Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Дельфінотерапія - як один з видів реабілітації - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Дельфінотерапія - як один з видів реабілітації Найпопулярніші дельфінарії України, вартість курсу ребілітації, відгук Оцінка: -----

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 серпень 2009 - 15:31

Привіт всім !
Сьогодні пропоную мамам продовжити тему "Реабілітація ДЦП" і поспілкуватися на тему "Дельфінотерапія - як вид реабілітації". Чому саме така тема мене цікавить? На даний час це актуальна тема в нашій сім"ї. Ми плануємо на наступний рік їхати з дитиною на дельфінотерапію. Але є одне но. В нас поставлений діагноз: симптоматична епілепсія. Хоча в нас немає судом майже сім місяців (ми з ними цілий рік боролися). Але я чула, що таких дітей не хочуть брати. Поділіться будьте добрі своїми думками. Думаю, що є багато батьків, які таке пробували. Які самі популярні дельфінарії? Як туди попасти? Може хтось має якісь координати лікарів, які можуть поставити на чергу і може поділитися зі мною. Яка вартість курсу занять? Мене цікавить будь-яка інформація. Дякую.
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 26 серпень 2009 - 23:48

Перегляд повідомленняsmaili (21.8.2009, 15:31) писав:

Привіт всім !
Сьогодні пропоную мамам продовжити тему "Реабілітація ДЦП" і поспілкуватися на тему "Дельфінотерапія - як вид реабілітації". Чому саме така тема мене цікавить? На даний час це актуальна тема в нашій сім"ї. Ми плануємо на наступний рік їхати з дитиною на дельфінотерапію. Але є одне но. В нас поставлений діагноз: симптоматична епілепсія. Хоча в нас немає судом майже сім місяців (ми з ними цілий рік боролися). Але я чула, що таких дітей не хочуть брати. Поділіться будьте добрі своїми думками. Думаю, що є багато батьків, які таке пробували. Які самі популярні дельфінарії? Як туди попасти? Може хтось має якісь координати лікарів, які можуть поставити на чергу і може поділитися зі мною. Яка вартість курсу занять? Мене цікавить будь-яка інформація. Дякую.

smaili, я чула відгуки батьків, які їздили на дельфінотерапію. Дельфіни впливають на мозок дитини за допомогою ультразвуку, який ми часом навіть не чуємо. За розповідями, найбільше вони впливають на ділянки мозку, які відповідають за мислення, мову і творчість. На фізичний стан, на жаль, значного впливу ми не помітили. Коли я спиталась батьків, чи сподобалось їм, адже цей курс був досить коштовним, а дівчинка часом навіть не хотіла заходити у воду... - батьки сказали:
Навіть якщо це краплинка у морі, це вже добре. Ми готові збирати такі краплинки повсюди... :blush:
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2009 - 23:12

Перегляд повідомленняSwitljachok (26.8.2009, 23:48) писав:

smaili, я чула відгуки батьків, які їздили на дельфінотерапію. Дельфіни впливають на мозок дитини за допомогою ультразвуку, який ми часом навіть не чуємо. За розповідями, найбільше вони впливають на ділянки мозку, які відповідають за мислення, мову і творчість. На фізичний стан, на жаль, значного впливу ми не помітили. Коли я спиталась батьків, чи сподобалось їм, адже цей курс був досить коштовним, а дівчинка часом навіть не хотіла заходити у воду... - батьки сказали:
Навіть якщо це краплинка у морі, це вже добре. Ми готові збирати такі краплинки повсюди... :36_22_25:

Привіт! Дякую за відповідь. Мене ще цікавить чи є різниця між тим, що дельфінотерапія проводиться у відкритому морі (ну там якась межа з морем має бути, може якісь буйки поставлені) чи в басейні. Я про то багато цікавлюся і недавно мені скажали, що краще якщо в морі. Це пов"язано з відбиванням ультразвуку я дослівно пояснити вам не можу. Ви щось чули про таке? Минулого року курс коштував 3500 (10 занять), а цього 5000. Гроші не малі. Дехто мені каже, що у нашому випадку результату не буде. В нас шість занять було з логопедом і я бачу, що появилось в дитини більше звуків. Зі складами важче. Тому може і заняття з дельфінами стимульнули ті ділянки мозку, які відповідають за мислення, мову і творчість. Фізичний розвиток в нас потрохи йде (може до десяти кроків зробити сам). Але ми з чоловіком настроєні попробувати. Я зрозуміла, що ви реабілітолог з Джерела. А можна нескромне питання ви приватно займаєтесь? Що ви можете сказати про ваш садочок.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 серпень 2009 - 00:19

smaili, я працювала у Джерелі до декретної відпустки і ось вже два роки там не працюю, тому там багато що могло змінитися. Але скільки я пропрацювала там, то бачила лише позитивний вплив на розвиток діток - там і різні спеціалісти (реабілітологи, логопеди, педагоги, психологи), і різні методики застосовуються, та й дітки не самі вдома, а серед ровесників, серед різних подій (а Джерело на них багате). Не хочу оффтопити у цій темі - подивіться у темі "ДЦП реабілітація" дописи 32, 34, 35.

Про дельфінотерапію скажу, що важко передбачити, який ефект буде від контакту з дельфінами. Дельфіни самі вибирають "тактику" - підпливають, когось піднімають, когось підштовхують, з кимось "співають"... Я не є хороший радник по цій терапії, лише розповідаю те, що чула від батьків. Шкода, що не можу дати вам телефон, бо уся документація на роботі. Але ще пригадую, що вони привезли касету, записану спеціально для дівчинки з її ритмом серця та звуком дельфіна. Тобто, терапія продовжувалась ще й вдома.

Знайшла інформацію про дельфінотерапію http://www.delfinarium.ru/therapy.php
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 серпень 2009 - 11:01

Перегляд повідомленняSwitljachok (28.8.2009, 0:19) писав:

smaili, я працювала у Джерелі до декретної відпустки і ось вже два роки там не працюю, тому там багато що могло змінитися. Але скільки я пропрацювала там, то бачила лише позитивний вплив на розвиток діток - там і різні спеціалісти (реабілітологи, логопеди, педагоги, психологи), і різні методики застосовуються, та й дітки не самі вдома, а серед ровесників, серед різних подій (а Джерело на них багате). Не хочу оффтопити у цій темі - подивіться у темі "ДЦП реабілітація" дописи 32, 34, 35.

Про дельфінотерапію скажу, що важко передбачити, який ефект буде від контакту з дельфінами. Дельфіни самі вибирають "тактику" - підпливають, когось піднімають, когось підштовхують, з кимось "співають"... Я не є хороший радник по цій терапії, лише розповідаю те, що чула від батьків. Шкода, що не можу дати вам телефон, бо уся документація на роботі. Але ще пригадую, що вони привезли касету, записану спеціально для дівчинки з її ритмом серця та звуком дельфіна. Тобто, терапія продовжувалась ще й вдома.

Знайшла інформацію про дельфінотерапію http://www.delfinarium.ru/therapy.php

;) Switljachok я все одно вам вдячна за інформацію. Якщо будете десь щось чути на цю тему, дайте мені знати. Дякую. Всього вам доброго.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лідо4ка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 серпень 2009 - 16:14

Ми цього року були в дельфінарії в Євпаторії. Там пропонували бажаючим індивідуальне спілкування з дельфіном. Ціна - 800 грн. за 15 хвилин і ще можна придбати диски з записом голосів, ціна 50-60 грн.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 серпень 2009 - 20:12

Перегляд повідомленняЛідо4ка (28.8.2009, 16:14) писав:

Ми цього року були в дельфінарії в Євпаторії. Там пропонували бажаючим індивідуальне спілкування з дельфіном. Ціна - 800 грн. за 15 хвилин і ще можна придбати диски з записом голосів, ціна 50-60 грн.

:) Привіт! Лідо4ка ви їздили в лікувальних цілях чи просто так. Це був закритий чи відкритий басейн? За скільки часу ви туди записувались? Як в Євпаторії з житлом(які ціни). Можливо маєте якісь координати або їх сайт.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   киевляночка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 жовтень 2009 - 22:41

Привет, девочки! Не знаю актуальна эта тема или нет, но хочу поделиться своими ощущениями после дельфинотерапии. Были мы в этом году в Севастополе (океонариуме) в Козачей бухте, стоило это 4 тыс. за 10 дней. Я не смогу описать те чувства, которые наша семья получила за эти 10 сеансов, ребенка как подменили, чаще смеялась и радовалась, когда понимала, куда идет, но не скрою уставала сильно. Косаемо эпи: судорги у нас есть и перед отъездом их стало еще больше, но вовремя терапии их не было, появились на 9-10 сеанс ( в истории болезни мы этого не указывали). Купались мы в открытом море, каждый дельфин находится в своем отсека (вольере), утонуть не реально ,на родителя одеваеся что-то типа плавательного круга только он плоский и на детеныша одеваеся спасательный жилет или нарукавники, смотрят по возрасту. В конце курса дали диск с записью голоса нашего дельфина, теперь стараемся слушать каждый день перед уственной работой. Я когда ехала очень переживала, стоит или нет, а теперь не переживаю и не жалею и дитё знает, кто такой дельфин, вспоминает улыбаеся. буду копить деньга на следующий год и нас приглашали, говорят после дельфина будет спец. массаж и аромотерапия. НАДО ПРОБЫВАТЬ ВСЕ!!!!!!!!!!!!
  • 4
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2009 - 22:44

Перегляд повідомленнякиевляночка (1.10.2009, 22:41) писав:

Привет, девочки! Не знаю актуальна эта тема или нет, но хочу поделиться своими ощущениями после дельфинотерапии. Были мы в этом году в Севастополе (океонариуме) в Козачей бухте, стоило это 4 тыс. за 10 дней. Я не смогу описать те чувства, которые наша семья получила за эти 10 сеансов, ребенка как подменили, чаще смеялась и радовалась, когда понимала, куда идет, но не скрою уставала сильно. Косаемо эпи: судорги у нас есть и перед отъездом их стало еще больше, но вовремя терапии их не было, появились на 9-10 сеанс ( в истории болезни мы этого не указывали). Купались мы в открытом море, каждый дельфин находится в своем отсека (вольере), утонуть не реально ,на родителя одеваеся что-то типа плавательного круга только он плоский и на детеныша одеваеся спасательный жилет или нарукавники, смотрят по возрасту. В конце курса дали диск с записью голоса нашего дельфина, теперь стараемся слушать каждый день перед уственной работой. Я когда ехала очень переживала, стоит или нет, а теперь не переживаю и не жалею и дитё знает, кто такой дельфин, вспоминает улыбаеся. буду копить деньга на следующий год и нас приглашали, говорят после дельфина будет спец. массаж и аромотерапия. НАДО ПРОБЫВАТЬ ВСЕ!!!!!!!!!!!!

Киевляночка а який у вас діагноз? Якого віку ваша дитина? Як ви туди потрапили? Напишіть в приват.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 жовтень 2009 - 16:27

В приват ответить у меня не получается, а может и еще кому-то будет интересно. У моей доченьки нарушения центральной нервной системы, после спинно-мозговой грыжи и гидроцефали и очень много сопутствующих диагнозов. Ребенок для врачей очень тяжелый, но не для меня( это уже другая тема). В октября нам будет ровно 5 лет. Попали в дельфинарий мы по знакомству, у нас там живут знакомые они нас и записали. Найдите в поисковике Севастопольский дельфинарий в Козачей бухте,а если не получиться дайте знать попробую узнать телефон. На сегодняшний день записаться на дельфонотерапию не проблема, вот и у нас в Киеве открыли целых два, есть в Харькове, Одессе, Евпатории, и др., но в Севастополе - это море, солнце и вода - наши лучшие друзья. МОЖНО ХОТЯ БЫ ПОМЕНЯТЬ ОБСТАНОВКУ , мы этого заслуживаем:db:
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 жовтень 2009 - 17:47

у нас у Львові планують відкрити два дельфінарія, але чомусь міська влада тай самі львів'яни не в захваті від цього. Все їм вставляють палки в колеса, а так добре було б якби у нас круглорічно функціонував дельфінарій.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 15:57

Перегляд повідомленняІрина І (14.10.2009, 17:47) писав:

у нас у Львові планують відкрити два дельфінарія, але чомусь міська влада тай самі львів'яни не в захваті від цього. Все їм вставляють палки в колеса, а так добре було б якби у нас круглорічно функціонував дельфінарій.

Я також чула таку інформацію про Львів. Це би було просто супер :unknw: . Відпали би багато проблем (проїзка, проживання, харчування...). А може би якось батьки повпливали на рішення влади, разом пішли туди, пояснили , що нашим дітям то потрібно. А можливо і до самого Садового. Будети щось ще чути дайте знати.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ліка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2009 - 16:35

Не знаю чи це правда, але я чула, що у Львові один дельфінарій вже працює, 800грн. за годину, має знаходитись десь біля центру, точно не знаю, інформація ще не перевірена. Ми зовсім недавно почали цікавитись цією темою, так як дитинці з нашої родини поставили дуже невтішний діагноз. Якщо буду мати більше інформації, то напишу.
Запитання: чи можна десь у нас купити чи скачати з нету записи з дельфінами, і чи взагалі ті записи без фізичного контакту приносять якусь користь?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 15 жовтень 2009 - 16:46

на Науковій за Арсеном будують, а про інший незнаю, але ніби десь має бути в центрі
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 жовтень 2009 - 11:14

Перегляд повідомленняліка (15.10.2009, 16:35) писав:

Не знаю чи це правда, але я чула, що у Львові один дельфінарій вже працює, 800грн. за годину, має знаходитись десь біля центру, точно не знаю, інформація ще не перевірена. Ми зовсім недавно почали цікавитись цією темою, так як дитинці з нашої родини поставили дуже невтішний діагноз. Якщо буду мати більше інформації, то напишу.
Запитання: чи можна десь у нас купити чи скачати з нету записи з дельфінами, і чи взагалі ті записи без фізичного контакту приносять якусь користь?

В інтернеті є багато роликів з дельфінаріїв, але це показові виступи дельфінів. Цікаво би було подивитись на саме заняття коли дельфін з дитиною. Яка його поведінка, як дитина реагує на нього, які в дитини емоції?

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Прихований текст

Повідомлення відредаговано МанунА: 29 вересень 2010 - 22:51

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 жовтень 2009 - 23:46

Хочу рассказать свою историю попадения на дельфинотерапию. Дельфинами мы заинтересовались пару лет назад, начали расспрашивать у врачей - сказали однозначно "НЕТ, с вашими судоргами, судорг не будет около 6 месяцев, только тогда поговорим". Прошло немного времени и мы опять за свое. а можно? И один невролог сказал "ДА", но с одним условием, что ребенок будет готов к общению с дельфинами?! Мы накупили разных=всяких игрушек, картинок, книжек, где были нарисованы дельфины(компа еще не было). Показывали по телевизору, когда их видили(правда не знаю дочка, что-то видела или нет). В ноябре прошлого года записались в дельфинарий на лето, узнали какая температура воды, и начали приучать ребенка к прохладной воде, мне кажется, что это все-таки сыграло свою роль, ведь главное, чтоб ребенок не боялся воды и холодной воды. Приехали на курс на пару дней раньше, для купания в "большой воде", ведь нужно видеть реакцию и быть готовой ко всему. И молилась Богу, чтоб все было хорошо.
А занятия, как я понимаю, в каждом дельфинарии проходят по-разному, где-то детей сразу погружаю в воду, где-то сначала играютс дельфинами на мостике, а потом запускают в воду, где-то чередуют игру с водой, везде своя методика. Доченьку спускали сразу в воду, мы купались не с тренером, а с папой. Дельфин плавал вокруг, целовал, пару раз кормили рыбой (нам давали).Не бойтесь дерзайте. И уже пора записываться, если хотите попасть летом.
P.S. Если вода холодная давали гидрокастюм, в нем малявка совсем не мерзла
  • 3
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 жовтень 2009 - 18:31

Киевляночка я можна спитати яка атмосфера під час заняття. Мене цікавить чи дуже шумно, бо моє пташко трохи такого ажіотажу боїться. В басейні, де ми ходили, було дуже шумно, діти кричали, сильний плескіт води і ми перестали ходити туда. Дитина просто заходилася від плачу.Для малого це був страшний стрес. Тому хочу знати як там було і чи така обстановка піде нам на користь чи ні.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 жовтень 2009 - 19:07

Там, где мы были, "Севастопольский дельфинарий в Козачей бухте", было тихо, только крики чаек и плеск моря. За десять занятий я слышала только один плач девочки, лет 11 и то это длилось 2 дня и то она была перед нами, потом привыкла. Там очень спокойно, все улыбаются никто не кричит, если вы, что-то сделали не так. Тренер у нас все время улыбалась.Место раполагает к спокойствию. Говорят, что очень кричать детки с аутизмом, но мы с ними не плавали. А так вольеры на небольшом растоянии друг от друга, но чайки все заглушают, главное, чтобы плавал один из родителей, мне кажется, что малышу не так страшно и спокойно.

может кто-то объснить, как вставить ролик, я бы показала наше занятие.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 жовтень 2009 - 21:49

Перегляд повідомленнякиевляночка (20.10.2009, 19:07) писав:

Там, где мы были, "Севастопольский дельфинарий в Козачей бухте", было тихо, только крики чаек и плеск моря. За десять занятий я слышала только один плач девочки, лет 11 и то это длилось 2 дня и то она была перед нами, потом привыкла. Там очень спокойно, все улыбаются никто не кричит, если вы, что-то сделали не так. Тренер у нас все время улыбалась.Место раполагает к спокойствию. Говорят, что очень кричать детки с аутизмом, но мы с ними не плавали. А так вольеры на небольшом растоянии друг от друга, но чайки все заглушают, главное, чтобы плавал один из родителей, мне кажется, что малышу не так страшно и спокойно.

может кто-то объснить, как вставить ролик, я бы показала наше занятие.

Ви вже вибачте, що надоїдаю вам , але купа питань виникають по ходу. Я зрозуміла, що ви займалися у відкритому морі(якщо так можна сказати) не у приміщенні. Якщо так , то я чула, що у відкритому морі кращий ефект для дітей. Точно не можу пояснити, але пов"язано з відбиванням ультразвуків дельфінів. Киевляночка, а можете мені свій телефон кинути в приват я б вас детальніше розпитала. Буду вдячна вам.
Можливо спочатку перенесіть ролик на комп, а потім правою клавішою миші натисніть копіювати ссилку, а коли будете писати у "Відповідь" або "Відповісти" текст то знову натисніть праву клавішу миші і "вставить". Я пригадую, що так вставляла попередні ролики. Спробуйте можливо і вийде.

Повідомлення відредаговано smaili: 20 жовтень 2009 - 22:00

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 жовтень 2009 - 22:23

А у вас є поштова скринька? Я відправила вам лист в приват, але лист до вас не доходить.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів