Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Купівля іграшок - як часто радувати малечу - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Купівля іграшок - як часто радувати малечу Як часто, що робите зі старими Оцінка: -----

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 липень 2009 - 09:00

Вот меня последнее время мучает вопрос. Моему Дане почти три года. Раньше я интенсивно покупала игрушки каждый месяц. Собрался приличный арсенал машинок, так как это любимые игрушки. Но больно играть ими он не хочет. Дома лежит все и бездействует. Иногда вытягивает то одну, то другую. Я приостановила этот неконтролируемый водопад покупок. Теперь понимаю, что наверное старые игрушки надо было переодически прятать, чтобы интерес к ним не пропал.
Когда заходим в магазин детский, конечно требует машинку новую. Но теперь я не ведусь. Стараюсь объяснить, что нужны деньги и мама не может купить каждый раз. Вроде бы уже смирился, истерик не устраивает. Ну иногда, конечно. Я понимаю, возраст такой. Но вот задумываюсь, как правильно теперь мне организовать покупки. У него уже свои вкусы. Но вот заметила, как идем выбирать, то он не может остановиться на хоть каком-то варианте. Идет от одной машине к другой. Каждый раз находиться лучшая. Вообщем один раз после такого выбора вышли просто без ничего. Потому что все что посмотрели уже были не нужны. А на новых просто его сил уже не хватило.
А чужая машинка - это самая интересная. Пусть побитая, поломанная. Это сейчас норма.
Но вот у меня вопрос, у кого детки такого возраста. То есть, дома собрался приличный арсенал игрушек. Как вы нормируете покупки? Это у Вас покупка простая, повседневная, или уже поощрение? Не знаю как лучше.
И вообще, насколько Вы не теряете голову в этом вопросе.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 липень 2009 - 09:27

Ми трошки менші за вас, але іграшок вже теж зібралося немало, особливо машинок (це також улюблені іграшки синулі)... У нас проблема інша - не я, а наш татко, практично кожного разу, як ми йдемо кудись погуляти чи сам йде з ним на прогулянку, купляє синулі нову машинку. Не можу сказати, що Назарчик ними не бавиться - бавиться усіма, що татко купив (окрім хіба машинки на пульті, він її боїться), але все таки....Та щодо цього нашого татка переконати важко.
А от ті розвиваючі іграшки, які накупила я, просто собі стоять... Тому я зробила для них спеціальний шкафчик і тримаю їх там, час від часу витягую і бавлюся разом з Назарчиком...
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 09:34

Мы тоже машинку на пульте раньше боялись, сейчас "уважаем". А играем ею как обычной. Конструктор у нас тоже сейчас лежит и бездействует. Наигрался уже, ждет своего времени. А какие развивающие игрушки у Вас? Вот мы любим кубики с отверстиями, любит собирать. Но детали сразу пропадают. Бесследно!!! :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 29 липень 2009 - 09:36

Перегляд повідомленняtusij (29.7.2009, 10:00) писав:

А чужая машинка - это самая интересная. Пусть побитая, поломанная. Это сейчас норма.

це у всіх людей так, не тільки в дітей але й в дорослих)))
Чуже завжди краще :D

Ми купуємо іграшки не дуже часто, хоч у нас вже нема де їх складати.
Я зараз роблю ставку на конструктори, різні мозаїки, короче всі розвиваючі.
Ляльок вже практично не купую, бо їх вже аж 16 штук. Понадаровували родичі і друзі.
Я іграшки періодично ховаю в диван(в середину, там де місце для постілі) і так раз в два тижні викладаю кульок з іграшкими чи конструктором.
А зі старими іграшками поки нероблю нічого. Я б їх повіддавала чи продала, але мій чоловік настроєний на ще одну дитну і каже,що ще речі пригодяться. Ага, особливо ті 16 ляльок,якщо буде хлопчик :lol:

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
а остання забавка була абетка, кожна буква на магніті, ми дошку магнітну ще не купили, тому вивчаємо алфавіт прикріпляючи букви магнітиками на холодильник
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 09:59

Перегляд повідомленняtusij (29.7.2009, 10:00) писав:

Теперь понимаю, что наверное старые игрушки надо было переодически прятать, чтобы интерес к ним не пропал.

Чиста правда! Діти з радістю бавляться тими іграшками, до яких колись був втрачений інтерес! :)

У нас проблем з іграшками немає. Якось сама по собі виробилася "система" покупок. Дуже багато іграшок для діток до 5-ти років ми купили наперед і заховали на стриху. По-трохи витягаємо звідти різні подаруночки. Тому чогось глобального в магазинах ми не купуємо ніколи. А сам процес відвідин магазину відбувається приблизно за одним і тим же сценарієм:
дитина тягне мене в магазин, риється в іграшках як може, показує одну іграшку за другою з його коронною фразою: "Мам, ліпсе би у нас була така масинка!" :D , на шо я (якшо не збираюся купувати) завжди відповідаю: "Та нууу, вона якась не гарна! Або: та нашо тобі її? В тебе вдома є набагато ліпша!" І описую чому ліпша (бо червона, а та якась зелена... бо більша... чи навпаки - менша і легко зможе заїхати в гараж, а ця - не влізе... словом, завжди знаходжу шо сказати, шоб малий якраз тої іграшки не хотів. Зате легенько наводжу його на ту іграшку, яку я б сама йому купила - і розхвалюю її, як можу... Ну, але то переважно шось не дороге, типу повітряних кульок чи бульок ;) зате дитина виходить з магазину щаслива і задоволена! :lol:
Для усього, шо "вдома поламане", а дитина хоче купити нове, є заготовочка - "приїде татко з роботи, дасть тобі викрутку і ви разом з ним відремонтуєте поламану іграшку". Діє, ше й як! :D
Ну, а для тих іграшок, яких "у нас вдома ше таких немає", заготовочка - "давай подзвонимо хресній і скажемо, шоб вона тобі купила і прислала"... або вже на крайняк - "ну, доообре, приїде татко з роботи, ми візьмемо в нього грошики і купимо; бо зараз мамі не хватить" :db:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 10:04

tusij, сортерами синуля бавиться тільки тими, що у вигляді машинки. ))) Конструкторами тільки, якщо я бавлюсь разом з ним. Обожнює, коли татко з нього складає ... машинку. ))) Маємо ще деревяні пазли - взагалі не цікавить. На 2 хв. біля мене його хватає. Пірамідки вже надоїли йому. Так, час від часу витягую... Букви на магніті нещодавно також купили, прикріплюємо на холодильник... Він навіть слухати не хоче, що то така буква, а то така... Він бігом скидає їх з холодильника і тішиться, як вони гарно падають. Ще є іграшка-жирафа з багатьма кнопочками, на які натискаєш і чуєш голоси тварин, кольори, цифри, фігури... Ну, то ще більш-менш цікавить...
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 10:05

tusij, у нас эти пропавшие детали тоже проблема, да и сейчас ему одни машинки интересны. Как написала тебе в интервью покупаем чаще всего машинки металлические, размет от совсем маленьких до таких,которые размером с мою ладонь. Любит такие,чтоб не просто машнка, а скорая, пожарка,аварийка, ДПС,гонка, грузовик, который мясо возит, дрова, масло,бензин и т.д. такие машинки он не оставляет без внимания ни одного дня, играет часто сразу семи, выстраивает в колонну, прячет в гараж....А вот большими грузовиками, джипами и прочим играет гораздо реже,да и ломаются они гораздо быстрее. Так, например, дед Мороз принес ему на НГ несколько таких машин с символикой, так они живы по сей день(только сирена поломана) и играет ними ежедневно. А развивающие его вообще сейчас не интересуют. Игра типа "за рулем"тоже почти без внимания. Но дарить стараемся по-случаю, никаких ежедневных подарков. И еще: в магазине рассматривать любит, но пока что,ттт, не выпрашивает ничего.

Повідомлення відредаговано Сеструлька: 29 липень 2009 - 10:07

My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зірочка-Єва 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 10:06

Так як Євуня в мене леді, найкраща іграшка то є великий рожевий візок з пупсом. Але най улюбленішої, якою б бавилась найчастіше немає. Подобається дуже кухня (вона стоїть на балконі і я дозволяю варити "справжню"їжу з води та пшениці), конструктор (але лише з татком складати) і пазли.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 10:29

Нові іграшки для дитинки завжди свято, яке потім переходе, з віком, у бажання купити аби щоб купити. В нас до трьох років чудово спрацьовувала система ховання іграшок: бачу що у доні пропала цікавість до іграшки то я її ховаю, а через деякий час (залежно від віку чим старша дитинка, тим довше) дістаю - і радості не менше ніж від нової.
Раніше, десь до 2-3 років іграшки я вибирала сама, тепер вже доня сама знає що саме хоче і видає таку купу аргументів на перевагу нової іграшки, що залишається лише одне - купити.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 11:06

У нас з іграшками така ж ситуація як у всіх :pardon:
Машинки старі валяються, а кожного разу малеча просить купити нову і нову. :lol:
Купляємо по можливості, і по поведінці дитини, якщо був чемний, то він знає, що отримає нову іграшку :lol: Обіцянки свої я стараюся виконувати, щоб дитина довіряла завжди і слухалася.
Зовсім поламані іграшки викидую на смітник, роблю чистку ящиків періодично ;) і також ховаю частину іграшок і витягую через деякий час, інтерес появляється як до нових.
Ми ідемо в магазин купляти одяг синочку, так він поміряє послухає і тут же біжить до іграшок і каже "Мама купи мені щось, то що ти мені купила то не таке...." ось і вся розмова.
Деколи попереджаю "Ми йдемо в магазин, але не розраховуй на машинку!", а він жалібно відповідає "Добре, але я трохи подивлюся на них" :lol:
Останнім часом переважно пазли купляю, або щось корисне а то машинками хата завалена.
І завжди стараюся робити такі покупки з помірною частотою, щоб не розбестити бува дитину :lol:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 11:25

Мы игрушки раньше покупали при каждом посещении магазина (была просто истерика и заходит становится возле отдела с манишками и стоит смотрит такими глазенками подумать у него машинок вообще нет) , потом как-то само прошло, всякие отговоры- уговоры не помагали просто было слово А Я ХОЧУ (сами виноваты-разюаловали), маштнок дома просто миллион к нам как приходят гости говорят вам уже нужно распродажу устроить игрущечные продадите, а настоящую купите :) , раз в месяц перебираю игрушки - поломанные выбрасываю (по пол пакета огромного (МЕТРО) (последний раз поставила возле мусорника вечером приезжаем а уже соседукий мальчик ими играет (родители алкаши) и они не уменьшаются) перебрала игрушки сложила 3 пакета (МЕТРО) в кладовую, а потом как-то имела не осторожность вытащить его так у малого столько радости было пол часа его слышно не было :) . нужно правда переодически прятать игрушки а потом доставать. А как заходим в супермаркет он теряется при выборе машинки последний раз простояли пол часа возле отдела с машинками- говорю пошли бери эту или эту он нет "сясь показю, какую надо" так и не выбрал. В основном покупаем металические ашинки (коллекционные) они дороговатые но зато качественные и не вонючие Китайские. Машинки почти не ломает ,у моего кресника все игрушки моментально ломаются доже металические).
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 14:11

У нас з чоловіком виникло таке спірне питання, купляти доні візочок для пупса лежачий чи ні? в нас був звичайний китайський то він розкладатись не хотів з часом і чоловік зі злості зламав його на очах в дитини, а тепер мені попався візочок ще радянських часів на ременях але в ідеальному стані. А ваші дітки бавляться візочками?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 14:12

я так понимаю - это каляска для кукол? мой да, гуляется , точнее гулялся :) когда приходили к сестре в гости (у нее дочки) первым делом хватал и катал там кукол, игрушек... и сам садился :)
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 15:17

О, у меня еще полгодика тому обажал колясочки возить! Сейчас перешли сугубо на машинки.
Вот сегодня пережила дикую, ужасную истерику!!! Все из-за моей ошибки. Начали после перерыва в садик ходить. Конечно кричим, плачем. Ну и в первый день воспитатель дала с собой машинку из группы. Так он к ней притушивался. Два дня с ней носиться и вижу уже возобнил своей. Так сегодня я ее с собой не взяла. Сказала, что она чужая, для садика и завтра придет играть. Вообщем имела "веселый досуг" на 1,5 часа. Держалась в руках как могла. Еле до дома с криками дошли. Дома тут бегал, швырялся, бился, рычал.. Вообщем по полной программе... Мне аж смешно было! Как у них все эмоции наверху. Даня уже не знал как показать свое недовольство.
Но, чужое, есть чужое. Смирился, успокоился сам. Не трогала, не обращала внимания. Иногда останавливала, когда уже дорывался меня бить. Потом помирились. Ух, теперь голова раскалывается..
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 15:25

Перегляд повідомленняRomaIIIka (29.7.2009, 15:11) писав:

У нас з чоловіком виникло таке спірне питання, купляти доні візочок для пупса лежачий чи ні? в нас був звичайний китайський то він розкладатись не хотів з часом і чоловік зі злості зламав його на очах в дитини, а тепер мені попався візочок ще радянських часів на ременях але в ідеальному стані. А ваші дітки бавляться візочками?

у меня была в детстве такая коляска, как настоящая, только меньше, отличная вещь, я он нее балдела... а мужу б себя контролировать при ребенке не мешало.
Про иры мальчиков с колясками...мой старший малого постоянно катает, или просто коляску без него.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 15:31

Сеструлька, про контролювати то в саму точку... в дитини така істерика була що тато по її калясці потоптався... і матюкається вічно коли грається за компом і в нього щось там не виходить, при спробі заткнути його отримую і я, ні що не допомагає, ні ультиматуми, ні серйозні розмови, ні прохання, ні сльози, нічого.. Якби не його імпульсивність був би суперовим татом. Сорі за офтоп.
P.S. доречі щойно сходила купила ту каляску, мала ще спить але я думаю вона буде у захваті від неї як прокинеться.

Повідомлення відредаговано RomaIIIka: 29 липень 2009 - 15:31

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ket999 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 29 липень 2009 - 23:11

нам 1,1 год, тоже колясочку любим возить. А вообще игрушками пока не очень играемся, больше пультами и мобилами.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 23:59

мій такожж любить візочок. Інрашок у нього дуже багато і практично усі цілі. А ще любить книжечки. Це для нього святе. :yahoo:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 липень 2009 - 01:08

Як на диво, а моя лялюся не любить ляльок - вона їх боїться, особливо тих, що співають чи щось говорять. Відпихає і кричить, або просто ктдає їх. В когось таке було?
А купую іграшки по можливості часто. Коли фінанси позволяють. Бо яке ж дитинство без іграшок? ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 липень 2009 - 14:32

візочок для дівчинка одна з найбільш улюблених іграшок, особливо коли в родині зявляється молодша дитинка. Донечка із задоволенням буде імітувати мамину поведінку. В мене доня із задоволенням (періодично як і з усіма іграшками) грається ляльковим візочком. І у фаворі саме лежачий, бо в ньому пупса можна покласти спати. Хоча ще рік тому вона позбирала всіх своїх пупсів і віднесла до садочка зі словами "я з ними не граюся, то хай дітки в садочку з ними бавляться, а то їм (іграшкам) сумно". А зараз купили пупса Анабель, з одягом, горщиком, ваною і ще багато різних прибамбасів до нього, то грається із задоволенням. Я радію, що буде з доні гарна матуся, коли виросте.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів