Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Що потрібно купити діткам для дитячого садочку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Що потрібно купити діткам для дитячого садочку Оцінка: -----

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 06 серпень 2009 - 19:39

Зіткнулась з проблемою : директриса дитячого садочку в відпустці до 25 числа і сказала що на батьківських зборах все розкаже але хотілось би купити зараз все. Скільки колготок маєчок кофтинок і т.д. треба щоб було в садочок? Батьків з нашого садочку я нікого не знаю а вихователі кажуть : вам на зборах все скажуть. Можливо канцтовари якісь потрібно купувати. Я розумію що в кожному садочку по різному але хотілося б почути ваш досвід. Треба буде босоніжки чи закриті капчики чи носки просто теплі?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 серпень 2009 - 20:27

і мене це цікавить. Зараз я купила трусики і маєчки і прості футболочки, щоб можна було там міняти коли замастить після їди. Ще тапочки з каблучком. Купила пірамідку і кубик в який можна вкладати фігурки. Пеленки одноразові на денний сон. З 1 вересня альбом, краски, олівці, а що ще також ще не знаю
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2009 - 20:33

Доречі ще про маєчки, моя мала в дома ходить без них. Взагалі якось так вийшло що раніше бодиками обходились а зараз просто футболочки. Чи обов'язково для садочка потрібні маєчки?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2009 - 20:37

RomaIIIka, просто дітки літом в нас в садочку сплять в маєчках і трусиках
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Elja 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 серпень 2009 - 21:01

Я купляла піжамку, на початках залишала по 2-3 пари трусиків, штанів, по 1-2 футболки, тапочки такі щоб трималися гарно на ножці, шкарпеточи запасні. Коли дитина трохи звикла, то залишаю по одній запасній речі трусиків, штанів, футболки і шкарпеток. На канцтовари та миючі засоби у нас збирають додатково гроші, або кажуть що купити. В загальному то все само по собі налагоджується, наприклад мій малий довго не хотів залишатися в садочку і коли плакав то міг обпісятись, зараз все ок, інколи буває що облиється чи хтось облиє зупкою чи компотиком.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2009 - 21:10

в нас піжамку лиш на зиму і то легеньку, бо у садочку дуже жарко
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vanilla Sky 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2009 - 23:06

Нам заведующая сказала, что надо объязательно иметь пижаму, тапочки с каблуком, чешки - на физкультуру, а на все остальное будет собирать родительский коммитет
My Signature
Зображення
Вместе мы сделаем этот мир ярче!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аріка Ікара 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2009 - 23:15

Так,піжамка обов"язкова,тапочки зручні,з резинкою,не шльопанці.Переодяг запасний, слюнявчик.Все решту скажуть,коли будуть збирати кошти. А канцтовари в яслях лишні.Вони все рівно(дітки) перший рік нічого робити не будуть,окрім грання іграшками :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kisika 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 серпень 2009 - 00:03

Моя малявка сьогодні була перший день, то нам сказали просто запасний комплект одягу для перебування в кімнаті /групі/, тапки для приміщення..і поки що все... напевно все інше будуть казати пізніше...по ходу ...бо доця поки що по годині в садку...в нас перехідний режим від підгузків /вдома без, вночі і на дворі з /, то сказали що можна і там знімати в приміщенні, якщо проситься на горщик...то думающо трусики для нас теж актуальні....
My Signature
]Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2009 - 07:55

Ну моя на вересень вже матиме 2,10 р так що підем ми в молодшу а не ясельну групу. А на рахунок канцтоварів і т.д. то не хочу щоб це купував батьківський комітет. В моєї мами дуже багато знайомих на оптовому речовому ринку і я зможу багато речей взагалі по собівартості купити, але то треба зараз, поки вони ще не дуже зайняті бо потім в них оптовики-білоруси і наші перекупщики чергами стояти будуть і явно не до мене їм буде.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2009 - 08:13

в нас також з вересня вже буде наука, такщо нам канстовари потрібна і я також купляю багато речей по оптовим цінам і мене це хвилює на перед
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 16 серпень 2009 - 16:40

Для диинки в залежності від погоди і віку у садочку точно знадобляться
капці на липучках на твердій подошві, краще з закритими пальчиками. Я для цього купую босоніжки.
запасний одяг - те саме що вдягли на дитинку вранці, чи меньша дитинки ти більше цих комплектів. Я досі даю доні 2 комплекта і прошу її після сну завжди одягати чистий одяг
чешки
піжамка. На мою думку необхідна як у гігієнічних міркуваннях так і у психологічному сенсі 9легше звикнути до сну у садочку). Перші місяці у садочок носила улублену піжамку, і міняла її кожні 2-3-дні.
канцтовари потрібні навіть у яслях. Дітки малюють навіть у віці1 року! Олівці, альбом для малювання, можливо пальчикові фарби.
Ми ще приносили різні іграшки, лото
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 серпень 2009 - 16:45

мы со вторника(если прививку перенесем нормально)тоже начнем пробовать ходить в сад. Пока что сказали принести только мешочек,в котором должны быть платок,трусы,майка, чашечка 100 грамм для питья на улице и мед.справку. Пока что больше ничего не нужно/сандали.

Повідомлення відредаговано Сеструлька: 16 серпень 2009 - 16:45

My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 серпень 2009 - 21:09

Крім усього, що вище перерахували дівчатка, хочу додати, що у нас до списку ще включали посуд - мілку і глибоку тарілки, та горнятко. Також мило і туалетний папір. Щодо канцтоварів, то тут, справді варто почекати зборів. У ясельній групі діти малюють гуашевими фарбами, а вже в старших і акварельними. Щодо олівців, то краще купити наперед і спробувати які вони, бо дуже багато неякісних, у яких постійно ломається стержень. Пластилін теж буває різним, а вихователі підкажуть, який м"якший і легше піддається маленьким ручкам. Купити наперед зі знижкою, то добре, але треба і про дитя думати, щоб йому було добре, а не тільки про економію. Альбоми для малювання краще брати з цупкішим папером,бо дітки аплікуючи чи малюючи наносять забагато клею чи фарби і тоненькі аркуші швидше рвуться. Пензлики бодай 2 - тоненький і широкий. Тут теж не варто економити, бо найдешевшими пензликами гарно малювати лиш "какі-мазякі". Також мабуть варто купити декілька розмальовок, особливо вони знадобляться у дні, коли погода погана і дітки більше часу проводять в приміщені. Щодо клею, то в принципі, вихователі мали б заварювати для дітей клей на борошні, та в наш час тим ніхто не заморочується, тож варото купити і баночку ПВА.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2009 - 12:41

Дівчатка в кожному садку свої вимоги, тому не поспішайте нічого купувати наперед!
Піжамка, тапочки і змінний одяг - це звичайно потрібно, а посуд, канцтовати, побутова хімія - вам скаже вихователь.
В нас в садочку:
Щодо побут. хімії, то видали список і сказали все купити. Це раз в рік.
Крім того щомісяця батьки здають 15 грн, а батьківський комітет купує все необхідне: іграшки, канцтовари, посуд, і т.д.
Не скажу, що це ідеальний варіант, але воно не обговорюється.
Ще ми здавали по 150 грн. і купили нову постіль та подушки, бо були дуже старі і часто порваті.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2009 - 12:49

Перегляд повідомленняRiddle (21.8.2009, 12:59) писав:

Так кумедно!

Riddle, це Ви так повідомлення собі в лічильник "набиваєте" ? :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2009 - 12:52

Оленка2008, А у нас майже те саме, тільки на рах грошей, ми їх не здаєм. У нас садок приватний і завідуюча сама все купляє. А постіль ми свою даєм і час від часу забираємо її додому прати.
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2009 - 13:41

Ходила у садочок вікна мити то розпитала трохи. Виявляється в нас піжами не потрібно, вони в залежності від погоди в маєчці і трусиках і колготках і гольфику кладуть спати. Сказали що поки всіх в піжаму передінуть то сонний час закінчиться.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   petrovic 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 21 серпень 2009 - 13:42

У нас дали список, що купити з побутової хімії (мило, порошок, туалет. папір, доместос і тд) - на рік. А все, що потрібно по навчальній частині розкажуть на зборах. В садок обовязково тапочки і комплект змінного одягу (на випадок якоїсь аварії). На перед не варто купляти, бо ви не знаєте чим будуть займатися з вашими дітками.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2009 - 17:11

У нас купують канцтовари вихователі, хто як не вони знає що потрібно діткам?! які олівчики кращі, який пластелін і т.д, купують на гуртовні, батьківський комітет виділяє кошти, приблизно 20-40 грн на рік, навіть, якщо з цієї суми ви зєкономите до 5 грн, то чи хочеться вам на це витрачати свій час? і ще..може не варто робити різницю між дітками вже від садочку, типу: а в нього такі олівці, а в мене такі резинки. Велике дякую вихователям, що витрачають свій час і йдуть це купувати діткам, то, що мала б дати їм держава...
Нарахунок піжамок, звісно зле, що не одягають, та у нас не одягають тільки в ясельках(тому стараюсь одягати зручний одяг дитинці і не давати синтетичні речі-це ж цілий день!!!), бо дітки не зможуть одягнутись самі, а вже молодша група одягає піжамки і щотижня ми їх беремо до дому прати(влітку усі сплять не в піжамках, а в маєчках-трусиках, тому маєчка потрібна і щоб не піддувало теж, особливо дівчаткам).
А взагалі в кожному садочку свої порядки, тому правильно пише Оленка2008, не купуйте наперед, не знаючи, питайтесь ваших вихователів спершу.
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів