Мамусі невгамовних чад, а давайте проведемо тест ;)
Чи впізнає себе ваша дитинка у дзеркалі? (інколи цим же тестом визначають чи вже почалася активно розвиватися самосвідомість).
Беремо щось фарбуюче та яскраве. Я паприку брала :) І непомітно ставимо дитинці на лобі чи на носику цятку. Цятка має бути яскрава.
Потім підводимо до дзеркала.
Якщо дитинка починає стирати в себе з лоба чи з носика цятку - уже впізнає себе. Розуміє, що в дзеркалі він.
Якщо просто грається з дзеркалом (як завжди сміється, угукує), чи торкається до цятки, але не на собі, а у дзеркальному відображені, значить ще не впізнає. Думає, що в дзеркалі інша дитинка.
Щойно провела - мій ще не впізнає...бавився, шось там гомонів, і під кінець таки порухав цяточку, але у дзеркального Андрійка, ще, видно маленькі - 1, 1 рочки
А я такі штучки проводила з мукою і бантиками десь рік з копійками діткам було. Лізочка взагалі повзала з резиночками а побачить себе в дзеркалі і давай знімати мішало відразу, а поки не бачила то байдуже було
Проводили щойно тест з дит. кремом. Синочок дивився в дзеркалі тільки на чоло (там якраз був крем), дуже його то здивувало, сміявся сильно, але собі чоло так і не тер. Нам 1 рік.
Спробувала і я цей тест на доні. Намалювала маленьке сердечко на щоці. Підвела до дзеркала, а доня побачивши одразу взялася за щоку із сердечком. Значить впізнала себе. Вона взагалі любить дивитись на себе у дзеркало. Моїй доці 1 рік 6 місяців.А ваші діти люблять дивитись на себе у дзеркало?
І моя впізнала.Намалювала на лобику чорним олівцем цятку,то вона спочатку почіпала пальчиками цятку,а потім відійшла від дзеркала нахилила голову і кричить: "мімі"(зніми).Нам майже 1,6
Будьте внимательны к своим мыслям,они-начало поступков
ми себе почали впізнавати у 1рік і 10 міс, а може трішечки пізніше. А до того думала що то інша дівчинка в дзеркалі. І коли доця тримала наприклад мячик перед дзеркалом, обовязково хотіла забрати в зображення в дзеркалі.
ой а моя доця почала лялю в дзеркалі цьомати як тільки я почала її до нього підносити, а як сама навчилась ходити то почала ходити красуватися до дзеркала)
Мій синок себе впізнає у дзеркалі,вже давно,я ще з малку йому показувала,а зараз ще приносить якийсь одяг і хоче ,щоб я на нього надягнула,і показала, в дзеркалі,як він виглядає))А радості скільки!!
в мене взагалі складається враження, що доня змалку розуміла, що то вона. але так напевно не буває
За обрій сите літо закотилось, заплющило повіки, розімліле. Ніч синьо-зоряна осіння опустилась…Жаринки мрії-пристрасті дотліли, лелітками у вирій відлетіли…