Шкільний одяг
Відправлено 28 липень 2009 - 09:32
Відправлено 28 липень 2009 - 16:21
Відправлено 22 серпень 2009 - 15:22
Відправлено 24 серпень 2009 - 10:29
Відправлено 18 вересень 2009 - 10:16
Прийшлося купити ще дві сорочки - блакитну і оливкового кольору. Будемо купувати ще один костюм - не такий гарний, а більше на кожен день, і ще одні чорні брюки.
Хоча за ці два тижні я звикла, що мій син ходить у костюмі - це якось дисциплінує. Дитина йде в школу навчатися, а не гратися в іграшки.
Відправлено 07 листопад 2009 - 00:58
того року купили форму ф-ки "юність". не знаю, як у кого вона себе поводить, але, як на мене, це просто жах. хоча й ціна була немаленька - 440 грн (більше року назад). за 2 тижні брюки скаталися. жилет теж не в найкращому вигляді. піджак ми не носимо кожен день, він висить в школі і одягається на свято, лінійку і т.п.
поки що купляємо речі від ZARA, дуже сподобалися джинси і вельветові штани, кофта на замку, реглани.
на заміну замовили штани next і mark&spenser. побачимо, як вони будуть себе поводити.
а взагалі то, у мене склалося враження, що простіше пошити форму, ніж купити щось пристойне
Відправлено 20 липень 2010 - 14:24
Відправлено 20 липень 2010 - 14:38
Відправлено 20 липень 2010 - 19:57
ока сарафан краще, моя така думка, бо дітки маленькі, блузочка може вилізти дитина спішить переодягнутися з фізкультури, добре не заправиться, і погрудях взимку тепліше, так як наші школи опалюються, протяги всюди, піджак має кишеньки мала ставить туди мобільний, салфеточки, має завжди під рукою не шукає, і взимку під верхній одяг дав гольфик, сарафан і зверху піджак, і точно знаєш дитина не змерзне. Ми таку форму носимо, може хтось порадить інше.
Відправлено 20 липень 2010 - 20:16
Zhuravlyk (20.7.2010, 14:24) писав:
Ми встигли попробувати всі ці варіанти. Сарафан + блузи - кращій. Можна взяти трохи більший розмір, підігнати лямочки і низ для осені, а коли дитинка підросте - відпустити. Це економічна сторона питання. Фізіологічна: сарафан просторіший, не стримує рухів, вільно сидить на тілі. Коли тепло під сарафан одягайте тоненкі блузи з натуральних тканин, коли холодно - біленькі светрики чи гольфи.
Два комплекти форми - то зайве. Просто намагайтеся купити одну, але якісну, яка б прослужила вашій дитині рік. Головна увага - на тканину.
Відправлено 20 липень 2010 - 20:22
Відправлено 20 липень 2010 - 20:41
Спортивну форму не купляла, брали або футболку або регланчик та легінси. Доні було дуже зручно та мінімум місця займало в рюкзаку. В спортзал взували чешки, а на вулицю - кросівки.
Цього року збираю в школу ще сина. Фрму куплятиму бордову. Ще не купила. А от сорочки я цього разу не буду купувати на базарах та в магазинах. Пройшлась по секондам і накупила штук 15 таких шикарних сорочок - взагалі не видно щоб ношені були, якість шикарна, тканина - дуже хороша, навіть із запонками є)))) Хоч половина білі - але хоч не так шкода викинути - максимум 5 гривень платила за кожну.
Ага, ще знадобиться змінне взуття. Найзручніше - балетки з текстилю, в них можна і на фізкультуру в зал піти. Єдине, що вони з пласкою устілкою - можна взяти додатково анатомічні устілочки.
Відправлено 20 липень 2010 - 21:56
Zhuravlyk (20.7.2010, 15:24) писав:
Ми мали один комплект, цілий тиждень ходила, я на вихідні прала і було нормально, а купите 2 форми діти ростуть і хто зна чи на другий рік буде добре. А дитина приходить до дому і форму знімає, вона так не маститься. Ми купили комплект штани, піджак, сарафан. Тільки добре дивітся на тканину.
Відправлено 20 липень 2010 - 23:33
Відправлено 21 липень 2010 - 09:11
Відправлено 21 липень 2010 - 10:08
І ще мамам дівчаток потрібно запастись колготками. Цього добра також пішло багато)))
Відправлено 21 липень 2010 - 11:44
Малінка (21.7.2010, 10:08) писав:
О, Колготки! Тоненькі треба мати вже на вересень, оскільки інколи погода жартує і підкидає кілька прохолодних ранків навіть на першому тиждні навчання. А якщо й ні, то їсти вони не просять і свого часу дочекаються.
Я особисто стикнулася з тим, що на моїй дочці, яка завжди відносно акуратно носила такі речі, колготки почали просто горіти. Виявилося, що переодягати їх вдома, де зручно сидиш і не поспішаєш, і у школі, де гамір, безлад і штовханина - це не одне й те саме! До цього треба бути готовою. І готовність ця у першу чергу полягає у наявності невеличкого запасу.
Окрім колготок купіть ще шкарпетки вихідні (білі і красиві), повсякденні і на фізкультуру.
Погода змінюватиметься поступово і придбання тепліших речі можна відкласти на потім.
Про взуття тут вже говорили мамусі. Отже, про те, що потрібно ногам вашої дитини ви тепер теж все знаєте!
Відправлено 21 липень 2010 - 11:53
А колготки, то дійсно проблема, їх треба багато.
Відправлено 21 липень 2010 - 11:53
о колготки.... розумію що треба буде їх багатеньго, а ось шкарпеточки наскільки потрібні, окрім фізкультури?
а штани для дівчаток нам заборонили. Хоча є змога перевдягатися у форму прямо у школі
Повідомлення відредаговано oka: 21 липень 2010 - 11:54
Відправлено 21 липень 2010 - 11:55
З загальних порад для хлопчиків і дівчаток, ще можу додати в*язану безрукавочку, котра нам дуже пригодилася у осінньо-весняний період, коли не гріють батареї, але досить холодно. ЇЇ можна вдягнути під піджак - і гарно, і тепло! Кілька гольфиків різної текстури пригодяться.
Нам подарувади форму штани/спідниця/піджак, то штани в більшості форм( і це не лише моє враження) якийсь неформат
Ще ми завжди у школі залишаємо запасний светрик, бо цієї зими в найбільші морози діти мерзли.
Кума має хлопчика-першокласника, то тішиться, що купили 2 пари штанів і ще 2 чи 3 пари віддали знайомі, бо оті їхні вивалювання на підлогу
На перезувне нам були найкраще польські тапочки на липучку! Спортивний костюм, який легко переться і швидко сохне, бо фізкультура 3 рази на тиждень
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
о колготки.... розумію що треба буде їх багатеньго, а ось шкарпеточки наскільки потрібні, окрім фізкультури?
а штани для дівчаток нам заборонили. Хоча є змога перевдягатися у форму прямо у школі
В кожній школі свої вимоги... У нас не вимагали нічого, хтось ходив в лосінах, хтось мав лише спортивні штани і футболку, хтось весь костюм... Чешки не потрібні були. Шкарпетки теж.
У нас вимагають взимку лише піджак, а штани можна вдягати будь-які.

Допомога