Печений майонез
Відправлено 23 липень 2009 - 22:17
При запіканні майонез розкладається на жир и всяку фігню, найчастіше це білки, котрі звернулися. Промисловий майонез до того ж напханий купую консервантів.
Всього навсього можна зменшити температуру, якщо боїтеся щоб не пригоріло і слідкувати, якщохочеться соковитості.
Але для чого запікати ХОЛОДНИЙ соус - майонез?
Відправлено 23 липень 2009 - 22:26
До речі не завжди соуси вживають лише в холодному вигляді ;)

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 23 липень 2009 - 22:26
Відправлено 23 липень 2009 - 22:29
Відправлено 23 липень 2009 - 22:30
Єдине що я роблю це гарячі канапки з сиром в мікрохвильовці. Масло не даю, бо воно топиться, а під сиром майонез смакує.
І все, а для решти смак гарячого запеченого майонезу мені неподобається і шлунку погано після такого
Відправлено 23 липень 2009 - 22:33
Але останнім часом просто дуже багато рецептів з майонезом.
Може я трохи різкувато написала, але ж насправді майонез в тих рецептах лиш для соковитості, щою можна було не слідкувати за стравою, як перепечеться - не страшно, але без нього дійсно смачніше. І смачніше коли не перепечено.
Відправлено 23 липень 2009 - 22:36
Єдине що признаю - маринад з майонезом. Але перед використанням кінцевого продукту мию його... Може і варварство, але не токсичне..
Відправлено 23 липень 2009 - 22:44
Відправлено 23 липень 2009 - 22:45
А недавно прочитала рецепт домашнього майонезу, що гра з вогнем викладала у темі "Соуси". Заколотився він в мене гарно з першого разу виделкою, от і залила ним спочатку картопляну запіканку з мясом, а на другий день овочеву запіканку.
Сподобалось нейомвірно!
Від сметанних соусів запіканки часто "плавають", а це ніби залите яйцем, але набагато ніжніше і смачніше. Тому я за саморобний майонез - простий і печений :) і категорично проти магазинного в будь-якому вигляді.

Будь-яка переміна пов'язана з незручностями, навіть якщо це переміна на краще
Відправлено 23 липень 2009 - 22:49
А ти взагалі ПРОТИ майонезу в будь-якому вигляді чи лише ГАРЯЧОГО?
а ще- піцу гтуєш? якщо так, то чим його заміняєш?
п.с Бачила колись як супер-кулінар САМА! Юля Висоцька :) шось там запікала з майонезом, тому й вирішила, що то не лише холодний соус :)

Відправлено 23 липень 2009 - 22:53
Відправлено 23 липень 2009 - 22:58

Будь-яка переміна пов'язана з незручностями, навіть якщо це переміна на краще
Відправлено 23 липень 2009 - 23:03
Піцу мою всі їдять і розхвалюють, тому заради цього майонезом жертвувати не буду :)

Відправлено 24 липень 2009 - 00:19
Рижулька, я проти запікання з майонезом без потреби. А щоб дійсно була потреба саме в майонезі та саме печеному, я ще не зустрічала таких страв.
Дівчатка, ви питали про піцу. НЄЄЄЄЄЄ! Піца не на майонезі! Не тре його давати. Основою піци є помідоровий соус. Попробуйте зробити з ним! Ві відчуєте різницю.
Я зараз до домашніх піц не дуже душею тянуся, бо мій Андрій робить їх на кислому тісті. Тому не знаю рецепту. Зараз погуглю.
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
я сьогодні тормозю, не можу найти як називається той соус. короч він помідоровий :) і з травами.
Відправлено 24 липень 2009 - 07:32

Відправлено 24 липень 2009 - 07:45
Відправлено 30 липень 2009 - 02:22
Рижуля (23.7.2009, 23:26) писав:
До речі не завжди соуси вживають лише в холодному вигляді ;)
досить не корисна традиція для власного здоров'я
Для запікання використовують соус бешамель
Відправлено 30 липень 2009 - 08:13

Відправлено 30 липень 2009 - 15:47
А маринувати м"ясо можна багатьма, не менш, смачними способами.
Наприклад: просто приправи та олія, або плюс ще трохи оцту (який я завжди заміняю соком лимона), смачне м"со виходить мариноване в свіжих помідорах та спеціях, також колись пробувала маринувати м"яско на шашлик в пиві - вийшло дуже мягеньке та соковите.
А щодо канапок - то основа масло, а піцци - томатний соус.

Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
Відправлено 21 серпень 2009 - 17:25
в майонезі головне не перезбити. у мене був поганий міксер, тому все вийшло в перший раз. коли я змінила міксер не могла зрозуміти, чому виходить якесь жахливе місиво замість майонезу. тепер міксер використовую буквально на 1-2 хв не першому етапі збивання жовтка. і то, таки беру той поганий, повільний. далі вимішую дерев"яною ложкою - виходить дійсно дуже добре.
ціле яйце інколи рекомендують давати якраздля того, щоб майонез не перезбився. я не пробувала, тому не знаю, треба якось зробити.
варто давати гірчичний порошок. я даю суміш порошку гірчиці і хрону.
віддаю перевагу вводити лимонний сік наприкінці. хоча можна і спочатку, тоді він теж страхує від перезбивання. але мене ця проблема зазвичай в кінчі підчатовує, тому я і ввожу сік наприкінці.
от і все :) у нас такий майонез в салати не йде. він дуже смачний :)
[/quote]
гра з вогнем, можливо такий майонез тільки для салатів. тільки що полила ним куряче філе в сковорідці, так той "майонез" згорнувся в омлет
навіть фоткати такий жах не хочу...

Допомога