Приймаємо вдома гостей Як це проходить у Вас?
Відправлено 24 липень 2009 - 17:15
Взагалі я й раніше не особливо любила застілля вдома, але настрій був зовсім не такий як зараз, і я не зовсім така людина, що переживає сильно – хто що подумає, якщо в мене в хаті не ідеальна чистота чи не наготовано цілі столи – в мене немає манічки бути супер-господинею. Але все ж неприємно себе почуваю, якщо в хаті бардак, в холодильнику миші вішаються, а до нас через 10 хв. мають прийти гості.
Дитина теж бачу після всього вимучена, роздратована, потім важко засинає, та й поки гості мені не виходить нормально приділити синочку уваги. Чоловік ще й як на зло може ще крім того, що люди самі напрошуються ще й запросити когось, а повідомляє про це в останній момент – я зла і недобра.
Можливо то лише в мене таке якесь нездорове відношення до цього питання? Як ви приймаєте гостей, з яким настроєм, чим пригощаєте?
І ще – деколи буває дуже гарно посидимо, поспілкуємося, залишаються приємні враження, але потім гора брудної посуди і те, що я падаю без сил на ліжко знову визиває в мене негативні емоції.
Відправлено 24 липень 2009 - 17:30
Ліньтяйка (24.7.2009, 18:15) писав:
ти повинна прибарати для себе і дитини а не для гостей!!!
думаю тут потрібно тільки тобі змінити своє ставлення до цього. В тебе дитятко ще зовсім маленьке і потребує тебе, а гості не завжди приносять позитивні емоції що і дитина це відчуває, тому і деколи плаче.
Якщо дитину треба годувати плюнь на всіх і йди годувати, а гості нехай самі розважаються.
я наприклад вже давно нічого нежданним гостям не готую. Так канапку і чайок, а розумні завжди приходять з гостинцем.
Може це мені так повезло, але до мене дійсно всі приходять то з печивом, тортом, фруктами і т.д
А про коліжанок взагалі мовчу, несуть і їжу і солодке,щоб мене не об'їдати.
Я собі давно таку тактику виробила, якщо нехочу гостей, а вони напросились то крім чаю взагалі нічого не даю і ввесь час присвячаю дитині. Тоді вони швидко йдуть і я не стомлююсь.
А для жданих гостей люблю смачно приготувати і нікапельки не стомлююсь, бо коли хочеться когось порадувати кулінарними шедеврами то робота кипить.
Відправлено 24 липень 2009 - 18:10

Красавицы могут всё
Красавиц счастливей нет
Они никогда не плачут
У них не бывает бед (В.Меладзе)
Відправлено 24 липень 2009 - 18:27
Я тщойно задумалась в мене й таких гостей немає, всі ніби ставляться з розумінням, що маленька дитина.
А якщо хтось хоче прийти, то я відразу каже, що йду гуляти з малим, або вже гуляю і так зустрілась з своїми знайомими, пройшлись поговорили і все на тому закінчилось.
Розумію твою метушню, як ніхто недопомагає, збоку твій малюк, а треба їсти зготувати, ти стався простіше, займася дитиною, зроби чайок чи каву і все, гості повинні зрозуміти самі.
Відправлено 24 липень 2009 - 19:10
Цілком погоджуюсь, що з дитиною маленькою не до гостей. Я вважаю, хто не розуміє, тому необхідно якось намікнути, що ви нікого не хочете бачити, а коли захочете- ви самі зателефонуєте-ІМХО ;)
Відправлено 24 липень 2009 - 19:33
Насамперед, я вже не пам'ятаю такого, щоб хтось в гості прийшов без попереднього дзвінка. У вік мобільних телефонів це навіть дивно якось і, навіть, невиховано вважаться. (хоча я і не впевнена, що це добре, бо пам'ятаю як в дитинтсві любила ось такі несподівані гості, правда, не пам'ятаю, що про це думали батьки :D )
Для планованих гостей хочу і можу спекти якийсь смачненький (але простий у приготуванні) пиріг чи печиво напередодні, ну і там що є вдома переважно завжди (фрукти, цукерки, шоколад, мед). Звичайно, час узгоджуємо такий, щоб було зручно в першу чергу мені. Якщо це відвідини малюка, то плануватиму на такий проміжок часу, щоб дитина не спала і була бадьора, якщо ж це відвідувачі по справах до мене, то навпаки, щоб дитина в цей час гуляла з татусем чи спала.
Якщо ж гості не плановані, а просто подзвонив хтось з друзів, то можу і сама запросити побачитись, бо вже скучила - тоді пригощаємо тим, що є: або вечеряють з нами (тоді роботу можу розподілити між ними - салат мені допомагає робити ,наприклад, подруга, а посуд миють мій чоловік і хлопець подруги), або просто чай з медом якщо вечері вже немає, а запаси іншого смачненького скінчились :)
Однозначно, якихось застіль з "пєрвим, вторим і кампотом" не робимо. А зараз влітку взагалі хочеться посидіти десь на терасі на свіжому повітрі, то ж всі обіди чи вечері на нейтральний території, де кожен платить за себе (ну, звичайно, якщо це не день народження чи якесь інше особисте свято, але ми зараз не про це).
Так чи інакше, всі наші друзі враховують, що з маленькою дитиною дещо інший стиль життя у нас тепер і зависати до 5 ранку з ромом за переглядом цікавих фільмів в нас вдома не дуже тепер виходить ;)
Ліньтяйка, а може Вам варто простіше до цього відноситись ? Хочуть провідати - будь ласка. Але "ми гуляємо з 16:00 до 18:00, приєднуйтесь до нас", хочуть прийти на чай - "добре, але принесіть щось собі смачненьке до чаю, бо ми сьогодні нічого не купили такого", хочуть "пєрвоє, второє і кампот" - "прийдіть трохи раніше, щоб мені допомогти з приготуванням" ну і т.д.
Повірте, поки Ви не дасте зрозуміти людям, що Ви від них очікуєте, їм важко буде зрозуміти, що, можливо, такі неплановані відвідини для Вас некомфортні. Вони, напевно, і не підозрюють про це, бо Ви мужньо мовчите
Відправлено 24 липень 2009 - 19:58
Відправлено 24 липень 2009 - 20:12
після тих відвідин (а ходять всі по черзі) дитина плаче, неспокійна. я нервова - бо постійно переживаю коли малюк з чужими людьми - і стомлена від того всього...
щодо пригощань: чай або кава та щось до того що є в холодильнику.
якби я мала подругу, знайому або родичку з малими дітьми то не ходила б в гості без запрошення. а якби і прийшла то обовязково помогла у господарстві. можна принести приготовану їжу, прибрати, піти купити необхідні речі тощо. а в нас якось прийнято (як тут дівчата писали) в гостях у молодих батьків відпочивати. а ти стрибай над тими гостями.
Відправлено 24 липень 2009 - 20:29
Як малий був зовсім маленький, то теж мене дратували гості, хоча вони в нас бували дуже рідко. Мабуть наші друзі розуміли , що мені потрібний спокій.
А як приходили, то завжди щось з собою приносили, щоб мене не "нагружати" зайвими клопотами.
А тепер малий підріс, і я гостям рада,але щоб заздалегіть попередили.
Навіть якщо настрій хороший, то хочеться щось приготувати, порадувати гостей. Але звісно ж не так, щоб аж столи вгиналися.
А найкраще, зараз ж літо, то якщо хтось напрошується в гості запропонуйте влаштувати пікнічок.
На природі якось легше. Можна і розвіятися, а не в хаті в 4 стінах; і дитинка заодно погуляє; і мама може трішки погомоніти з коліжанками, а татусі нехай
шашличком чи курочкою займуться.....:)
Ліньтяйка, так що у тебе все гаразд. Ти заклопотана зараз з маленькою дитиною, тому зайві клопоти тобі зараз ні до чого.
Відправлено 24 липень 2009 - 21:17
Ліньтяйка (24.7.2009, 18:15) писав:
Взагалі я й раніше не особливо любила застілля вдома, але настрій був зовсім не такий як зараз, і я не зовсім така людина, що переживає сильно – хто що подумає, якщо в мене в хаті не ідеальна чистота чи не наготовано цілі столи – в мене немає манічки бути супер-господинею. Але все ж неприємно себе почуваю, якщо в хаті бардак, в холодильнику миші вішаються, а до нас через 10 хв. мають прийти гості.
Дитина теж бачу після всього вимучена, роздратована, потім важко засинає, та й поки гості мені не виходить нормально приділити синочку уваги. Чоловік ще й як на зло може ще крім того, що люди самі напрошуються ще й запросити когось, а повідомляє про це в останній момент – я зла і недобра.
Можливо то лише в мене таке якесь нездорове відношення до цього питання? Як ви приймаєте гостей, з яким настроєм, чим пригощаєте?
І ще – деколи буває дуже гарно посидимо, поспілкуємося, залишаються приємні враження, але потім гора брудної посуди і те, що я падаю без сил на ліжко знову визиває в мене негативні емоції.
як я вас розумію.у мене ще кваритра однокімнатна і кухня маленька, а друзі всі ще без дітей, додому не спішать і не дуже розуміють що таке маленька дитина.мала після того погано засинає, вередує, і я втомлююся
Відправлено 24 липень 2009 - 21:41
Але в нас це ще не вся історія - шоком було повідомлення моїх друзів про приїзд на 10 днів, коли дитині було 4 місяці (майже як вашій тепер). Друзі - це сімейна пара із двома хлопчиками (4 і 6). Вони хороші люди, я їх люблю, але .... Всі мої делікатні натяки про те, що дитина мала, я не висипаюсь і не маю сили і т.д. ну просто наче не доходили до них. Певно, менталітет у них інший (іноземці). Все казали, що будуть няньчити дитину і готувати істи для нас. Ага, де там ... Насправді за ті 10 днів відпочили усі, крім мене
Я б взагалі прийняла закон - прийнаймні перші 12 місяців тільки дуже-дуже-дуже бажані гості. Правильно дівчата казали - треба більше жорсткості, вміти казати "ні", перше за все, думати за дитину і себе
П.С. А тим моїм неделікатним гостям так сподобалось, що в неділю приїздять знову
Відправлено 24 липень 2009 - 22:09
Треба простіше до цього відноситися. Забити на наші традиції і обряди, і позичити трохи у європейців, де навіть за стіл не заппросять, якщо ти прийшов непрошений, хоча самі в цей час можуть трапезнічати.
Відправлено 24 липень 2009 - 22:36
Відправлено 24 липень 2009 - 22:40
Відправлено 24 липень 2009 - 22:54
Ірина І (24.7.2009, 23:40) писав:
Або ще вмити личко свяченою водою після відвідин. Для таких випадків також добре мати заспокійливий чай з ромашкою, мелісою і т.д. (продається такий під маркою Хіп і Хумана).
Відправлено 25 липень 2009 - 10:11
Відправлено 25 липень 2009 - 10:30
Відправлено 25 липень 2009 - 11:50
Відправлено 25 липень 2009 - 16:15
Відправлено 27 липень 2009 - 14:28
У нас діток поки нема. Але гості після весілля ну ніяк не переставвала приходить. Доти поки я пару разів чоловіка посуд не заставила мити, картопельку почистити і т.д.. Пару разів до магазину побігав за день. Потім ми сіли і переговорили: по-перше чого лиш до нас треба йти?
по-друге, коли хороша погода-гайда на вулицю (чи то на природу з одноразовим посудом, для вас, правда, то ще не вихід...), щоб нікому ні в напряг, по-третє з ким могли (близькі знайомі, родичі) переговорили і домовились, що досить (вибачайте) жерти, інколи обмежуємось крєвєтками, чи бутерами чи чаєм...
А, взагалі, я не розумію, як можна напрошуватись в гості , де таке маля... Згідна з форумчанами, що таким людям треба пояснювать що до чого. В нас одна пара, взагалі сказали БАТЬКАМ, щоб у перший місяць навіть НЕ ПРИЇЗЖАЛИ!!! Де там друзі! (як на мене це трошки перебір). Але справжні друзі-точно зрозуміють.

Допомога