Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Годуємо груддю на вулиці - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 34 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Годуємо груддю на вулиці Ваші коментарі :) Оцінка: ***** 2 Голосів

Користувач поза мережею   АмІнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 14 липень 2009 - 12:54

От при обговоренні теми про пустушку виникла ще одна тема... чи соромитесь ви годувати свою дитинку груддю при сторонніх на вулиці?.. чи годуєте, не звертаючи ні на кого уваги?
я поки що намагаюся годувати доцю до походу на вулицю.. тоді вона спить добре на прогулянці.. поки що лише два рази було таке, що вона прокидалася на вулиці і просила грудь, то я була б і не проти погодувати її, але не могла знайти місце, де можна було б усамітнитись із дитиною.. я не соромлюсь самого процесу годування, але й не хочу, аби на мене витріщалися усіляки зіваки, яких на моєму районі просто купа...
що ви думаєете з цього приводу?
My Signature
ЗображенняЗображення
Мелодія кохання - це сміх дітей, народжених в любові!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 14 липень 2009 - 12:59

От і я теж так роблю. Годую до походу на вулицю. А от на вулиці, прилюдно ... якось не хочеться. В ліс ходили, то годувала, їздили на шашлик - сіла в машину, заховалась, і теж годувала. А от щоб сісти на лавку і витягнути цицю, і засунути її в рот дитині, щоб всі навколо бачили - якось мені не комфортно.
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bridgitta 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:00

мій малий ще тільки на підході, але я мабуть не буду годувати його на вулиці. Я хоч і не зівака, але мені б мабуть не сподобалось таке спостерігати денсь на дитячому майданчику чи в парку. Це такий інтимний процес, взагалі не уявляю, чи буду годувати при сторонніх людях. В крайньому разі можна зцідити трішки молока в пляшечку і взяти з собою.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ckorpionsha 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:03

Я свого з самого народження годувла на вулиці. Зараз нам рік і три годуємось в маршрутці,на вулиці..коротше будь де де дитина попросить цицю. Якось не комплексую і на чужі "взгляди" не реагую.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняBridgitta (14.7.2009, 14:00) писав:

В крайньому разі можна зцідити трішки молока в пляшечку і взяти з собою.

Я думаю цим Ви будете його привчати до "штучної груді". Спробуєте один раз,побачите нічого там поганого нема. Головне,що дитина сита була
My Signature
Зображення
шукаю роботу на неповний робочий день (поки). Без офіційного працевлаштування. Писати в ПП
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 14 липень 2009 - 13:07

За ввесь час тільки 3 рази годувала на "людях", ввесь час прикривалася широким шарфом. А так намагаюся годувати вдома, якось воно не то, коли відкрито годувати, і не гігієнічно. Bridgitta правильно зауважила, що це інтимний процес і як щодо інших діток, які, можливо, не готові до такого видовища?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:15

За весь час ГВ бувало буквально кілька раз, коли приходилося годувати у парку - спеціально мала для того гарний широкий шовковий шарф. У такому "варіанті" все виглядає цілком пристойно, та й зайвої уваги не привертає. :)
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:29

Я не годую, по-перше не вмію стоячи годувати (та й сидячи не вмію і сісти не завжди є де), по-друге трохи стидаюся своїх грудей - в мене є розтяжки і ореоли чомусь під час вагітності стали дуже широкі, не дуже гарне видовище. Тих мамочок що годують на вулиці дуже підтримую - молодці!!! Можливо з часом і наші люди не будуть очі витріщувати при вигляді годуючої матері на вулиці, а поки що мені здається наше українське суспільсво ще не готове до кінця до такого кроку. Перед пологами ходила на Батальну на лекцію по ГВ - дивилися фільм, де в Швеції (чи Швейцарії) всі мами годують на вулицях, в транспорті, будь-де і всі нормально до цього ставляться, чоловіки теж...бо уявляю в нас таке, мені здається чоловіки не те що будуть розглядати, а ще приставати можуть, особливо на підпитку. Тому мамочкам поки приходиться ховатися по парках, лісочках, віддалених від людей місцях або прикриватися шарфами, пеленками.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:31

Нічого тут незручного нема і соромитись нема чого. Годувала на вулиці, і зараз якби доня на вулиці захотіла - то годувала би, для цього в мене завжди пеленка була велика, і нічого такого з боку і не видно, бо я це піддивилась ще як вагітна була, якась мамочка так годувала.
А згадайте як тільки зустрічалися з майбутніми своїми чоловіками, то цілувалися при всіх чи ще якось і по-серйознішому почуття проявляли у вигляді всяких обнімань-зажимань - то не соромно і не незручно було, а тут такий природній процес як годування дитини, годуйте малят
My Signature
Зображення
Зображення
  • 9
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ckorpionsha 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:33

Перегляд повідомленнямавпочка (14.7.2009, 14:07) писав:

і як щодо інших діток, які, можливо, не готові до такого видовища?

мій малий коли бачить,що тьотя годує цицєю,сам просить,я не відмовляю. І коли він їсти хоче то відмовити теж не можу,де б це не було. Я не кажу серед базару,а можна відійти вбік. Годую сидячи,стоячи,лежачи-всякі пози перепрактикували.
My Signature
Зображення
шукаю роботу на неповний робочий день (поки). Без офіційного працевлаштування. Писати в ПП
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zOzyLKa 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:35

Спокійно ставлюсь до годування на вулиці, але намагаюсь не зловживати, годую, коли є крайня необхідність. Іноді траплялось, що пішли гуляти трохи дальше від дому, а малявка прокинулась (вона коли голодна то ніякі забавляння і задурювання не допомагають) от і доводилось трохи підгодовувати десь на лавочцуі, щоб додому "дотянути" без криків (не хочеться робити з дитини малого нервуса) і морити дитя голодом, бо люди побачать. Щодо гігієнічно/негігієнічно - то вдома теж , якщо місяцями не вмиватись і не прибирати, можна сперечатись про гігієну. Звісно виставляти циці не варто, роблю як вже дівчата писали - прикриваюсь рушничком.
Моя думка така - краще 15 хв. погодувати на вулиці і спокійно продовжити прогулянку, ніж дати дитині повністю прокинутись, рознервуватись і в результаті толком не погуляти.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lilchik 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 липень 2009 - 13:45

я коли була вагітна теж думала що не зможу годувати дитину на вулиці, але ха.... Як можна не дати цицю, як вона її так просить. Ми гуляємо в парку, так я сідаю на лавочку прикиваюсь легенько пеленочкою (так і груди не простудиш) і годую :blum2:
My Signature
ЗображенняЗображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   viltis 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:49

Спокійно годую будь-де....І сидячи і стоячи:) Один раз навіть на ходу годувала ( починався дощ, а малявка репитувала). Правда, я маю слінг---запихаю малявку туди і годую Ярчику на здоров"я! От так і на ходу:)))

Бачила, як мама в маршрутці витягла груди і дала...нічого "дикого" не бачу в тому. До речі, мені навпаки приємно, коли поруч на сусідній лавочці сидить якась бабуся і тішиться з того,що молодь ще не остаточно здуріла і розказує про те,що вона має 5 дітей і всіх до 2 років годувала...
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tcipa 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 13:51

Годувати груддю не стидно, а престижно!!!!!!!!
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 14:01

Я спочатку теж соромилась, а чоловік каже "чого соромитись, що тобі", то я годувала на вулиці 2 чи 3 рази, бо навіть як годую при виході на вулицю, синочок всеодно може захотіти їсти, і що робити? Хотіла раз погодувати в Арсені, але малий перемкнувся і все почав розглядати, яке там їсти і потім заснув)))
Хоча легше годувати на вулиці, якщо хтось поряд є, я так зауважила.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   бузок 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 14:11

Перегляд повідомленняBridgitta (14.7.2009, 14:00) писав:

мій малий ще тільки на підході, але я мабуть не буду годувати його на вулиці. Я хоч і не зівака, але мені б мабуть не сподобалось таке спостерігати денсь на дитячому майданчику чи в парку. Це такий інтимний процес, взагалі не уявляю, чи буду годувати при сторонніх людях. В крайньому разі можна зцідити трішки молока в пляшечку і взяти з собою.

То тільки до народження дитини майбутня мамочка все так ідеалізує, годування - то ,звичайно, інтимний процес,навіть, я б сказала дуже інтимний. Але з народженням дитини виникає маса практичних нюансів. Я малого годувала на вулиці, коли виникала така потреба. От уявіть ситуацію: вигоину збирали себе і малечу на вулицю, знесли з третього поверху коляску одною рукою, бо ж іншою ви несете дитину і сумку з різними дитячими аксесуарами. Так от ви нарешті зійшли, вклали дитину і спокійно прогулюєтесь по алейці віддихуючись ще хвилин 15. І тут "позапланово" прокинулось дитятко і вимагає циці. Що робити? Знов те саме тарабанити вверх тільки для того щоб погодувати дитину?
Та ж є простіші варіанти.Просто знайти тихе місце, обгорнути себе рушником і спокійно погудувати маля.І всі задоволені
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 14:19

погоджуюсь із тим - що природньо, то несоромно. Але... я б не змогла. бачила, як годують на вулиці деякі жінки, для мене це трошки дивно. одна справа, коли ти прикриєшся чи усамітнишся десь, інша, коли це в громадському транспорті і дитина вже досить немаленька починає задирати мамі майку.
Прошу не ображатися прихильників такого годування, але всьому свій час і місце.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 14:23

Перегляд повідомленняzOzyLKa (14.7.2009, 14:35) писав:

Щодо гігієнічно/негігієнічно - то вдома теж , якщо місяцями не вмиватись і не прибирати, можна сперечатись про гігієну.

zOzyLKa, та це вже крайнощі, якщо місяцями не прибиратись і не вмиватись, сумніваюсь, що тут є такі. Я теж за те, щоб дитина не плакала від голоду, просто в мене виникали такі ситуації тільки три рази, і я не морила голодом дитину і давала їй на людях грудь. Моя думка - якщо є вибір і змога, то краще це робити вдома. Отака я непрогресивна мама, загрузла в нетрях стереотипів.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bridgitta 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 14:29

бузок, може й ідеалізую, я ще багатьох моментів не увляю, але... не може ж дитина хотіти їсти щогодини і хіба погодувати це єдиний спосіб заспокоїти? груди це ж не забавка типу дурачка!
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 14:34

Маленька дитина може хотіти їсти і щопівгодини і це нормально.
І найчастіше погодувати грудьми справді є єдиним способом заспокоїти дитину.
Кажу як мама зі стажем-майже 4 роки ГВ
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 14:37

Перегляд повідомленняBridgitta (14.7.2009, 15:29) писав:

бузок, може й ідеалізую, я ще багатьох моментів не увляю, але... не може ж дитина хотіти їсти щогодини і хіба погодувати це єдиний спосіб заспокоїти? груди це ж не забавка типу дурачка!

Насправді дитина може хотіти їсти і кожні 15 хвилин (на початках), і може на циці провисіти і по годині, і більше. Циця - не забавка, але коли лактація не налагоджена, і дитина просто голодна, давати їй часто грудь - це єдиний спосіб нагодувати малятко. Такбуло в мене. Тоді вже ні про яку вулицю мова не йшла. Тому перші місяці ловила моменти, доводилося зціжуватися і лише так нагодувавши, йти на вулицю гуляти.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 34 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему