Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Загальні правила заморожування - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 15 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Загальні правила заморожування найкращий спосіб заготівлі продуктів Оцінка: -----

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 02 червень 2009 - 23:29

Дівчата, от шукала таку темку і не знайшла, якщо є, прошу об"єднати.
В мене постає таке питання - розпочинається сезон ягід-фруктів, свіжих корисних овочів для нашої дітвори. :unknw: Як і що ви морозите на зиму?
Наприклад, трускавку - свекруха каже перемолоти її з цукром чи без а в зимку просто додати сметанки чи в сирок дитині. АЛЕ, її ж треба морозити порційно! Щоб потім не розморожува-заморожувати, скажімо порцію маленьку, а раз і витягнув для малої. Так в чому її морозити? Думала в пластикових стаканчиках....але то фе, :help: пластик, хімія......чи в паперових-картонних, де їх взяти? :clapping:
Підкажіть щось!!!! Як це робите ви? :unknw:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2009 - 23:48

hrystyna, на маленькі порції можна спробувати морозитив формах для льоду (продаються троххи більші за стандартні). Я таким чином колись морозила різноманітну зелень на супи, а також чорницю в в ласному соку. Потім дістаєте з форми, скидуєте в мішечок і в морозильну камеру. Полуниці можна також перетерти з цукром, заморозити (але не дуже) дістати з форми (опустити дно посудини в якій морозили на кілька секунд в гарячу воду) і нарізати на порційні шматочки.
Овочі перд заморожуванням добре промити, обшпарити окропом просушити на рушничку і можна морозити.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 3
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2009 - 23:51

Ukrajinochka, дякую! я вже про ті льодові форми думала, але вони такі маленькі...хіба по кілька штук витягати? Бо моїй малій взимку вже1,5рочки буде і порції я думаю будуть трохи більші ніж зараз.
А от кабачки як? в кульочках?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2009 - 23:55

hrystyna, всі овочі я спочатку заморожую на підносах, щоб при заморожуванні не утворилась суцільна брила. А потім зсипаю в мішечки і при потребі зручно брати маленькі порції.

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
А форми для льоду зараз продають всякі різні. Можеш подивитись з силікону, вони і більші, і зручніші.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ameli 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 00:01

Заморожувала чорниці, ожину, зелень, вишні... Спочатку продукти мию, обсушую та порційно в пакетик і в морозилку. Петрушку ще й різала тоді в пакет і в морозилку, коли потрібно просто шматочок кидаю в готову страву, дуже зручно коли немає багато часу.
My Signature
Зображення

Зображення

Постійно хочу дві речі: схуднути і поїсти.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 03 червень 2009 - 01:20

я завжди відколювала трохи полуниць ложкою. тобто заморожували в плошках, а потім відбирала скільки тре.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 05:11

Зараз є спеціальний посуд для заморозки, вона буває від 200г і далі пошукайте в магазинах.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 06:58

Полуницю мию, підсушую і на підносі заморожую, потім зсипаю в мішечок і по кілька штук можна брати цілий рік. Кабачки, гарбуз, цв. капусту теж мию, підсушую ріжу на кубики і на піднос заморожую, а тоді формую мішечки .Чорницю і смородину і брусницю морозила в пластикових корочках і маленьких скляних баночках.
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 03 червень 2009 - 07:30

Мені не подобається мороженна полуниця бо вона втрачає свій смак і стає гіркувата. В тому році одна тіточка порадила дуже смачний рецепт заморозки полуниці. Я всю морозилку нею забила(благо є свій город з полуницею абсолютно без хімії і нітратів). Полуниця виходить ну дуже смачнюща, правда вона з цукром так що по калоріям не дуже але воно того коштує. Може комусь пригодиться рецептик :
Перебираєте полуницю, ділите десь на 2 частини : одна частина найкращі ягоди, тверденькі і в міру стиглі, друга частина перестиглі, прим'яті і т.д. Другу частинуподрібнюєте вилкою чи блендером з цукром(на свій смак, але хоч трошки обов'язково). Складаєте хороші ягоди в посуд для заморожування і заливаєте отриманною масою з другої частини ягід.
При цьому ягоди виходять у свому соку і не втрачають смак як при заморозці на повітрі.
А морожу я так : беру прямокутні і квадратні лоточки(для економії місця в морозилці), посипаю трохи борошном, розправляю в середині лоточка пакетик і накладаю полуниці, а коли замерзне пакетик витягую і кладу вже без лоточка. Пробувала в стаканчиках але не дуже сподобалось бо багато місця займає та і розморожувати погано бо воно товстим шаром. Ще додам що завжди перевіряю рецепт перед тим як морозити поки сезон не закінчився(наприклад почалась полуниця, я заморозила по новому рецепту і через неділю десь розморозила і спробувала, якщо подобається то вже на зиму роблю)
рекомендую всім цей рецепт, думаю він вас не розчарує.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 11
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ляночка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 08:07

Дівчата, на своєму досвіді переконалась - щоб фрукти - ягоди про заморозці не втрачали свій смак і аромат, їх потрібно морозити в той же день, коли ви їх збирали. в крайньому випадку на наступний. до мене всі хто приходить в гості питають чому суниці-полуниці солодкі і запашні. їх можна і в десерт, і як самостійну страву взимку подавати. при заморозці розкладаю в один шар вимиті, висушені ягоди, а коли замерзнуть - перекладаю в кульки. зелень - вимиту, суху нарізаю, в кульок і в морозилку. потім легко набирається.
Пробувала морозити гриби (сироїжки, опеньки) - супер!!!! взимку на сковороді від свіжих не відрізнити, смачніше ніж шампіньйони і гливи. перед заморозкою відварювала і порційно (на одну жарку) заморожувала в кульках. :bye:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   львів_янкаІра 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 08:22

Чорницю, сунцю, малину, ожину - мила і морозила в пластмасових коробочках, кабачки, цвітну капусту, зелень в кульочках, також пробувала заморозити трохи грибів - вийшло не погано
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 08:37

А я клубніку всю переминаю з цукром і в кульочки невеликими порціями. Взимку як свіжа. А ще заморожую малину і смородину (з цукром).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 03 червень 2009 - 08:47

Наташа М, спробуйте як я написала, смак не погіршиться і будуть цілі ягідки які при бажанні можна розім'ти потім, а то якщо всі пом'яті то цілих зробити не вийде :)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 16:00

RomaIIIka, обов"язково зроблю по вашому рецепту! То ж треба так придумати))))
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 21:49

Я заморожую в пакетиках. Малину й смородину більшими порціями, полуницю меншими. Смородина і малина як свіжі, полуниця кислувати, але я змішую с цукром і сметанкою. Діти люблять.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чайка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 22:08

Дівчата виникло дурне питання, а для чого ви фрукти миєте, сушите. Я витягую з морозилки, кидаю на сито і промиваю. Сік таким чином втрачається лише в чорниці, а смородина, клюква нормально. А мій свекор морозив полуницю, смородину, малину так: просто накидав в пластикову пляшку. Зручно зберігати. Витягнула пляшку витрусила ягоди і запхала назад. Стосовно кабачків, то у мене чомусь вийшли жахливі. Витягую кабачок з холодильника, розморозила і вийшли соплі, вода зтекла і присмак жах. А от Болгарський перець супер. Я не різала не чистила, а просто цілим заморозила. Хто знає як можна морозити цвітну капусту і гарбуз напишіть детальніше.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 22:26

Фрукты я морозила в специальных пакетиках с замочком. Они разных размеров и много места не занимают в морозилке. Ягоды ложила в один слой. Так что сложила как плитки шоколада и вышло очень много.
Овощи я морозила кабачок. Перед этим его присыпала солью, так мама советовала. Сказала что так вкус сохраниться. Кубиками резала и солью легонько макала все стороны.
Цветную капусту морозила уже отварную, потому что сырая портилась.
Зеленый горошек тоже в пакетиках одним слоем. Болгарский перец нарезала стружкой, чтобы удобно было в суп кидать уже готовый.
Так как пакеты всегда имели один слой ягод, то легко порция, которая нужна, отсыпалась.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   orhid 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 22:39

А я заморожую тільки ягоди: вишні, смородину, порички на компоти та зелень: петрушка, кріп. Ще гриби. Так класно, достав з морозилки грибочки і ось тобі підливка до картоплі, дирунів, або смачненький супчик.
Один раз заморозили полуниці, то щось натхнення не було їх їсти. Пару порцій залишилось аж до літа. То більше не заморожую.
Мені здається, кожному продукту своя пора. Як наприклад, полуниця, кабачки - літом, апельсин - зимою.....
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 22:41

Зображення
Заморожуйте овочі та фрукти правильно
Аби ласувати свіжими літніми овочами та фруктами цілу зиму

Тетяна ПАВЛЕНКО
t_pavlenko@ukr.net
В домашніх умовах заморожувати овочі та фрукти можна як у спеціальних морозильних камерах із функцією так званої сухої заморозки, так і в морозилці звичайного холодильника. Як зазначає мешканка Чернівців Валентина Вакарчук, яка ось уже понад 10 років надає перевагу заморожуванню продуктів на зиму, свідомо відмовившись від консервації, так зберігати продукти набагато легше і головне – корисніше:
- Я не визнаю маринадів і консервації, оскільки це шкодить здоров’ю та дуже обтяжливо фізично. Окрім того, заморожені продукти – це дуже зручно. Заморожую на зиму абсолютно все – від зелені до найрізноманітніших фруктів та овочів. За багато років набула досвіду в цій справі й з упевненістю можу стверджувати, що овочі й фрукти для запасу на зиму мають бути повністю стиглими. Аби процес заморозки відбувся якомога швидше, раджу використовувати мілку тару, а продукти викладати не надто товстим шаром. Я використовую для цього пластикові контейнери – вони щільно закриваються та не пропускають повітря. Це важливо, оскільки овочі та фрукти не втратять вологу та не вбиратимуть сторонніх запахів. Всі овочі та фрукти спочатку сортую, очищаю, видаляю шкірочку, насіння.
Важлива порада від пані Валентини: малину, оскільки вона дуже ніжна, очищають вже після розморожування, а заморожують через 3 години після збирання врожаю. Плоди обов’язково потрібно висушити.
Зелень кропу й петрушки краще заморожувати у маленьких поліетиленових пакетах, радить господиня. Вимитий та очищених від насіння солодкий перець можна заморозити як нарізаним, так і цілим, складаючи їх один в один. Використовувати заморожений перець потім можна в салатах, супах, для рагу й фарширування.
- Помиту й очищену моркву нарізаю соломкою або натираю на великій терці, - ділиться досвідом Пані Валентина. - Можна також додати до неї зелень петрушки й кропу.

Ще кілька корисних порад
Перебрані й вимиті ягоди чорної, білої, червоної смородини, обліпихи, калини заморожують як без цукру, так і в сиропі (1 л води на 1 кг цукру).
Підготовлені ягоди малини й ожини розкладають у мішечки й пересипають цукром (1 кг ягід на 200 г цукру). Або заморожують ягоди в малиновому соку. Ягоди суниці перебирають, миють і висушують на рушнику, потім заморожують у поліетиленових пакетах. Сливи та вишні заморожують цілими, разом з кісточками.
А наша співрозмовниця поділилася ще однією корисною порадою:
- Дуже зручно робити овочеву суміш для супів з нарізаної моркви, свіжої квасолі, можна й стручкову, горошку та зелені. Все змішую, запаковую порціями в поліетиленові пакети і взимку, не розморожуючи, закидаю до супу.
Після заморожування продукти виймають із контейнерів, кладуть у сухі пакети й добре зав’язують, обов’язково випустивши з них повітря. Варто зазначити, що після заморожування будь-які фрукти й овочі збільшуються в розмірі, тому наповнювати контейнери треба не надто щільно.
І наостанок ще одна порада: не рекомендовано заморожувати продукти, які щойно відтанули, по кілька разів, оскільки вони втрачають вітаміни й будуть рідкими при наступному розморожуванні.

Терміни зберігання заморожених продуктів
Смородина, аґрус, ревінь, малина, суниця – до 1 року.
Зелена цибуля, горошок, квасоля, солодкий перець – півроку.
Яблука, цвітна капуста – 5-6 місяців.
Абрикоси, персики, сливи, вишні – 5-6 місяців.

Заморожувати кілька разів овочі та фрукти не рекомендовано – так вони втратять усі корисні вітаміни.
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 8
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 03 червень 2009 - 22:49

Я пробувала заморожувати тільки ягоди та фрукти, овочі ще ні. Заморожувала в пластикових стаканчиках, коробочках, і в коробочках з-під соку. В останніх зручно, бо компактно стає в той ящик морозилки, але треба герметично замотувати, щоб ніяких мясних запахів не набралося.
Смородина, ожина, журавлина не змерзались разом, навіть коли засипала одразу всю коробку. А от абрикоси, черешня і полуниця позмерзались, бо непродумано ми його заморожували, купою. Абрикоси не сподобались мені взагалі заморожені, хоч той сорт і дуже смачний, коли свіжі. певно треба їх свіжими і їсти. Зато ще дуже сподобалась алича (жовта сливка), її потім в мікрохвильовку, чи так розморозити - і виходить така кулька повна сливового соку. смачно!

А овочі окропом обдавати, щоб смак не втрачали?
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 15 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему