Циганська дитина Чи зразу Ваша дитина піде з чужою людиною?
Відправлено 09 липень 2009 - 17:26
Відправлено 13 липень 2009 - 00:55
Відправлено 13 липень 2009 - 13:47
ljybanchuk (13.7.2009, 1:55) писав:
Мій залишається з ким завгодно. З цим проблем нема. Проблема в тому, що з чужою людиною він поводиться, як з своєю. І ніякі страшилки з чужими дядьками і тітоньками не допомагає.
Відправлено 13 липень 2009 - 14:42
Відправлено 13 липень 2009 - 15:10
vik100307 (9.7.2009, 18:26) писав:
В мене також не боїться чужих людей і ніколи не боявся, але не бачу в цьому проблеми. Все-одно, в даному віці він в мене постійно під наглядом. Мені здається більше потрібно би було турбуватися, якби ситуація була протилежною, і у ваші 5 рочків хлопчик би всіх боявся. А так потрібно просто пояснювати, як не можна робити, бо може те і те статися, і з часом він буде вас слухатися. А те, що веде себе з чужими, як зі своїми, думаю нічого страшного, вас же все-одно мабуть виділяє більше, нє? Може він у вас просто дуже дружній компанійський хлопчик - так це ж добре!
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Nadina (13.7.2009, 16:10) писав:
Ой, я поплутала вік вашого старшенького. Так ви ще зовсім маленькі, не переживайте, з часом все буде розуміти!
Відправлено 21 липень 2009 - 12:33
Відправлено 21 липень 2009 - 13:05
То може і ви переростите...
Відправлено 21 липень 2009 - 13:17
Nadina (13.7.2009, 16:10) писав:
Сісти в машну до чужого дядька - це компанійськість? Піти в гості додому до чужої тьоті - це добре? Поставте на це місце свою дитину і тоді уся ця ситуація набере справжнього відтінку. Ніхто і не каже, що дитина має усіх боятися, але ж і не лізти на руки до першого перехожого. Нещодавно син моєї подруги утнув їм "сюрприз" - пішов із незнайомим дядечком до нього додому, сиділи у нього в машині, їли цукерочки...прийшов додому о 12 ночі!!! Цей хлопчик вів себе із незнайомим як із родичем. Дякувати Богу, що нічого страшного не сталося. Мама неодноразово проводить з ним бесіди, та й не тільки мама(йому 6!!! років),а йому як горохом об стінку - дуже вже дружній і компанійський хлопчик...

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 21 липень 2009 - 13:24
oka, Мені також усі так кажуть, що можливо після трьох він зміниться. Я так надіюсь.
Відправлено 22 липень 2009 - 08:53
Відправлено 22 липень 2009 - 10:46
І ще одне, найчастіше всякі підлості вчиняють люди з кола знайомих дитини. Типу представляються сусідами, татами друзів і т.д. Як навчити дитину розрізняти фальш? Сподіватися, що переросте?
Відправлено 22 липень 2009 - 15:29
Відправлено 22 липень 2009 - 22:52
Дружелюбна і привітна дитина (в тому числі і моя!) поводиться нормально і природно.
Ненормально поводяться саме дорослі, які запрошують дитину сісти в машину, дати руку, піти в магазин... І це їх (чужих) треба зупиняти. Спокійно, щоб не налякати дитинку, але твердо, щоб дійшло задати просте запитання: "Шо означає ходи зі мною?", "Для чого це Вам?" і т.д.
Ваша дитина не собачка. щоб хто-небудь просто провіряв яка в неї буде реакція.
Тільки не вступайте в суперечки, бо янголяткам не варто таке слухати. Забирайте свою малечу подалі від таких "добрих тьоть". І не треба їх соромитись. Вони просто випадкові люди у вашому житті.
Думаю такий підхід буде ефективніший. ніж пояснення малюкові. З часом він сам звикне до того, що такі пропозиції треба зразу відкидати. Дуже сподіваюсь.
Відправлено 22 липень 2009 - 23:06
olga.getz (22.7.2009, 23:52) писав:
Так річ у тім, що ті "добрі" люди заманюють діточок, як правило, коли поруч немає дорослих. Вірите, ще ні разу не бачила і не чула, щоб до дитини, яка йде або гуляє з мамою, звернувся хтось чужий з проханням сісти в машину.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 23 липень 2009 - 10:15
Нікого не боїться і не соромиться, не ховається за маму - з одного боку це добре, що дитина така відкрита, але з іншого - також боюся різних наслідків. Коли катається на велосипеді постійно приглядаю, чи не пішов бувало з ким.
Діти роблять не вірні кроки імпульсивно, але лиш потім розуміють, що зробили щось не те і згадують мамині слова
Відправлено 23 липень 2009 - 12:48
Сонячна (23.7.2009, 0:06) писав:
Я також такого не чула. Але моя дитина ще мала. щоб гуляти без нагляду і я маю величезну надію, що до того часу, коли я його відпущу, він засвоїть від мене мою модель поведінки.
Я вважаю, що коли чужий розмовляє з дитиною про щось нейтральне - то на здоров*я, але коли доторкається, хоче взяти за руку і т.д., то він вже переступає межу і тут мушу втрутитися я.
А такі дотепні пропозиції як "лишай маму, ходи зі мною" - це для мене взагалі збочення. Як людям в голову таке приходить!?!
А от що робити зі старшими діточками, я ще не знаю, ще не доросла до того
Відправлено 23 липень 2009 - 13:06
Відправлено 23 липень 2009 - 20:37
olga.getz (23.7.2009, 13:48) писав:
Я теж свою доню не пускаю гуляти самій, хоча дивлюсь у дворі багато дітей, навіть меньших, гуляють без дорослих. Моя подруга, в якої дочці 10 років, досі нікуди її не пускає саму, до школи і до гуртків її возить батько машиною, на пусті гуляння просто не має часу. Щоб погратися з друзями є вихідні і діти друзів батьків. І дитиня не вважає себе обділеною.
Відправлено 24 липень 2009 - 19:20
Відправлено 26 липень 2009 - 11:23

Допомога