Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Шкільний одяг - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Шкільний одяг Оцінка: -----

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 липень 2009 - 09:32

Досвідчені матусі підкажіть скільки одягу потрібно дитині в школу. Я планую купити одні звичайні штани і одні джинсові, буде піджак і 3-4 сорочки.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 липень 2009 - 16:21

Я роблю так. 5 сорочок повсякденних (щоб у суботу всі разом випрати-випрасувати) + біла. Крім джинсів, 2 пари штанів - одні висять у шафі чисті-випрасувані, бо вже не раз так було, що о 10 год вечора виявлялося: на завтра треба "парадний вигляд". Пару не дуже товстих светрів, щоб під піджак можна було одягти, якщо холодно буде. Спортивний костюм + пара футболок.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ira+kola 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2009 - 15:22

Я доці минулого року купляла форму на краківському базарі (здається ф-ми Школярик). Переживала, що піджачок потрібно буде носити в хімчистку щомісяця, але дуже хороша якість попалася прала щотижня в машинці, практично прасувати непотрібно було, і вигляд має гарний, ще рік проходить до школи.
Зображення

Зображення
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ffanatka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 24 серпень 2009 - 10:29

В нас донечка йде в 2 клас!Я купила святковий сарафанчик + блузочка(На 1 вересня та інші свята),а також костюм з вельвету:спідничка +піджачок, різні гольфики і кофтинки.В дуже холодну погоду буду піджак поєднювати з синіми джинсами(форма в нас синя) або попадуться мені ще вельветові брючки ;)
My Signature
Зображення
Зображення
Тільки малюк знає,як сильно любить його мама,він бачив її серце з середини...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2009 - 10:16

А нас в цьому році "порадували". Раніше одягали форму лише на свята, чи на перевірки якісь (школа приватна). А зараз перед самим першим вересня порадували - обов"язково носити форму. А ми купили костюм гарний, святковий варіант, не на кожен день і білу сорочку.
Прийшлося купити ще дві сорочки - блакитну і оливкового кольору. Будемо купувати ще один костюм - не такий гарний, а більше на кожен день, і ще одні чорні брюки.
Хоча за ці два тижні я звикла, що мій син ходить у костюмі - це якось дисциплінує. Дитина йде в школу навчатися, а не гратися в іграшки.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ul@senko 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 листопад 2009 - 00:58

а ми досі не знайшли нормальної шкільної форми.
того року купили форму ф-ки "юність". не знаю, як у кого вона себе поводить, але, як на мене, це просто жах. хоча й ціна була немаленька - 440 грн (більше року назад). за 2 тижні брюки скаталися. жилет теж не в найкращому вигляді. піджак ми не носимо кожен день, він висить в школі і одягається на свято, лінійку і т.п.
поки що купляємо речі від ZARA, дуже сподобалися джинси і вельветові штани, кофта на замку, реглани.
на заміну замовили штани next і mark&spenser. побачимо, як вони будуть себе поводити.
а взагалі то, у мене склалося враження, що простіше пошити форму, ніж купити щось пристойне :kiss:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2010 - 14:24

Досвідчені матусі,порадьте,от в мене доця йде до школи.В нас в школі обов"язковою є форма бордового кольору. Що мені їй купити-піджак і спідничку,сарафан,брюки.взагалі,щоб мати на зміну-чи треба мати 2 комплекти форми,хоча би 2 піджаки .Бо я не знаю навіть.А 1 вересня-не за горами.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 липень 2010 - 14:38

я от теж думаю, що краще сарафан чи спідничка+піджак чи жилет? А ще які фірми краще носяться
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2010 - 19:57

Перегляд повідомленняoka (20.7.2010, 15:38) писав:

я от теж думаю, що краще сарафан чи спідничка+піджак чи жилет? А ще які фірми краще носяться

ока сарафан краще, моя така думка, бо дітки маленькі, блузочка може вилізти дитина спішить переодягнутися з фізкультури, добре не заправиться, і погрудях взимку тепліше, так як наші школи опалюються, протяги всюди, піджак має кишеньки мала ставить туди мобільний, салфеточки, має завжди під рукою не шукає, і взимку під верхній одяг дав гольфик, сарафан і зверху піджак, і точно знаєш дитина не змерзне. Ми таку форму носимо, може хтось порадить інше.
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Панна Ганна 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2010 - 20:16

Перегляд повідомленняZhuravlyk (20.7.2010, 14:24) писав:

Досвідчені матусі,порадьте,от в мене доця йде до школи.В нас в школі обов"язковою є форма бордового кольору. Що мені їй купити-піджак і спідничку,сарафан,брюки.взагалі,щоб мати на зміну-чи треба мати 2 комплекти форми,хоча би 2 піджаки .Бо я не знаю навіть.А 1 вересня-не за горами.

Ми встигли попробувати всі ці варіанти. Сарафан + блузи - кращій. Можна взяти трохи більший розмір, підігнати лямочки і низ для осені, а коли дитинка підросте - відпустити. Це економічна сторона питання. Фізіологічна: сарафан просторіший, не стримує рухів, вільно сидить на тілі. Коли тепло під сарафан одягайте тоненкі блузи з натуральних тканин, коли холодно - біленькі светрики чи гольфи.
Два комплекти форми - то зайве. Просто намагайтеся купити одну, але якісну, яка б прослужила вашій дитині рік. Головна увага - на тканину.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2010 - 20:22

У нас в першому класі був сарафанчик і піджак + спідниця. Сарафан практично не вдягали. Носили піджачок і мусили докупляти штани темного кольору. А для другого класу - я вже пошила піджак + штани. Дуже зручно зі штанцями і взимку тепло.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малінка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2010 - 20:41

Так, сарафан таки краще. Я доні купила піджак та спідничку, то вона постійно була розхристана. Вигляд був ще той)))) Всі блузочки завжди вилазили із спіднички, ще і гудзики розстібались та відривалися. Після школи я зустрічала бомженятко якесь))) Хоча дівчата , які більш спокійні і не ходять на голові в школі можуть і в спідничці охайно виглядати. Блузочок нам знадобилось дуууже багато, т.я. на них в перший же день ставились плями, які не відпиралися. Рукави та на грудях забруднювалося так, що вдягнути ще раз не було і мови. Шкода було білих блузочок, яких я накупила на базарі та в Антошці і викинула ще до Нового Року, т.я. відіпрати вже нічим не змогла. Потім пройшлася по секондам, купила купу чудових блузочок та кофточок, які хоч викидати не шкода було)))) Тепер у нас буде одна біла блузочка на свята, а інші будуть темніших кольорів.
Спортивну форму не купляла, брали або футболку або регланчик та легінси. Доні було дуже зручно та мінімум місця займало в рюкзаку. В спортзал взували чешки, а на вулицю - кросівки.
Цього року збираю в школу ще сина. Фрму куплятиму бордову. Ще не купила. А от сорочки я цього разу не буду купувати на базарах та в магазинах. Пройшлась по секондам і накупила штук 15 таких шикарних сорочок - взагалі не видно щоб ношені були, якість шикарна, тканина - дуже хороша, навіть із запонками є)))) Хоч половина білі - але хоч не так шкода викинути - максимум 5 гривень платила за кожну.
Ага, ще знадобиться змінне взуття. Найзручніше - балетки з текстилю, в них можна і на фізкультуру в зал піти. Єдине, що вони з пласкою устілкою - можна взяти додатково анатомічні устілочки.
  • 3
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2010 - 21:56

Перегляд повідомленняZhuravlyk (20.7.2010, 15:24) писав:

Ми мали один комплект, цілий тиждень ходила, я на вихідні прала і було нормально, а купите 2 форми діти ростуть і хто зна чи на другий рік буде добре. А дитина приходить до дому і форму знімає, вона так не маститься. Ми купили комплект штани, піджак, сарафан. Тільки добре дивітся на тканину.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлясік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2010 - 23:33

ми купляли сарафан,піджак і штани.штани ніразу неодягали,а сарафан дуже зручно.на цей рік знов буду купляти сарафан,а 2 комплекти непотрібно-це лишне!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 09:11

Якщо перечитати всі відповіді що до форми для дівчинки, не можна не помітити, що точки зору є різні, але ж і школи у країні теж різні. Десь гарна вентиляція і опалення, десь - ні. Отже умови, на які треба зважати, купуючу форму (одяг, у якому дитина практично проживе більшу частину року!), різняться. Можливо, мамам першокласників варто порадитися з сусідками, діти яких вже ходять до цієї школи, дізнатися чи то треба готуватися до задухи у класі і обирати спіднички, чи то до прохолоди - і купувати брючні комплекти. Це, на мій погляд, дійсно допоможе не витрачатися на зайве, а вкласти гроші у необхідне.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малінка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 10:08

Панна Ганна, , повністю погоджуюсь. Наприклад, у нас в школі коли тепло - задуха, а зимою - дуже холодно. Так що сарафанчик на другий клас я таки куплю, але на жарку пору вдягатиму малій спідничку таки. Просто тепер під спідничку я підбираю такі блузочки, які не потрібно заправляти,т.я. все одно все повилазить.
І ще мамам дівчаток потрібно запастись колготками. Цього добра також пішло багато)))
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 11:44

Перегляд повідомленняМалінка (21.7.2010, 10:08) писав:

І ще мамам дівчаток потрібно запастись колготками. Цього добра також пішло багато)))

О, Колготки! Тоненькі треба мати вже на вересень, оскільки інколи погода жартує і підкидає кілька прохолодних ранків навіть на першому тиждні навчання. А якщо й ні, то їсти вони не просять і свого часу дочекаються.
Я особисто стикнулася з тим, що на моїй дочці, яка завжди відносно акуратно носила такі речі, колготки почали просто горіти. Виявилося, що переодягати їх вдома, де зручно сидиш і не поспішаєш, і у школі, де гамір, безлад і штовханина - це не одне й те саме! До цього треба бути готовою. І готовність ця у першу чергу полягає у наявності невеличкого запасу.
Окрім колготок купіть ще шкарпетки вихідні (білі і красиві), повсякденні і на фізкультуру.
Погода змінюватиметься поступово і придбання тепліших речі можна відкласти на потім.
Про взуття тут вже говорили мамусі. Отже, про те, що потрібно ногам вашої дитини ви тепер теж все знаєте!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 11:53

Підтримую, сарафан зручніший, ніж спідниця. Взимку добре мати штани. Принаймні в нас було холодно, тому штанята дуже стали у пригоді! Мали один комплект. Не знаю чи то мала акуратно ходила, та саму форму ми прали рідко (десь один-два рази на чверть).
А колготки, то дійсно проблема, їх треба багато.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 21 липень 2010 - 11:53

дівчата, а що з формою на фізкультуру? То нам сказали мати повний комплект: футболку, шорти, штани, олімпійку, кросівки, чешки і костюм для танців. Достатньо буде одного комплекту, чи треба буде два?
о колготки.... розумію що треба буде їх багатеньго, а ось шкарпеточки наскільки потрібні, окрім фізкультури?
а штани для дівчаток нам заборонили. Хоча є змога перевдягатися у форму прямо у школі

Повідомлення відредаговано oka: 21 липень 2010 - 11:54

My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 11:55

О так :bye: , колготки - це щось!
З загальних порад для хлопчиків і дівчаток, ще можу додати в*язану безрукавочку, котра нам дуже пригодилася у осінньо-весняний період, коли не гріють батареї, але досить холодно. ЇЇ можна вдягнути під піджак - і гарно, і тепло! Кілька гольфиків різної текстури пригодяться.
Нам подарувади форму штани/спідниця/піджак, то штани в більшості форм( і це не лише моє враження) якийсь неформат :sorry: , широкі, невідомо на які попи розраховані... Ходили взимку в штанах або джинсах. Спідничка - нормально, але чоловік докупив ще сарафан. Мені так подобається більше. Єдине, спідничку легше знімати на фізкультуру. Зараз є великий плюс, що купувати елементи форми можна окремо, вийде трохи дорожче, але ліпше, коли є ширший вибір, що би то сьогодні вдягнути...
Ще ми завжди у школі залишаємо запасний светрик, бо цієї зими в найбільші морози діти мерзли.
Кума має хлопчика-першокласника, то тішиться, що купили 2 пари штанів і ще 2 чи 3 пари віддали знайомі, бо оті їхні вивалювання на підлогу :acute: - усі хлопці вже після першого уроку схожі на бомженят - брудні, затоптані( в прямому значенні того слова :rofl: ), розхристані... Каже, що якби була можливість переодягати сина після кожного уроку, то тоді б був шанс, що буде чистеньким і охайним. І це він у неї ще спокійна дитина!
На перезувне нам були найкраще польські тапочки на липучку! Спортивний костюм, який легко переться і швидко сохне, бо фізкультура 3 рази на тиждень :gv: , кеди теж на липучку.

Користувач подумав і додав через 3 хв.:

Перегляд повідомленняoka (21.7.2010, 12:53) писав:

шорти, штани, олімпійку, кросівки, чешки і костюм для танців. Достатньо буде одного комплекту, чи треба буде два?
о колготки.... розумію що треба буде їх багатеньго, а ось шкарпеточки наскільки потрібні, окрім фізкультури?
а штани для дівчаток нам заборонили. Хоча є змога перевдягатися у форму прямо у школі

В кожній школі свої вимоги... У нас не вимагали нічого, хтось ходив в лосінах, хтось мав лише спортивні штани і футболку, хтось весь костюм... Чешки не потрібні були. Шкарпетки теж.
У нас вимагають взимку лише піджак, а штани можна вдягати будь-які.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему