Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Жіночий алкоголізм - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Жіночий алкоголізм Що штовхає жінку в «обійми» «зеленого змія»? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   olgastyle 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 серпень 2009 - 12:24

Що штовхає жінку в «обійми» «зеленого змія»?
Якщо спробувати сформулювати відповідь в одній фразі, то головною причиною однозначно є нереалізованість жіночого начала, хоча виявлятися це може по-різному. Одна з схем формування алкогольної залежності у жінок стара як світ. Жінка присвячує себе вихованню дітей, часто жертвуючи при цьому своїми кар'єрними інтересами. І коли подружжя личить до сорокалітнього рубежу, відбуваються сповна закономірні, хоча і досить сумні зміни в стосунках. Мужові дружина перестає бути цікавою. І, покоряючись чисто чоловічим інстинктам, він вирушає на пошуки цікавішою і часто молодшої партнерки. Брак розпадається. Але до цього моменту підростають діти і починають жити власним життям. Жінка залишається одна - нічим не зайнята і ніким що не зажадалася. Пригноблюючі думки виникають щодня і майже ніколи не зникають. Хоча психотерапевт підказав би, що переважна більшість чоловіків у віці 40 років так і не знаходять того, ради чого вони вирушають з сім'ї. А повернутися додому заважає гордість. Тут потрібна допомога колишньої дружини, аби родинне життя налагодилося знов. Туга і безвихідність вимотують душевно і фізично, тому дуже хочеться відвернутися. І жінка сама (рідко в компанії подруги) випиває трохи спиртного: настрій різко покращується. Це запам'ятовується, і досвід хочеться повторити. А далі - більше, причому - одна, удома на кухні, далеко від сторонніх очей.
Текст, що розкривається

Інша «доріжка» стала протоптуватися не так давно. У групу риски стали потрапляти дружини тих, кого ще недавно було прийнято називати «новими українцями». Є все - муж, діти, будинок - повна чаша. Але муж зайнятий практично лише роботою, діти в школі або в садку. А хазяйці будинку абсолютно нікому «подарувати» себе, як і нікому поклопотатися про неї, простежити за тим, що вона робить, залишаючись удома одна. Адже в цьому випадку, на відміну від попереднього варіанту, існує достаток, який дозволяє пити не дешеве пиво, що залишає поганий запах, а дорогі напої і навіть наркотики, що також спочатку дарують душевний комфорт.

Як не дивно, до пляшки незрідка приходять і вельми упевнені в собі по молодості і успішні в бізнесі пані, якщо професійна діяльність відвернула їх від створення сім'ї. Хоча біля деяких з них є діти, але внаслідок того, що ростити їх колись, стосунки з нащадками, коли вони підростають, не складаються. У результаті виходить, що все було: відмінна робота, цікаві чоловіки, машина, квартира і інші блага. Але бізнес одного дня прогорає або перестає займати всі думки, в порожньому і розкішному будинку ніхто не чекає, заміж після 35 років складно і ще складніше народити першого дитяти. Що залишається?

Окрім перерахованих причин є та інші. Наприклад, до алкоголю жінку може підштовхнути депресія. Все є: сім'я, робота, а душевного комфорту немає. Погані думки заважають заснути, так і гризуть. Аби заглушити їх, потрібно випити. Ні, не снодійного, а трохи спиртного. І пішло-поїхало. До речі, дуже часто такий сюжет розвивається на тлі клімаксу, який у деяких жінок супроводиться і фізичним, і моральним дискомфортом.

І, мабуть, найстрашніше - це той механізм розвитку алкоголізму, який ми зараз спостерігаємо на тлі активної реклами пива. Страшно, що пиво відкрите, пропагується, легко доступно і дешево. Його можуть дозволити собі навіть школярі і студенти. Молоді люди 14-18 років (у тому числі і дівчата) будучи схожим - на змінах, протягом дня випивають декілька пляшок пива, абсолютно не думаючи про наслідки. Адже пляшка пива, навіть слабкоалкогольного (що містить порядка 5% алкоголю), відбивається на організмі так само, як 60 мл горілки. Не кажучи вже про популярну зараз марку «Балтіка ? 9», яка еквівалентна 100 мл горілки. Анітрохи не краще і газовані коктейлі, в яких немає фактично нічого з тих компонентів, які вказані на банках: ні рому, ні справжнього джина, ні натуральних соків. Це просто підсолоджений розбавлений алкоголь невідомого походження.

У відповідь кроки
Зрозуміло, алкоголізм, як і будь-яке інше захворювання, необхідно лікувати - лікувати довго, серйозно і обов'язково за допомогою фахівців-наркологів.

Один з міфів стверджує, що жіночий алкоголізм піддається лікуванню набагато важче, ніж чоловічий. Це так і не так одночасно. Так, жінки швидше потрапляють в залежність від алкоголю. Часто, хоча далеко не завжди, дамський організм швидше руйнується під впливом великих доз спиртного. Проте в цілому механізм розвитку недуги однаковий для обох полови, як і однаковий механізм лікування.

Головна складність полягає в тому, що жінка сама рідко звертається за допомогою до фахівця. По-перше, тому що у нас в країні, на відміну від Заходу, не прийнято приносити свої переживання в медичний кабінет. А по-друге, тому що жінка до останнього моменту намагається приховати свою пристрасть від тих, що оточують. Адже громадська думка сформована впродовж багатьох століть і дуже несправедливо по відношенню до жінки. Якщо п'є чоловік, вважається, що його треба пошкодувати і йому треба допомогти, тому проблеми п'ючого представника сильної підлоги майже відразу перетворюються на проблеми його дружини (подруги), матерів, сестри і так далі І жінка, як істота більш соціально організована, веде свого п'яницю до лікарки, служить йому «милицею» весь період лікування, та ще і вивертається навиворіт, коли він починає звикати до нового, тверезого життя. Але якщо п'є жінка, її всі засуджують і від неї всі відвертаються.

Розуміючи це часто на підсвідомому рівні, всі представниці слабкої статі приховують свій «зв'язок» з пляшкою до тих пір, поки результат не відбивається на зовнішності п'є (з'являються набряки, задишка, хворий колір особи, різко псується характер). А це вже той етап розвитку захворювання, який і у чоловіків, і у жінок лікується значно складнішим, ніж початкова стадія. Біда в тому, що жінки частіше п'ють поодинці. Схаменися дорослі діти або муж (які зазвичай і наводять п'ючу жінку до психіатра-нарколога) ледве раніші, проблема вирішувалася б набагато простіше! Причому жінка, навіть більш ніж чоловік, потребує підтримки, розуміння, турботи, як в процесі лікування, так і після його закінчення, але саме цього вона і отримує менше всього, знову-таки «завдяки» громадській думці, що склалася. Цей чинник теж дуже ускладнює завдання лікарки, що лікує. Словом, жіночий алкоголізм сповна переміг, але лише в одному випадку: якщо за жінку є, кому боротися, якщо у неї є сім'я. Відповідальність перед близькими, відчуття, що хтось тебе потребує, - одна з щонайпотужніших стимул-реакцій, яка допомагає жінці видужати. А без стимул-реакції позитивного результату в такій ситуації не добитися.

Хочеться відзначити, що ті жінки, які все-таки так чи інакше звернулися за допомогою, можуть не лише позбавитися від алкогольної залежності, але і почати отримувати задоволення від життя. Багато з них фахівці після грунтовного лікування учать дозованому вживанню спиртного, аби була можливість брати участь в якихось торжествах, а не відсиджуватися соромливо в кутку, бурмочучи собі під ніс: «Даруйте, мені не можна пити».

Все можливо за бажання вирішити проблему. Тому жінкам варто прислухатися до трьох важливих рад:

1.Вчитеся обговорювати свої душевні переживання з фахівцями, а не з приятельками, які частенько в душі можуть радіти тому, що проблеми не лише у них одних.

2. Тим, у кого в роду є (або були) п'ючі родичі, особливо чоловічої статі, слід бути украй обачними в стосунках з алкоголем і на будь-якому етапі прагнути контролювати себе.

3. Старайтеся, так або інакше, організувати своє особисте життя, навіть якщо спочатку діяльність набагато важливіша, ніж брудні шкарпетки мужа, пелюшки і каструльки. Обов'язково в житті настане етап, коли сім'я здасться благом.

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   schelmin 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 12:59

У мене була одна знайома, навіть можна сказати коліжанка. У неї мама мала таку проблему, я так розумію, через свою нереалізованість і т.п. Вона завжди скаржилась на маму, на її п"яні дебоші і таке інше. Сама виховувала донечку.зараз їй років 9. Працює у чоловічому колективі. Колектив кожен день після напружених буднів вечором "заливає" стресс горілкою. банальна історія,вона закохана у начальника, начальник "закоханий" у неї, але має дружину і сина,яких кидати не збирається.. Отак вона почала випивати. Згодом вона набиралась із ними на роботі, а потім ще "добирала" де могла у барі.в гостях. Напивалась до безтями. Вона жила біля мене,то могла прийти вечором п"яна, щоб відіспатись,бо мама додому не пускала чи щоб донька не бачила. Якщо мене не було вдома,то вона під дверима засинала. Уві сні могла опісятись. То був просто жах. Ніякі вмовляння - нічого не допомагало. Я потім переїхала і перестала з нею так близько спілкуватись. Потім якось узагалі навіть не зізвонювались. Нещодавно її бачила - вся в якихось плямах,шрамах, ранок ,а в же п"яна. Може я і злюка, але мені бридко спілкуватись з нею. Я вважаю,що кожна людина сама робить свій вибір. Кожен має багато причин,щоб сидіти,жаліти себе і пити горілку. Але це проблем не вирішує. Тим більше,що вона відчула на собі "прєлєсті" алкоголічки-мами. І у таку саму ситуацію поставила свою доньку. Я таких людей не поважаю і не шкодую. Я шкодую лише їх близьких. Мені шкода її дитину - надивиться на п"яну бабку,на п"яну маму.. А що виросте з неї?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 13:14

Перегляд повідомленняolgastyle (20.8.2009, 13:24) писав:

Багато з них фахівці після грунтовного лікування учать дозованому вживанню спиртного, аби була можливість брати участь в якихось торжествах, а не відсиджуватися соромливо в кутку, бурмочучи собі під ніс: «Даруйте, мені не можна пити».

Не погоджуюсь з цією фразою. Щоб не було алкоголізму - не треба пити! Зовсім! Ніякого алкоголю: ні вина, ні пива і т.д.
Таким людям необхідно навчитись отримувати радість від життя без алкоголю!

Дуже боляче дивитись на молодь з пивом та іншими слабоалкогольними напоями. Як показують дослідження вживання тих напоїв- прямий шлях до алкоголізму. А молодь, та часто і дорослі, настільки зомбовані рекламою, що вважають вживання слабоалкогольних напоїв не просто допустимим, а й корисним
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 13:18

Оленка2008, я теж не погоджуюся з цим. Ці люди не можуть стримувати себе.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руня 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 13:25

Не знаю що штовхає в обійми алкоголю, але знаю які наслідки.
Мамина сестра досить молодою померла від наслідків своїх пиятик. Дивитися було неможливо, допомогу відштовхувала.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 13:35

у меня соеседи в плену у "зеленого змея" вся семья пьетт причем у них ребенок 4 годика, как идет эта мамаша на нее смотриш лицо все опухшее, сама аж черная а молодая девочка лет 25 чего не ростить сыночка не заниматься собой и фигура есть и на лицо не уродина а отказать себе в это деле не может, другой раз малого домой завет ели языком варочает
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 13:41

Вчора в себе в дворі бачила дуже не приємну ситуацію.
Розкажу все з початку щоб було зрозуміло. В нашомі під"їзді проживає дівчина однокласниця мого Олега, їй 27 років, блондинка з гарненькою фігурою. Живе з мамою та сестрою в доcтатку і чистоті. В один час в неї було кавалерів хоч греблю гати, на таких тачках приїзджали що можна було автосалон відкривати. Але як кажуть з великого перебору малий недобір. На даний час до неї ніхто неїздить. Вже десь зо два роки майже кожного вечора вона чи її сестра їде до дому з пляшкою шампанського. В результаті чого вона недавно сворила пожежу себе на кухні. А сама стала схожа на п"яницю з конкретним стажем, ходить постійно в окулярах, бо очі підпухші і лице все синюшне, схудла так що ноги стали як руки і це при рості більше 1.80. Пару раз її бачили з місцевими п"яницями і на підпитку. Раніше вона працювала продавцем в спортивного одягу, тепер просто сидить в дома.
А вчора, це був просто жах, ми в дворі вирішили трішки відсвяткувати, було нас чоловік 15 всі сімейні і з дітками. Тут вона виходить з пізд"їзду з сестрою, сама шкутильгає і йде під ручку. Через декілька хвилин вони повертаються, чоловік мій запрошує до нашої компанії, її сестра щось там відгаркунула. І тут на сходах в під"їзд вона падає на коліна і не може підійнятися. Сестра не взмозі нічого зробити, вона старається якось поставити ті ноги і ні в яку. Добре що Олег швидко зреагував і з ще одним сусідом підбіг до неї підняти, вона ледь стала на ноги, потім завели її по сходах.
От і питається навіщо себе так гробити?? Навіщо себе до такого доводити??
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 13:42

В кінці червня до мене вгості заїзжала кума - вона зараз живе в Молдові (вже 3 роки) - вона взагалі така собі баба-грім була, а зараз схудла, намальована, гарно вдягнута. Кажу їй так гарно виглядаєш, а вона мені каже - що багато всього поганого пережила за останній рік. Отака історія:
три роки тому вони з чоловіком поїхали до тата куми - він колись покинув сім'ю і пропав безвісті, а тепер дав про себе знати і покликав дочку до себе в Молдову (за цей час її мама тут теж знайшла іншого чоловіка і навіть сина народили) - вони там досить важко працювали - хотіли заробити собі на будинок - мали невеликий бізнес - магазинчик, а мого похресник залишили тут на бабцю тимчасово. Кум почав випивати - тому що тесть теж мав там свій бізнес пов'язаний з коньяком - тобто було безкоштовно і багато випивки. Кума завагініла і втратила дитину - каже через важке виснаження і нерви. Вони почали сильно сваритися і кум псіханув та пішов від неї - моментально знайшов дівчину, але вони зустрічалися десь пару місяців - та дівчина його кинула і він зрозумів, що його п'янок не буде терпіти ніхто і взявся за розум - на разі зараз сам. Кума, як тільки він її покинув - дізналася що знов вагітна - вирішила робити аборт. Від цього всього почала пити - сильно, каже напивалася до чортіків - постійно була депресія і так вона пропила весь бізнес. Там крім тата вона немала нікого, не було кому її підтримувати, а він чомусь тримався осторонь від цієї проблеми. Вона сильно схудла (а була під 100кг вона дуже висока). Раптом на горизонті з'явилося двоє людей - подруга з України і мужик Молдаванин - перша їй допомогла з роботою, а мужик почав за нею ухажувати, забезпечувати, просить її щоб забрала сина до них і вийшла за нього заміж - кума взяла себе в руки і перестала пиячити. Так от вона приїжджала в кінці червня - вихідні перед цим провела з чоловіком - каже дуже сумує за ним і хоче знову бути разом, а того молдаванина не любить, хоч і є симпатія. Казала, що буде ще з чоловіком говорити - якщо він погодиться повернути все назад - то вона готова його прийняти і жити далі, якщо він скаже ні, то вона вийде за того ухажора.
Я боюся, що якщо вони зійдуться з чоловіком в них все знову почне йти по кругу - почнуться його п'янки, а потім і скандали і вона теж не втримається. Страждати буде лише дитина.

Повідомлення відредаговано Ліньтяйка: 20 серпень 2009 - 14:22

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 14:29

Алкоголізм - це взагалі щось жахливе, і не має значення жіночий чи чоловічий. Я на таких людей в дитинстві надивилась сповна. Моя мама працювала в наркодиспансері. Вона для "профілактики" (так пояснювала всім) водила нас із братом подивитись на таких людей. Це просто жах. Людей привязували за руки, щоб заспокоїти, погляд в них дикий, думка де б випити. Як згадаю, то моторошно стає.
А діти, які в них виростають. Ці діти не маю майбутнього, практично всі йдуть по наклонній. В мого батька є брат. Мав свого часу хорошу роботу, із пристойною ЗП. Не знаю, що в нього сталось але почав пити і дружина за компанію. То жінка померла в 40 років, залишивши його із двома дітьми. Старший одружився, але після народження донечки почав спиватись. А молодший у 20р. сплутався із якоюсь бандою і скоїв злочин. Зараз його міліція розшукує.
Памятаю одного разу приїхала до тітки, а живуть вони поруч. То прийшов мій стрий "ніякий" після будуна, ходить теліпається. А тітка каже: "Ти не маєш совісті? Як можна одіти штани і туфлі дитини?". Молодший син був на заробітках і купив собі одяг, а батько все від нього тягав, а в результаті навіть запаси сина пропив. Це просто жахлива картина. Недай Боже комусь таких родичів.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аріка Ікара 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 17:08

Ой, дівчатка,алкоголізм -це величезна біда. Скільки через цю хворобу порозпадалося сімей, діти залишилися без батька або матері,які повмирали у молодому віці. Та жіночий алкоголізм страшніший,ніж чоловічий. Жінка спивається швидше і їй важче з нього вийти. Більшість жінок почаниють зловживати спиртними напитками через непорозуміння в сім"ях, через безвихідність становища.Та саме більше жінку спонукає до пияцтва смерть близької людини, зрада чоловіка та відсутність підтримки рідних та близьких.
В мене в під"їзді жила жіночка. Колись вона була красунею, мала прекрасну сім"ю, достаток. Та в один прекрасний день її чоловік пішов до іншої жінки,залишивши її з двома дітьми без грошей. Вона впала в депресію, помаленьку почала попивати,з часом вже немогла без алкоголю. Діти,які виросли, відмовилися від неї,оскільки мама стала їм огидною через оковиту. Жінка залишилвся зовсім сама. Друзяки- пияки приходили тільки тоді,коли в неї були гроші на горівку та тоді,коли потрібно було переночувати. В один прекрасний день вона заснула п"яна з цигаркою і згоріла. Отака в неї страшна смерть. А могло бути зовсім інакше, якби її рідні не відвернулися від неї,а простягнули руку допомоги. Скільки є таких людей,яким немає кому допомогти. Хоча є і такі, які самі відмовляються від допомоги. :good:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 20 серпень 2009 - 17:47

В мене кілька років тому померла сусідка від алкоголізму. Не буду її судити, бо не можна погано померлих обмовляти, але на мою думку це передається спадково, залежить від способу життя і від впливу оточуючих. Кожного штовхає щось своє. Ще одну жінку знаю, у котрої втопився чоловік, так тепер вона регулярно щомісяця на тиждень йде в запій. Лікули її але безрезультано. Як знаєш міру -- гуляй сміло. Головне не пити багато і без причини, за компанію і для настрою Але кого тепер здивуєш такими словами. Всі знають і всі п'ють, є лише одиниці хто не вживає спиртне.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2009 - 18:01

Для мене, що чоловічий, що жіночий алкоголоізм- то щось страшне. На жаль, не всі з нас сильні і можуть побороти проблеми не заглядаючи в чарку...
Була якось свідком такої історії: два тверезих хлопця тягнули жінку похилого віку. Один з них страшно матюкався і казав, що відрікається від такої мами, що уже сили немає бачити її постійні п"янки. Картина була страшна: п"яна, грязна і побита жінка на руках у синів.
Напросилася думка, що життя у жінки не склалося, тому і п"є... Якось боляче таке бачити...
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Chemnyulya 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2010 - 15:34

Нашу родину спіткала така біда. Рідна тітка жила з чоловіком, дітей не було. Постійно любила випити, але не щодня і не багато, але... Помер чоловік і пішло, поїхало! Моя мама до неї тричі їздила, вмовляла переїхати до нас (вона в іншій області), але марно. За час тих запоїв розібрали машину, пропили все в хаті і тітка п"яною спалила всі тисячі, які з чоловіком за життя назбирали. Але найгірше, що своє здоров"я довела так, що до операції дійшло. Після того так не п"є, але буває деколи. І найгірше, що як вип"є, то нас всіх ворогами вважає, а тих з ким п"є і її п"яну обкрадають - найріднішими людьми.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jet 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2010 - 18:32

Перегляд повідомленняЗайка* (20.8.2009, 19:01) писав:

Була якось свідком такої історії: два тверезих хлопця тягнули жінку похилого віку. Один з них страшно матюкався і казав, що відрікається від такої мами, що уже сили немає бачити її постійні п"янки. Картина була страшна: п"яна, грязна і побита жінка на руках у синів.
Напросилася думка, що життя у жінки не склалося, тому і п"є... Якось боляче таке бачити...

дуже дивно. Зазвичай для жінки все щастя - це благополуччя її детей. Я себе кілька разів ловила на думці, що змирилася б з багатьма негараздами в житті, аби лиш сини повиростали хороші, самодостатні, успішні. А тут... Цікаво, жінки так само реагують, як і чоловіки, кажуть "я не п"яна, я не алкоголічка, я можу кинути"? Бо якось вкорінилося, що в жінки більше стримуючих від алкоголю факторів, а також більше таких, що змушують її приходити до тями, спам"ятатися. Тому ніби жінці легше кинути пити. Про фізіологічну сторону нічого не знаю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн