Ось те, що знайшла я.
Листкове тісто: як правильно приготувати? рецепти
Відправлено 28 липень 2009 - 07:28
Ось те, що знайшла я.
Відправлено 28 липень 2009 - 08:43
Тісто: 300 г борошна,
150 г вершкового масла або маргарину,
1яйце,
1 ст. ложка оцту,
2-3 ст. ложки молока,
на кінець ножа солі.
На дошку насипати 150 г борошна, зробити ямку, вбити яйце, посолити,
влити оцет, молоко і замісити не, дуже круте тісто. Місити довго,
до появи пухирців.
Жир посікти на дошці з рештою борошна і замісити друге тісто.
Перше тісто розкачати, на середину покласти друге (масляне), згорнути
у вигляді конверта і легко качати від себе. Попудрити борошном,
скласти втроє і поставити на 10 хвилин на холод. Цю операцію повторити
4 рази, можна більше.
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Слойоне тісто буває прісне та жирне. Готують його таким чином. Просіяне борошно розділяють на дві частини. До однієї частини додають 1 столову ложку оцту і замішують молоком чи водою, щоб тісто було м’яке. Другу частину борошна пересічують з жиром і домішують рукою. Формують у вигляді цеглини.
Першу частину тіста розкачують, на середину кладуть другу частину, загортають конвертом, посипають борошном і розкачують від себе, не натискуючи. Знову посипають борошном і складають удвоє. Загортають у серветку і кладуть на декілька хвилин у холодильник. Цю процедуру повторюють 3-4 рази, після чого тісто розкачують і виготовляють коржі для тортів.
Відправлено 28 липень 2009 - 08:59
Відправлено 28 липень 2009 - 10:15
- Місити треба ножем тісто, доти поки воно не буде злипатися в великі куски.
- Обов"язково на добу в холодильник
- Коли печемо коржі витягувати по одній частині з холодильника, а не все відразу
- Колоти вилкою розкатаний корж (вже на пательні).
Відправлено 28 липень 2009 - 13:43
Хоча я ніколи не повірю, що ти не маєш якогось суперового рецептика слойоного тіста!
Відправлено 28 липень 2009 - 18:23
Антік (28.7.2009, 14:43) писав:
Хоча я ніколи не повірю, що ти не маєш якогось суперового рецептика слойоного тіста!
Ага, лінтюх я ще той, і суперового рецепту листкового тіста у мене немає ;) Проте в цьому випадку я швидше за раціональне використання власного часу :D
Проте погоджуюсь повністю, що власноруч зготоване тісто все таки смачніше і без домішків
Відправлено 28 липень 2009 - 18:39
тому тепер тільки куповане. решту часу краще подарую чоловіку або сину...
Відправлено 28 липень 2009 - 18:43
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
Я теж колись (років 8 назад) хотіла своїм рідним сюрприз зробити....
Відправлено 04 серпень 2009 - 09:22
мука пшенична - 550 гр.
масло вершкове або маргарин - 250 гр.
яйце - 1 шт.
сіль - 2 ч. ложки
лимонна кислота - 1 гр.
вода - 150 мл
горілка, ром або коньяк - 50 гр.
На 1 кг
Муку просійте, відкладіть 2 столових ложки.
У воді розчиніть лимонну кислоту, сіль, додайте яйце, горілку, велику частину муки і замісіть тісто однорідної консистенції протягом 5–8 хвилин, скачайте його в кулю, накрийте серветкою і залиште на 20–30 хвилин для набухання клейковини.
Маргарин нарізуйте дрібними шматочками, всипте 1 столову ложку муки, перемішайте, рівномірно розподіляючи муку, надайте маргарину форму квадрата завтовшки 2 см, охолодите в холодильнику.
Потім приступите до шарування тесту. Для цього тісто надріжте ножем хрестоподібно, подсипьте муку, розкотіть у вигляді квадрата так, щоб середина пласта була товща, ніж краї. На середину укладіть підготовлений маргарин або масло, загорніть у вигляді конверта, краї защипніть.
Посипавши стіл мукою, розкотіть тісто у вигляді прямокутника товщиною 1 см, краї підверніть до середини і скрутіть тісто навпіл, таким чином вийде 4 слоя. Накрийте тісто серветкою і поставте в холодильник на 20 хвилин.
М'якою щіточкою зметіть муку з тіста, знову розкотіть його прямокутником і складете вчетверо, витримаєте в холодильнику 30 хвилин.
Операцію повторите ще раз, вийде 64 слоя. Тісто охолодіть в холодильнику протягом 40 хвилин, потім обробіть.
Якнайкраща температура для замісу і оброблення тесту — 12–17 °С.
Прісне листкове тісто використовується для приготування печива, пиріжків з солодкою і несолодкою начинкою, кулеб'як, волованов, тістечок.
Прісне шарування випікайте 25–30 хвилин при 210–230 °С на деку, змоченому холодною водою. При випічці не можна допускати струсів, інакше тісто осяде, і вироби вийдуть з гартуванням. Яйцем можна змащувати тільки верхню частину виробу; бічну поверхню змащувати не треба, щоб не погіршити підйом тіста.
Відправлено 26 січень 2010 - 09:53
Я його готую так
За тією ж технологією краще такі пропорції:
Слойоні трикутнички
1 тісто:
3,5 скл. борошна просіяного
1 ч.л. масла м"якого
1 жовток
щіпка солі
1ст.л. оцту 9%
холодною водою замісити м"яке тісто
2 тісто:
2п. маргарину потерти на терці, присипати жменькою муки і ножем сформувати брусок
Приготування
1 тісто розкачати, загорнути 2 тісто і розкачати, щоб збільшилось втричі, скласти втроє--і в холодильник на 15 хв. так тричі розкачувати. вирізати квадрати. начинка--будь-яке густе варення.
Пекти в гарячій духовці при 200 градусів 20 хв.
Які ще рецепти приготування?
Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 12 лютий 2010 - 21:44
Відправлено 12 лютий 2010 - 09:11

Ще пекла із дріжджового листкового тіста
Круасани

І простий рецепт
Сердечка-напівслойки
Повідомлення відредаговано Lara!: 12 лютий 2010 - 16:30
Відправлено 12 лютий 2010 - 23:21
Відправлено 13 лютий 2010 - 21:38
Все дуже просто.
1. Берем стакан пива+ муки= тісто як на пиріжки (живеньке)
2. півпачки маргарину перетираєм з мукою.
3. на тісто 1 викладаєм тісто 2. складаєм конвертиком і розкачуємо.
Все тісто готове.
Я дуже люблю це тісто і виходить швидко і головне смачно!
Відправлено 13 лютий 2010 - 23:03

Допомога