Читання
Відправлено 11 липень 2009 - 10:19
Я наприклад сама дуже багато читаю. Ми записані в бібліотеку, постійно беру якісь цікаві книжки деякідосить величенькі, діти їх нормально слухають і сприймають. Інколи як якась цікава книжка то діти просять ще почитати самі. Ще я розказую як багато цікавого можна дізнатись в книжках, які цікаві подорожі можно здійснити з книжкою, які пригоди...Сподіваюсь будемо читати
Відправлено 11 липень 2009 - 11:24
Але і зараз я влаштовую години сімейного читання або читаємо з нею позакласне (те що задали на літо) по черзі 1 розділ вона мені, 1 розділ я їй. І цікаво і корисно.
P.S. А зараз вона інколи читає для нашого малюка. Каже нехай привикає.
Відправлено 19 липень 2009 - 16:51
А на рахунок того,що дитина не хоче читати,то мені здається,якщо дитина бачить як мама з татом хоч часом сидять з книжкою,то й сама рано чи пізно за неї візьметься...
Відправлено 20 липень 2009 - 12:47
Marinka (19.7.2009, 17:51) писав:
А на рахунок того,що дитина не хоче читати,то мені здається,якщо дитина бачить як мама з татом хоч часом сидять з книжкою,то й сама рано чи пізно за неї візьметься...
Цілком з вами згідна,багато чого залежить від прикладу. Моя мама обожнює читати,я собі захопилася,читаю все і всюди,коли є можливість. Чоловік також читає книжки.Тепер мала почала читати. Почали з читання казочки перед сном доці,потім вона мені спробувала прочитати,ще підштовхнуло її до читання те,що коли просила прочитати щось,а у мене не було часу і я запропонувала прочитати самій,адже букви знає.Помалу,помалу і втягнулася.Тепер дивлюся і думаю,що в школі,в першому класі,їй не дуже буде цікаво
Відправлено 05 серпень 2009 - 21:15
luluka (11.7.2009, 10:19) писав:
Я наприклад сама дуже багато читаю. Ми записані в бібліотеку, постійно беру якісь цікаві книжки деякідосить величенькі, діти їх нормально слухають і сприймають. Інколи як якась цікава книжка то діти просять ще почитати самі. Ще я розказую як багато цікавого можна дізнатись в книжках, які цікаві подорожі можно здійснити з книжкою, які пригоди...Сподіваюсь будемо читати
Відправлено 21 вересень 2009 - 10:28
Головне, що я робила поки Паша був маленький - дуже старанно вибирала книжки, щоб був хороший текст і якісні картинки. Ціна значення не мала.
Зараз з цим простіше - дуже багато хороших дитячих книжок, о років 7-8 назад дуже важко було знаяти хорошу книжку на українській мові, щоб не було русизмів, щоб був хороший текст, якісний папір і хороші малюнки.
Ну й у бібліотеку ходимо пару раз в місяць.
Може, не в тему, але була на днях передача "Хто проти блондинок?" з "зіркою" - Борисом Апрєлєм. Мені було страшно на нього дивитися. Голова абсолютно пуста. Це ж таке виростає з дітей, які не читаю, не цікавляться нічим, крім телевізора, комп"ютера, дискотек. Чи не так? Я навіть звернула на це увагу Паші. Правда, він у мене читає багато - і художньої літератури, і дитячі енциклопедії.
Відправлено 21 вересень 2009 - 22:20
Відправлено 23 вересень 2009 - 19:07
Відправлено 23 вересень 2009 - 19:12
насправді діти багато чого беруть від батьків. якщо батьки люблять та поважають книгу, багато читають, то й дитині передасттся ця любов. нічого, що з початку діти лиш слухають. думаю ксаночка мала на увазі перспективу. спершу слухають. згодом читатимуть.
головне, щоб книга була в хаті і поважалася.
Відправлено 28 вересень 2009 - 01:40
Відправлено 18 листопад 2009 - 11:30
Відправлено 18 листопад 2009 - 15:21
Я не силую. може воно прийде з часом?
Відправлено 18 листопад 2009 - 18:25
В також проблема з читанням. Я люблю читати, чоловік лише фахові журнали. Доня дуже любить книжки, але лише розглядати картинки, слухати як читає мама, а самої потягу щоб навчитися жодного. Каже "навіщо, ти ж мама вже вмієш, ти мені і почитаєш..."
В нас було до років 5-ти так само: "Навіщо мучиттись, якщо мама/бабуся/тато прочитають швидше і цікавіше". А читали ми йому доволі багато, самого не змушували, проте букви він всі знав, окремі слова-назви якісь читав. І одного дня, коли він хворів дома, а бабуся чомусь йому не могла приділити час, в нього, таке враження, бажання почитати щось пересилило лінь :D І отак "від безвиході" він сам почав читати, а потім побачив, що воно не так складно, мабуть, бо зараз собі сам може почитати (правда, не дуже довгі розповіді, частіше журнали чи енциклопедії). Звісно, йому тільки 6 років, проте і в школі його хвалять за хороше читання.
Відправлено 18 листопад 2009 - 18:28

Відправлено 18 листопад 2009 - 21:22
У нас теж подібна ситуація. читати навчилися рано, але бажання читати не має. і вона аж пишається цим. Думаю як протест. А проти чого?
Відправлено 19 листопад 2009 - 13:31

Допомога

[/url]