Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Приймаємо вдома гостей - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Приймаємо вдома гостей Як це проходить у Вас? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 липень 2009 - 17:15

Після народження дитини життя дещо помінялося. Друзі, родичі, коли приходять вихідні дзвонять і повідомляють: «ми сьогодні приїдем вгості». Сказати «не хочу Вас зараз бачити» якось не пасує, адже заскучили, хочуть провідати мацьопку. А мені зараз чомусь так важко , коли хтось приходить. Люди йдуть з думкою відпочити в мене, а для мене це як лишня робота – ніхто мені не допомагає. Стараюся прибрати нормально в хаті – попилососити лишній раз, вологе прибирання, всі дрібнички по місцях, стараюся щось зготувати, купити якесь печенько до чаю чи навіть щось краще – на все це потрібно додатковий час і витрати. І починається – я мушу під кожного підстроюватися – не можу нормально погуляти, піти куди хочу, влягтися на дивані і нормально погодувати сина – заглядають прямо в рот дитині (він відволікається і не їсть), хтось приходить з дитиною і її треба покласти в обід спати, мушу не відходити і від своєї дитини і від тієї другої, щоб щось моїй щось не зробила, і щоб хату мені не розвалила, коли приходить кум – то має бути випивка і закуска, коли приходять інші гості – то мушу з ними постійно говорити про щось, а не завжди є сили і час. Знаю, що той період пройде, дитина підросте і буде легше, а стосунки з рідними і знайомими треба підтримувати.
Взагалі я й раніше не особливо любила застілля вдома, але настрій був зовсім не такий як зараз, і я не зовсім така людина, що переживає сильно – хто що подумає, якщо в мене в хаті не ідеальна чистота чи не наготовано цілі столи – в мене немає манічки бути супер-господинею. Але все ж неприємно себе почуваю, якщо в хаті бардак, в холодильнику миші вішаються, а до нас через 10 хв. мають прийти гості.
Дитина теж бачу після всього вимучена, роздратована, потім важко засинає, та й поки гості мені не виходить нормально приділити синочку уваги. Чоловік ще й як на зло може ще крім того, що люди самі напрошуються ще й запросити когось, а повідомляє про це в останній момент – я зла і недобра.
Можливо то лише в мене таке якесь нездорове відношення до цього питання? Як ви приймаєте гостей, з яким настроєм, чим пригощаєте?
І ще – деколи буває дуже гарно посидимо, поспілкуємося, залишаються приємні враження, але потім гора брудної посуди і те, що я падаю без сил на ліжко знову визиває в мене негативні емоції.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 24 липень 2009 - 17:30

Перегляд повідомленняЛіньтяйка (24.7.2009, 18:15) писав:

Стараюся прибрати нормально в хаті – попилососити лишній раз, вологе прибирання, всі дрібнички по місцях, стараюся щось зготувати, купити

ти повинна прибарати для себе і дитини а не для гостей!!!
думаю тут потрібно тільки тобі змінити своє ставлення до цього. В тебе дитятко ще зовсім маленьке і потребує тебе, а гості не завжди приносять позитивні емоції що і дитина це відчуває, тому і деколи плаче.

Якщо дитину треба годувати плюнь на всіх і йди годувати, а гості нехай самі розважаються.

я наприклад вже давно нічого нежданним гостям не готую. Так канапку і чайок, а розумні завжди приходять з гостинцем.
Може це мені так повезло, але до мене дійсно всі приходять то з печивом, тортом, фруктами і т.д
А про коліжанок взагалі мовчу, несуть і їжу і солодке,щоб мене не об'їдати.

Я собі давно таку тактику виробила, якщо нехочу гостей, а вони напросились то крім чаю взагалі нічого не даю і ввесь час присвячаю дитині. Тоді вони швидко йдуть і я не стомлююсь.
А для жданих гостей люблю смачно приготувати і нікапельки не стомлююсь, бо коли хочеться когось порадувати кулінарними шедеврами то робота кипить.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ptaszka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 18:10

А я взагалі належу до таких людей, що навіть двері не відкрию, якщо мені перед тим по телефону не передзвонять і не попередять, що прийдуть в такій-то годині і з якою метою (мало хто може там за дверима стояти і щось розказувати - а добре ж не видно і не чути!). Так-що не так-то просто мене застати врозплох. Але ті, що приходять, завжди щось приносять, хоч і ми з чоловіком печива або ковбаси на канапки завжди купимо. А те, що в хаті може бути бардак - мене не особо тепер хвилює, всі знають, що в мене двоє маленьких дітей, хоч і гори сміття не височіють, але іграшки спеціально визбирувати по всій хаті не берусь заради гостя, який напросився, хіба б сама запрошувала на якесь свято. Моя думка така - сім"ї, де є маленькі діти, абсолютно не повинні підлаштовуватися під гостей і гості мусять це розуміти. А якщо не розуміють, то зробіть висновки, чи дозволяти їм приходити. А може краще зустрітися з ними надворі під час прогулянки з дитиною, коли вона мирно спить у возику і ніхто не буде напрягатися :sorry:
My Signature
Красавицы могут всё
Красавиц счастливей нет
Они никогда не плачут
У них не бывает бед (В.Меладзе)
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 18:27

Ліньтяйка, дещо впізнаю себе, як неждано негадано прийдуть гості, навіть можуть перед тим незадзвонити, то відчувала ніби якийсь дискомфорт. Зазаз мені важко говорити, бо як таких гостей неприймала, куми приходять рідко, бо постійно на роботі. Думаю мені легше говорити, бо живу з батьками, вони на роботі постійно, але все ж...
Я тщойно задумалась в мене й таких гостей немає, всі ніби ставляться з розумінням, що маленька дитина.
А якщо хтось хоче прийти, то я відразу каже, що йду гуляти з малим, або вже гуляю і так зустрілась з своїми знайомими, пройшлись поговорили і все на тому закінчилось.
Розумію твою метушню, як ніхто недопомагає, збоку твій малюк, а треба їсти зготувати, ти стався простіше, займася дитиною, зроби чайок чи каву і все, гості повинні зрозуміти самі.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МіркаЕ.І. 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 19:10

Від недавна я почала жити по правилу "Як ви зі мною- так я з вами". З вами по наглому? Тим же і віддайте: скажіть, що йдете в гості до інших друзів. Я так роблю з тими, хто дзвонть і каже: давно тебе не бачила, хотіла б посидіти, поговорити про то про сьо. А те, що в мене двоє маленьких дітей, нікого не цікавить, бо вони хочуть. А при капризі дітей кривляться. В мене є 2 пари друзів-кумовів, яких час від часу запрошую до нас, бо треба ж підтримувати дружбу, але я сама вибираю день, час. Відповідно готуюсь- тісто спечу, фрукти, печиво, цукерки, пиво купимо. Дітей нагодую.
Цілком погоджуюсь, що з дитиною маленькою не до гостей. Я вважаю, хто не розуміє, тому необхідно якось намікнути, що ви нікого не хочете бачити, а коли захочете- ви самі зателефонуєте-ІМХО ;)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 19:33

У нас якось з цим зовсім просто.

Насамперед, я вже не пам'ятаю такого, щоб хтось в гості прийшов без попереднього дзвінка. У вік мобільних телефонів це навіть дивно якось і, навіть, невиховано вважаться. (хоча я і не впевнена, що це добре, бо пам'ятаю як в дитинтсві любила ось такі несподівані гості, правда, не пам'ятаю, що про це думали батьки :D )

Для планованих гостей хочу і можу спекти якийсь смачненький (але простий у приготуванні) пиріг чи печиво напередодні, ну і там що є вдома переважно завжди (фрукти, цукерки, шоколад, мед). Звичайно, час узгоджуємо такий, щоб було зручно в першу чергу мені. Якщо це відвідини малюка, то плануватиму на такий проміжок часу, щоб дитина не спала і була бадьора, якщо ж це відвідувачі по справах до мене, то навпаки, щоб дитина в цей час гуляла з татусем чи спала.
Якщо ж гості не плановані, а просто подзвонив хтось з друзів, то можу і сама запросити побачитись, бо вже скучила - тоді пригощаємо тим, що є: або вечеряють з нами (тоді роботу можу розподілити між ними - салат мені допомагає робити ,наприклад, подруга, а посуд миють мій чоловік і хлопець подруги), або просто чай з медом якщо вечері вже немає, а запаси іншого смачненького скінчились :)

Однозначно, якихось застіль з "пєрвим, вторим і кампотом" не робимо. А зараз влітку взагалі хочеться посидіти десь на терасі на свіжому повітрі, то ж всі обіди чи вечері на нейтральний території, де кожен платить за себе (ну, звичайно, якщо це не день народження чи якесь інше особисте свято, але ми зараз не про це).

Так чи інакше, всі наші друзі враховують, що з маленькою дитиною дещо інший стиль життя у нас тепер і зависати до 5 ранку з ромом за переглядом цікавих фільмів в нас вдома не дуже тепер виходить ;)

Ліньтяйка, а може Вам варто простіше до цього відноситись ? Хочуть провідати - будь ласка. Але "ми гуляємо з 16:00 до 18:00, приєднуйтесь до нас", хочуть прийти на чай - "добре, але принесіть щось собі смачненьке до чаю, бо ми сьогодні нічого не купили такого", хочуть "пєрвоє, второє і кампот" - "прийдіть трохи раніше, щоб мені допомогти з приготуванням" ну і т.д.
Повірте, поки Ви не дасте зрозуміти людям, що Ви від них очікуєте, їм важко буде зрозуміти, що, можливо, такі неплановані відвідини для Вас некомфортні. Вони, напевно, і не підозрюють про це, бо Ви мужньо мовчите :girl_angel:
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 19:58

Ліньтяйка, я після народження така сама стала, до того була зовсім інакша. Музику не люблю, телевізор має бутихо, гостей помінімуму і втомлювалась навіть без них
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 24 липень 2009 - 20:12

і я не хочу нікого бачити. від самих пологів. окрім чоловіка та своїх батьків не хотіла нікого бачити. проте батькам чоловіка час від часу доводиться показувати малого. а ще його дідусю і сестрі.
після тих відвідин (а ходять всі по черзі) дитина плаче, неспокійна. я нервова - бо постійно переживаю коли малюк з чужими людьми - і стомлена від того всього...
щодо пригощань: чай або кава та щось до того що є в холодильнику.
якби я мала подругу, знайому або родичку з малими дітьми то не ходила б в гості без запрошення. а якби і прийшла то обовязково помогла у господарстві. можна принести приготовану їжу, прибрати, піти купити необхідні речі тощо. а в нас якось прийнято (як тут дівчата писали) в гостях у молодих батьків відпочивати. а ти стрибай над тими гостями.
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 липень 2009 - 20:29

І я не люблю несподіваних гостей. У мене малий такий непосидюх, що дома кругом все верх дном... :girl_angel:
Як малий був зовсім маленький, то теж мене дратували гості, хоча вони в нас бували дуже рідко. Мабуть наші друзі розуміли , що мені потрібний спокій.
А як приходили, то завжди щось з собою приносили, щоб мене не "нагружати" зайвими клопотами.
А тепер малий підріс, і я гостям рада,але щоб заздалегіть попередили.
Навіть якщо настрій хороший, то хочеться щось приготувати, порадувати гостей. Але звісно ж не так, щоб аж столи вгиналися.
А найкраще, зараз ж літо, то якщо хтось напрошується в гості запропонуйте влаштувати пікнічок.
На природі якось легше. Можна і розвіятися, а не в хаті в 4 стінах; і дитинка заодно погуляє; і мама може трішки погомоніти з коліжанками, а татусі нехай
шашличком чи курочкою займуться.....:)
Ліньтяйка, так що у тебе все гаразд. Ти заклопотана зараз з маленькою дитиною, тому зайві клопоти тобі зараз ні до чого.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Жаринка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 21:17

Перегляд повідомленняЛіньтяйка (24.7.2009, 18:15) писав:

Після народження дитини життя дещо помінялося. Друзі, родичі, коли приходять вихідні дзвонять і повідомляють: «ми сьогодні приїдем вгості». Сказати «не хочу Вас зараз бачити» якось не пасує, адже заскучили, хочуть провідати мацьопку. А мені зараз чомусь так важко , коли хтось приходить. Люди йдуть з думкою відпочити в мене, а для мене це як лишня робота – ніхто мені не допомагає. Стараюся прибрати нормально в хаті – попилососити лишній раз, вологе прибирання, всі дрібнички по місцях, стараюся щось зготувати, купити якесь печенько до чаю чи навіть щось краще – на все це потрібно додатковий час і витрати. І починається – я мушу під кожного підстроюватися – не можу нормально погуляти, піти куди хочу, влягтися на дивані і нормально погодувати сина – заглядають прямо в рот дитині (він відволікається і не їсть), хтось приходить з дитиною і її треба покласти в обід спати, мушу не відходити і від своєї дитини і від тієї другої, щоб щось моїй щось не зробила, і щоб хату мені не розвалила, коли приходить кум – то має бути випивка і закуска, коли приходять інші гості – то мушу з ними постійно говорити про щось, а не завжди є сили і час. Знаю, що той період пройде, дитина підросте і буде легше, а стосунки з рідними і знайомими треба підтримувати.
Взагалі я й раніше не особливо любила застілля вдома, але настрій був зовсім не такий як зараз, і я не зовсім така людина, що переживає сильно – хто що подумає, якщо в мене в хаті не ідеальна чистота чи не наготовано цілі столи – в мене немає манічки бути супер-господинею. Але все ж неприємно себе почуваю, якщо в хаті бардак, в холодильнику миші вішаються, а до нас через 10 хв. мають прийти гості.
Дитина теж бачу після всього вимучена, роздратована, потім важко засинає, та й поки гості мені не виходить нормально приділити синочку уваги. Чоловік ще й як на зло може ще крім того, що люди самі напрошуються ще й запросити когось, а повідомляє про це в останній момент – я зла і недобра.
Можливо то лише в мене таке якесь нездорове відношення до цього питання? Як ви приймаєте гостей, з яким настроєм, чим пригощаєте?
І ще – деколи буває дуже гарно посидимо, поспілкуємося, залишаються приємні враження, але потім гора брудної посуди і те, що я падаю без сил на ліжко знову визиває в мене негативні емоції.

як я вас розумію.у мене ще кваритра однокімнатна і кухня маленька, а друзі всі ще без дітей, додому не спішать і не дуже розуміють що таке маленька дитина.мала після того погано засинає, вередує, і я втомлююся
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 21:41

Знайомі відчуття :cray: Я перший рік після пологів взагалі була хвора, як треба було приймати гостей. Незапланованиих у нас практично не буває, з колегами чай/торт, але навіть нечислених днів народження/різдва/паски мені вистачало, щоб просто падати з ніг. У нас теж допомоги немає, а гості однаково чекають накритого стола " по повній програмі". Та я і сама не уявляю інакше. :blush:

Але в нас це ще не вся історія - шоком було повідомлення моїх друзів про приїзд на 10 днів, коли дитині було 4 місяці (майже як вашій тепер). Друзі - це сімейна пара із двома хлопчиками (4 і 6). Вони хороші люди, я їх люблю, але .... Всі мої делікатні натяки про те, що дитина мала, я не висипаюсь і не маю сили і т.д. ну просто наче не доходили до них. Певно, менталітет у них інший (іноземці). Все казали, що будуть няньчити дитину і готувати істи для нас. Ага, де там ... Насправді за ті 10 днів відпочили усі, крім мене :blush:

Я б взагалі прийняла закон - прийнаймні перші 12 місяців тільки дуже-дуже-дуже бажані гості. Правильно дівчата казали - треба більше жорсткості, вміти казати "ні", перше за все, думати за дитину і себе :angel:

П.С. А тим моїм неделікатним гостям так сподобалось, що в неділю приїздять знову :blush: Добре вже дитинка старша, певно буде трохи легше :angel:
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 22:09

в мене з цим якось особливих проблем не виникало. Може тому,що на релігійні свята ми ходимо до батьків по черзі, якраз вистачає на кожен день. Дні народження в кафе, а якщо готую якусь прошену вечерю, то особливо не заморочуюся - салат, м"яско і якийсь гарнір. Якщо хтось приходить нежданно( в принципі ніхто чужий не прийде, тож нема чого особо переживати), то відповідно гостимося тим що є в наявності. Деколи це може бути просто шампанське :) чай альбо кофе. Порядки стараюся тримати,але без фанатизму, ну головне щоб зверху все чисто було, наприклад якщо є непрасований одяг, то просто складаю в тумбу,а коли маю час прасую і т.п.
Треба простіше до цього відноситися. Забити на наші традиції і обряди, і позичити трохи у європейців, де навіть за стіл не заппросять, якщо ти прийшов непрошений, хоча самі в цей час можуть трапезнічати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 22:36

Ось і сьогодні позвонила прабабуся з прадідусем, з маленькою моєю двоюрідною сестрою (їй 4 роки), сказали ми через годинку приїдем, а вони раніше в мене не були, я в принципі була рада, що вони прийдуть, добре, що мама була вдома, я збігала в магазин, купила фрукти для малої, печенько, прийшли, посиділи, поговорили, ще мій тато прийшов, теж з Ольгою привітав, приніс подаруночок (ото я вже довольна як слон була), я їх провела з калясочкою всіх. Чоловік сьогодні після роботи втік на зустріч з "Львівським тюнінг клубом", хоча вчора домовлялися посидіти посвяткувати мої іменини разом. Я покупала малого і от з 21.30 пробую вкласти малого спати, аж декілька секунд тому ледве заснув (23.30), все його на руках мусіла носити, бо постійно хникав, плакав, ну чому так вічно важко потім в ті дні коли хтось приходить вгості. Я вроді нічого такого сьоггодні не робила, а вимучена, як коняка, шо поле виорала. Чоловік не розуміє, чому я подзвонила до нього, сказала, що він "остання свиня" і "шо пішов він в дупу" :air_kiss: :kiss: . Йду спати... Завтра хресна має прийти, яка була в мене на дні народження 1 раз в житті і на весіллі, хоче малого побачити - добре що сьогодні хоч попередила - чоловіка знову вдома не буде - в нього справи.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 24 липень 2009 - 22:40

можна дитині, тим більше такій малій прив'язувати нитку, хрестик на шнурочку , короче щоб оберігало.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 22:54

Перегляд повідомленняІрина І (24.7.2009, 23:40) писав:

можна дитині, тим більше такій малій прив'язувати нитку, хрестик на шнурочку , короче щоб оберігало.

Або ще вмити личко свяченою водою після відвідин. Для таких випадків також добре мати заспокійливий чай з ромашкою, мелісою і т.д. (продається такий під маркою Хіп і Хумана).
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 липень 2009 - 10:11

До нас ніколи гості без попередження не приходять (навіть найближчі родичі). Ніколи нікому ми нічо про це не казали, всі й самі розуміють... Ми ж цивілізовані люди, і як Sonya сказала "у вік мобільних телефонів це навіть дивно якось і, навіть, невиховано вважаться". Крім того, ніхто з наших знайомих з пустими руками не приходить. Хоча я й сама, знаючи що прийдуть гості, завжди збігаю в магазин (чи чоловік збігає) і щось до чаю-кави куплю. Особливо з приготуванням не заморочуюсь (хіба якщо це забава у звязку з днем нар., іменинами і т.д.) - до кави щось солоденьке (переважно купую, вже ближче до року малого мала більше часу, то могла щось і спекти), вино; якщо мужчини пють пиво - то до пива якісь канапочки, горішки, соленики, можна на швидку руку піцу приготувати (багато часу не займає)... Щодо порядку, то незалежно від віку Назарчика, для мене порядок в хаті повинен був бути завжди. Звісно, перші місяці було дуже важко (це вже ближче до року виробився якийсь режим і почала все встигати), але... Гості у нас ніколи довго не засиджуються (у нас однокімнатна квартира), бо всі розуміють, що мала дитина і без нагадувань. Щодо синульки... Стараюся так організувати відвідини, щоб Назарчик не дуже був від них був стомлений. А що головне для дитини - не вибиватися з графіку.... Гості переважно приходять після денного сну Назарчика (або коли Назарчик спить, то гостюємося на кухні), погуляти з ним встигаю або до того як прийдуть гості (часто з ним йде гуляти чоловік, поки я пораюся на кухні) або навіть було таке, як приходили друзі, то кум з чоловіком і Назарчиком йшли трошки погуляти, а я за той час могла побалдіти за чашкою чаю і розмовою з подружками. Було навіть, що в нас гостювала моя сестра з чоловіком і трохи засиділися, то я купала малого (йому десь було два-три місяці) при ній... Нічний сон у нас починається в 9-10 год. Якщо гості ще є, то переходять на кухню і я спокійно вложую малого спати, а потім йду до гостей і ми ще можемо трохи посидіти. І всі все розуміють... адже у нас тепер все крутиться навколо дитини і її інтереси на першому місці...
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 липень 2009 - 10:30

Ліньтяйка, це мабуть у більшості жінок після пологів таке стає в характері. Просто як дітки будуть дорослішими і білбш самостійнішими, то воно саме перейде. Тримайтесь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ananaska 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 липень 2009 - 11:50

До нас теж без попередження ніхто не приходить, знають що я цього дуже не люблю. Навіть чоловік коли хоче прийти з своїми друзями дзвонить і питає чи можна прийти :)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natusia2009 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 25 липень 2009 - 16:15

До нас без попередженя гості приходять вкрай рідко, але не надовго. Приймаю гостей в основному тим, що є в холодильнику. Та після народження малого будь-які гості для мене не бажані. Сподіваюсь це явище тимчасове.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   AmirA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 27 липень 2009 - 14:28

"Чоловік ще й як на зло може ще крім того, що люди самі напрошуються ще й запросити когось, а повідомляє про це в останній момент – я зла і недобра."
У нас діток поки нема. Але гості після весілля ну ніяк не переставвала приходить. Доти поки я пару разів чоловіка посуд не заставила мити, картопельку почистити і т.д.. Пару разів до магазину побігав за день. Потім ми сіли і переговорили: по-перше чого лиш до нас треба йти?
по-друге, коли хороша погода-гайда на вулицю (чи то на природу з одноразовим посудом, для вас, правда, то ще не вихід...), щоб нікому ні в напряг, по-третє з ким могли (близькі знайомі, родичі) переговорили і домовились, що досить (вибачайте) жерти, інколи обмежуємось крєвєтками, чи бутерами чи чаєм...
А, взагалі, я не розумію, як можна напрошуватись в гості , де таке маля... Згідна з форумчанами, що таким людям треба пояснювать що до чого. В нас одна пара, взагалі сказали БАТЬКАМ, щоб у перший місяць навіть НЕ ПРИЇЗЖАЛИ!!! Де там друзі! (як на мене це трошки перебір). Але справжні друзі-точно зрозуміють.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів