Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Циганська дитина - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Циганська дитина Чи зразу Ваша дитина піде з чужою людиною? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 липень 2009 - 17:26

Я стикнулась з тим що мій старшеньки зовсім нічого не боїться ні людей чужих, ні в чужу машину сісти.... Як з цим боротись. Ні по доброму, ні по злому не доходить
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ljybanchuk 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 13 липень 2009 - 00:55

В нас поки що такої проблеми немає, навіть зовсім навпаки не хочем нікого, лише мама тато і одна бабуся з дідусем, а інша теж не дуже... Така проблема на когось його залишити!!! :yahoo:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2009 - 13:47

Перегляд повідомленняljybanchuk (13.7.2009, 1:55) писав:

В нас поки що такої проблеми немає, навіть зовсім навпаки не хочем нікого, лише мама тато і одна бабуся з дідусем, а інша теж не дуже... Така проблема на когось його залишити!!! :unknw:

Мій залишається з ким завгодно. З цим проблем нема. Проблема в тому, що з чужою людиною він поводиться, як з своєю. І ніякі страшилки з чужими дядьками і тітоньками не допомагає.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   orhid 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2009 - 14:42

Моя дитина аж занадто прив"язана до мене, часом мене це аж дратує. Ні з ким не хоче залишатись, а як залишаю, то бабі, одній чи другій, тре добре попотіти, щоб забавити і щоб доця непомітила, що мами нема... :unknw:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tequila Rose 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2009 - 15:10

Перегляд повідомленняvik100307 (9.7.2009, 18:26) писав:

Я стикнулась з тим що мій старшеньки зовсім нічого не боїться ні людей чужих, ні в чужу машину сісти.... Як з цим боротись. Ні по доброму, ні по злому не доходить

В мене також не боїться чужих людей і ніколи не боявся, але не бачу в цьому проблеми. Все-одно, в даному віці він в мене постійно під наглядом. Мені здається більше потрібно би було турбуватися, якби ситуація була протилежною, і у ваші 5 рочків хлопчик би всіх боявся. А так потрібно просто пояснювати, як не можна робити, бо може те і те статися, і з часом він буде вас слухатися. А те, що веде себе з чужими, як зі своїми, думаю нічого страшного, вас же все-одно мабуть виділяє більше, нє? Може він у вас просто дуже дружній компанійський хлопчик - так це ж добре!

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняNadina (13.7.2009, 16:10) писав:

В мене також не боїться чужих людей і ніколи не боявся, але не бачу в цьому проблеми. Все-одно, в даному віці він в мене постійно під наглядом. Мені здається більше потрібно би було турбуватися, якби ситуація була протилежною, і у ваші 5 рочків хлопчик би всіх боявся. А так потрібно просто пояснювати, як не можна робити, бо може те і те статися, і з часом він буде вас слухатися. А те, що веде себе з чужими, як зі своїми, думаю нічого страшного, вас же все-одно мабуть виділяє більше, нє? Може він у вас просто дуже дружній компанійський хлопчик - так це ж добре!

Ой, я поплутала вік вашого старшенького. Так ви ще зовсім маленькі, не переживайте, з часом все буде розуміти!
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дашка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2009 - 12:33

А моя піде з любим дядьою хоч на край світу,чи він молодий,чи старий для неї різниці нема,баче дядю, зразу про маму забуває.А вот з тьотьою ні за що,вона навіть їм здоров не дає!!!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 21 липень 2009 - 13:05

В нас також була така проблема - доня зовсім не розрізняла свій-чужий. До всіх бігла знайомитися, запрошувала в гості... Але десь в три рочки це пройшло і зараз вона з великою обережністю відноситься до чужих людей, особливо дорослих. Їй зараз дуже рідко хто подобається з дорослих, щоб підійти чи заговорити.
То може і ви переростите...
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 21 липень 2009 - 13:17

Перегляд повідомленняNadina (13.7.2009, 16:10) писав:

А те, що веде себе з чужими, як зі своїми, думаю нічого страшного. Може він у вас просто дуже дружній компанійський хлопчик - так це ж добре!

Сісти в машну до чужого дядька - це компанійськість? Піти в гості додому до чужої тьоті - це добре? Поставте на це місце свою дитину і тоді уся ця ситуація набере справжнього відтінку. Ніхто і не каже, що дитина має усіх боятися, але ж і не лізти на руки до першого перехожого. Нещодавно син моєї подруги утнув їм "сюрприз" - пішов із незнайомим дядечком до нього додому, сиділи у нього в машині, їли цукерочки...прийшов додому о 12 ночі!!! Цей хлопчик вів себе із незнайомим як із родичем. Дякувати Богу, що нічого страшного не сталося. Мама неодноразово проводить з ним бесіди, та й не тільки мама(йому 6!!! років),а йому як горохом об стінку - дуже вже дружній і компанійський хлопчик...
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2009 - 13:24

Сонячна, Хоть Ви мене зрозуміли наскільки це проблема для мене.
oka, Мені також усі так кажуть, що можливо після трьох він зміниться. Я так надіюсь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2009 - 08:53

vik100307, я теж сподіваюсь що ваш хлопчик це переросте і буде обережніший. В мене мала до 1,6 р зишалась з будь-ким а потім дитину як підмінили, зараз вона ну дуууже сором'язлива. Вдома як до нас хтось приходить то вона і розмовляє і іграшки зносить, але за межами квартири вистачає комусь щось їй сказати чи навіть зацікавлено подивитись і дитина за мене ховається.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2009 - 10:46

Просто дитина ще не усвідомлює всю небезпеку такої поведінки. Ваш син це переросте, але якщо будете з ним про це говорити і застерігати. От тільки як це правильно робити я ще для себе не визначила. Своєму стараємось пояснювати, що не всі люди однаково добрі, але робимо це дуже акуратно, щоб не викликати страху до всіх підряд. От він мене і завалює питаннями "А що станеться?" А як правильно пояснити не знаю.
І ще одне, найчастіше всякі підлості вчиняють люди з кола знайомих дитини. Типу представляються сусідами, татами друзів і т.д. Як навчити дитину розрізняти фальш? Сподіватися, що переросте?
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2009 - 15:29

коли я його перший раз привела в садочок, то мене вихователі питали чи я його перевела з іншого. Я сказала, що ні і це перший раз ми прийшли, то вони були здивовані наскільки дитина себе легко почуває з чужими людьми і в новій обстановці.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olga.getz 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2009 - 22:52

Моя думка щодо цієї проблеми така:
Дружелюбна і привітна дитина (в тому числі і моя!) поводиться нормально і природно.
Ненормально поводяться саме дорослі, які запрошують дитину сісти в машину, дати руку, піти в магазин... І це їх (чужих) треба зупиняти. Спокійно, щоб не налякати дитинку, але твердо, щоб дійшло задати просте запитання: "Шо означає ходи зі мною?", "Для чого це Вам?" і т.д.
Ваша дитина не собачка. щоб хто-небудь просто провіряв яка в неї буде реакція.
Тільки не вступайте в суперечки, бо янголяткам не варто таке слухати. Забирайте свою малечу подалі від таких "добрих тьоть". І не треба їх соромитись. Вони просто випадкові люди у вашому житті.
Думаю такий підхід буде ефективніший. ніж пояснення малюкові. З часом він сам звикне до того, що такі пропозиції треба зразу відкидати. Дуже сподіваюсь.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2009 - 23:06

Перегляд повідомленняolga.getz (22.7.2009, 23:52) писав:

І це їх (чужих) треба зупиняти. Спокійно, щоб не налякати дитинку, але твердо, щоб дійшло задати просте запитання: "Шо означає ходи зі мною?", "Для чого це Вам?" і т.д.

Так річ у тім, що ті "добрі" люди заманюють діточок, як правило, коли поруч немає дорослих. Вірите, ще ні разу не бачила і не чула, щоб до дитини, яка йде або гуляє з мамою, звернувся хтось чужий з проханням сісти в машину.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 липень 2009 - 10:15

Мій синочок не сказала б, що циганська дитина, бо з чужим не піде далеко і не сяде в чужу машину(після численних маминих лекцій :pardon: ), але заговорити з ким-небудь це його!
Нікого не боїться і не соромиться, не ховається за маму - з одного боку це добре, що дитина така відкрита, але з іншого - також боюся різних наслідків. Коли катається на велосипеді постійно приглядаю, чи не пішов бувало з ким.
Діти роблять не вірні кроки імпульсивно, але лиш потім розуміють, що зробили щось не те і згадують мамині слова :sorry:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olga.getz 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 липень 2009 - 12:48

Перегляд повідомленняСонячна (23.7.2009, 0:06) писав:

Так річ у тім, що ті "добрі" люди заманюють діточок, як правило, коли поруч немає дорослих. Вірите, ще ні разу не бачила і не чула, щоб до дитини, яка йде або гуляє з мамою, звернувся хтось чужий з проханням сісти в машину.

Я також такого не чула. Але моя дитина ще мала. щоб гуляти без нагляду і я маю величезну надію, що до того часу, коли я його відпущу, він засвоїть від мене мою модель поведінки.
Я вважаю, що коли чужий розмовляє з дитиною про щось нейтральне - то на здоров*я, але коли доторкається, хоче взяти за руку і т.д., то він вже переступає межу і тут мушу втрутитися я.
А такі дотепні пропозиції як "лишай маму, ходи зі мною" - це для мене взагалі збочення. Як людям в голову таке приходить!?!
А от що робити зі старшими діточками, я ще не знаю, ще не доросла до того
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 липень 2009 - 13:06

Мої діти - чисто мамині синочки. Не скажу, що жахаються чи соромляться чужих, але ні до кого не підуть. Навіть з рідними їх часто важко залишити.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 23 липень 2009 - 20:37

Перегляд повідомленняolga.getz (23.7.2009, 13:48) писав:

Я також такого не чула. Але моя дитина ще мала. щоб гуляти без нагляду і я маю величезну надію, що до того часу, коли я його відпущу, він засвоїть від мене мою модель поведінки.

Я теж свою доню не пускаю гуляти самій, хоча дивлюсь у дворі багато дітей, навіть меньших, гуляють без дорослих. Моя подруга, в якої дочці 10 років, досі нікуди її не пускає саму, до школи і до гуртків її возить батько машиною, на пусті гуляння просто не має часу. Щоб погратися з друзями є вихідні і діти друзів батьків. І дитиня не вважає себе обділеною.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Багіра 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 липень 2009 - 19:20

Моя Сашка зараз в такому віці, що вже мала б розрізняти своїх і чужих. Своїх звичайно виділяє, а з чужими каламбур. До деяких навіть підходити не хоче, а до деяких сама на руки проситься. Гуляємо в парку, підбігає да якоїсь людини і тяне до неї ручки :girl_angel:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ладомира 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 липень 2009 - 11:23

Просто в якщо маленька дитина настільки "компанійська", що може піти з чужими дядями, то мама не має права лишати її саму без нагляду, до тих пір поки малюк не засвоїть безпечні правила поведінки, незалежно від того скільки часу пройде. Іншого виходу не бачу
My Signature
Зображення
Зображення

Я - щаслива жінка. Але бути нею - це не для слабаків. (с) Марія Шнайдер
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »