Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: як позбавити батька батьківських прав - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

як позбавити батька батьківських прав список документів,підстави для позбавлення Оцінка: -----

Користувач поза мережею   orestyk 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 серпень 2009 - 13:46

Мене дуже цікавить це питання,бо колишній чоловік не цікавиться дитиною і матеріально не допомагає, він записаний як батько,хоч насправді ним не є , дуже хочеться позбавити його батьківства, бо зараз живу з рідним батьком дитини, через суд змінила прізвище дитині на своє,хочу шоб і батько був записаний в документах,дякую
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   helen_claim 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 25 серпень 2009 - 22:59

Існує декілька способів позбавити колишнього чоловіка батьківських прав:
1. Ви особисто звертаєтеся до суду
2. Ви звертаєтеся до органу опіки та піклування з проханням позбавити чоловіка батьківських прав.
3. Ви звертаєтеся до прокуратури з аналогічним проханням.
В будь -якому випадку вам необхідно зібрати наступні документи: свідоцтво про народження дитини, довідку з ЖЕКу про склад сім"ї дитини, психолого-педагогічну характеристику на дитину зі школи (де вказується хто із батьків займається вихованням дитини, оплачує шкільні внески, забирає зі школи), довідку про наявність або відсутність заборгованості по сплаті аліментів та будь-які інші відості, що свідчать про ухилення батька від виховання дитини.
При розгляді у суді даних справ обов"язкова участь представника органу опіки та піклування, який подає суду висновок про доцільність позбавлення батьківських прав.

Олена, юрист із сімейного права.
Позбавленням я займалася досить тривалий час, якщо щось не зрозуміло - питайте.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   helen_claim 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 серпень 2009 - 07:18

Трошки законодавства на дану тему.
Стаття 164. Підстави позбавлення батьківських прав
1. Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:
1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;
2) ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини;
3) жорстоко поводяться з дитиною;
4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;
5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;
6) засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.
Ухилення від виховання дитини має місце, якщо вони не виконують свої батьківські обов"язки. А саме.
Стаття 150. Обов'язки батьків щодо виховання та розвитку дитини
1. Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.
2. Батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.
3. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.
4. Батьки зобов'язані поважати дитину.
5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку батьківського піклування щодо неї.
6. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.
7. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 26 серпень 2009 - 22:16

Стаття 164. Підстави позбавлення батьківських прав ...

2) ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини;

це, як мені пояснили, найпоширеніша підстава для позбавлення батьківських прав.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 27 серпень 2009 - 20:48

а яким чином довести, що батько ухиляється від виконання своїх обвязків по вихованню дитини?????????
orestyk, а яким чином ви змінили призвище сдитини на своє???? Які потрібні документи, до кого звертатися?????

Повідомлення відредаговано oka: 27 серпень 2009 - 20:49

My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   orestyk 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2009 - 21:17

Перегляд повідомленняoka (27.8.2009, 21:48) писав:

а яким чином довести, що батько ухиляється від виконання своїх обвязків по вихованню дитини?????????
orestyk, а яким чином ви змінили призвище сдитини на своє???? Які потрібні документи, до кого звертатися?????

Чоловік добровільно не давав згоди,тому я давала заяву в суд з проханням змінити прізвище дитини на моє(так як після розлучення я перейшла на своє) в інтересах дитини.
-свідоцтво про народження дитини
-довідку з жеку де прописана дитина
-позовну заяву
-свідоцтво про розлучення
по моєму копії теж треба
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Juklia 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 вересень 2009 - 14:55

Доброго дня! Питання до юриста. Мій чоловік все рідше цікавиться існуванням дитини. Малечі зараз півтора роки. Він сплачує аліменти на дитину (звісно мінімальні), на мене не сплачує, хоч є на це постанова суду. Мене цікавить питання позбавлення прав. Він з"являється раз на півтора-два місяці на годину, щоб сфотографувати малу і все. Вона його звісно не знає, бо ж як. Але він вже тепер висуває претензії різного характеру, наприклад, що коли їй виповниться 3 роки, він її буде забирати до своїх батьків на вихідні. Зараз питання таке не стоїть, так як я її досі годую, а сама не маю жодного бажання йти до тієї родини, звісно дитину саму не віддам. Дивлячись в майбутнє, хотіла б позбавити його прав, щоб потім не відбиватись від родичів, які згадають за дитину, коли вона буде велика. Але він сплачує аліменти, щоправда не знаю, чи такі нечасті зустрічі можуть бути аргументом для позбавлення прав. Нажаль фінансова ситуація залишає бажати кращого, тому не можу звернутись в адвокацьку кантору за допомогою. Дякую дуже за будь яку відповідь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gal4uk 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 05 листопад 2009 - 16:56

:15_1_55: Порадьте будь-ласка ,що мені робити у моїй ситуації! я одружена, дитині 9 місяців, разом не живемо, дитиною чоловік :clapping: зовсім не цікавиться, не допомагає матеріально, перший і останній раз він бачив її в 3 місяці, коли ми лежали в лікарні, він прийшов провідати і в результаті я залишилась з численними синцями і гематомами! :clapping: :clapping:
зараз я зустрічаюся з іноземцемми ,хочемо одружитись і забрати дитину за кордон, але я дізналась що для цього потрібен його дозвіл на виїзд, він його ніколи не дасть, хочу позбавити його батьківських прав, але чула що для цього треба подати на аліменти і в разі несплати аліментів на протязі 6 місяців я можу позбавити прав, можливо є інші варіанти? Підкажіть :yahoo:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Таніна2204 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 01:37

Допоможіть мені будь-ласка!!! Я вже втратила всяку надію((( Отже!!! Моя донечка народилася в Італії. Її батько українець, але ми з різних міст, маю на увазі в Укаїні. Я с ним ніколи не перебувала у шлюбі, але записала дитину на його призвіще. Зараз ми з донечкою на батьківщині, а він на роботі в Італїї. Матеріально я від нього нічого на дитину не одержую. Наразі я збираюся вийти заміж за іншого чоловіка, котрий хоче удочирити мою дитину, та її батько звісно дозволу не дасть. Тому я хотіла б позбавити його батьківських прав. Чи достатньою причиною буде те, що він не приймає участі у вихованні дитини? На аліменти я не подавала. Так як він працює за кордоном, хотіла стягнути з нього частку від його заробітної плати, але моїм питанням ніхто не хоче займатися, сказали, щоб я подавала на мінімальні аліменти, так як він на Україні ніде не працює.Що мені робити?
:unknw:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Назарчук 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2010 - 00:18

Допоможіть будь ласка! Ми з чоловіком розлучилися ще коли я була вагітна, з пологового будинку він мене з дитино не забирав, за 2 роки і 4 місяці бачив дитину всього 3 рази, життям сина не цікавиться і не допомагає. Я подала на аліменти (так мені порадили знайомі), 28 січня суд вирішив справу у мою користь, але чоловік і досі нічого не сплачує. Зараз я хочу позбавити його батьківських прав, але я не знаю як це зробити і куди звертатися....

Синочку 2 роки і 4 місяці

Повідомлення відредаговано Назарчук: 02 квітень 2010 - 00:25

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   schelmin 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 квітень 2010 - 12:52

Підкажіть будь-ласка, така ситуація : ми з батьком дитини не перебували у шлюбі, не проживаємо разом, матеріально він теж не допомагає давно , дитину визнав, у свідоцтві про народження записаний, тобто одинокою матір"ю я не вважаюсь. Хочу позбавити батьківських прав і він згоден написати відмову. Куди мені звернутись?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ОкSано4ка 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 червень 2010 - 20:14

Перегляд повідомленняschelmin (20.4.2010, 13:52) писав:

Підкажіть будь-ласка, така ситуація : ми з батьком дитини не перебували у шлюбі, не проживаємо разом, матеріально він теж не допомагає давно , дитину визнав, у свідоцтві про народження записаний, тобто одинокою матір"ю я не вважаюсь. Хочу позбавити батьківських прав і він згоден написати відмову. Куди мені звернутись?

Привіт дівчата! Хочу поділитися своїм досвідом.У свій час в мене була така ж ситуація.Єдине, що різниться я подала в суд на аліменти.Але коли я отримала рішення суду я не знала,що потрібно було взяти в суді виконачий лист і особисто передати у Державну виконавчу службу місця прописки батька дитини(ніхто не сказав).От і в результаті протягом багатьох років я не отримувала аліменти.Хто ж його заставить платити, якщо на місці підтверджуючих документів нема.Я ж думала це суд сам робить.Через якийсь час я вийшла заміж, у нас народився другий синочок і чоловік захотів всиновити мого старшого сина. Але це було не можливо, оскільки згідно свідоцтва про народження у нього був батько.По власному бажанню він не дав згоду на позбавлення його батьківських прав.Тоді я звернулася до адвоката.На суд він з"явився , спочатку відмовлявся ,але під натиском судді він по власному бажанні дав згоду на позбавлення його батьківських прав.Після отримання рішення суду.Ми знову звернулися в суд з позовною заявою про усиновлення сина. Після отримання рішення суду дитині у свідоцтві про народженні змінили батька ну і відповідно його прізвище і по-батькові. Крім того під час цього процесу я письмово звернулася у суд, який прийняв рішення про аліменти, про надання мені виконавчого листа і особисто завезла у відділ Державної виконавчої служби. На все це в мене пішов рік.А аліменти я досі отримую,тільки не знаю до якого часу згідно закону я можу отримувати, бо вже пройшло 4 роки після усиновлення.Якщо хтось знає підкажіть будь-ласка , не хочу порушувати закон.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   angelskipi 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 червень 2010 - 19:49

І в мене схожа ситуація,з першим чоловіком розлучилися вже досить давно,старшому сину вже 11 років за всі роки з"являвся декілька разів, тож вже давно хочу так само позбавити батькивських прав.Подавала на аліменти та так і не отримувала,немає прописки та інше тож плюнула.З чого починати не знаю :blush:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   uliarv 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2010 - 11:59

Перегляд повідомленняОкSано4ка (21.6.2010, 21:14) писав:

Привіт дівчата! Хочу поділитися своїм досвідом.У свій час в мене була така ж ситуація.Єдине, що різниться я подала в суд на аліменти.Але коли я отримала рішення суду я не знала,що потрібно було взяти в суді виконачий лист і особисто передати у Державну виконавчу службу місця прописки батька дитини(ніхто не сказав).От і в результаті протягом багатьох років я не отримувала аліменти.Хто ж його заставить платити, якщо на місці підтверджуючих документів нема.Я ж думала це суд сам робить.Через якийсь час я вийшла заміж, у нас народився другий синочок і чоловік захотів всиновити мого старшого сина. Але це було не можливо, оскільки згідно свідоцтва про народження у нього був батько.По власному бажанню він не дав згоду на позбавлення його батьківських прав.Тоді я звернулася до адвоката.На суд він з"явився , спочатку відмовлявся ,але під натиском судді він по власному бажанні дав згоду на позбавлення його батьківських прав.Після отримання рішення суду.Ми знову звернулися в суд з позовною заявою про усиновлення сина. Після отримання рішення суду дитині у свідоцтві про народженні змінили батька ну і відповідно його прізвище і по-батькові. Крім того під час цього процесу я письмово звернулася у суд, який прийняв рішення про аліменти, про надання мені виконавчого листа і особисто завезла у відділ Державної виконавчої служби. На все це в мене пішов рік.А аліменти я досі отримую,тільки не знаю до якого часу згідно закону я можу отримувати, бо вже пройшло 4 роки після усиновлення.Якщо хтось знає підкажіть будь-ласка , не хочу порушувати закон.

може вже і недоцільно....а хіба, якщо його позбавили батьківських прав і в дитини є вже новий тато (згідно свідоцтва) ви маєте ще стягувати алвменти по суті вже з посторонньої для вас людини :good:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анабель 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2010 - 13:25

angelskipi Почніть з того що зверніться до адвоката. Він і підкаже що та як і ще й допоможе "збити" грошей з горе-таточка.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ріточка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2011 - 17:33

Всім Привіт.Допоможіть будь ласка.Моя сестра розвелась з чоловіком і виховує маленьку донечку.Колишній чоловік аліменти сплачує не регулярно.Вона хоче позбавити його батьківських прав.Хотіла б запитати,що для цього треба,які документи,і куди звернутись?
My Signature
Зображення
Зображення
Звертайтесь ЛИШЕ на Ти
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lizzulia 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2011 - 19:19

Перегляд повідомленняМаринусiк (7.2.2011, 17:33) писав:

Всім Привіт.Допоможіть будь ласка.Моя сестра розвелась з чоловіком і виховує маленьку донечку.Колишній чоловік аліменти сплачує не регулярно.Вона хоче позбавити його батьківських прав.Хотіла б запитати,що для цього треба,які документи,і куди звернутись?

Перш за все їй потрібно піти до служби органів опіки.Вони є в кожній районній абміністрації.Там є людина ,яка поясне і підкаже які саме документи потрібно зібрати.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   myheartice 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2011 - 18:18

Доброго дня. Прошу у Вас поради та допомоги. В травні 2008 року я отримала рішення опікунської ради про доцільність позбавлення батьківських прав. В червні звернулась до прокуратури з заявою, надала всі потрібні документи (в тому числі оригінал рішення опікунської ради), відповіді ніякої не отримала. Повторно звернулась в січні цього року, впродовж місяця не викликали, прийшла дізнатись як йде справа, мені нічого толком не відповіли. Справи з документами, яку подавала в 2008 році не знайшли, так як помічник прокурора звільнилася, а тій що зараз займається, документи ніяки не потрібні були, але я все таки їх принесла. Ще через пів місяця отримала відповідь що прокуратура не вбачає підстав займатися даною справою, також надали копію за 2008 рік аналогічну. Датовані вони дуже цікаво ( за 2008 рік 10.06, а я тілько акт обстеження побутових умов надала 13-14.06, а за 2011- 21.02, а документи я надала 22.02). Порадьте, що мені робити далі?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дейдре 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2011 - 15:25

myheartice,
є цілий юридичний розділ: