Коли рідні йдуть від нас
Відправлено 13 серпень 2009 - 10:50
За тиждень до цього я заїжджала до нього у гості.
Він заговорив, про свій останій час, а я видала стандартний набір про те, що він одужає і ще на весілля правнучки потанцює.
Коли й прощалася, то дідусь дивився на мене і очі мав розгублені-розгублені, як в малої ображеної дитини.
Звідтоді я думаю, а може треба було сказати, що він прожив хороше життя, виховав хороших дітей, дожив до правнуків, йому є чим пишатися, і що залишити по собі на світі.
Може саме цих слів він чекав від мене? підтвердження того, що не даремно жив на землі.
Відправлено 13 серпень 2009 - 10:53
Відправлено 13 серпень 2009 - 10:55
оце лежав у лікарні, переніс тяжку операцію, вже здається ішов на поправку, дуже хотів нас побачити, напевно відчував що покине скоро цей світ...але ми так і не встигли приїхати до нього...як завжди немає часу...а можна було б виділити ту годинку, приїхати, поговорити...

Навіть якщо ти - ангел, завжди знайдеться той, кому не сподобається шелест твоїх крил...
Відправлено 13 серпень 2009 - 11:21
Це дуже тяжко переживати смерть близьких, але таке життя, одні помирають інші народжуються. Ми будемо пам"ятати завжди наших рідних, але не треба на цьому зациклюватись (може трохи грубо звучить, але якщо весь час думати про таке, то недовго і якийсь психоз заробити)
Відправлено 13 серпень 2009 - 12:57
Відправлено 13 серпень 2009 - 13:13

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 13 серпень 2009 - 14:02
Шукайте ті слова, за які потім не буде соромно. Слова, які призначені тільки для вашого дідуся, а не загальноприйнята відмазка.
Відправлено 31 серпень 2009 - 12:02
всі кажуть не хвилюватися... не можна... та й я це знаю... і не хвилююсь здається... просто важко дивитися в її безпорадні очі... такі по-дитячому блажені і посміхатися... важко ледве вловлювати разом з подихом звуки "дякую тобі" і стримуватися, щоб не розхвилювати її...важко... але скоро кінець... прошу в Бога щоб вже швидше... може це і гріх... хоча сумніваюся що бажати кращого-грішно... так буде краще для неї... там вона відпочине від щоденного болю і мук...
Повідомлення відредаговано мягенька: 31 серпень 2009 - 12:05
Відправлено 31 серпень 2009 - 12:35
Відправлено 31 серпень 2009 - 15:14
Я вам співчуваю від усього серця. наші пращури вірили в перевтілення душі у своєму роді. тіло зношується, а душа приходить у нове, щоб розвивати свій рід та берегти свою землю.
Якщо вам ці думки близькі, відпустіть вашу маму, бо ваш біль та відчай можуть утримувати її біля вас, додаючи нових випробувань вашій родині.
Виховуйте своїх діточок з думкою про те, що колись вони чи ваші онуки зустрінуть душу вашої мами. подбайте про те, щоб її душа опинилася у хороших люблячих людей. Це найкраще, що ви можете зробити.
Відправлено 31 серпень 2009 - 15:22
Відправлено 31 серпень 2009 - 15:26
і я так думаю... смерть це так само як і народження... перехід з одного життя в інше... і це треба приймати як належне і радіти...хоча зрозуміло що розлука вносить суму в серце... але це просто емоції, які можна і треба контролювати...
якось я як невіряча в Бога написала.... але вважаю цю думку правильною... хоча траур по померлому-це як знак поваги його ж....
Відправлено 31 серпень 2009 - 18:01
Це дуже важко пережити.., мами нема вже 8 років, а я читаю і пишу це і заливаюсь сльозами, хоча була впевнена, що час лікує, і що я стала дуже черства, та це зовсім не так. І плачу не за те, що мені важко без неї, що до шлюбу йшла без батьків, що мама не бачила ні однієї моєї дитинки, а за те, що в свої 19 я не змогла їй належно подякувати за усе...(ми починаємо розуміти що зробили для нас батьки, тільки коли самі стаємо ними...нажаль).
Тримайтесь, це дуже важке випробування, та мамі справді буде легше там, так я про свою теж думала (вона марила від болю останні 3 дні, знеболюючі уже не діяли, а половина тіла уже була набрякла, бо відмовили усі органи), тому на похороні не мала і одної сльозинки, вже всі виплакала і розуміла, що там буде краще, вірю, що є це там, і що ми колись усі побачимось!
Тримайтесь і не забувайте, що в животику живе маленьке життя і що йому шкодять такі емоції, заради мами, бережіть себе як можете!!!

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 31 серпень 2009 - 21:18
Відправлено 31 серпень 2009 - 21:49
Відправлено 31 серпень 2009 - 22:22
У мене 9 днів тому помер батько. Дізналися, що він хворий на рак трохи більше півроку тому, я була десь на 4-5 місяці. Тоді ми всіляко підтримували його, казали, що хімія допоможе, а він буде бавитися з онукою, ходити з нею на рибалку, та відпочивати на морі. А йому з кожною хімією ставало гірше. Але він дуже чекав, коли Маруся народится, називав її виключно Марічкою. Коли лікарі вже сказали, що ничім допомогти не зможуть, ми з малою поїхали до тата, щоб він подивився на онуку. У мене було таке враження, що це не мій батько, а якась інша людина. Бо напевне я не хотіла вірити, що він може піти з життя. От я і досі не вірю. Хоч і були на похороні, але все рівно, я не вірю.
А ще у мене є якесь відчуття провини, ніби якщо б я погодилася якось по іншому, то можливо все було б не так. Існують же випадки, коли люди зі страшними діагнозами живуть десятки років і радіють життю. Або повністю виліковуються. Стан у мене зараз, як в анабіозі, і ще я дуже хвилююся за маму. Я переживаю, як вона там сама. У Львів чи у Харків (у неї там сестри) переїжджати відмовляється категорично.

Допомога

[/url]