Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Греція - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Греція Все про відпочинок у Греції Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Дівія 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 липень 2009 - 23:40

Дорогі форумчани порадьте будь-ласка... можливо хтось Вже був у цій "чудовій" країні та має враження та поради! Дякую!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 липень 2009 - 08:59

Дівія, Я не була, але дуже хочу туди поїхати
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 липень 2009 - 09:55

Ми були декілька разів :)

І мені насправді Греція дуже подобається і є достойною альтернативою туреччинам і єгиптам.
Ми були в Афінах, відпочивали на острові Кос, декілька разів на Кріті. І цього сезону збираємось на Корфу або ще раз на Кріт (куди будуть прямі рейси ще в вересні) на цей раз в же з малечею ;)

Я люблю відпочивати на морі не влітку в саму спеку, а у травні чи в другій половині вересня. Як на мене, найкращий час.

Поїздки організовуємо через постійне наше агентство, зупиняємо в готелях мережі Грекотель. (можете зайти через гугл на їх сайт і подивитись і самі готелі, і умови проживання). Але, теоретично, можна зняти і будинок на березі моря - це вже кому що подобається.

Запитуйте - буду рада поділитись всім, що знаю.
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Solya 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2009 - 10:36

[quote name='Sonya' date='12.7.2009, 9:55' post='147614']

І мені насправді Греція дуже подобається і є достойною альтернативою туреччинам і єгиптам.
Ми були в Афінах, відпочивали на острові Кос, декілька разів на Кріті. І цього сезону збираємось на Корфу або ще раз на Кріт (куди будуть прямі рейси ще в вересні) на цей раз в же з малечею ;)

Я люблю відпочивати на морі не влітку в саму спеку, а у травні чи в другій половині вересня. Як на мене, найкращий час.

Поїздки організовуємо через постійне наше агентство, зупиняємо в готелях мережі Грекотель. (можете зайти через гугл на їх сайт і подивитись і самі готелі, і умови проживання). Але, теоретично, можна зняти і будинок на березі моря - це вже кому що подобається.

Ви не в курсі чи є вильоти зі Львова? Бо самим можна було легко до Києва добиратися, а тепер з малечею лишається вибирати тільки з того що є поближче. На яких сайтах можна подивитися тури? Що ви б рекомендували? Теж підшуковую щось на вересень. Дякую
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дівія 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2009 - 11:18

Перегляд повідомленняSonya (12.7.2009, 10:55) писав:

Скажіть будь-ласка куди варто поїхати, якщо ми вперше туди збираємось? Яка різниці між Крітом та Корфу на Вашу думку?
На яку суму потрібно розраховувати?
Як саме пишиться назва готелю де Ви відпочивали? Куди варто з'їздити?
Дякую :blush:
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2009 - 20:51

Solya, на жаль, нічого не знаю щодо рейсів зі Львова. Ми в Києві, відтоді нам трішки легше. Один раз літали МАУ чи Аеросвіт (вже не пам'ятаю, але якісь українські авіалінії точно) через Афіни, і потім на о.Кос, а інші рази - прямими рейсами Аеросвітівськими на Кріт. Чи є прямі рейси зі Львова - це Вам точно в місцевих агентствах мали би підсказати.

Щодо турів конкретно також нічого не скажу. Ми ніколи не купуємо готові тури, а підбираємо самі і за допомогою агенції ті місця, де хочеться побувати і відтоді складаємо індивідуальний маршрут.

Відтоді все залежить від багатьох факторів: активний відпочинок чи більш пасивний, материкова частина чи острови, тривалість подорожі і т.д.
Вперше ми летіли через Афіни. Зупинились там на 4 дні, щоб все оглянути гарненько, поблукати вуличками, ну і історичні місця різні типу Акрополя відвідати. А потім ще на 10 днів гайнули на острів Кос. Там у нас вже був цілком спокійний відпочинок. В принципі нам це подобається - перших 5-7 днів активний аж до втоми відпочинок, насичений інформаційно і переїздами, а потім ще днів 7-10 лежимо як овочі під парасолькою на пляжі з книжками :D (я собі книжок 30 завантажую у палм і насолоджуюсь суцільним читанням :D ) Але так ми відпочивали поки були самі з чоловіком, а тепер однозначно потрібно щось спокійніше і без активних переїздів.
Коли я була на 5 місяці вагітності, ми літали на Кріт. Як на мене, це найкраще: бо по-перше, прямий переліт, по-друге, дуже гарна місцина (хоча дещо і не схожа на континентальну Грецію), по-третє, чудові пляжі, по-четверте, є купа всього цікавого навколо - тобто якщо набридне в готелі, то сідаєте в авто на прокат або в автобус і їдете подорожувати по острову. На 2 тижні точно знайдете чим там зайнятись.

Дівія, як я вже писала, все залежить від того, який тип відпочинку Вам близький і як Вам зручно його планувати. Можна полетіти через Афіни, як ми це робили, а потім кудись на узбережжя або на один з островів. Або на Кріт одразу: тоді вб'єте двох зайців, бо об'єднаєте і море, і історичні цікаві місцини (пам'ятаєте легенду про Мінотавра ? Так ось цей палац, вірніше його розвалини, саме на Кріті знаходяться :))

Щодо Корфу, ми там ще не були, але можу сказати, що він однозначно менший від Кріту, хоча, кажуть, не менш мальовничий.

Щодо суми скажу, що це однозначно дорожче ніж Туреччина, особливо якщо летіти не чартером, а звичайним рейсовим літаком. Готелі також дорожчі всі, ціни в євро, і переважно лише сніданок/вечеря включено, а обід (якщо є таке бажання) замовляєте окремо. Але не обов'язково в готелі, бо навколо купа маленьких таверн, де смачно готують. Конкретна сума все таки залежатиме від вибраного готелю. На узбережжі материка трохи дешевше, Крит вважається дорожчим. Врешті, зараз агентвства пропонують багато різних акційних пропозицій (під час кризи готелі трішки опустили ціни) і можна знайти щось цікаве.

Ми зупинялись в готелях на о.Кос - Кос Імеріал, на Криті - Амірандес і Крета Палас. Про них детально на сайті

Прихований текст
, тут також і орієнтовні ціни є. Але ще раз додам, через агенцію пропозиція може бути цікавіша, бо вони отримують спеціальні умови від Грекотелю.

До речі, щодо того що можна подивитись. Перед подорожами я завжди купую гарні видання путівників по країні , читаю його, і вже потім шукаю більш детальну інформацію в інтернеті чи в книгах. Так ми робили і з Грецією ;)
І ще, мій чоловік каже, що побачивши одні з розвалин в Греції (той ж Акрополь), можна вважати, що інші розвалини вже не варті вашого часу :D Хтось може не погодитись, але доля правди в цьому є, бо історичні місця в Греції на вигляд однотипні, хоча і цікаво розглядати те, про що читав в підручнику з Давньої історії чи в Міфах та легендах Стародавньої Греції (перед поїздкою наполегливо раджу почитати цю книгу - наберетесь відповідного настрОю :))

Направду, нам дуже сподобалось в Греції. Ми навіть не чекали таких вражень, бо їхали туди "на мус" (не виходило летіти в іншу далеку і довгу подорож, от ми і шукали альтернативу поближче). Можливо, тому і враження були такі приємні, що не чекали чогось особливого. Люди надзвичайно приємні і гостинні, кухня чудова : проста і одночасно така смачна - чоловік до сих пір згадує наші обіди в гарячий полудень в маленьких ресторанчиках на НЕ туристичних вуличках Афін, де подавали божественні цацики, сувлакі, самий справжній грецький салат, свіжу паляницю хліба, оливкову олію і холодну запітнілу карафку з домашнім білим вином, мммммм :angel:

А ось трохи фото з подорожей:

Афіни

Акрополь

Зображення

Зображення

Зображення

Це зоокрамниця десь по дорозі. Просто не могла не сфотографувати цих цуциків :D

Зображення

Ех, і скільки ж там видів оливок...

Зображення

Острів Кос (до речі, тут жив знаменитий Гіпократ)

Зображення

Зображення

Види готелю

Зображення

Зображення

І ще трохи Кріту

Це венеційська фортеця.

Зображення

Зображення

Один з фрагментів палацу, де жив за легендою Мінотавр

Зображення

Просто будинок на одній з вулиць Іракліона (столиця Кріту)

Зображення

Пляж готелю

Зображення

50-ти метровий басейн готелю з морською водою

Зображення
My Signature
Зображення
  • 16
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Barbarris Vulgais 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2009 - 21:54

прямі рейси зі Львова були на травневі свята...
відпочинок досить дорогий...і не для любителів все включено чи ультра:)
плюс, такий неприємний мінус, як відкриття візи, а точніше - збирання документів...
як альтернатива - Кіпр, хоча там теж потрібно візу, але перелік д/к "легший для перетравлення"...
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2009 - 22:42

Мої друзі з дітками відпочивали у Греції, приїхали дуже задоволені. Так шкода вийшло, мій чоловік мав теж з дітьми їхати, і всі компанією документи подавали, а йому відмовили, ще й в паспорт вліпили. Ми вже на чемоданах сиділи, а в останній день отак нас кинуло Грецьке консульство. (((

Друзі їздили туди з дітками від 3 до 6р. Кажуть, що кухня смачна і греки дуже слідкують за харчуванням, тому дітям завжди було що вибрати. Взагалі греки славляться своїм довгожительством і вважається, що це і завдяки їхній кухні.

Казали друзі, що аніматори там дорослі, якщо на інших курортах - це середній вік 20р, то там -40. Але якість набагато краща, кажуть, що видно, що розважальні номери не находу зліплені, а чітко все підготовлено.

Вони з дітками на екскурсії не їздили, але взяли напрокат машину і самі обїздили цікаві місця. Де хотіли зупинилися, де хотіли поофткалися. Залишилися тільки суперські враження, кажуть, що з дітьми туди їхати - без проблем.

До речі, летіли з Києва. Ой, уточню, що відпочивали на Кріті.
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lifememory 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 12 січень 2010 - 16:52

Мій шеф був у багатьох країнах світу, але найкращою з Європейських вважає саме Грецію. Там дійно разом з навколишньою красою поєднується своєрідна культура, кухня та архітектура
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2010 - 15:45

Зараз вибираю між Крітом і Родосом... Що б ви порадили? Їдемо з чоловіком і дитиною 6 років. Хотілось і трохи по екскурсіях поїздити (тому меншу не беремо) і дитину розважити. Куди краще, на ваш погляд?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2010 - 16:29

скажіть, я кі місця краще відваідати щоб було пізнавально?
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2010 - 16:57

Перегляд повідомленняНіка (26.3.2010, 15:45) писав:

Зараз вибираю між Крітом і Родосом... Що б ви порадили? Їдемо з чоловіком і дитиною 6 років. Хотілось і трохи по екскурсіях поїздити (тому меншу не беремо) і дитину розважити. Куди краще, на ваш погляд?

Я на Родосі не була, але детально читала про всі острови коли визначались з поїздками. Родос дуже гарний, але Крит все таки більший. Якщо хочете більше побачити, то на Криті більш цікавого є.

Перегляд повідомленняFree_Girl (26.3.2010, 16:29) писав:

скажіть, я кі місця краще відваідати щоб було пізнавально?

Не цілком зрозуміле Ваше запитання. Можете конкретизувати, що саме Вас цікавить ? :)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2010 - 17:02

Sonya, спасибо тебе за такой рассказ...остается надеяься, чр мечта там побывать хоть когда-то осущзествися...
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2010 - 17:08

Перегляд повідомленняСеструлька (26.3.2010, 17:02) писав:

Sonya, спасибо тебе за такой рассказ...остается надеяься, чр мечта там побывать хоть когда-то осущзествися...

Cеструлька, звичайно, що здійсниться, я впевнена ;)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 26 березень 2010 - 17:33

Я ще як в школі була, то їздила. Але то інше, то поїздка з танцювальним колективом. Але враження незабутні на все життя. Афіни, Салоніки, Егейське море, спека 40, Акрополь.......Надіюсь колись ще раз попаду в ту красоту. Вже з синулькою. Але то певно вже тре починати гроші складати :18_1_36:
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bianca 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 березень 2010 - 22:44

Дівчатка, підкажіть. Запланувала того року малого повезти в Грецію, то не знаю, чи тре дитину до посольства брати, чи ні? І чи якісь нові документи треба ще? Відпочивали там неодноразово, (візу виробляємо по запрошенню).
Дзвонила в посольство, то ті спеціалістки на телефоні не знають...
My Signature
Зображення

Это жизнь, а не рай... Я не должна быть идеальной!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lэnka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2010 - 12:58

Дівчатка, у мене молодша сестра працює влітку в містечку Афітос це недалеко від Салонік. Розповідає, що в тамешних готельчиках відпочивають переважно сім'ями, що це також прекрасне місце для відпочинку з дітками. Ще lena@cita.kiev.ua - це моя добра знайома, яка займаэться туризмом саме в Грецію, вона її з'їздила вздовж і впоперек, можете проконсультуватись)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Solya 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2010 - 22:33

Читала, що в цьому році вперше будуть вильоти зі Львова і видача віз полегшиться. Завтра буду дзвонити в агенства дізнаватися чи може хтось тут вже має конкретну інформацію?
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bianca 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2010 - 22:43

Solya, що ви маєте на увазі під "вильоти полегшаться"? Зі Львова проблем нема, через Тімішоару майже щодня є рейс.
А от з візами - сумніваюсь, вони там такі вредні в посольстві, не вірю, що зроблять поблажки, хіба що це стосується дипломатичних віз...
My Signature
Зображення

Это жизнь, а не рай... Я не должна быть идеальной!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2010 - 18:16

Ось я і прилетіла з Родосу. Це - краса!!!
Що говорити... Це треба бачити!
Камерос на Родосі. Древнє, мертве місто.
Зображення
Зображення
Крітінья - остання з 21 крепостей на Родосі, що здалася туркам
Зображення
Вид з Крітіньї. Який колір моря,да? Це не професійна камера
Зображення
Церква св. Пантелеймону, де ми прилалися до його мощей.
Зображення
Поцілунок двох морів на півдні Родосу Егейського і Середземного
Зображення
Древнє місто Ліндос з верхнім Амфітеатром, воно просто чудове. Ми по ньому бродили, на осликах піднімались до древнього міста.
Зображення
Ну і старе місто в Родосі
ЗображенняЗображення
Зображення
Продовження буде.

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Ото в мене вставилося!
Ось Церква св.Пантелеймону
Зображення
А ось на фоні Ліндосу
Зображення

Користувач подумав і додав через 9 хв.: