Харчування: свободу вибору дитині?
Відправлено 26 серпень 2009 - 21:27
Моя знайома вважає, що дитина в рік вже здатна сама вибирати собі їжу на сніданок, обід і вечерю.
І справа навіть не в тому, що я не уявляю як цей вибір здійснюється, а в тому чи варто дитині давати такий вибір за умови традиціної схеми введення прикорму. Тобто дитина ще не харчується разом з усією родиною.
От щось я не розумію, це як показувати Андрійкові його улюблену цвітну капусту та неулюблену картоплю і хай дитина вибирає? То він у мене цілими днями капусту їсти буде. Щось я таке не розумію.
Мені здається, що в дитячому віці все таки вибір, що їстиме дитина робить мама. Оскільки таким чином можна привчити дитину до різноманітного харчування і до різних смаків. Власний вибір дитина зробить трохи пізніше, й то це їй дозволятиметься в окремих випадках і ситуаціях.
А ви як вважаєте, в рік, в два, в три хто має здійснювати вибір страв і того, що їстиме дитина?
Може я трохи плутано пояснила, але моя знайома майже дослівно говорить "в рік дитина вже може сама виьбирати собі страви, а мама має їй цей вибір давати"
Відправлено 26 серпень 2009 - 21:34
Однозначно що меню вибирає мама.
Відправлено 26 серпень 2009 - 21:50
гра з вогнем (26.8.2009, 22:27) писав:
ну моя дитина любить шинку. От десь раз попробувала і як бачить шинку то втриматись неможе.
І я собі не уявляю як я можу давати їй їсти те,що вона хоче, особливо якщо це продукт такий як шинка.
А шоколад? перчене,солене з наших тарілок?
я в два роки повністю контролюю її раціон.
Звичайно схоплену зі столу шинку я в неї не забираю, але в рік забирала.
Короче або нам треба їсти повністю здорову дієтичну їжу, щоб дитина брала все що схоче і я не переживала,
або годувати її тими продуктами,які я знаю що кращі для неї, я знаю що вони безпечні для неї.
Я для себе вибрала другий варіант.
Відправлено 27 серпень 2009 - 08:11
тільки в мене трошке інше питання. останнім часом мій Міха вередує, перебирає їжею - і від того, що недавно їв із задоволенням, відмовляється. єдине що їсть з задоволенням - це рибні котлети. і моя мама притримується думки, що дитячий організм сам знає, чого йому не вистачає, і якщо їсть рибу - значит саме риба зараз більше потрібна. типу як в вагітних, я так розумію?
чи дійсно так? годувати дитину рибою і не паритись? :) ну, це умовно, але... щоб не вийшло як в анекдоті. "чого не вистачає в організмі кішки, якщо вона їсть поліетилен? - мозку"
Відправлено 27 серпень 2009 - 09:08
Відправлено 27 серпень 2009 - 09:29
наприклад, Паша з дитинства не любить квасолю. І він міг її відчути в супі чи борщі в найменшій кількості. Тоді він відмовлявся від супу категорично.
Зате Женя буде їсти все, де є м"ясо чи рибка.
Звісно, меню дитини в рік і старше повинно бути різноманітним, їсти щось одне зранку, вдень і ввечері неправильно, але думку дитини я би все-таки враховувала.
Відправлено 27 серпень 2009 - 16:08
Ага , точно - моя дитина як тільки бере крейду малювати - тут же починає її гризти. Знайома авторитетно коментує - "дитині кальцію не вистачає". А коли вона недопалки намагається збирати, то їй нікотину не вистачає? :D
Думаю, в рік, а то і в два (побачимо на практиці ;), меню складає мама.
Відправлено 01 вересень 2009 - 08:21
Відправлено 01 вересень 2009 - 10:00
Відправлено 01 вересень 2009 - 10:12
Я своему говорю что ты будшь если или...или...и он выбирает, но в годя думаю что очень тяжело понять что хочет ребенок
Я у соего раз как то спросила что ты будешь, без или он сказал кашу гречневую я ему ее сварила, а он я ее не хочу вот и весь выбор, нужно делать выбор между несколькими блюдами, а не так что ты будешь есть он конено скажет конфеты, мороженное и т.д. и т.п. а полезную пищу как обычно не хочу
Відправлено 14 вересень 2009 - 09:57
Відправлено 21 лютий 2010 - 16:26
Відправлено 21 лютий 2010 - 16:58
Та їй дай свободу в цьому плані, так вона цілий день буде одні цукерки їсти. Перевірено.
Відправлено 21 лютий 2010 - 17:02
Але нерідко пропоную йому кілька страв на вибір: борщик чи супчик, картопельку чи кашку з підливкою. Нема нічого поганого в тому, що дитина сама буде обирати собі їжу, звичайно, з "розумного" меню.
Повідомлення відредаговано Ok_sanka: 21 лютий 2010 - 17:09
Відправлено 21 лютий 2010 - 17:13
Відправлено 21 лютий 2010 - 17:20
Відправлено 21 лютий 2010 - 17:32
Відправлено 21 лютий 2010 - 18:24
Відправлено 21 лютий 2010 - 22:28

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис

Допомога