Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Релактація - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Релактація розповідь про відновлення ГВ після місяця перерви Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Раїник Талія 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 липень 2009 - 12:54

От, дозріла нарешті описати свої вересневі пригоди (ой, а то вже рік скоро:), можливо комусь буде корисним мій досвід
В серпні я почала планувати свій тритижневий курс інтеграції у Вроцлаві. Муж мене накручував їхати туди самій і для мене гріхом би було цим ділом не скористатись. Але був маленький нюанс, який вводив мене в "сумніви" - Дарці на той час було 1 рік і 3 міс, ГВ в нас йшло повним ходом, чужорідна їжа була всюди, тільки не в животику Дарусі ..і все-таки ми вирішили їхати разом, хоча до Вроцлава я попала одна (такі-от ми не серйозні
Значить, було так - спека, переповнений поїзд, груди розбухать-майжевибухають, а я кожні 40хв бігаю в туалет (вистоюючи при цьому довжелезні черги) шоб трохи молока повиливати (так-так, саме повиливати, бо зцідженням це не назвеш). Приблизно така ж картина була на протязі наступних 3 діб з єдиною відмінністю - замість поїзда був один з найгірших гуртожитків Вроцлава..
Терміну "релактація" я тоді ще не знала і статті з аналогічною назвою в журналі "Домашній ребенок" також не було. Знала чітко я одне - ГВ будь якою ціною зберегти, тому на хлопський-розум-прикинувши я вирішила, шо тре стимулювати своє груди так як це робить Дарця - тобто зціджувати, що я власне і успішно і регулярно робила перший тиждень. Потім це все вже не було так весело, особливо коли через ряд причин (серед яких найвагомішою для мене тоді і найбезглуздішою зараз була - груди перестали підтікати, а відповідно - турбувати і я про них фактично забула і насолоджувалась своєю перенасиченою програмою, ну і, звичайно незалежністю) мої груди стали меншими ніж до вагітності і з них годі було і капецльки витиснути. Я підняла кіпіш - кликала мужа з Дарцею до себе, а коли вони відмовились була готова їхати сама до них, але муж відрадив/заспокоїв і я піддалась.. Чесно кажучи вже починала звикати з думкою шо ГВ моє закінчилось.. Але людський організм здатен творити дива! Я дужа перейнялась цією всією ситуацією і не знаю як це далі описати/повязати, але коли я думала про Дарцю, уявляла її, дивилась на її фото - я відчувала як мої груди наповнюються!

Вернулась додому я вранці, цілий день привикала до своєї дитини і відчуття ці були ще крутіші ніж в перші дні її народження!
Циці Даруся в день не брала, навіть під час сну, це мене дуже засмутило.. Але серед ночі (о, диво!) все-таки взяла і хвилин 40 вже не відпускала! Радості моїй тоді не було меж! Це ще крутіше ніж перші прикладання!
__
Роблячи висновок - не знаю чи б наважилась повторити подібне. Стрес дитині, безумовно був завданий дуже великий, але з іншої сторони - Дарця стала більш самостійною і загартованішою, хоча не відомо чи одне одного вартує, але сталось як є

ну і наостанок - цицяємось ми і досі :bye:
  • 9
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зірочка-Єва 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 липень 2009 - 21:45

Ви просто молодець!!! В мене теж трапився незничний відрив від ГВ, коли Єві було 1,6 року. Мене оперували, а після операції (як заведено) курс антибіотиків. Тому про ГВ речі бути не могло. Всі вголос запевняли, що це кінець кормління, а я, лежачи в реанімації, плакала і просила медсестру зціджувати молочко з грудей, щоб воно не пропало. Я налаштована було чітко - якщо доня вже забуло про цицю (за 10 днів), то наполягати не буду. Якщо візьме, то далі будемо насолоджуватися своїм єдинством.. Тільки но побачивши мене після такої довгої розлуки, Євуня простягла до мене свої рученятка і сказала "Мама, ціця!!! Це була відповідь на мої молитви!
Годувалися ми 2 роки, поки в садочок не пішли...Зображення
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Раїник Талія 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2009 - 14:36

ну це вже не зовсім до теми релактації, швидше про антибіотики/операції і тп, просто згадалось коли прочитала допис Зірочка-Єва.. Коли Дарусі було лише 7 місяців мені поставили діагноз - гострий гнійний гайморит, я навіть волосся розчесати не могла, бо при найменшому доторку був неймовірний біль. Лікарі мене лякали, що без операції і тим більше антибіотиків моя дитина лишиться не тільки без грудного молочка але й без мами.. я настирливо ходила по гомеопатам і слухала поради народних цілителей, ніяких результатів не було.. і при кожних приступах болі я готова була викликати швидку і віддатись їм на поталу. Але тут, дяка моїй мамусі, котра вибила з мене усі нюні і психологічним тиском і цибулею з милом зробила чудо, якому лікарі і досі не вірять! В результаті усі були задоволені і жодних наслідків:)

____

Перегляд повідомленняЗірочка-Єва (25.7.2009, 22:45) писав:

Годувалися ми 2 роки, поки в садочок не пішли...

розкажіть будь ласка детальніше, як вплинув садок на завершення ГВ?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аліска 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 27 липень 2009 - 16:48

Раїник Талія ти прото молодець, можна заслужено нагородити медалькою за збереження ГВ ( думаю модератори погодяться :-))
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зірочка-Єва 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2009 - 23:33

Раїник Талія, Садок на ГВ? Складне питання. :drinks: Просто я вийшла на роботу, тому твердо вирішила закінчити ГВ. Дитина в мене була абсолютно []самостійна, в плані їжі, туалету, самозахисту ;) . А ось спати лише з мамою. Потрошки відвикали від циці, але до кінця не відвикли і досі... Коли прокидається, сонна іде на наше ліжко і пхає рученятка мені за пазуху.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yaroslavna 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 листопад 2010 - 20:39

Раїник Талія, Дякую за розповідь! Читаю і реву! За деякий час маю їхати на тиждень за кордон,лялі теж буде,як тоді вашій,рік і три місяці. Циця цілодобово,хоча їсть все і сама. Чим заміняли цицю,коли хотіла спати? Вночі дуже плакала? Моя пустишки не смокче,з пляшечки не п"є,тільки з чашки. Тиждень назад проекспериментувала-залишила з бабусею ввечері,то мала ревіла 3 години,поки не прийшла циця! Що робити,не уявляю...Ще й залишається з бабусею...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн