Розвиток мовлення за допомогою жестів
Відправлено 12 серпень 2009 - 16:10
У бейбі ейнштейн мультик, котрій присвяченій розвитку мовлення теж активно використовує ову жестів.
А я чомусь досить скептично налаштована. Подивилася ті програми, що лікар рекомендував, там дітки вже з молочними зубчиками і замість того щоб говорити махають руцями. Не знаю, звісно розвиток мілкої моторики сприяє загальному психічному розвитку дитини,
але чи варто заміняти мовлення жестами?
чи дійсно можливість сказати жестом, пришвидшить мовний розвиток?
хочу почути ваші думки і буду ділитися своїми знахідками.
Відправлено 12 серпень 2009 - 16:30
Якщо ж дитина в нормальному темпі вивчає нові слова, пробує їх зв*язати у речення, то їм, думаю, жести ні до чого. Навпаки, дитина може плутатися: чи їй жестом показувати, що вона їсти хоче, чи на словах казати...
Відправлено 12 серпень 2009 - 16:57
Відправлено 12 серпень 2009 - 17:04
Відправлено 12 серпень 2009 - 17:39
гра з вогнем (12.8.2009, 18:04) писав:
Так, дітки, які освоюють мову жестів, швидше говорити починають, це зовсім не нова ідея, я ще на своїй малечі випробовувала, але в мене не було особливих успіхів, напевно дуже ледача я :)
Відправлено 12 серпень 2009 - 17:59
ІМХО, діти що освоїли мову жестів можуть просто лінитися на мовлення, їх же усі і так розуміють.
Чи у своєму розвитку, коли навчати діток мови жестів, вона просто йде як "прикріплення" до основного мовлення, чи як окремий його підвид?
Відправлено 12 серпень 2009 - 21:42
Жест допомогає запам"ятати потрібне слово, дублює його.
Але щоб замінити жестами слова????????
з великою цікавістю чекатиму ваших вражень від занять.
Відправлено 13 серпень 2009 - 00:07
Відправлено 14 серпень 2009 - 17:38
Відправлено 14 серпень 2009 - 19:38
подивилася я те все. виглядає як реп негритянський. не буду!
Відправлено 14 серпень 2009 - 19:52
Відправлено 14 серпень 2009 - 20:40
Наш синуля часто використовував жести замість слів, тому й говорити не спішив.
Відправлено 14 серпень 2009 - 21:43
Viktoriya (14.8.2009, 18:38) писав:
Згадала комедію "Знайомство з батьками", друга частина - пам"ятаєте, там герой ДеНіро свого внука так вчив "говорити" :D
Вибачте за оффтоп
Відправлено 15 вересень 2009 - 13:22
гра з вогнем (12.8.2009, 17:10) писав:
У бейбі ейнштейн мультик, котрій присвяченій розвитку мовлення теж активно використовує ову жестів.
А я чомусь досить скептично налаштована. Подивилася ті програми, що лікар рекомендував, там дітки вже з молочними зубчиками і замість того щоб говорити махають руцями. Не знаю, звісно розвиток мілкої моторики сприяє загальному психічному розвитку дитини,
нам також так само рекомендували, але переліку програм не дали які потрібно подивитись. Напишіть будь-ласка перелік програм.
Відправлено 15 вересень 2009 - 13:52
Відправлено 21 вересень 2009 - 15:14
Якось нам логопед на черговому семінарі говорив, якщо ви розумні батьки, потрібно ніби грати, що ти не розумієш, перепитувати те вона хоче чи се, як саме, коротше спонукати до розмови.
На рахунок дрібної моторики і мовлення, тут вже як аксіома: розвивається дрібна моторика - розвивається мова
Відправлено 16 листопад 2009 - 15:34
НАУЧИТЕ РЕБЕНКА ГОВОРИТЬ ВНЯТНО!
НЕСКОЛЬКО ПОЛЕЗНЫХ СОВЕТОВ
1. Нагружать жевательные мышцы
Как можно раньше переводите малыша на жесткую пищу. Сегодня слишком велико разнообразие баночек и упаковочек с протертым и очень вкусным питанием. Однако привыкая к пище такой консистенции, малыш просто ленится жевать. Если он отказывается от мяса, предпочитая котлеты и сосиски, просит разрезать яблоко, а морковку потереть — чаще всего это лишь его нежелание утруждать себя.
ВНИМАНИЕ! Не будет нагрузки на жевательные мышцы — позже могут возникнуть проблемы с разборчивостью речи.
2. Массировать язык
Во время чистки зубов не забывайте легонько потереть язык зубной щеткой. Это является своеобразным массажем мышц языка. А чем сильнее они будут, тем четче и разборчивее впоследствии станет речь.
3. Первая работа
Заставляйте ребенка активнее работать языком. Пусть выталкивает из-за щек изюминки, орешки или просто имитирует это движение, а также облизывает верхнюю губу, тянется кончиком языка к носу, цокает. Это даст языку необходимую нагрузку.
Наш консультант: Виктория Агаева, логопед

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 23 листопад 2009 - 10:58
Жести як допоміжне для цього розвитку.
А то дійсно діти можуть розлінитися.
Навіщо щось говорити як вона покаже і її так зрозуміють.
тому як на мою думку не варто цим захоплюватися.
Відправлено 14 лютий 2010 - 15:07
гра з вогнем (12.8.2009, 16:10) писав:
Я гадаю, що кожен з вас вчить дитину махати ручкою на прощання чи показувати яка вона велика тягнучи руці доверху. А це і є прості жести.
Мова жестів допомагає спілкуватся з дитиною поки та ще не вміє говорити. І це найголовніше. Адже діти яких розуміють щасливіші. Разом з тим мова жестів посилює мовленнєвий та когнітивний (пізнавальний) розвиток дитини, підвищує її IQ. Американськими вченими доведено, що діти, які вчили мову жестів, мінімум на рік випереджають у мовленнєвому розвитку дітей, які такої не вчили.
І ще є дослідження, які доводять, що вивчення мови жестів сприяє навчанню читанню. Як? Є у мене стаття на англійській мові. Можу надіслати. Американська дівчинка, яка дивилась передачу Signing Time навчилась читати у 17 місяців. Є у мене посилання, але не маю прав поки вставляти їх.
Окрім того мову жестів можуть вчити і дітки, які вже говорять. Це якраз саме те для дітей, які "візуальні", "просторові" чи "тактильні" учні. Ще один плюс - знатимуть ще одну мову.
Я, наприклад, саме зараз дуже цікавлюся мовою жестів. По трошку вчу свою донечку цій мові і сама вчусь. Їй 10 місяців. У неї зараз гарно виходить показувати знак "молоко". Також маємо фільми, які дивимося, що створені саме для малюків. Дивимось відео англійскою мовою з мовою жестів для малюків на основі американської мови жестів. Там такі гарні малюки і пісеньки. Дитині дуже цікаво. Детальніше тут: babysigningtimeTcom. Хоча наші сусіди уже зробили свою версію на основі американської Понималка.ру. Російського варіанту ми ще не бачили. Лише качаємо з торента.ру.
А які вам програми лікар рекомендував? Якщо не секрет :)
Відправлено 15 лютий 2010 - 23:15

Допомога

-