Паштет з курячої печінки

500 г курячої печінки
80 мл бренді
90 г масла вершкового
60 мл вершків
1 цибулина, дуже дрібно порізана
2 зубці часнику, подавити
1 ч.л. дрібно посіченої свіжої зелені тимяну
Сіль перець
Почистити печінку, порізати навпіл, залити бренді і лишити в холодильнику на кілька годин. Половину масла потушкувати із цибулею та часником, додати печінку (бренді злити та відставити), додати сіль та багато свіжо змеленого перцю, посічену зелень. Готувати до зміни кольору печінки. Додати бренді (те, що було злито), готувати ще 2 хв.
Дати вистигнути 5 хв. Закинути все у комбайн, додати решту масла та вершки, змолоти до однорідної маси. Розкласти у відповідний посуд, зберігати у холодильнику.
Мої нотатки:
Рецепт не мій – віднайдений сто років тому на якомусь австралійському форумі, де він значився як «переклад із старої французької кухарської книги». :db: Тож додаю свої коментарі, оскільки готую цей паштети вже кілька років.
1. Бренді (або коньяк) краще нічим не заміняти, бо саме він дає цікавинку смаку.
2. Свіжої зелені тим»яну у мене ніколи не було, але на підвіконні у горшику часто росте майоран – його і використовую. Також можна замінити сухою травичкою, наприклад якісні «прованські трави» - теж смакує гарно.
3. Вершки беру 20%. Якось замінила на базарну сметану – не треба було.
4. Згідно із рецептом його якось мало тушкують. Я особисто боюсь всього непрожареного, з кров»ю і т.д., тому тримаю на вогні трохи довше, перевіряючи найбільші шматки на готовність всередині (щоб не було рожевого).
5. Щодо подрібнення у комбайні - тут головне не "перестаратись", бо можна отримати малоапетитну клейстероподібну масу. Треба піймати момент, коли маса вже ніжна і пухка, але ще є видимі крупинки печінки.
6. У піалках я зверху заливаю готовий паштет розтопленим маслом.
От і все – гарно смакує на сніданок із свіжим багетом та кружальцем ароматного огірочка.
Повідомлення відредаговано Nattik: 26 серпень 2009 - 13:09

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках