Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Ходунки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 16 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Ходунки Наскільки вони сприяють розвитку дитини? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 липень 2009 - 08:02

Зараз думаємо чи варто купувати дитині ходунки. Проблемою є те, що в коридорі шафа з великим дзеркалом, а в кімнаті і кухні - пороги при вході. Боюсь, щоб моє дитя не влетіло в те дзеркало, перечепившись через поріг.

З іншого боку чула, що ходунці дуже сприяють розвитку дитини (в такому випадку думали б що робити з тими порогами і дзеркалами) То наскільки це правда? Поділіться думками :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   yulia.ua.lv 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 липень 2009 - 08:33

Мені здається що ходунки навпаки затримують розвиток дитини. Мій молодший брат бігав на ходунках і після того боявся самостійно ходити. Потін коли вже почав то ходив тільки на пальчиках і педіатр сказала,що це від ходунків. В куми мала в ходунках ходить,а сама боїться їй вже рік. Я свою не дуже саджала в ходунки в основному свекруха, я завжди була не дуже за і не особливо проти. Але так для різноманітності думаю можна
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 08:50

Не знаю на скільки це правда. але я теж чула що дитина починає ходити на носочках після ходунків частіше ніж коли ходить з допомогою батьків.В нас були ходунки,хороші устойчеві з 6 колесиками і м"яхкою сідушкою. що теж не маловажно;адже в нас хлопчик.....Хоча він сидів там дуже мало...лиш коли я ходила на кухню робити йому їсти.......це допомагає в екстриних випадках, коли нема з ким лишити дитину-а так ми водили його на спеціальному "поводку", той що в Антошці продається.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oolviya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 08:54

Я взагалі налаштована проти бігунків і ніколи не саджала, лікарві говорять, що вони призводять до безлічі проблем з нішки, і що потім дітки починають ходити на носочках і те потрібно довго виправляти. Ми не ходили в ібгунках жодного дня і почали самостійно ходити з 9 місяці, а за ручку з 7.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 09:03

Я також чула що ходунки шкідливі. Я жодно разу не садила в них дитину і не збираюся. Коли мені потрібно залишити дитину без нагляду то саджу її в манежик, або на підлогу даю іграшки і маю пів години часу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Marie Рaradise 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 09:08

в нас були ходунки.мала залюбки бігала, і пороги були, і квартира не дуже велика, і дзеркало в коридорі....сама основа ходунків (там де колеса) є ширшою ніж те місце де сидить дитина, і нижче. вона працює як запобіжник досягнути все. хіба що руками могла дотягнутися, але то вже як підросла. ми брали чіковські ходунки, я ними дуже задоволена була--ніяких гострих предметів на них, якщо є музика , то виключається, або знімається панель- получався такий ніби столик.правда ціна трохи висока- але може і тому.на рахунок ножок.... то різні лікарі кажуть по різному.... там є регулювання висоти сидіння.ми ставили так , щоб мала більше стояла сама, от коли змучувалася, тоді сідала. загалом в ходунках вона пробула не довго. доня в нас росла, височенька, і почала п"ятками зачіпати ту основу де колеса. вони їй були маленькі. :) ходить вона зараз прекрасно.і з ножками проблем немає. протягом дня дитина могла бути в ходунках 3 рази по 15-20 хв. і весь той час ми бавилися разом.у всьму треба міру мати, скільки тримати дитину в ходунках. можна все зробити , коли дитина спить.(я про їсти зварити, і прибрати.) головне правильно свій розпорядок дня влаштувати.

Зображення
Ходунки Chicco Кикко DJ Baby Walker с игрушкой "Candy
My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 09:18

Мой карапуз тоже бегал в ходунках с 6 месяцев и за ручку ходил, немного на носочках ходил потом самперестал и все нормально у нас, начал ходить в 11 мес., мой кресник тоже бегал в ходунках и начал ходить в 9 мес., я думаю что от ходунков это не зависет - во сколько ребенок начнет ходить.
У нас тоже были ходунки такой формы как выставила mariamm, , только не Чикко, у нас они еще кочелькой делались, я тоже ими была довольно он на них бегал и через пороги переезжал, нормально. Так что выбор остается за вамиВишенька,
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 09:24

щодо використання ходунів я цікавилась у нашого консультанта DoctorDenis (пост № 13 у консультативному розділі "поради невролога") - він як ви знаєте невролог і він відповів: "

Цитата

Ходунки використовуються з того моменту коли дитина починає впевнено сидіти і може рівно поставити стопу на опору.
думаю якщо цього дотримуватись то дитинка не ходитиме потім на вшпиньках. дотого ж є різні види ходунків у ЧІККО наприклад є от такі
Зображення

Напевно з такими ходунами проблем би не було у дитинки навчитись правильно топати
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   MeriEn 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 10:47

Ми спочатку використовували ходунки як кріселко з ігровою панеллю. Потім, коли малюк окріп і зрозумів, як управляти цим апаратом, прийшлось рятувати усі вазони, що стояли на підлозі. Щоб синочок не ставав на пальчики, опустили кріселко максимально низько. В ходулях побігали не довго, поки навчилась самостійно вставати на ніжки оптраючись на щось. тпер нас ходулі не поставиш, лише будем зовні штовхати поперед себе і гуляти по хаті... :wub:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 10:56

pazunika, це трошки не ходунки..там принцип дії дуже відрізняється. Це так звані "перші кроки". Я малій таке купила, але вони швидше для діток, котрі вже більш-менш стоять на ножках і самі пробують топати. АЛЕ! треба постійно бути біля дитини, тому що є велика ймовірність того, що дитина перекинеться назад. В нас таке було кілька разів (добре,що вчасно ловили).
А на рахунок ходунків - масажист і педіатр мені так пояснила - які б вони не були нацяцьковані, супер-сучасні і анатомічні, всерівно, йде скривлення хребта, можливі проблеми з ходінням, ставанням на пальчики і т.д......це вибір кожної мами(так як і з дурником). Ми свою не ставили в ходулі, гнула спину, сама водила(ну це ж не на все життя)
хоча маю багато коліжанок-знайомих, які живуть самі,без батьків і просто ну ніяк без них,бо тре і їсти зварити і прибрати іт.д.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Halina 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 11:24

Перегляд повідомленняВишенька (6.7.2009, 8:02) писав:

Зараз думаємо чи варто купувати дитині ходунки. Проблемою є те, що в коридорі шафа з великим дзеркалом, а в кімнаті і кухні - пороги при вході. Боюсь, щоб моє дитя не влетіло в те дзеркало, перечепившись через поріг.

З іншого боку чула, що ходунці дуже сприяють розвитку дитини (в такому випадку думали б що робити з тими порогами і дзеркалами) То наскільки це правда? Поділіться думками :)

Я думаю,тут однозначної відповіді дати не можна.Кожна дитина є індивідуальною і ходунки зовсім не впливають на те,коли дитина почне ходити,мій племінник,наприклад,з 4 місяців був у ходунках і почав сам ходити вже в 9 місяців,не повзав взагалі.А в журналі "Мой ребенок" читала,що навпаки дитина повинна обов"язково перед тим,як навчитись ходити вміти позати,бо за допомогою повзання краще розвиваються якісь дотикові рефлекси і дитинка краще розвивається.Але знову ж таки хотіла б повернутись до свого племінника,він і без повзання тттт добре розвивається,у свої три роки видасть таке,що і не кожна 5-тирічна дитинка скаже і подумає
My Signature
ЗображенняЗображення
Будьте внимательны к своим мыслям,они-начало поступков
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 06 липень 2009 - 11:24

Я теж читала про шкідливість і малу не садила, водила за ручки. Коли шось робила садила в крісло для годування, засипала іграшками і волочила за собою. Сама почала ходити в рік, але зато вже майже не падала. А за ручку дуже рано вже точно не пам"ятаю, просто перестраховщиця, пам"таю тримаєш її десь ззаду за кофтинку - йде, відпустила - сідає. :) Та і лікарі кажуть шо чогось особливо доброго в ранньому ходінні не має, кісточки ше слабенькі, велике навантаження, ножки можуть викривлятись і т.д.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 12:12

Наш малий почав ходити в ходунках рівно з 6 місяців. В той час вже сидів добре. Нічого поганого в них не бачу, синок ходить за дві ручки, стає на повну стопу, в ліжечку ходить сам тримаючись за спинки. В ходунках є різні положення, тому щоб не ходити на носках можна регулювати, і ще як тут вже писали - все в міру! Не буде ж дитина цілий день в ходунках! На рахунок дзеркала і порогів, в нас вони тоже є, але перед порогом малий зупиняється і ми його перетягуємо, а в дзеркало тільки дивиться. І ще ходунки незамінна річ для мам - "вільні руки" називається :) .
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   kvito4ka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 12:44

Я проти ходунків,зараз робимо масаж,то масажистка сказала добре,що ми їх не використовуємо.Хоча племінник ходив у них і все нормально.
My Signature
Даже черные полосы жизни у меня состоят из шоколада!!!!!!!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 12:56

От почитала дописи і дувмаю, що якщо питання настільки спірне то мабуть не варто їх використовувати
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   Maljatko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 13:39

Я хоч і мала ходунки, та синок чомусь не любив у них бути. Можливо тому що в нас всюди пороги і він за них зачіпався. Він більше любив повзати і пороги йому тоді були не проблема
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   orestyk 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2009 - 09:17

[quote name='Maljatko' date='6.7.2009, 14:39' post='144699']
Я хоч і мала ходунки, та синок чомусь не любив у них бути. Можливо тому що в нас всюди пороги і він за них зачіпався. Він більше любив повзати і пороги йому тоді були не проблема
[/quot
Ми з 6 місяців були в ходунках,дуже задоволені,в 11 місяців пішли самостійно і не на пальчиках,вже міцно стояли на ногах,порогів в нас немає тому нищив паркет по всіх кімнатах
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ckorpionsha 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2009 - 09:56

Перегляд повідомленняpazunika (6.7.2009, 10:24) писав:

дотого ж є різні види ходунків у ЧІККО наприклад є от такі
Зображення

Напевно з такими ходунами проблем би не було у дитинки навчитись правильно топати

У нас такі,але не Чікко. Спочатку садила малого у звичайні і побачила,що починає на пальчики ставати. Зразу їх віддала.щоб не шкодити. Ходити навчився сам,ми не водили не підтягали щоб скорше. Такі ходунки як на фото дуже полюбляє і навіть тепре бігає з ними по хаті.
My Signature
Зображення
шукаю роботу на неповний робочий день (поки). Без офіційного працевлаштування. Писати в ПП
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Міракле 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 серпень 2009 - 00:54

Перший зовсім НЕ мав ходунків, а у малой були, але ставила я її в них тільки из-за того що тут немає коврів, та щоб доця не влізла нікуди поки я їсти приготую. Останній час БЕз хлдунків. Завжди за ручку и спинкою до стіни стівила, простягала їй свої руки і мала йшла, того швидко почала ходить.

Ті що показала pazunika, не треба, діия падая, розгоняється дуже сильно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ira+kola 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2009 - 15:46

А ми доці не купували ходунків і вона в 7 сім місяців зробила свої перші самостійні кроки а до 10 місяців вже ходила добре сама.

Зображення

Зображення
My Signature
Спойлер
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 16 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »