Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Золотистий стафілокок в носі. Як з ним боротись? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Золотистий стафілокок в носі. Як з ним боротись? Чи ви з ним стикались? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 14 серпень 2009 - 19:42

У мене вже 1,5 року як появились проблеми із носом. Якась висипка болюча, типу маленьких болючих прищиків. За пів року після того почалось щось дико схоже на алергію (постійний нежить, приступи чхання, закладений ніс). Довго мене лікували від алергії, але абсолютно даремно. Воно як спонтанно появляється, так само спонтанно проходить не залежно від зовнішніх умов і ліків. І от з того всього я запідозрила інфекцію. Пішла в сінево здала вміст того прища на бак посів. І знайшли вони там стафілокок 10^6. Як я розумію це дуже багато і треба лікувати. Мене смущає одне. Я знаю, що частина лікарів каже, що стафілокок антибіотиками лікувати нема змісту, що треба брати стафілококову вакцину. Але інша частина лікарів робить круглі очі коли чує про стафілококову вакцину. І хто тут правий?

Питання в тому чи хтось мав той золотистий стафілокок? Чи користувались стафілококовою вакциною? І чи можна надіятись на якусь імунну відповідь організму після вакцини або після антибіотиків?

Намагаюсь дотошно вивчити це питання, бо зробила малому мазок з носа на всякий випадок, щоб перестрахуватись і у нього виявилось те саме, тільки 10^5. Але в нього ніяких проблем як у мене нема нащастя. Думаю, що це зараза, яку треба прибити у всій сім'ї, щоб потім один від одного не заражатись. Напевне чоловіка також потягну на аналіз.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvitysia 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 серпень 2009 - 13:50

Почніть із самого простого - масляний розчин хлорофіліпту на турундах в обидві ніздрі * 2-3 рази на добу, 7 днів.
Можна ще взяти стафілококовий бактеріофаг покапати щедро носа *2р/д 10 днів. :cray:
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2009 - 14:14

Sophy, золотистий стафілокок не чинить ніякої загрози людині якщо в неї хороший іменітет, а от зниження імунітету призводить до того, що цей стафілокок розмножається, витісняючи корисну мікрофлору людини, і тоді починають проблеми - запалення. Одні тільки антибіотики в цьому разі навряд чи допоможуть, тому що вони вб"ють не тільки з.стафілокок, але і "хороші" бактерії, які є основою нашого імунітету, а стафілокок все одно повернеться, так як ми стикаємося з тисячами бактерій щодня, в тому числі і з ним :cray: . Я б Вам радила піти на консультацію до хорошого імунолога, він вам скаже, чи потрібно вам щеплення вакциною, чи інше лікування спрямоване на підвищення імунітету.
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2009 - 16:07

Перегляд повідомленняkvitysia (15.8.2009, 14:50) писав:

Почніть із самого простого - масляний розчин хлорофіліпту на турундах в обидві ніздрі * 2-3 рази на добу, 7 днів.

Мені саме це допомогло + линимент 5% Синтомицин - мазати ніздрі ( я робила на ніч)
My Signature
Хочу, як у дитинстві: гроші скінчилися - пішов, нарвав...
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2009 - 21:08

Sophy, як нам казав один лікар, ще ніхто від стафілококу не вилікувався, але ніхто й не помер. на жаль, мусите постійно дбати про імунітет, їхздити відпочивати в соснові ліси, займатись спортом, дбати про себе...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katrysya75 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2009 - 23:36

Дякую Sophy,[/b] за тему, бо у мене така сама проблема, після операційного чищення гайморової пазухи.
А ще може кому згодиться то бактеріофаг стафілококовий витягує гній з дужжжже великих чиряків на тілі. Був один такий після родів, певно простудилась. Його шприцом не відкриваючи пляшечки ( там резинова кришка) на ватку на гулю, а зверху кусочок кульочка щоб не розтікалось і пластирем, змінювати через декілька годин,,,
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 серпень 2009 - 22:21

Дякую усім за поради. Буду пробувати лікуватись. Про імунолога я також думала, але поки уявлення не маю де його знайти. Ще думала може купити кварц і під час загострень кварцувати носа. Але невпевнена чи буде ефект, ще буду дізнаватись про кварц.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 серпень 2009 - 22:27

Sophy, можу порадити імунолога у львові, якщо підходить (не знаю звідки ви), то пишіть у приват
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 серпень 2009 - 10:04

Перегляд повідомленняSophy (16.8.2009, 23:21) писав:

Ще думала може купити кварц і під час загострень кварцувати носа. Але невпевнена чи буде ефект, ще буду дізнаватись про кварц.

Щодо кварцу можу з упевненістю вам сказати, що суттєвого ефекту не буде. Я відходила на кварцування 10 днів і як було 10 в 6 так і лишилось.
Дякую, що створили цю темку, я давно хотіла запитати але не наважувалась створити. Я цілу вагітність мучусь від цього стафілококу і постійно вислуховую від своєї лікарки, що щось треба робити. А що робити :sorry: , я вже на кварц походила, толку ніякого, а чим ще можна лікуватись вагітній я не знаю. Ще й на мої питання чим це може зашкодити моєму карапузу вона не відповідає. Може хтось зможе щось порадити і розтлумачити, буду дуже вдячна. :sorry: :bye:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2009 - 04:25

Перегляд повідомленняkvitysia (15.8.2009, 14:50) писав:

Можна ще взяти стафілококовий бактеріофаг покапати щедро носа *2р/д 10 днів. :unknw:

От нарешті у мене руки дойшли до мого носа і виникло питання. Скільки часу треба тримати ці турунди з хлорофіліптом в носі? 5, 10, 15 хв? Чи ще довше?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvitysia 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2009 - 15:41

Перегляд повідомленняSophy (25.8.2009, 5:25) писав:

От нарешті у мене руки дойшли до мого носа і виникло питання. Скільки часу треба тримати ці турунди з хлорофіліптом в носі? 5, 10, 15 хв? Чи ще довше?

ЛОРи кажуть 15-20 хвилин. :sorry:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Iрунька 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 вересень 2009 - 21:02

Справа в тому,що у 90% вагітних стафілокок.У мене теж був чи є зараз незнаю.Але він Слава Богу не проявляється.Мій лікар з обліку порадив піти до ЛОРа,там виписали кварцування і хлоро...(таке в зелене в баночці).Я проходила,нічого не змінилось.Аналз знов показав його наяністьАле лікар з обліку сказав,що їх заствляють робити аналіз на його наявність.Я теж так і не зрозуміла як його позбутись.Ми ж відвідуємо багато місць,їздимо в транспорті,тобто переносників багато.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 28 вересень 2009 - 09:17

Iрунька, я два рази здавала посів на стафілокок. Перший раз виявили побутовий....другий раз- золотистий.....мабуть вони так аналізи роблять....На третій раз, перд тим як зайти в кабінет, я помазала ніс хлорофіліптом. прямо перед самими дверями....на цей раз нічого не виявили....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2009 - 13:58

Дівчата, я свій стафілокок з носа вивела ось такою болтушкою: беремо по одній ампулі гідрокортизон, ципринол, дімедрол і 2 амп фізрозчин. Виливаємо все це в одну посудину, перемішуємо і вмокаємо турундочки (вату). Змочені турундочки вставляємо до носа (5-6-7-8 разів на день) і так 2 дні. Це лікування мені призначив ЛОР і після нього я забула про різні болючі "бяки" в моєму носі (відтоді пройшло вже 3-4 роки).
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   олеся!!! 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2009 - 14:24

Sophy, вибачай, що залізла у твою темку.
але може хтось підкаже, як боротися із золотистим стафілококом, але у горлі?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 жовтень 2009 - 15:11

можливо хтось порадить хорошого лікаря, який би розібрався у цьому. буду дуже вдячна за відповіді
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 жовтень 2009 - 21:51

Я пробувала турунди з хлорофіліптом в ніс. Але у мене від цього починаються страшні соплі і свербіння і чхання. Словом алергія (яка мене і так мучає при загостреннях стафілококу) дуже посилюється. Хто лікувався хлорофілітом скажіть у вас таке було? Бо незнаю чи перетерпіти це і продовжувати чи не варто?

Користувач подумав і додав через 8 хв.:

Перегляд повідомленняНаташа М (22.10.2009, 14:58) писав:

Дівчата, я свій стафілокок з носа вивела ось такою болтушкою: беремо по одній ампулі гідрокортизон, ципринол, дімедрол і 2 амп фізрозчин. Виливаємо все це в одну посудину, перемішуємо і вмокаємо турундочки (вату). Змочені турундочки вставляємо до носа (5-6-7-8 разів на день) і так 2 дні. Це лікування мені призначив ЛОР і після нього я забула про різні болючі "бяки" в моєму носі (відтоді пройшло вже 3-4 роки).

А можна поцікавитись як ваш стафілокок виглядав? Бо судячи з компонентів вам не лише стафілокок лікували, а ще й алергію. Питаю, бо у мене якраз це проявляється в парі. Такі болючі прищики в носі - власне стафілокок і чхання, закладеність, свербіж - алергія. Хочу оцінити чи варто мені це пробувати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2009 - 11:09

олеся!!!, у мене є цей стафілокок у горлі, але спеціаліста вам порадити не можу так як я не зі Львову :(
Найбільший ефект у мене був від лікування в Києві (я там 5 років вчилася) - там є лор-інститут (не пам"ятаю повної назви), і я 2 тижні ходила на всілякі процедури, то після них ще 2 роки взагалі горло не турбувало.
А в домашніх умовах боротися з золотистим стафілококом в горлі можна тим же хлорофіліптом (спиртовим - розчиняти у воді і полоскати горло), а також добре допомагає змазувати горло розчином Люголя. Полоскати горло потрібно кожен раз після іжі і на ніч. Під час лікування ще добре купити таблетки для розсмоктування Імудон - дієва штука, але дорога, вона нормалізує мікрофлору в ротовій порожнині.

Повідомлення відредаговано Cherika: 26 жовтень 2009 - 11:10

My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2009 - 11:19

Cherika, дякую. а цей лор-інститут часом не біля зоопарку?
а ще у мене питання.це лікування вам допомогло побороти ту бацилу повністю чи просто ви підлікувались?
це все я питаю не для себе, а для подруги. вона хоче другу дитинку, а лікарі їй кажуть, щоб не народжувала, бо може передати той стафілокок дитинці. а вилікувати її не можуть. може я щось тут вивідаю
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 жовтень 2009 - 12:18

Є ще один хороштй препарат для боротьби з стафілококом, це бактробан назальний. Продається в маленьких тюбиках. Потрібно 5 днів по 2 рази змазувати ніс і він сам стікає по слизовій до горла.
олеся!!!, лор-інститут знаходиться біля зоопарку.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему