рідна мова допоможіть порадою
Відправлено 25 липень 2009 - 04:33
Відправлено 25 липень 2009 - 06:34
І ще залежить як часто вона буде чути англійську мову, якщо рідко то не думаю що буде спантеличеною.
В мене знайомі жили деякий час в росії, і хоча мови схожі, але вдома вони розмовляли виключно українською, і дитина також почала розмовляти українською, а коли пішла в садочок то потрохи навчилася російської.
Відправлено 25 липень 2009 - 10:45
Це ж як найти на дорозі. Нехай Ваша дитина буде трошки довше опановувати обидві мови, з часом це для неї стане нормальним явищем. Потім в школі вона буде вчити інші іноземні мови, що буде даватися їй ще легше, оскільки досвід з різними мовами у неї уже буде.
Як на мене, батьки повинні навчати діток рідної мови. В житті бувають, тим паче різні випадки. А може Вам прийдеться повернутися жити в Україну. В житті ж всяке буває. Або ж Ваша дитина піде в ті й же Канаді на перекладацькій навчатися. А для перекладача- чим більше мов він знає, тим краще!
Я як педагог за професією, можу Вам порадити тільки одне: навчати рідної мови!!! Діти засвоюють це все набагато легше, всі артикуляційні органи ще не повністю розвинуті (як у дорослих), піддаються вивченню різних мов легше. Звичайно, є в педагогіці такі випадки, коли діти потрапляючи в садок і чуючи іншу мову чим вдома, переставали взагалі на деякий період розмовляти. Та все ж з часом, розібравшись, що і як вони розмовляли на обох мовах. Можливо Вашій дитині дасться це легше, можливо ні. Але результат того вартий!!! :)

Щастя бути мамою...
Відправлено 25 липень 2009 - 11:51
khlopenyuk (25.7.2009, 5:33) писав:
От я живий приклад. Я народилась в Естонії. Ми вдома розмовляли на укр., на вулиці рос., а в садочку ест. Все розуміли і знали і говорили нормально. Дитині набагато легше вивчити і водночас забути ніж дорослим. Наші батьки так незнали ест. мову як я з братом. Говорили вільно на трьох мовах і без суржика. Також читали і писали.
не бійтеся вчити, чим швидше тим легше і краще. Знаю по собі.
Відправлено 25 липень 2009 - 12:42
khlopenyuk (25.7.2009, 5:33) писав:
я чула про таке, що ніби дітки розгублюються між двома мовами....але маю і живий приклад - подруга живе в Німеччині, дітки ( 6 і 4 роки) говорять обома мовами, вона з ними з народження розмовляла українською і вчила українській, а чоловік німецькою :) так що знають тепер обидві і говорять на двох.
Відправлено 25 липень 2009 - 13:01
Не бійтеся спілкуватися вдома з дитинчам рідною мовою, воно на підсвідомому рівні "схопить" обидві, а оте спантеличення,якого боїться Ваш чоловік, притаманне дорослим людям.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 25 липень 2009 - 13:53

Допомога