як підготувати дитину до народження братика (сестрички) уникнути дитячих ревнощів
Відправлено 15 серпень 2009 - 21:45
То ж прошу вашої поради.
Коли мав народитися Женя, Паші було 7 років. З підготовкою до народження братика проблем не були. 7 років - дитина величенька, розумнень, все розуміє. Тепер ми чекаємо на третю дитину. Паша вже давно знає, гладить пузик, розмовляє з ним, цікавиться дитиною і підготовкою до її народження.
А от що робити з Женею - не знаю. Як його підготувати? Він ще й сам не дуже великий, мамин синочок.
Дівчата у кого невелика різниця між дітьми, підкажіть, як вийти із ситуації, щоб підготувати Женю до народження дитинки за той час, що залишився. Наперед не готувала спеціально, бо чекати малій дитині 9 місяців дуже важко.
Відправлено 15 серпень 2009 - 22:02
Відправлено 15 серпень 2009 - 22:07
Ось дещо знайшла: :)
2. Ревнощі. До певного віку всі діти - власники. Якщо ви відчуваєте, що старша дитина починає ревнувати або навіть ненавидіти братика чи сестричку, якщо її поведінка змінилась, вона стала замкнутою, вразливою, погано їсть - виправте ситуацію. Тільки не панікуйте. Наприклад коли молодший спить, або гуляє з бабусею чи дідусем, побудьте віч-на-віч зі старшим, обійміть його приголубте. Розкажіть йому, як ви його любите, як чекали його появу на світ, хвилювались. Перегляньте з дитиною її фото, разом пограйтесь. Словом, дайте відчути власну цінність.
3. Купуйте іграшки відповідно до віку і смаків, і перш ніж вручати, поясніть дітям, що машинка для старшого, а гра для молодшого. Якщо виникне конфлікт, нагадайте, про попередню згоду.
ох хочу теж доцю
Відправлено 15 серпень 2009 - 23:53
Відправлено 16 серпень 2009 - 00:24
Ми спеціально малу ніяк не підготовували до народження братика, лише розмовляли на цю тему частенько, вирішували питання зі спанням, бо вона спала поруч зі мною у своєму ліжечку. А з появою братика мала стала відразу дорослішою, самостійнішою :db:

Хочу, як у дитинстві: гроші скінчилися - пішов, нарвав...
Відправлено 16 серпень 2009 - 00:43
tusik (16.8.2009, 1:24) писав:
От і в мене така проблема. Женя любить спати біля мене, бо спочатку я його годувала, то й привчила спати поряд. бо так легше вночі годувати. Потім він звик до мене. Ще й зараз вночі шукає мене.
Пробую ставити ліжечко біля дивану. Ніби й поряд, але не разом. Йому це не сильно подобається.
А після енародження лялі, чує моє серце, що переселитися на фнше ліжко прийдеться чоловікові. Він хоч не плаче вночі і не шукає цицю.
Відправлено 16 серпень 2009 - 05:28
Відправлено 16 серпень 2009 - 09:33
на счет сна....у нас стоит придвинута его кровать к нашей.но и сейчас иногда перебирается ко мне ночью, это просто пережить надо.
Відправлено 16 серпень 2009 - 15:06
Про цицю розповідати буду пізніше, ба сам Женя вже, мабуть, і забув як гамав. Все-таки скоро 2 роки, як ми відмовилися від ГВ.
Прорвемся!
Відправлено 28 серпень 2009 - 08:11
Я поклала Янусю на пелюшку без підгузника, вона крутилася і сповзла з клейонки, напісяла на диван. Євуся швиденько мені про цю аварію розказала. Я навіть не думала, що зроблю щось не так, сказала "Ах ти моя маленька, намочила діванчик, ну нічого мама посуше, добре, що доня гарно пісяє!!!" За декілька хвилин Єва кличе мене в спальню і каже "Мама, я теж попісяла на діван!" І дійсно, зробила спеціально!!!! величезну калюжу поверед дивану... Сварития не стала. хоча була зла, але пояснила, що так не треба чинити. Тепер 10 разів думаю, що сказати і як поступити.
І коли Єва іде в куток за провину, то і Яна "отримує по-памперсу". І приказую "Ви в мене одинакові, одна винувата, двоє будуть наказані" То Євуся тепер помічаю, теж задумується наперед, перш вчинити якусь шкоду.
Відправлено 28 серпень 2009 - 09:26
Відправлено 28 серпень 2009 - 09:37
Ну за що чоловіка так мучити :D , він і так поруч не буде, бо малеча між вами ляже, то щей з ліжка виселять...
В мене такий був вихід, була одна колисочка, на якій старшенька не спала, до роддому вона спала між нами в ліжку, хоч я вже також її не годувала, їй було спокійно і мені, так звикла до неї(та це, мабуть помилка так робити, кожному видніше...), та от, ми попросили в друзів ще одну колисочку і пояснили старшенькій, що це її колисочка, а то меньшої буде...от вона і заспокоїлась і почала спатки в своїй колисочці, тобто наша спальня це ліжко, а довкола нього дві колисочки. Меньша, правда ще не спала на ній-уже 2 роки! та стоїть вона саме для того, щоб вони знали що є їх дві. На початках важко було, та і дотепер..на сон одній цицю, а другій руку в колиску, але нічого, привикла. Старшенька потроху стає самостійніша, правда, коли хвора, ніколи не дозволить татку з її боку лежати, тільки мамі, і деколи, коли меньша протестує, вона їй емоційно пояснює: мама на двох!!!
Все буде добре, тільки потрібно запастись терпінням і фантазією, а вам ще й на трьох! Успіхів і здоровя багааато!!!

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 28 серпень 2009 - 11:05
Відправлено 28 серпень 2009 - 13:05
Я винесла одне правило, що трошки полегшує ті "дєльошкі"-їм потрібно купувати однаковісінькі речі починаючи від сочка(який ніколи не може бути один на двох) закінчуючи одягом(причому навіть не кількість, а деколи навіть колір платтячка має значення)...і так буде все життя(ну +,-це від вашого виховання залежить, так, не буде криків, бійок, та будуть внутрішні зітхання типу мама на весілля старшенької більше дала, а мені менше..), тому треба готуватись, намагатись вчити підтримувати їх одне одного, все-таки рідні кровинки, але це дуже важко і не обовязково те що ми даємо "на вхід" буде "на виході", та все ж не здаватись!.. Мудрості усім батькам і терпіння!

Відправлено 20 вересень 2009 - 18:05
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
з самого початку вагітності розказуємо йому, що в нього буде сестричка, він підтримує розвому, що буде її люляти, що вона буде маленька....
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
прийдеться детально вивчити цю тему форуму за декілька місяців...
Відправлено 04 листопад 2009 - 12:49
Братика чи сестрички в нашої доні ще немає, але ми вже частенько про це задумуємось...Правда мене трішечки лякає думка про те, як я з ними буду справлятись
Відправлено 04 листопад 2009 - 21:01

Відправлено 05 листопад 2009 - 01:16
- Мам, а ти мене любиш?
- Так, синочку, люблю.
- А ти мене дуже любиш?
- Дуже-предуже люблю
- А кого ти більше любиш, мене чи Дмитрика?
- Я вас люблю однаково, тільки тебе на цілих шість років довше.
То вже сидить такий довольний-довольний
Відправлено 05 листопад 2009 - 02:39
olia14 (4.11.2009, 21:01) писав:
Страшно....
Відправлено 05 листопад 2009 - 11:43
Як буде далі навіть не знаю. Думаю, що ревнощі однаково будуть виникати, все-таки він 5 років насолоджувався повною увагою батьків...

Допомога

-