Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Приватні "Лікувальні" медичні заклади - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Приватні "Лікувальні" медичні заклади як боротися з тими, хто гробить наше здоров'я Оцінка: -----

Користувач поза мережею   vitalinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 липень 2009 - 14:14

Я вже писала, що 4 місяці тому під час свої першої вагітності, на УЗД пішла у приватний мед заклад "Медсервіс" , що Івано-Франківську. Там мені лікар-уздист поставивила діагноз "Вагітність"?, через 2 тижні рятували моє життя , робили термінову операцію, позаматкова вагітність...
Ми подали скаргу у головне управління охорони здоров'я, сьогодні прийшла відповідь. От відсканована:
Зображення

Для чого я це пишу? Для того щоб стикаючись з такими ситуаціями, кожен робив такі кроки, не мовчав, а боровся з тими, хто на нашому здоров*ї заробляє такі гроші. Можливо тоді ситуація зміниться.
і ще питання: що ще нам можна зробити? Подати на відшкодування коштів? Дякую!
My Signature
я вірю в дива
  • 7
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 14:22

vitalina, Ви молодець, що не залишили цю справу, а захищаєте свої права (та і наші також) на якісне мед. обслуговування. Дякую
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 14:23

Перегляд повідомленняvitalina (24.7.2009, 15:14) писав:

Однозначно, можна. Спочатку звернутись до клініки з офіційним листом (краще одразу на прийом йти до головного лікаря з ним) , де вимагати відшкодування прямих затрат (вартість медикаментів, медичних маніпуляцій і т.д.) і моральних ( порушення стану здоров'я, психічна шкода). Необхідно на матеріальні затрати мати чеки чи інші документи, що підтверджують Ваші витрати. Моральна шкода також повинна бути оцінена Вами в конкретні і обгрунтовані суми. Якщо клініка не відреагує на Ваш лист у визначений Вами термін (наприклад, в 10 денний строк), подавайте в суд.
Хоча можна до клініки і не звертатись, а одразу ж подавати в суд.

Єдине, зважте, що, можливо, Вас очікує купу витраченого часу, емоцій і моральних сил на судові засідання, малоприємні розмови і т.д. Визначте, чи готові Ви це все проходити. Якщо так, то Ваше діло праве і удачі Вам!

Також можливо, якщо маєте знайомого у місцевій пресі, написати статтю про якість надання медичних послуг в місті і одним з прикладів вказати Вашу сумну історію (без Вашого імені), але чітко вказати назву лікувального закладу, а також зазначити те, що є висновок Управління Охорони Здоров'я щодо цього. Це було би хорошою "рекламою" і застереження всім.

Також можна розмістити іформацію про цей заклад на спеціалізованих форумах (типу
Прихований текст
likar.info
) в "чорному" списку лікарських установ.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 14:30

vitalina, я мабуть не маю сил із цим боротись. Мені в "Сінево", коли я здавала повторні аналізи написали теж саме, що і при першому разі. Я була в шоці. Мені лікар знов цілу купу таблеток виписала. Але я пішла в "Діла", щоб переконатись. Виявилось, що мої аналізи в нормі. Написала в "Сінево" скаргу, так гарно написали відповідь, що нічогісвнько не зрозуміла. Відповідь на скаргу я висталяла тут

Хотіла потім йти ще в прав споживачів, але вже не хочу даремно нервуватись. Як то кажуть "Нехай буде їм...."

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
vitalina, нажаль із відсканованого вичитати нічого не можна. Якщо будеш мати час то набери вручну.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Може правильно дівчата написали "Медицина наука не точна. Гроші поверненню не підлягають".
Звичайно, що мова йде не про гроші, а пронаше здоровя. Але де шукати ту саму правду???
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 14:38

Перегляд повідомленняЛюська* (24.7.2009, 15:30) писав:

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
vitalina, нажаль із відсканованого вичитати нічого не можна. Якщо будеш мати час то набери вручну.

Ви натисніть на документ курсором мишки - у новому вікні відкриється збільшена копія.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 14:38

Перегляд повідомленняvitalina (24.7.2009, 15:14) писав:

Для чого я це пишу? Для того щоб стикаючись з такими ситуаціями, кожен робив такі кроки, не мовчав, а боровся з тими, хто на нашому здоров*ї заробляє такі гроші. Можливо тоді ситуація зміниться.

Можна подавати до суду і вимагати повернення затрачених коштів на мед. обслуговування+ моральна шкода .Але моральну шкоду ще треба буде документально довести.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 24 липень 2009 - 14:46

Бажаю щоб вам вистачило сил і терпіння боротись. Думаю, що це буде важко, але ви допоможите не тільки собі, а і аншим жінкам, які прийдуть туди після вас. Тре трошки їх ставити на місце, а то привикли, шо медицина - то кормушки, а відповідальність ніхто ні за що не несе.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 14:57

Перегляд повідомленняSonya (24.7.2009, 15:38) писав:

Ви натисніть на документ курсором мишки - у новому вікні відкриється збільшена копія.

Дякую Вже побачила.
То цю Григу навіть не звільять, а відправлять на курси спеціалізації? От дурдом!!! Я б в шию її гнала. :aggressive:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lenmart 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 23:28

Яка молодець!!! Нехай навіть Григу не звільнять, це ж яка антиреклама для Медсервісу! Може це їх навчить чомусь і надалі будуть наймати кваліфікований персонал. Було б ще добре, якби vitalina розмістила тут лист-звернення до головного управління. Адже таке може трапитися з кожним.
My Signature
Зображення

Я свяжу тебе жизнь из веселой меланжевой пряжи,
Я свяжу тебе жизнь и потом от души подарю.
Где я нитки беру? Никому никогда не признаюсь,
Чтоб связать тебе жизнь, я тайком распускаю свою
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vitalinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 липень 2009 - 18:43

Текст заяви тут (писав мій чоловік) :
Текст, що розкривається
Начальнику управління охорони здоров'я Івано-Франківської обласної державної адміністрації
Малофію Любомиру Степановичу
Від громадян:

м. Івано-Франківськ
вул.

СКАРГА
Любомире Степановичу, звертаюся до Вас як до вищої посадової особи в Івано-Франківській області, яка зобов’язана здійснювати на основі галузевих медичних стандартів контроль за якістю та обсягом медико-санітарної допомоги, що надається закладами охорони здоров'я всіх форм власності.
У березні 2009 року моя дружина, ________________________, дізналася про свою вагітність. 24.03.2009р. та 06.04.2009р. бувли проведені гормональні аналізи (додаток №1, №2, №3) які вказували на завмерлу або позаматкову вагітність. Для отримання достовірної та своєчасної інформації про стан свого здоров’я, щоб виключити існуючі і можливі фактори ризику, визначити їх ступінь важкості (Закон України ”Основи законодавства України про охорону здоров’я ” Розділ ІІ, стаття 6, параграф (е)) _____________________8 квітня 2009 року провела у поліклініці ”МЕДСЕРВІС”, а саме у лікаря підпис якого стоїть під протоколом (додаток №4), ультразвукову діагностику на предмет виявлення позаматкової вагітності, про що свідчить «Протокол ультразвукового дослідження органів малого тазу жінки» (додаток №4) . Лікар провівши процедуру УЗД констатувала звичайну вагітність без патології. Звертаю вашу увагу на те, що неодноразово їй наголошувалося на можливості позаматкової вагітності, тим не менше лікар не виявила жодних порушень у протіканні вагітності. Після ультразвукової діагностики 8 квітня 2009 року вночі 20 квітня 2009 року стався розрив маткової (фаллопієвої) труби, дружина кілька раз втрачала свідомість, сталася велика крововтрата в черевну порожнину, що склала 1,7 літрів (згідно виписки з медичної карти – додаток №6). Лікар швидкої допомоги зафіксувала критично низький тиск і температуру тіла. ___________________ 21.04.2009р. була доставлена у міський пологовий будинок в перше гінекологічне відділення у критичному стані (додаток №5) , де їй терміново провели хірургічне втручання, деталями якого можна ознайомитися з копії виписки медичної карти (додаток №6).
Прошу розібратися Вас у цій ситуації. Вважаю дії працівників поліклініки ”МЕДСЕРВІС” халатними, ступінь кваліфікації вкрай низьким, якість обслуговування незадовільною. Внаслідок некваліфіковано проведеної процедури ультразвукової діагностики _______________ було завдано тяжкої психологічної травми та непоправної шкоди здоров’ю, якої у випадку належного проведення діагностики можна було уникнути. Також, виведено з працездатного становища терміном на один місяць , та понесено значні матеріальні витрати на лікування. Прошу порушити питання про відповідальність поліклініки ”МЕДСЕРВІС” в цілому та лікаря, що проводив процедуру діагностики зокрема у порядку, встановленому законом. А також підняти питання про компенсацію матеріальних витрат на лікування та збитків внаслідок виведення ______________________ з працездатного становища терміном на один місяць.

******** ________ / _____________/
________/_____________/

Додатки:
1. Копія результатів обстеження №7475 перенатальної діагностики від 24.03.2009р. (на одному аркуші).
2. Копія результатів обстеження №8360 перенатальної діагностики від 06.04.2009р. (на одному аркуші).
3. Додаток доповнення до результатів аналізів на репродуктивні гормони. (на одному аркуші).
4. Копія протоколу ультразвукового дослідження органів малого тазу жінки виданого поліклінікою «Медсервіс» 08.04.2009р. (один аркуш).
5. Копія витягу з журналу реєстрації виїздів по станції швидкої та невідкладної меддопомоги м. Івано-Франківська. (на одному аркуші).
6. Копія виписки з медичної карти стаціонарного хворого __________________ (на трьох аркушах).
7. Копія загального аналізу крові №9668 від 05.05.2009р. (на одному аркуші).

Ми подавали офіційни лист-скаргу їх директору, на жаль, як і прогнорзувалося, вони відмазалися, причому написали такі факти , яких не було, написали наче мені пропонувалося піти до лікарки-гінеколога негайно, але ми з чоловіком відмовилися! По-перше я ходила сама, по-друге вона такого не казала! Сказала тільки прийти до неї на повторне УЗД через 2 тижні, буде видніше! У нас є квитанції за всі ліки, сума чимала.... Будемо подавати на відшкодування, тільки незнаю правильної послідовності процедури...
My Signature
я вірю в дива
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2009 - 10:41

Дівчата, я була неодноразово свідком того, як люди звертались в приватні клініки за консультаціями і їм призначали величезну кількість дорогущих аналізів (по 700-800грн), які були непотрібними або малоінформативними. Потім ці ж пацієнти приходили у звичайну поліклініку і часто вияснялось що вони здорові, або в них якась маленька проблемка, яку можна легко вирішити. Це свого роду бізнес приватних клінік: витягнути максимум грошей з людини.
А боротись з ними дійсно важко, але потрібно.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 27 липень 2009 - 12:01

Взагалі то без спеціальних курсів лікарі не мають права дивитися вагітних. це заборонено.
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн