Начальнику управління охорони здоров'я Івано-Франківської обласної державної адміністрації
Малофію Любомиру Степановичу
Від громадян:
м. Івано-Франківськ
вул.
СКАРГА
Любомире Степановичу, звертаюся до Вас як до вищої посадової особи в Івано-Франківській області, яка зобов’язана здійснювати на основі галузевих медичних стандартів контроль за якістю та обсягом медико-санітарної допомоги, що надається закладами охорони здоров'я всіх форм власності.
У березні 2009 року моя дружина, ________________________, дізналася про свою вагітність. 24.03.2009р. та 06.04.2009р. бувли проведені гормональні аналізи (додаток №1, №2, №3) які вказували на завмерлу або позаматкову вагітність. Для отримання достовірної та своєчасної інформації про стан свого здоров’я, щоб виключити існуючі і можливі фактори ризику, визначити їх ступінь важкості (Закон України ”Основи законодавства України про охорону здоров’я ” Розділ ІІ, стаття 6, параграф (е)) _____________________8 квітня 2009 року провела у поліклініці ”МЕДСЕРВІС”, а саме у лікаря підпис якого стоїть під протоколом (додаток №4), ультразвукову діагностику на предмет виявлення позаматкової вагітності, про що свідчить «Протокол ультразвукового дослідження органів малого тазу жінки» (додаток №4) . Лікар провівши процедуру УЗД констатувала звичайну вагітність без патології. Звертаю вашу увагу на те, що неодноразово їй наголошувалося на можливості позаматкової вагітності, тим не менше лікар не виявила жодних порушень у протіканні вагітності. Після ультразвукової діагностики 8 квітня 2009 року вночі 20 квітня 2009 року стався розрив маткової (фаллопієвої) труби, дружина кілька раз втрачала свідомість, сталася велика крововтрата в черевну порожнину, що склала 1,7 літрів (згідно виписки з медичної карти – додаток №6). Лікар швидкої допомоги зафіксувала критично низький тиск і температуру тіла. ___________________ 21.04.2009р. була доставлена у міський пологовий будинок в перше гінекологічне відділення у критичному стані (додаток №5) , де їй терміново провели хірургічне втручання, деталями якого можна ознайомитися з копії виписки медичної карти (додаток №6).
Прошу розібратися Вас у цій ситуації. Вважаю дії працівників поліклініки ”МЕДСЕРВІС” халатними, ступінь кваліфікації вкрай низьким, якість обслуговування незадовільною. Внаслідок некваліфіковано проведеної процедури ультразвукової діагностики _______________ було завдано тяжкої психологічної травми та непоправної шкоди здоров’ю, якої у випадку належного проведення діагностики можна було уникнути. Також, виведено з працездатного становища терміном на один місяць , та понесено значні матеріальні витрати на лікування. Прошу порушити питання про відповідальність поліклініки ”МЕДСЕРВІС” в цілому та лікаря, що проводив процедуру діагностики зокрема у порядку, встановленому законом. А також підняти питання про компенсацію матеріальних витрат на лікування та збитків внаслідок виведення ______________________ з працездатного становища терміном на один місяць.
******** ________ / _____________/
________/_____________/
Додатки:
1. Копія результатів обстеження №7475 перенатальної діагностики від 24.03.2009р. (на одному аркуші).
2. Копія результатів обстеження №8360 перенатальної діагностики від 06.04.2009р. (на одному аркуші).
3. Додаток доповнення до результатів аналізів на репродуктивні гормони. (на одному аркуші).
4. Копія протоколу ультразвукового дослідження органів малого тазу жінки виданого поліклінікою «Медсервіс» 08.04.2009р. (один аркуш).
5. Копія витягу з журналу реєстрації виїздів по станції швидкої та невідкладної меддопомоги м. Івано-Франківська. (на одному аркуші).
6. Копія виписки з медичної карти стаціонарного хворого __________________ (на трьох аркушах).
7. Копія загального аналізу крові №9668 від 05.05.2009р. (на одному аркуші).