Декупаж
Відправлено 14 серпень 2009 - 01:16
Відправлено 14 серпень 2009 - 07:59
ruslana (14.8.2009, 2:16) писав:
А ви зі Львова?Є чудовий магазин ""Світ паперу" на вулиці Левицького. Продається все для декупажу і пояснення можна отримати, я думаю. Там є спец. серветки, такі гарнющі.....
Відправлено 24 серпень 2009 - 19:28
Один період я на декупаж так сильно підсіла, що жодна баночка з-під кави не викидалася, а я скуплювала акрилові фарби і щось творила. БІльше того, випадково на Андріївському узвозі знайшла магазинчик, де просто шикарні фарби продавалися.
А ще з-поміж моїх ноу-хау ("голь на выдумки хитра") - висушені шкориночки апельсинів, віджаті і висушені дольки лимона, макаронні вироби чудернацьких форм. Їх дуже гарно потім обмальовувати золотою, срібною акриловою фарбою і додавати до декупажу - виходить живенько і нестандартно.
НА разі фотки не можу показати, бо ще не навчилася радикалом вставляти їх. Але я виправлюся, обіцяю!
Відправлено 24 серпень 2009 - 19:34
Відправлено 25 серпень 2009 - 10:16
1. Баночка покривається основою - золотою, сріблястою( або інш) акриловою фарбою. НАйкращі - "Поліколор" у скляних баночках.
2. Висохшу баночку покрити спеціальним клеєм для декупажу - саме в тому місці, де буде наклеєний малюнок.
3. Попередньо підготувати декор: на серветці вирізати квіточку, орнамент тощо, від"єднати 2 паперові шари. ЗАлишиться тендітний тонесенький малюнок. Його акуратно і наклеїти на місце, змащене клеєм. дуже акуратно розгладити і підсушити (десь 30 хв)
4. Можна додати корекцію поверх малюнка олійними фарбами, можна іще щось доклеїти, а зверху покрити лаком для декпажу.
5. Є ще спеціальні засоби для декупажу, які дають ефект кракелюру, тобто "зістарення, старих тріщин". Найкращі - 2-фазні, італійської фірми "Ідеа". Але особисто в мене поки що не складається - видно не витримую часового проміжку і тріщинки виходять не такі, як потрібно.
Фоточки обіцяю викласти пізніше, я постараюся!
Користувач подумав і додав через 6 хв.:
Дівчата, іще згадала поради з майстер-класу від іншої художниці нашої. Соррі, що це вже не зовсім декупаж..
Берете на пляшку, склянку, баночку тощо, (суху, чисту) і наносите на неї... білу шпатлівку будівельну. Вже там на склі, спеціальним мастехіном( або ножиком) формуєте, квіточку, рельєф... ну будь-що(навіть просто абстракцію) і залишаєте на добу підсохнути. А зверху покриваєте фарбами, розмальовуєте і закріплюєте лаком.
У вас вийде рельєфний малюнок а відтак і об"ємний.
шпатлівку можна брати будь-якої фірми, навіть дешевшу за ціною.
Відправлено 01 листопад 2009 - 14:22
Відправлено 01 листопад 2009 - 15:13
Не потрібний вам спеціальний клей для декупажу і не потрібний спеціальний лак. Клей я використовувала звичайний ПВА розведений з водою. А акриловий лак можна купити у будь-якому будівельному магазині.
Відправлено 01 листопад 2009 - 15:27
Спочатку приклеїти серветку, а потім покрити лаком???
Відправлено 01 листопад 2009 - 15:35
Знаю що дехто прямо лаком клеїть, але я сама так не пробувала.
Відправлено 01 листопад 2009 - 16:07
Відправлено 15 листопад 2009 - 23:36

В паніці бігала по магазинам, щоб знайти хоч якісь серветки, але вибір мізерний. Тому щось привезли родичі зз-за кордону, решту замовила по інтернету в однієї пані з Рівного. В неї такий вибір серветок, що інтернет- магазини ховаються. 1 шт приблизно 3 грн коштує. Серветки легкі, їх можна і звичайним листом відправити, якщо пару штук.
На черзі в мене решта горщиків, я їх спочатку малюю фарбою акриловою, а тоді звичайним ПВА (не розведеним) клею малюнок.
Ось отут є дуже цікавий блог якоїсь польської майстрині. Я від її робіт очі не могла тиждень відірвати - така краса...
Повідомлення відредаговано lenmart: 15 листопад 2009 - 23:47
Відправлено 08 грудень 2009 - 23:35
Відправлено 09 грудень 2009 - 00:07
Відправлено 09 грудень 2009 - 21:42
А серветки з цікавим сюжетним малюнком продавались в магазині господарських товарів на Мазепи неподалік (у томуж ряді) Радіо-хоббі, Стрийських ковбас.... Правда, у зв"язку з декретом я там рідко з"являюсь, може щось там вже змінилось
Відправлено 09 грудень 2009 - 22:48
Tereza (9.12.2009, 21:42) писав:
А серветки з цікавим сюжетним малюнком продавались в магазині господарських товарів на Мазепи неподалік (у томуж ряді) Радіо-хоббі, Стрийських ковбас.... Правда, у зв"язку з декретом я там рідко з"являюсь, може щось там вже змінилось
Дякую, гляну при нагоді, з серветками туго, бо за кордоном упаковка коштує 3-4 євро. Тому їх не дуже і продають. А наші українські то ужоссс.
З матеріалів нічого особливого, біла акрилова фарба для радіаторів
natysya, я вам заздрю. Я б теж не відмовилася від ТАКОГО майстеркласу. Там на сайті я знаходила і роботи самої АСКЕТ. Це справді щось. Справжні витвори мистецтва.
Відправлено 10 грудень 2009 - 10:19
Відправлено 10 грудень 2009 - 22:54

Допомога