планую змінити прізвище і мене цікавить як бути з документамі про освіту, якщо я планую вступати до вузу, атестат і інші документи на одному прізвищі, а паспорт з іншим. Чи потрібно щось змінювати?

Не потрібно! Просто візьмете документ, який затверджує зміну прізвища з одного на інше. Я поміняла прізвище на 4 курсі, але отримала диплом на дівоче, бо в університеті ніяких документів не міняла, ніхто цього не вимагав! Коли потрібно було якісь документи то додавала до них свідоцтво про одруження!
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 вересень 2010 - 10:56

а от мене чомусь поперло знову на своє прізвище, от тільки не знаю як то все провернути, я в інституті працюю, всі звикли, та й студенти орієнтуються хто я така,а вийшла заміж, змінила прізвище під натиском чоловіка, тепер хочу назад своє, щоб з декрету вийти насвоєму, підкажіть як це можна зробити, та й закордонний маю на старе прізвище, чи доведеться його міняти, якщо я все-таки повернусь на своєґґґ?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   IraSD 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 жовтень 2010 - 12:03

Дівчатка!
А я частково лишила своє прізвище - взяла подвійне. :dance2: Про зміну прізвища я вирішила ще малою, десь коли мені було 4 роки сказала - вийду заміж не раніше 24 років і буду носити татове прізвище!!!!!!!!! :acute: Причини до цього часу мені не відомі :unknw:
Попередила я про це і свого тоді ще нареченого - разом вирішили, що він буде на своєму, ну а я на подвійному.
Прийшли подавати заяву на одруження :36_3_27: - на вмовляння чоловіка написала спочатку його прізвище , а через дефіс своє ( а в душі робився ЖАХ!!!!) :wacko3:
Прийшла додому - сказали батькам, мама сприйняла все нормально, а от тато був шокований - як то так????? мама пояснювала щоб навпаки гордився, бо ж сина в нього нема, дві дочки, то хоч старша буде продовжувачем роду. Здається, зрозумів :good:
Порядок прізвищ мене мучив. не повірите, але я через 2 дні пішла і переписала заяву :good: Тепер в мене моє-його подвійне прізвище :acute:
Чоловік про таку зміну зрозумів лише після реєстрації :36_1_73: і зараз все ок
На питання друзів чого так - відповідає, що так треба
My Signature
Для жінки немає вище радості, ніж діти. Чоловіки ж для нас не більше ніж слабкість. Так ось разок розслабишся, на все життя забезпеченої радістю залишишся …
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн