Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чому так складно говорити з чоловіком? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чому так складно говорити з чоловіком? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   nata1205 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 липень 2009 - 10:14

Текст, що розкривається
РОЗМОВОНЬКИ В СІМ'Ю!

У партнерів, щиро захоплених один одним, теми для розмови знайдуться завжди. І не лише про особисті проблеми. Люблячі люди обговорюють самі різні «матерії»: від падіння курсу долара до нового чоловіка кращої подруги. Вони будують спільні плани на найближчі вихідні і діляться подіями дня того, що пройшов. Говорять про останні новини в країні, спорті, кінофільмах і книгах. Сміються, сперечаються, базікають і навіть розпускають плітки. Їм ніколи не буває нудно в компанії один одного. Найчастіше такий інтенсивний діалог складається у партнерів абсолютно природним чином. Люди не вивчають якихось особливих правил спілкування, а просто щиро цікавляться думками і відчуттями один одного. Але що ж робити, якщо бесіди почали все частіше затягувати вас в безкінечні і безплідні спори? Потрібно спробувати змінити стиль спілкування.
Перш за все, навчитеся слухати! Про те, як важливо вміти вислухати не перебиваючи свого співбесідника, знають всі. Але і забувають про це теж всі. Адже уміння слухати – вже 90% успішного спілкування. Отже утримуйте своє бажання втручатися в мову партнера.
Не перебивайте і не поправляйте. Спочатку вислухайте його точку зору і лише потім викладайте свою. Якщо спочатку буде складно впоратися з шкідливою звичкою перебивати, спробуйте прикусити язик. Так, так у прямому розумінні. Так ви отримаєте від себе самій ясний і хворобливий сигнал мовчати, поки говорить партнер.
Прагніть не перетворювати діалог на монолог. Ваші безмежні пізнання в бухгалтерії (кулінарії, педагогіці, медицині і іншому) похвальні, але дайте ж висловитися і чоловіку. Вільна бесіда – це процес, в якому беруть участь обидва партнери, і вона передбачає рівний обмін думками. А довгі і нудні лекції від першої особи здатні втомити будь-якого слухача і перетворити для нього бесіду на відбуття повинності.
Не тягніть в будинок всі проблеми. У кожної людини є свій поріг, за яким він просто перестає активно сприймати інформацію. Це означає, що обрушувати на партнера свої емоційні переживання від неладів на роботі, приятельських інтриг, магазинні і транспортні потрясіння вартує далеко не завжди. Багато речей краще обговорювати з мамою або подругою. Або навчиться справлятися з емоціями самостійно.
Не соромтеся виражати свою любов. У схваленні, підтримці і компліментах сильна половина має потребу не менше нас з вами. Ну що вам коштує зайвий раз виголосити: «Як я з тобою щаслива!» або «Сьогодні ти прекрасно виглядаєш!». Адже вам неважко, а самооцінка у чоловіка відразу підвищується. Заохочуйте чоловіка за поведінку, яка вам подобається. Тим самим ви підсилите позитивні аспекти ваших взаємин.
МОВЧАЗНИЙ СФІНКС?

І жінки, і чоловіки час від часу відчувають необхідність залишитися наодинці з собою. У чоловіків бажання побути одному або хоч би помовчати виникає набагато частіше. Адже вони, як відомо, не дуже-то люблять просити про допомогу. Якщо ваш чоловік заблукає в незнайомому районі, то, швидше за все, вважатиме за краще об'їздити округу до останньої краплі бензину, чим звернутися за вказівками. І вже тим більше він не шукатиме допомоги в стресовій ситуації, коли потрібно обдумати яку-небудь проблему або відшукати відповідь на питання, що мучить. Поміркувати в гордій самоті для нього необхідно. Чоловік мовчить, а його мозок у цей момент зайнятий розробкою важливого рішення. Інколи розумовий процес займає буквально пару хвилин, а інколи розтягується на години і навіть дні. На жаль, більшість жінок не розуміють цієї чоловічої схильності і тут же починають перебирати в пам'яті всі свої слова і вчинки: «Раптом я зробила щось не так?» Такі моменти можуть бути самими напруженими у ваших взаєминах.
Не займайтеся самоїдством. Мовчання партнера зовсім не означає, що він раптом роз любив вас або йому немає до вас жодної справи. Воно означає лише те, що на якийсь час вам не слід вторгатися в його особистий простір і вимагати до себе уваги.
Не заважайте чоловікові бувати наодинці з собою. Коли ви помітите, що обличчя вашого чоловіка придбало вираження прихованої муки, не відволікайте його і не переривайте розумового процесу. Недіставайте його горезвісним: «Ну чому ти мовчиш?» Хай у нього буде досить часу, щоб поміркувати над тим або іншим питанням. Коли чоловік буде готовий, він сам звернеться до вас за допомогою. Швидше за все, після його «повернення» ви станете ще ближчі один одному.
Навіть якщо причина його мовчазного бойкоту вам відома, не кваптеся пропонувати партнерові свою допомогу. Чоловіки дуже не люблять, коли жінки починають давати їм поради, про які вони не просили.
Інколи в чоловічої мовчазності може бути і інша цілком природна причина. Муж прийшов з роботи, втомився, а удома його чекають затишок і смачна вечеря. Йому хочеться розслабитися, побути самим собою і мовчки поглянути хороший фільм. Йому безумовно добре з вами – ну і навіщо слова? Приборкайте своє красномовство, і ви зробите ще один крок назустріч взаєморозумінню. Це той самий випадок, коли помовчати удвох приємно.
РАЗОМ ЦІКАВІШЕ

Так, правий був великий Карнегі, коли казав, що можна відмінно порозумітися з іншою людиною, якщо почати говорити з ним про його потреби. Це правило спрацьовує і в родинних стосунках. Партнерам важко вести вільну бесіду, якщо у них мало спільних інтересів або тем для розмов. Звичайно, в період гострої закоханості він забуває про баскетбол і комп'ютери і навіть вдає, що йому цікаві всі ці фіалки на вашому вікні. Проте дуже скоро все повернеться на круги своя і розмовоньки про матчі, авто і гігабайти відразу вилазять назовні. Що робити?
Спробуйте зробити особисті захоплення частиною ваших стосунків. Якщо чоловік щиро захоплений чимось, то розмов про це вам все одно не уникнути. То чом би не розширити горизонти своїх пізнань за рахунок інтересів вашого супутника? Дайте йому відчути: вам дійсно цікаве те, про що він говорить.
Станьте компетентною співбесідницею. Чоловіки і жінки по-різному сприймають світ і вельми не схоже виражають навіть однакові думки. Але це не перешкодить взаєморозумінню, якщо ви дійсно знаєте предмет, про який говорите.
P.S. Загалом, не грайте з чоловіком у мовчанку. Розмовляйте вранці, вдень і увечері. По телефону, за обіднім столом, в кафе, на пляжі, в магазині і в ліжку. Не чекайте, коли бурхливий мовний потік несподівано перетвориться на кволий струмочок.

ЖІНКИ ЛЮБЛЯТЬ ПОГОВОРИТИ, ЧОЛОВІКІВ БАЗІКАННЯ ДРАТУЄ

Розмови потрібні жінкам як повітря. Американські психологи знайшли цьому цілком наукове пояснення. Виявляється, у жінок область мозку, контролююча мову, має на 20% більший розмір, чим у чоловіків. Мовні здібності в прекрасної половини людства почали розвиватися з випередженням ще в первісному суспільстві. Поки чоловіки мовчки полювали на мамонтів, жінки весь день проводили в колективних турботах про дітей і побут. І все це – в активному спілкуванні з іншими жінками племені. Отже жіноче красномовство відточувалося багато тисячоліть. Але, на жаль, багато чоловіків не здатні вислухувати довгі монологи своєї дружини. Якщо не хочете уславитися порожньою базікою, побережіть вуха чоловіка,Інколи корисно і помовчати! 60% всіх родинних розмов починаються за ініціативою жінок.
ЖІНКИ ДІЛЯТЬСЯ ВІДЧУТТЯМИ, ЧОЛОВІКИ ВИРІШУЮТЬ ПРОБЛЕМИ

Якщо чоловік, опинившись в стресовій ситуації, частіше вважає за краще занурюватися в мовчання, то жінка, навпаки, відчуває необхідність поговорити про свої неприємності. Переповнена емоціями, жінка знаходить розрядку в тому, щоб виговоритися і отримати співчуття. Але чоловіки, як правило, цього не розуміють. Вони тут же починають підказувати різні варіанти рішень. «Я так втомлююся на цій роботі, – скаржитеся ви. – Постійні перевірки, звіти, комісії». «Дорога, – тут же реагує муж, – адже я тобі давно говорю: звільняйся!» Звичайно, ви не збираєтеся звільнятися. У вас прекрасна робота поряд з будинком і відмінна зарплата, але сьогодні був важкий день. Ну так скажіть йому про це – ви не потребуєте його рад, а просто хочете «виплакатися на сильному плечі».
ЖІНКИ ЛЮБЛЯТЬ ПОДРОБИЦІ, ЧОЛОВІКИ ВИКЛАДАЮТЬ СУТЬ

Чоловік – людина дії. Говорити більше, ніж необхідно для передачі основної інформації, йому видається марною тратою часу. Чоловіки зазвичай віддають перевагу однолінійному оповіданню, їх пропозиції і фрази мають чітко відокремлені один від одного початок, середину і кінець. З їх мови легко зрозуміти, про що вони говорять і чого вони хочуть. Жінки, навпаки, із задоволенням приводять масу деталей, асоціацій і уточнень, відволікаючись частенько від суті розмови. Така всебічність здатна вивести чоловіків з себе.Порада проста: спробуйте навчитися спочатку викладати суть справи, а деталі притримати на потім. І ще жінки в своїх бесідах інколи діляться один з одним такими відомостями, які чоловіки вважають дуже особистими. Дійсно, навіщо повідомляти кращу подругу про те, що у вашого чоловіка діарея? Поважайте право партнера на особисті таємниці!

Постійно прагніть до рівності в бесіді і зрівнюйте ваші ролі в розмові. І якщо він знає останні новини про автомобілі, спорт і техніку, то ви напевно можете розповісти йому про те, що зараз модно читати, носити, слухати і дивитися.

Дійсно, інколи так тяжко з ними спілкуватись...хочеться розказати, поділитись емоціями, враженнями, але один погляд - і все...бажання пропадає...чому вони не дуже люблять говорити?...я наприклад, дуже люблю говорити, і на різні теми...особливо коли лежимо в ліжечку ввечері..може говорити-говорити, а у відповідь тільки пару фраз почую...мене так дратує..чому вони також не можуть розказати про свй день, як він пройшов, або якщо якісь проблеми на роботі, то ніколи не скаже...поки не запитаєш, і то пару разів...тоді можливо признається..
все таки ми жінки більше полюбляємо поговрити і про важливе і про всякі дурниці, а чоловіків це дратує...
А як у вас виходить сімейне спілування?...
My Signature
Навіть якщо ти - ангел, завжди знайдеться той, кому не сподобається шелест твоїх крил...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Maljatko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 липень 2009 - 10:24

nata1205, в мене трохи інша ситуація. Він говорить багато, але практично кожна тема зводиться до сексу. В результаті, я цілі вечори слухаю, як він хоче, як чоловікам важко терпіти... Я його розумію, але нічого не можу вдіяти: не хочеться і все.
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 10:26

Maljatko, у нас інколи навпаки буває...він може прийти втомлений з роботи, а я тут пристаю... :give_rose: ...а інколи я нічого не хочу, то тоді завжди виникає сварка...це просто капец...згадується все...
;)

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
згадала, зате коли зустрічається з друзями, то зупинити не можна...такий соловейко, так щебече...а зі мною тяжко поговрити, таке відчуття що ті слова витягуєш... :kiss3:
My Signature
Навіть якщо ти - ангел, завжди знайдеться той, кому не сподобається шелест твоїх крил...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 14 липень 2009 - 10:32

nata1205, аналогічна ситуація, а ще засяде за компом, або в моб.інтернеті, то три рази треба казати щоб почув.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 10:34

Чоловіки такі по своїй природі, звичайно не всі до одного, але більшість. Зі своїм чоловіком можу поговорити, він розповідає про роботу, про свій день, але незавжди.
А жінки люблять поговорити, знаю по собі, така собі "триндичіха". Навіть взяти той серіал "Леся+Рома"....напевно так є
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 10:34

natalia220, о...це треба пару разі підійти і сказати...а коли кудись ідемо, я питаєш ну як, завжди відповідь - нормлаьно..все... ;)
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 10:35

Таке в нас теж присутнє, з компом))), щось говорити, то битися чолом об стінку, можу говоити 10 хв а у відповідь "шо, зайка???"
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 14 липень 2009 - 10:37

І в нас з компом присутнє, проте останнім часом все більше навпаки - я засяду, а коханий мене витягає :)
А ще, коли в ліжко лягаємо ввечері, то мені хочеться сексу, а після сексу вже поговорити - постійно після сексу на поговорити пробиває =) а чоловіку навпаки, йому спочатку поговорити годинку треба, а потім, коли я вже відрубаюсь - сексу, будь ласка :)
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 10:39

jane, мене також після такого на розмови пробиває...інколи говорю, а чоловік засинає... :D
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 10:39

nata1205, то точно! Хоча є і плюси: я все вирішую сама, а він тільки : "як скажеш...", та деколи так тяжко тягнути сім'ю на собі, що я розплачуся і от тоді пару днів він мене "чує" :D і навіть говорить.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 10:48

МЫ с мужем разговариваем по-душам редко, он почти не спрашивает как день прошел, как дела, что на работе? а меня это так бесит, когда начинаю говорить почему ты не спрашиваешь как у меня дела - он тогда спросит, я у него раньше постоянно спрашивала как день прошел? а теперь перестала
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 11:05

Напевне в цьому чоловіки схожі....мій деколи не замовкає, на роботі наговорится і дома туда ж..А деколи мовчить і щось думає....коли я говорю каже не їж мене......хоча я йому розказую про домашні справи, не сварюсь зним.....напевне хоче помовчати....за копм в нас війна погодинна...
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 11:06

Раджу почитати "Чоловіки з Марсу, жінки з Венери" (автор - Джон Грей).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 14 липень 2009 - 11:38

Ой, дівчата, краще вже хай буде малослівний, ніж базікало. З власного досвіду: про вищі матерії і всякі-такі проблеми можна полялякати і з подругами, а чоловік, якщо триндить цілий день і забиває вам баки дурними розмовами ні про що, це не чоловік. Краще б у цей час подбав би про сім"ю і про вас зокрема, а не пустомелив. Можна і в мовчанці почувати себе комфортно, і про свою любов не торочити кожну хвилину, а кожне своє слово підтверджувати діями. Тут, здається, головніше те, чи здатні чоловік і жінка чути один одного, якщо це є, достатньо навіть погляда, жеста, інколи - одного слова.
My Signature
Зображення Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 11:39

Дівчата, мабуть, це у більшості з нас чоловіки такі "мовчуни". Ми з чоловіком раніше не часто розказували про свої справи на роботі, взагалі мало розмовляли, точніше більше говорила я, а він слухав. Це почало дратувати і я давай кожного дня розпитувати його про роботу, про колектив (знаю всіх "заочно"), про те що він робив цілий день на роботі, та й зрештою про будь що і ось сталося ЧУДО, він настільки звик, що тепер сам починає все розказувати. Почати "звикання до розмов" можна зі спільних вечерь, без телевізора, компа і т.д.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   AmirA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 липень 2009 - 11:44

ясочка, а в інеті не знаєш ссилки на комп варіант книги? Вже декілька разів чула про цю книжечку, хотілось почитать...
Чоловіки вони люблять дії. А от говорити просто так, не оторимавши ніякого результату, це не в їхньому стилі. От подивіться на форум, хто тут?! ДІВЧАТА! Бо в обговоренні якихось проблем ми намагаємось віднайти для себе правильний спосіб спілкування, заспокоїти себ чи то підняти настрій... І , головне, це обговорення нам подобається. А для чоловіків то є переливання з пустого в порожнє. Тому для себе я обираю варіант бесіди- до чого конкретно веду. Напр., спланувати вихідні, необхідні покупки... і т.д. Тобто він у тих питаннях безпосередньо зацікаленний. Лишень тут є одна умова, якщо стомився на роботі: НЕ ЧІПАЙ!!!
А з друзями вони завжди інші, адже треба тримати ІМІДЖ!:) А з нами вони можуть бути слабкими, мовчазними, змученими...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 11:47

Я її на альдебарані читала, а взагалі при пошуку гугл видає багато посилань, звідкілясь та й скачається. :D
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 11:47

Перегляд повідомленняMaljatko (14.7.2009, 11:24) писав:

nata1205, в мене трохи інша ситуація. Він говорить багато, але практично кожна тема зводиться до сексу. В результаті, я цілі вечори слухаю, як він хоче, як чоловікам важко терпіти... Я його розумію, але нічого не можу вдіяти: не хочеться і все.

От щаслива, хоча у вас просто різний темперамент, як правило, більше жінкам хочеться, та й їм простіше у випадку коли не дуже хочеться все ж зайнятись сексом, а чоловікові трохи складніше, ти б його все ж частіше балувала, а то ж і до біди недалеко, чоловікам дійсно важко терпіти
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлясік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 11:50

а ми часто розмовляем по душам,особливо вечером в ліжку,але коли бачу що з роботи приходить змучений набираю воду в ванну з морскою сіллю.він там трошки відпочине і виходить з гарним настроем.коли в чоловіка поганий настрій стараюсь незачіпати,заспокоіться і сам починае розказувати.так було незавжди,а десь після 5років шлюбупоки призвичаілись до привичок один одного!!!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 11:58

Перегляд повідомленняnatalia220 (14.7.2009, 11:39) писав:

nata1205, то точно! Хоча є і плюси: я все вирішую сама, а він тільки : "як скажеш...", та деколи так тяжко тягнути сім'ю на собі, що я розплачуся і от тоді пару днів він мене "чує" :D і навіть говорить.

що значить тягнути сім"ю? Ти працюєш цілу добу, тільки ти заробляєш в сім"ї, все по дому робиш сама? І ще й маєш 20 соток городу, які треба обробляти? Може, сама і тяжкі сумки тягнеш? Є багато жінок, що і справді все це роблять, їм і часу нема щоб про все це подумати, не те що описувати, і що я, і як розумію, і ти не належимо до цих нещасних жінок. В мене також таке є, чоловік не те що в ліжку не хоче поговорити, його від інтернету не відтягнеш, і все що каже - то "угу" і то в кращому випадку, може просто розвернутись і сказати, а що тобі нема чим занятись? Іди спи чи почитай щось, а буває що як прорве його, то краще б просто мовчав, вони ЧОЛОВІКИ, для них амбіції і кар"єра, хоббі і друзі - важливіше ніж поговорити, якби це було не так, якби чоловік постійно тріщав про розпродажі, рецепти страв, гламур, і так далі, то це б уже був не чоловік, а жінка, тут вже сексуальні вподобання розглядати треба було би. Просто хочеш поговорити - для цього є подруги, а чоловік не завжди з цією роллю справляється
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему