AmirA (9.7.2009, 12:57) писав:
Помогите разобраться!
Замужем более года. До свадьбы не слышала в свой адресс плохих слов и матов. А после, муж изменился. Любая мелочь выводит его и вызывает кучу негативных эммоций и матов. Фразы типа: Я устал, ты меня за...??? Швыряние разных предметов (не в меня), достаётся шкафам и дверям! Разве это нормально? А потом извинения, что сорвался!
И, главное, я никак немогу предугадать эти вспышки гнева и истерики, я ведь не экстрасенс...
Я теж стикулася з даною проблемою, десь після року спільного життя, і чесно кажучи не знала сама як себе вести в даній ситуації: було обідно і злості теж було не мало (він не кидався речима, а просто матюкався як сапожнік через одну дрібницю). Подумала, якщо я стерплю йому цю поведінку, то він собі буде без проблем завжди дозволяти в майбутньому таке відношення, а якщо продовжу його діставати, то доведу взагалі до зриву і не дай Бог ще стукне мене (хоча я собі такого й уявити не можу, знаю, що виховання йому цього не дозволить, але все ж ми живі люди).
Вперше я сказала, йому що не дозволю зі собою так розмовляти, я йому не "дурочка з переулочка" - я ж не матюкаю його, не посилаю і рідко грублю - склала чємадани (бо жила в нього) - він чуть не нозі цьомав, просив пробачення. Але не пройшло й місяця, як все повторилося: на цей раз я вже не складала речі, просто ігнорувала його, показувала, що моє відношення до нього не те що раніше, він довго просив пробачення, я звичайно, оскільки не вмію довго ображатися забула про все. З часом такі ситуації повторялися - я ніколи не упускаюся до цього рівня, можу легенько матюкнутися (але це вже коли мене дійсно довести), а переважно розвертаюся, йду і не розмовляю більше на підняту тему - а коли він "остиває", то все одно висказую свою точку зору по тому конфліктному питанні, через яке почула непримні слова від чоловіка.
До одруження чоловік дуже гарно ухажував за мною, постійно ліз з поцілунками, ласками, а з часом все вийшло навпаки - уваги, поцілунків і ласки більше хотілося мені. Через три роки подружнього життя, коли я лізла до чоловіка з "тєлячими нєжностями" він не раз "морозився", я питала чому, він пояснював, що почалося справжнє подружнє життя і всі ці "слюні" його дратують (звичайно в ліжку в нас все добре і "слюні" і все решта - це норма).
З часом я почала бути більш холодною і не лізла до нього з цьомками, а тепер коли народився маленький гарненький, ніжний синочок я взагалі перестала "діставати" чоловіка ніжністю, бо за день виливаю її на дитину. Цьомаю, обнімаю, розмовляю, гуляю, доглядаю. І що Ви думате - чоловік став таким як кіт - він приходить додому, заціловує мене і малого, потійно лізе до мене обніматися, в ночі постійно накриває мене одіялом, короче все змінилося і я не чую від нього матів - буває іноді він роздратований, може попросити мене відстати, але я не ображаюся - бо всі ми живі люди зі своїми причудами, потребами і можливостями.
В вашому випадку мені здається Ваш чоловік просто "холерик" за темпераментом і раніше він просто старався тримати себе в руках, а зараз коли ви вже зжилися, звиклися одне до одного, він не мусить приховувати свою сутність і все виходить на зовні. В мого чоловіка сестра теж холерик, так в неї то телефон страждає (коли хтось її по тел. рознерву, вона його зі всії дурі швиря об стіну) то інші речі. Ви або мусите сприймати його таким як він є, або постійно "ставити його на місце" - правда це не легка праця і лише розумна жінка зможе не перегнути палку.