Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Плов! - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Плов! рецептів плову є так багато--діліться!!!! Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 13 серпень 2007 - 11:49

Зображення
Склад:
  • 700 - 800 гр курки
  • 3 ст. ложки жиру
  • 1 велика цибуля
  • 1 морква
  • 3 ст. ложки томата-пюре
  • 300 гр рису
  • сіль, перець
Оброблену курку розрубати на шматки, посипати перцем, сіллю та обсмажити на пательні з жиром. Після цього залити гарячим бульйоном чи водою в рівень з куркою та тушити під кришкою 30 хв.
Перекласти м'ясо в казан, бульйон, який залишився процідити та залити ним курку.
В казан покласти моркву, нарізану соломкою та спасеровану разом з томатним пюре цибулю, долити бульйон чи воду. Рідини має бути в 2,5 рази більше ніж рису. Після того як вода закіпить - посолити, засипати промитий рис, накрити кришкою та варити на слабкому вогні, поки рис повністю не набрякне. Після того поставити на 25-40 хвилин у духовку. Перемішувати не треба.
Таким самим чином можна приготувати плов з качки чи гуски.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   queeen 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 18 лютий 2008 - 13:44

а повністю випікаю плов у духовці, але крім курки додаю ще родзинки та гриби (і без томату)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   наденька 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 26 травень 2008 - 13:04

У нас сьогодні плов :)
Раніше робила якось просто рис+м"ясо+морква і до готовності :)
Останнім часом роблю по такому рецепту:
у чавунну кастрюлю наливаю олію 3-4 см від дна - чекаю доки почне підніматись білий димок (олія "перекалиться") - туди по черзі додаю м"ясо, порізане шматочками, цибулю - пів кружальцями і моркву соломкою - моркви має бути приблизно стільки як м"яса. - це все називається "зірвак" - 20 хвилин на великому вогні (мішати щоб не пригоріло), ще 20 на маленькому вогні - води не додавати. в кінці (м"ясо має бути практично готове) додати приправи "до плову" - краще куплені на базарі на вагу, я цей раз давала просто з пакету, так і називається "до плову" :). Потім зверху засипати сухий рис (залежно від розміру вашої каструлі і кількості зірваку)- я даю 2шклянки. зверху на рис поставити блюдечко і на нього вже лити воду ( в 2 рази більше ніж рису) - лити так треба для того щоб зірвак і рис не перемішались. Щоб закипіло - тоді на маленький вогонь і до готовності рису. НЕ ПЕРЕМІШУВАТИ. Повинен бути розсипчастий дуже смачний плов. В оригінальному рецепті написано не перемішувати навіть коли насипаєте в тарілку :) - але я вже готовий і трохи вистигший плов перемішую :)
В нас він сьогодні планувався на вечерю, але доця побачила коли я готувала - попросила на обід - з"їла і попросила ДОБАВКИ (це для нас практично не реальна історія - вона завжди мало їсть :) )

тепер в нас на вечерю картопля смажена з кабачками :)
а для себе ще зробила форшмак :)
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2008 - 16:22

Пропоную свій рецепт плову. Не лякайтесь, що так багато інгрідієнтів, я зібрала до кучі родзинки з багатьох рецептів, зараз готую плов "закритими очима", дуже швидко, красиво, смачно, це моє коронне блюдо. Спробуйте, не пожалкуєте.

Купіть наступні приправи на базарі: шафран, кмин (тмин), зіра (зра), барбарис, родзинки. Ще вам потрібні будуть м"ясо, морква, цибуля, олія, часник, рис.
А далі все просто:
Влити в казанок 1 стакан олії, добре її нагріти, щоб аж булькати почала, додати 1 столову ложку солі, коли сіль розійдеться, додайте нарізану кільцями (не дуже тонкими) цибулю (4-5 шт. середнього розміру). Смажте, перемішуючи.
Коли цибуля стане прозорою, додайте м"ясо (свинина, телятина, баранина - на ваш вибір) нарізане кубиками (я роблю досить великі куски, розміром з півкоробки сірників). Додайте барбарис, тмін, зіра, родзинки (жменьку), смажте десь 10 хвилин (на вогні більш ніж середній), помішуючи .
Поверх викладіть шар нарізаної крупною соломкою моркви (терти не можна), встроміть 3 головки неочищенкого старого часнику (не чистіть його, тільки помийте і зніміть верхню луску), залийте кип"ятком так, щоб він покрив моркву, закрийте кришкою і нехай готується хвилин 10-15 на малому вогні. НЕ ПЕРЕМІШУВАТИ!
Потім додайте помитий круглий рис, викладуйте його шарами та пересипайте кожен шар барбарисом, родзинками, кмином, зіра і шафраном (шафраном якби солите, його небагато треба). Все залити кип"ятком (десь на 2 пальці вище рівня рису). Накриваємо кришкою, на маленький вогонь. НЕ ПЕРЕМІШУВАТИ. Можна тільки верхній шар рису (десь півсантиметра розрівнювати, бо вода википає нерівномірно).
Коли рис готовий (на вигляд і смак) - плов теж.
Тепер фокус-покус. Берете тарілку чи блюдо за діаметром більшу, ніж казанок. Знімаєте з казанку кришку, накриваєте такою тарілкою і ПЕРЕВЕРТАЄТЕ (краще це робити над столом, доручіть цю справу чоловікові, він теж має брати участь у приготуванні). Шпок. Плов випадає на тарілку красивим "тортиком". Обережно знімаємо з "тортика" казанок і подаємо на стіл!
Все!
Для тих, хто любить гостреньке, додайте,коли смажите м"ясо, мілко подрібнену половинку стручка гіркого красного перцю, імбир.
:rofl: :rofl:
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lile4ka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 08 липень 2009 - 12:07

Приготувати цей плов варто тим, у кого немає казана або не получається традиційний східний плов, або тим, хто з складного любить робити лeгке))
Смачно дуже і не гірше східного!!!! ;) :D
Зображення

Баранина (я недуже люблю баранину-тому роблю з будь-яким м"яском-на фото з свининою) — 450 г
Рис (в пакетиках пропарений довгозернистий по 125 гр 1 пакетик) — 2 шт
Морква — 1 шт(велика)
цибуля — 1 шт
Часник — 3 зуб.
Соус томатний — 3 ст. л.
Приправа (для плова)
Лимон — 1/2 шт
Зелень будь-яка чим більше тим краще
М"ясо ріже дрібними шматочками і кладемо в мисочку з кришкою. Поливаем соусом абл кетчупом, кладем приправи, видавлюємо сік лимона, солимо,перчимо. Закриваємо і починаємо мисочку енергійно трясти, щоб м"ясо добре промаринувалось залишаємо у такому стані на 30хв-1год
перекалити жир ,а хто не любить,то олію.
Робимо зірвак. На жиру чи олії підсмажуєм м"ясо щоб схопилось скоринкою, потім добавляєм моркву і цибулю, продовжуємо сажити до зарум"янювання продуктів. В кінці покласти нарізанний часник(не давлений,а різаний).
В каструлю переложити зірвак, зверху викласти рис и разрівняти. Наливаємо кипячену воду щоб вийшло на сантиметр вище рису. Тут не потрібно зовсім ніяких тонкощів типу покласти на рис блюдце і лити тонкою струйкою воду))
далі закриваємо фольгою в якій робимо дірочки і ставимо на пару год в духовку. Майже в кінці добавити зелень и перемішати

Смачного :smile:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 12:15

Я делаю с курицей, (я не люблю жирного)
обжариваю на сковороде филе, морковь, лук, пересыпаю в кастрюльку добавляю немного водички, соль, перец молотый, немного протушу, затем высыпаю рис и заливаю водой на палец - полтора вверх от риса и тушу до готовности на небольшом огне.
А еще делаю с грибами все точно также, только вместо мясо грибы :smile:
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 12:16

я теж люблю з курочкою ммм--ням-ням
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 12:22

Плов
Ингредиенты
1.5 кг мяса (баранины, свинины или говядины)
1 кг риса
600 г моркови
500 г лука
1 ст.л. зиры
1 ст.л. барбариса
1/2 ст.л. куркумы
1 головка чеснока
красный молотый перец
черный молотый перец
соль
растительное масло
Рецепт приготовления
Лук нарезать соломкой.
Морковь нарезать брусочками.
Мясо нарезать небольшими кусочками.
В большом количестве растительного масла обжарить лук до золотистого цвета.
Добавить мясо, обжарить.
Добавить морковь, тушить 5-7 минут (крышкой не накрывать.)
Добавить зиру, барбарис, куркуму, посолить, поперчить, перемешать.
Налить воду так, чтобы она покрывала мясо. Накрыть крышкой, тушить 35-40 минут, на среднем огне.
Рис промыть 5-6 раз, в холодной воде.
Затем всыпать рис (с мясом НЕ перемешивать!), разровнять. Аккуратно влить горячую или теплую воду так, чтобы она покрывала рис на 2 см. Немного посолить. Накрыть крышкой, варить до тех пор, пока рис не впитает воду.
Затем в серединку положить чеснок, вдавить его в рис.
Деревянной палочкой сделать отверстия (рис и мясо не перемешивать) для выхода пара.
Готовить под крышкой до готовности (около 20-25 минут).
Затем все перемешать и подавать к столу.
Вот такой рецептик плова я нашла, у себя в коллекции рецептов, еще ни разу не делала, сегодня как раз собралась делать плов, зайду на рынок куплю приправки и сделаю, завтра напишу вкусно илинет, думаю что дааааааа
My Signature
Зображення
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Венгрррия 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 12:46

Lile4ka,а температура духовки яка має бути?
My Signature
Зображення

"Якщо я засну и прокинусь через сто років і мене запитають, що зараз відбувається в країні, я відповім - П"ЮТЬ І КРАДУТЬ". (с) Салтиков-Щедрин
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 13:36

Перегляд повідомленняВенгрррия (8.7.2009, 13:46) писав:

Lile4ka,а температура духовки яка має бути?

Я ставлю на мінімум і не заглядаю декілька годин--а тоді вже дивлюсь,пробую рис.Щоб було швидше--можна рис відварити окремо до напівготовності,а потім з"днати всі інгридієнти як написано в рецепті і в духовку---тоді буде швидше--я так роблю,коли часу мало :D

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Костик--чекаємо твого допису чи смачно,бо рецепт класнючий
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 08 липень 2009 - 13:51

Костик!
Я завжди готую плов за таким рецептом. Дуже смучно, сьогодні переконаєшся. Щоправда готую з телятиною, а не бараниною, бо баранину у нас не так легко знайти, але все одно ДУЖЕ СМАЧНО!
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 14:25

А еще плов делаю в микроволновке тоже супер , рис более рассыпчатый получается
My Signature
Зображення
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 17:34

Ех, я так люблю плов, але не люблю моркву у ньому.

Але, напевно, без моркви то ж не плов ? :smile:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 17:43

Перегляд повідомленняSonya (8.7.2009, 17:34) писав:

Ех, я так люблю плов, але не люблю моркву у ньому.

Але, напевно, без моркви то ж не плов ? :smile:

Та чого не "плов"? Моркву можна майже цілою класти(особливо молоденьку)-тоді легко вибирати ;)
Текст, що розкривається
Зображення

Я от цибулю не їм,тому плов без неї готую...
А от цікава розповідь про плов
Текст, що розкривається
Настоящий плов готовят мужчины,Лана Балашина
Для тех, кто прочитал хотя бы один из написанных мной романов, вовсе не секрет то, что готовить я люблю. Вообще, кулинарию считаю важнейшим из искусств. Меня не раздражает ни обусловленная необходимостью трехразового питания периодичность приготовления пищи, ни даже недолговечность моих кулинарных шедевров – как правило, чем вкуснее, тем меньше времени они, эти шедевры, существуют…
Помощь семьи в кухонной работе, обычно ограничивается еженедельными поездками в супермаркет и на рынок – это со стороны мужа, и возможностью, предоставляемой сыновьями, не спускаться самой в подвал за домашними заготовками (ужасно боюсь мышей и подозреваю, что там они есть!!!) Все остальное, в том числе выбор меню, остается, как правило, за мной.
А, забыла! В канун праздников все оказывают мне неоценимую помощь: раскладываются по всем диванам с моими кулинарными книгами и внимательнейшим образом их штудируют…
Периодически младший появляется в кухне:
-Мама, а что ты скажешь о фляках господарских?
С трудом вспоминаю, что это блюдо, кажется, готовится из требухи. Ну уж нет, безумные фантазии надо пресекать сразу. Еще требухи мне в кухне не хватало!
Когда Сережка был маленьким, угодить ему было так просто! Достаточно было зажарить курицу, взбить пюре и нарезать тазик салата с кукурузой и крабовыми палочками… Сейчас все стало сложнее. Фляки господарские , и придумает же!..
В последнее время существенную помощь в выборе рецепта оказывает Интернет. Я вообще им широко пользуюсь. Как-то произошел забавный случай: на рынке я купила пакет крошечных зеленоватых фасолинок – маша, а как его готовить – не знала. Яндекс помог сразу: на слово «Маш» в поисковике открылась куча страниц, я выбрала подходящую. Все оказалось правильно, я узнала и как его готовят, и получила рецепты плова с машем… Уже изрядно побродив по сайту, я обратила внимание, что он какой-то странный… А на главной странице обнаружила разделы «Как принять ислам», «Правила поведения правоверной мусульманки»… В общем, после этого я страничку тихо закрыла и ушла, чего уж в чужой монастырь… Зато зарегистрировалась на паре кулинарных форумов и с удовольствием там общаюсь с соратницами.
В новом доме у меня большая кухня, во всяком случае, тринадцать человек ( а это самые близкие!) за большой овальный стол усаживаются свободно. Здесь, помимо обычной кухонной мебели, поместились две полки моих кулинарных книг, огромный двухдверный Wirpool (моя давняя мечта; муж подарил мне его на прошлый праздник 8 марта) и удобный диван. Не какой-нибудь там угловой, а настоящий! По вечерам Дима с удобством устраивается на нем, и внимательно наблюдает за тем, как я готовлю.
Единственное, что любит готовить мой муж и что всегда готовит только сам – это плов; поэтому плов я люблю не только с гастрономической стороны. Хотя в первый раз получила некоторый шок!
Когда-то муж попал на курсы повышения, которые длились четыре месяца (не знаю, как я пережила столько времени без него!). В числе сокурсников были два парня из Узбекистана. Вы можете не верить, но они приехали на учебу со свои казаном! Там Дима и узнал, что такое настоящий плов, после чего, вернувшись, торжественно объявил, что плов отныне будет готовить только сам.
Нет, до этого я, конечно, готовила это блюдо, но, как бы это сказать, без фанатизма. Во всяком случае, я не подводила теории под все свои действия. Поэтому к декларативному заявлению мужа отнеслась легкомысленно. А зря!
Поскольку он собирался готовить плов, мне было поручено купить необходимые продукты: 1 кг мяса, 1 кг моркови, 1 кг лука, 1 кг риса, масло и набор пряностей.
С покупкой мяса я справилась быстро: баранов у нас почти не выращивают, а если и выращивают, то для шерсти. Это совсем не то! Я купила жирную, с прослойками, говядину, с небольшой косточкой.
С овощами вообще все оказалось просто, я выбрала морковь с круглыми кончиками и крупный лук. Масло нашлось тоже, и кунжутное и обычное, рафинированное.
Поискав, я остановила свой выбор на пропаренном рисе фирмы «Мистраль» - он никогда не разваривается и отсутствует риск превратить плов в кашу. Иногда я варю рис на гарнир – тогда предпочитаю миксы. Например, смеси с диким темным рисом. Но для плова это совсем не годится!
С пряностями все оказалось не так просто. От их выбора у меня разбежались глаза! Кажется, продавцу, смуглому дочерна парню, понравилось выражение моего лица, когда я увидела все изобилие специй, и он с удовольствием помог мне. Я приобрела зиру, семена кориандра, он уверил меня, что это именно то, что мне нужно. Еще купила черный и красный перец, барбарис и куркуму. Вообще, процесс покупки пряностей мне понравился. Есть такой фильм, с участием Айшварии Рай, кажется, «Принцесса специй». Так у меня во время просмотра даже в носу чесалось от запахов в ее магазине!
Зира и кориандр отвечают за запах плова, барбарис даст ему кислинку, перец придаст остроту, а куркума окрасит в замечательный желтый праздничный цвет…
Конечно, можно купить готовый набор специй, но не советую: я всегда подозреваю производителей в желании добавить глютаматы, а ими можно испортить все, что угодно!
Я принесла все домой, с нетерпением ожидая, когда же Дима начнет готовить. Только устроилась на его любимом диване, готовясь наблюдать за священнодействием, как он деловито скомандовал:
-Неси казан!
Я послушно отправилась в кладовую. Притащив огромный казан, с сомнением спросила:
-Может, взять кастрюльку поменьше?
Игнорируя мои критические замечания, Дима вылил в казан граммов 300 масла, поставил на огонь и объявил:
-Сначала надо прокалить масло.
Первые 10 минут я терпела, но, когда над маслом появился синеватый дымок, я озаботилась. Возможно, в Узбекистане готовят на улице, на костре, тогда этот дым можно вынести, но в современном доме!!!
Я бегала вокруг печки и с интонациями Пятачка цокала и приговаривала:
-Может, хватит?
Единственное, чего мне удалось добиться, это включения вытяжки на полную мощность.
Он надрезал маленькую луковичку, опустил ее в масло и она начала свое движение в раскаленной лаве, отстреливая чешуйки.
Наконец, мои муки кончились: Дима достал луковичку шумовкой и велел мне порезать мясо. Мыть его он не разрешил! Этим обстоятельством я была не слишком довольна, но решила, что при такой температуре все микробы помрут сразу.
Попав в масло, мясо, понятное дело, начало шкворчать и плеваться, и подойти к казану можно было только в бронежилете. Дима мужественно перемешал его, категорически запретив накрывать казан крышкой, за которой, как за щитом, я пряталась.
Снисходительно поглядев на меня, он поручил мне почистить лук и морковь.
Уже понимая, что диван от меня далек, как декабристы от народа, я обреченно взялась за нож. Отплакав над луком, размазывая слезы, спросила:
-Зачем так много-то, а? На мой взгляд, и лука и моркови хватило бы половины! А вот мяса можно и побольше.
После чего выслушала короткую лекцию, основным тезисом которой было то, что мяса, риса, лука и моркови должно быть поровну.
Я возразила:
- А моя мама иногда готовила армянский плов, он вообще без мяса, с изюмом и курагой. Изюм и курагу слегка запаривают и обжаривают в масле… Поверь, это очень вкусно!
Он помешал уже зарумяненное мясо еще раз, добавил весь лук, соль, черный перец, добавил горячей воды и оставил все тушиться примерно на полчаса.
Посмотрев, как я режу соломкой морковь, строго сказал:
- Не мельчи, а то у тебя вся морковь в готовом плове расползется.
Чувствуя себя подмастерьем у мастера, расписывающего фрески, я сновала по кухне. Мне так и мерещилось:
-Антонио, темпера!
Наконец, морковь тоже оказалась в казане, Дима аккуратно расположил ее на мясе с луком, но мешать уже не стал.. Не моргнув глазом, он добавил в кипящий казан чудовищное количество специй (по чайной ложке зиры, молотого кориандра, барбариса и красного перца), и, уже в раздумьях, сыпанул половину ложки черного перца, на что я только рот открыла.
С видом фокусника, Дима закрыл казан крышкой и объявил:
-Зирвак готов.
-Что-что? – не поняла я.
-Зирвак. Это первая часть плова.
-А рис когда уже можно класть?
-А вот сейчас и можно. Промой рис в воде, пока белой мути не будет.
Чего спорить? В общем, рис я промыла, а маэстро заложил его в казан, аккуратно разровнял и залил кипятком через шумовку, чтобы не потревожить порядок, в котором лежали рисинки. Вода покрыла плов на 2-3 см. Добавил щедро столовую ложку соли, горсть куркумы (от нее плов становится желтым и красивым).
Пока вода в казане закипала, он подал мне чеснок и велел снять грязную верхнюю шелуху. Целые головки заложил в уже закипевший рис и слегка придавил их.
Минут 20 казан булькал, источая сумасшедшие запахи. Наконец, вода почти вся выкипела, Дима проткнул плов в нескольких местах длинной ручкой шумовки, постучал по плову ее плоской стороной, а потом укутал крышку казана чистым полотенцем и плотно прикрыл его, оставив самый маленький огонь. А минут через 15 и вовсе огонь выключил…
За эти 15 минут я успела ликвидировать последствия катастрофы, нашинковала салат из молодой капусты, заправила его маслом и уксусом, накрыла стол скатертью, достала все приборы, вынула для маэстро водку из морозилки и уселась на свое обычное место.
Плов получился замечательный, рисинка от рисинки, а вкус, а цвет, а запах!..
Еще бы, настоящий плов умеют делать только мужчины!..

My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 08 липень 2009 - 18:03

Lara!, Костик, я теж готую вже багато років за цим рецептом! Просто пальчики оближеш. Тільки стільки приправ не даю, а часник дрібно січу. Але всерівно смакота.
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Galina111 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 жовтень 2009 - 10:57

Найперше напишу рецепт плову який завше йде на ура:

На 2 ст рису (пропареного жовтого)
4 ст води
500-700г мяса (свинина, курятина на кістках, телятина)
2-3 середні цибулини
2-3 морквини
2-3 помідори
50г чорносливу (без кісточки)
2 гол часнику (невеличкі)
1 порція спецій до плову (орієнтовно 2-3 ст л на смак)
сіль за смаком
олія

Порізати м"ясо невеликими шматочками і обсмажии на олії хв 20, додати накришену цибулю і ще просмажити хв 15. Прожарене м"ясо з цибулею вкладаємо в пекач (зазвичай роблю в скляній каструлі продовгуватій) і притиснути ложкою (гарно вкласти) потім на великій (буряковій) терці натерти моркву і вкласти на м"ясо не перемішуючи (все буде слоями) Зображення Далі зняти верхню шкурку з часнику добре промити і покласти головки по два боки пекача (трішки вдавити в моркву), потім пропарити чорнослив і вкласти поверх моркви і часнику.
Зображення
Далі нарізати помідори кільцями і вкласти поверх чорносливу.
Зображення
Промити рис і викласти поверх помідор. Розправити рис рівномірно.
Зображення
В окремій посудині в 4 ст води додати спеції і сіль (попробувати воду на смак ) і помаленьку влити в пекач (обережно бо можуть всплити помідори.) Поставити в духовку на 1-1,5 . Коли плов буде готовий його вийняти з духовки на 10 хв . Попередньо підготувати блюдо такої ж форми що й пекач. Даним блюдом накрити пекач і обережно перевернути. І тоді вийде що м"ясо буде зверху. Прикрасити зеленню . Даного плову вистачить щом нагодувати 8-10чол. Смачного!. Готуйте не пошкодуєте.

П.С. Кількість інгредієтів можна змінювати , в залежності від смаку людини. Зазвичай рецепт розрахований по 1 кг м"яса, моркви і цибулі але на "любителя". За часник не переживайте він не відчувається. Кінцевого фото нажаль немає , не встигла забрали їсти....

Далі буде...

Повідомлення відредаговано Lara!: 23 жовтень 2009 - 12:12

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама хлоп`яток 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2010 - 15:15

Дуже смачні рецепти дівчата викладали. :give_rose: У нас плов змітається в секунді.Робила за різними рецептами. Найшла рецепт плову з фрикадельками.Може кому згодиться.Дуже просто і швидко.
М"ясо яловичини(можна будь-яке)перемелюємо з часником і цибулею.Додаємо сіль,перець і ставимо на 2 год в холодильник.Потім формуємо фрикадельки.Сильно розігріваємо жир і у нім обсмажуємо цибулю і нашинковану соломкою моркву,заливаєм водою так,щоб покрило продукти.Доводимо до кипіння,кидаємо фрикадельки і тушкуємо 10-15 хв.Після чого засипаємо рис(я додаю вже трішки пропарений),солимо і доводим до готовності.Перед подачею посипаємо зеленню.
My Signature
Зображення
Перш ніж засуджувати когось, візьми його взуття і пройди його шлях, спробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінь, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що ти знаєш як правильно жити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   TYSA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2010 - 01:07

Дякую всім за класнючі рецептики!!!Я плов обожнюю,але робити не вмію :cray: завжди каша з мясом виходить :blush: Ну що ж ,треба спробувати.... :bye: :blush:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2010 - 11:40

TYSA, може ти води забагато даєш???
рис я завди купляю прожарений, він виходить розсипчатим і не злипається :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jet 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 жовтень 2010 - 11:18

теж обожнюю плов, але не завжди рис виходить розсипчастим. Найбільше люблю пропарений рис купувати. Тоді його промиваю і обсмажую на олії, а тоді вже заливаю водою. вичитала десь такий спосіб.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів