Лівша чи правша? Якою ручкою ваш малюк володіє краще?
Відправлено 06 лютий 2008 - 15:29
Чи важливо це такому віці,чи через деякий час все налагодиться?
Чи замічали ви таке у своїх малюків?
Відправлено 06 лютий 2008 - 15:50
Галочка (6.2.2008, 15:29) писав:
Чи важливо це такому віці,чи через деякий час все налагодиться?
Чи замічали ви таке у своїх малюків?
Ще й як помічали! У нас аналогічна ситуація! В родині нікого не було з лівшів, але донечка постійно щось бере гризти, чи ще щось лівою рукою. Хоча правою також, але лівою більше. І лікавка наша це помітила і порадила не первчати дитину робити все правою ручку, а надто ложку тримати чи то писати. Чому я ще не запитав її. Як запитаю то напишу.
А ще вчені помітили. що лівші дуже творчі люди. І серед людей які роблять лівою рукою на 20 відсотків більше видатних, ніж серед правщів.
Це пояснюється що й ліва півкуля головного мозку краще працює. отак от!
тобто це не є щось погане.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 06 лютий 2008 - 16:01
Ви так говорите про ліворукість, ніби то вада.
Я сама шульга і пишаюсь цим!
Згодна з Шасливим татусем на всі сто.
Якщо дитина виявиться шульгою, то навпаки - радійте!

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 06 лютий 2008 - 16:22
мене більше цікавить питання чи зміниться це з часом , чи залишиться.
А на рухунок спадковості -- то це в нас від дідуся.Правда його в школі перевчили писати правою рукою,але все інше він робить лівою.
А взагалі я проти переучування,хоча з цим у нас проблеми,кожний з родичів норовить перекласти Насті ручку чи виделку у праву руку зі словами "Так не можна Настінька,так не правильно!"
Відправлено 06 лютий 2008 - 16:44
[/quote]
треба родичам сказати но-но-но помахуючи вказівним пальчиком. А для більшого переконання налякайте їх кутом, мовляв не будете слухняними поставимо в кут і покличемо бабая, щоб він вас пильнував
:D
А якщо серйозно, то слід їм нормально пояснити, що не можна цього робити, лікарі не радять

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 06 лютий 2008 - 17:37
А якщо серйозно, то я вже говорила мільйон разів,але звісно старші завжди праві.
Відправлено 06 лютий 2008 - 18:57
Хоча це не важливо, важливо якраз не переучувати (послухайте поради татуся про кут
Щоправда у нас, на жаль (сподіваюсь, поки що), світ підлаштований під праворуких користувачів.
Принаймні багато лівшів жаліються, що у побуті часто незручно користуватися багатьма предметами, як от ручки дверні, ножиці і т.п. От хочеться у Капітошки спитати, чи звиклось їй, чи все-таки час від часу виникають незручності.
Відправлено 07 лютий 2008 - 08:46
І мама-свекруха теж лівша, то казала, що дійсно незручно користуватися праскою, м'ясорубкою тощо.
Відправлено 07 лютий 2008 - 08:54
П.С. Дуже раздражає слово шульга, як каліч прямо якийсь :D
Відправлено 07 лютий 2008 - 09:27
Відправлено 07 лютий 2008 - 10:17
Відправлено 27 лютий 2008 - 17:24
Я наприклад, пишу правою рукою, а у побуті користуюся лівою. Ручку тримаю, як лівша, не під тим кутом, і мій син, до речі, теж.
А те, що лівші творчі люди, правда. Мій малий казки складає у 8 років, сяде собі і пише щось, а потім зачитує.
Відправлено 28 лютий 2008 - 16:06
Відправлено 11 березень 2008 - 00:50
син теж лівша, перевчити його я не дала.
пише лівою, а скажімо їсти може любою рукою.
Відправлено 26 березень 2008 - 11:54
Відправлено 26 березень 2008 - 12:03
Відправлено 26 березень 2008 - 13:09
У нас Юля (рік і 11) теж робить все переважно лівою. Правою виходить значно гірше. Цікаво, що й ногою теж лівою. Особливо помітно, коли б"є по м"ячику. Ми не намагаємося перевчити звичайно, але інколи вкладаємо і в праву руку, бо на нашу думку, добре, якщо вміє однаково добре володіти обома руками, нехай й лівою і краще і природніше. Начебто родичів таких не спостерігається в принципі :)
Відправлено 26 березень 2008 - 16:46
Відправлено 01 квітень 2008 - 17:00
Відправлено 01 квітень 2008 - 18:19
Тому, якщо дитина хоче писати лівою рукою, хай пише, як ій зручно. Я б не стала перевчати.

Допомога