Купівля іграшок - як часто радувати малечу Як часто, що робите зі старими
Відправлено 29 липень 2009 - 09:00
Когда заходим в магазин детский, конечно требует машинку новую. Но теперь я не ведусь. Стараюсь объяснить, что нужны деньги и мама не может купить каждый раз. Вроде бы уже смирился, истерик не устраивает. Ну иногда, конечно. Я понимаю, возраст такой. Но вот задумываюсь, как правильно теперь мне организовать покупки. У него уже свои вкусы. Но вот заметила, как идем выбирать, то он не может остановиться на хоть каком-то варианте. Идет от одной машине к другой. Каждый раз находиться лучшая. Вообщем один раз после такого выбора вышли просто без ничего. Потому что все что посмотрели уже были не нужны. А на новых просто его сил уже не хватило.
А чужая машинка - это самая интересная. Пусть побитая, поломанная. Это сейчас норма.
Но вот у меня вопрос, у кого детки такого возраста. То есть, дома собрался приличный арсенал игрушек. Как вы нормируете покупки? Это у Вас покупка простая, повседневная, или уже поощрение? Не знаю как лучше.
И вообще, насколько Вы не теряете голову в этом вопросе.
Відправлено 29 липень 2009 - 09:27
А от ті розвиваючі іграшки, які накупила я, просто собі стоять... Тому я зробила для них спеціальний шкафчик і тримаю їх там, час від часу витягую і бавлюся разом з Назарчиком...
Відправлено 29 липень 2009 - 09:34
Відправлено 29 липень 2009 - 09:36
tusij (29.7.2009, 10:00) писав:
А чужая машинка - это самая интересная. Пусть побитая, поломанная. Это сейчас норма.
це у всіх людей так, не тільки в дітей але й в дорослих)))
Чуже завжди краще :D
Ми купуємо іграшки не дуже часто, хоч у нас вже нема де їх складати.
Я зараз роблю ставку на конструктори, різні мозаїки, короче всі розвиваючі.
Ляльок вже практично не купую, бо їх вже аж 16 штук. Понадаровували родичі і друзі.
Я іграшки періодично ховаю в диван(в середину, там де місце для постілі) і так раз в два тижні викладаю кульок з іграшкими чи конструктором.
А зі старими іграшками поки нероблю нічого. Я б їх повіддавала чи продала, але мій чоловік настроєний на ще одну дитну і каже,що ще речі пригодяться. Ага, особливо ті 16 ляльок,якщо буде хлопчик
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
а остання забавка була абетка, кожна буква на магніті, ми дошку магнітну ще не купили, тому вивчаємо алфавіт прикріпляючи букви магнітиками на холодильник
Відправлено 29 липень 2009 - 09:59
tusij (29.7.2009, 10:00) писав:
Чиста правда! Діти з радістю бавляться тими іграшками, до яких колись був втрачений інтерес! :)
У нас проблем з іграшками немає. Якось сама по собі виробилася "система" покупок. Дуже багато іграшок для діток до 5-ти років ми купили наперед і заховали на стриху. По-трохи витягаємо звідти різні подаруночки. Тому чогось глобального в магазинах ми не купуємо ніколи. А сам процес відвідин магазину відбувається приблизно за одним і тим же сценарієм:
дитина тягне мене в магазин, риється в іграшках як може, показує одну іграшку за другою з його коронною фразою: "Мам, ліпсе би у нас була така масинка!" :D , на шо я (якшо не збираюся купувати) завжди відповідаю: "Та нууу, вона якась не гарна! Або: та нашо тобі її? В тебе вдома є набагато ліпша!" І описую чому ліпша (бо червона, а та якась зелена... бо більша... чи навпаки - менша і легко зможе заїхати в гараж, а ця - не влізе... словом, завжди знаходжу шо сказати, шоб малий якраз тої іграшки не хотів. Зате легенько наводжу його на ту іграшку, яку я б сама йому купила - і розхвалюю її, як можу... Ну, але то переважно шось не дороге, типу повітряних кульок чи бульок ;) зате дитина виходить з магазину щаслива і задоволена!
Для усього, шо "вдома поламане", а дитина хоче купити нове, є заготовочка - "приїде татко з роботи, дасть тобі викрутку і ви разом з ним відремонтуєте поламану іграшку". Діє, ше й як! :D
Ну, а для тих іграшок, яких "у нас вдома ше таких немає", заготовочка - "давай подзвонимо хресній і скажемо, шоб вона тобі купила і прислала"... або вже на крайняк - "ну, доообре, приїде татко з роботи, ми візьмемо в нього грошики і купимо; бо зараз мамі не хватить" :db:

Відправлено 29 липень 2009 - 10:04
Відправлено 29 липень 2009 - 10:05
Повідомлення відредаговано Сеструлька: 29 липень 2009 - 10:07
Відправлено 29 липень 2009 - 10:06
Відправлено 29 липень 2009 - 10:29
Раніше, десь до 2-3 років іграшки я вибирала сама, тепер вже доня сама знає що саме хоче і видає таку купу аргументів на перевагу нової іграшки, що залишається лише одне - купити.
Відправлено 29 липень 2009 - 11:06
Машинки старі валяються, а кожного разу малеча просить купити нову і нову.
Купляємо по можливості, і по поведінці дитини, якщо був чемний, то він знає, що отримає нову іграшку
Зовсім поламані іграшки викидую на смітник, роблю чистку ящиків періодично ;) і також ховаю частину іграшок і витягую через деякий час, інтерес появляється як до нових.
Ми ідемо в магазин купляти одяг синочку, так він поміряє послухає і тут же біжить до іграшок і каже "Мама купи мені щось, то що ти мені купила то не таке...." ось і вся розмова.
Деколи попереджаю "Ми йдемо в магазин, але не розраховуй на машинку!", а він жалібно відповідає "Добре, але я трохи подивлюся на них"
Останнім часом переважно пазли купляю, або щось корисне а то машинками хата завалена.
І завжди стараюся робити такі покупки з помірною частотою, щоб не розбестити бува дитину
Відправлено 29 липень 2009 - 11:25
Відправлено 29 липень 2009 - 14:11
Відправлено 29 липень 2009 - 14:12
Відправлено 29 липень 2009 - 15:17
Вот сегодня пережила дикую, ужасную истерику!!! Все из-за моей ошибки. Начали после перерыва в садик ходить. Конечно кричим, плачем. Ну и в первый день воспитатель дала с собой машинку из группы. Так он к ней притушивался. Два дня с ней носиться и вижу уже возобнил своей. Так сегодня я ее с собой не взяла. Сказала, что она чужая, для садика и завтра придет играть. Вообщем имела "веселый досуг" на 1,5 часа. Держалась в руках как могла. Еле до дома с криками дошли. Дома тут бегал, швырялся, бился, рычал.. Вообщем по полной программе... Мне аж смешно было! Как у них все эмоции наверху. Даня уже не знал как показать свое недовольство.
Но, чужое, есть чужое. Смирился, успокоился сам. Не трогала, не обращала внимания. Иногда останавливала, когда уже дорывался меня бить. Потом помирились. Ух, теперь голова раскалывается..
Відправлено 29 липень 2009 - 15:25
RomaIIIka (29.7.2009, 15:11) писав:
у меня была в детстве такая коляска, как настоящая, только меньше, отличная вещь, я он нее балдела... а мужу б себя контролировать при ребенке не мешало.
Про иры мальчиков с колясками...мой старший малого постоянно катает, или просто коляску без него.
Відправлено 29 липень 2009 - 15:31
P.S. доречі щойно сходила купила ту каляску, мала ще спить але я думаю вона буде у захваті від неї як прокинеться.
Повідомлення відредаговано RomaIIIka: 29 липень 2009 - 15:31
Відправлено 29 липень 2009 - 23:11
Відправлено 29 липень 2009 - 23:59
Відправлено 30 липень 2009 - 01:08
А купую іграшки по можливості часто. Коли фінанси позволяють. Бо яке ж дитинство без іграшок? ;)
Відправлено 30 липень 2009 - 14:32

Допомога

-