Допомога після пологів... Чи справді так необхідна допомога в перший місяць?
Відправлено 04 липень 2009 - 12:31
Кому допомагали в цей період? Я розумію що в перший місяць дуже важко самій справлятися....але якщо всеж самій...розкажіть про такій досвід....
Відправлено 04 липень 2009 - 12:45
RoksanaVW (4.7.2009, 13:31) писав:
Кому допомагали в цей період? Я розумію що в перший місяць дуже важко самій справлятися....але якщо всеж самій...розкажіть про такій досвід....
Я теж думала, що без мами не впораюся. Але коли приїхали мама і тітка, стало важко в тому плані, що вони ніби приїхали до мене в гості, я хотіла приділити увагу їм, і встигнути все з дитиною. Ну, ясно, що все не встигала, дуже хвилювалася, плакала. Та ще до моїх хвилювань додалися їх переживання. Дуже допоміг чоловік. У нього вже є старший син в першому шлюбі, у нього це не вперше. Він все робить спокійно і впевнено, тому його настрій передається мені.
Я думаю, саме в цьому причина. Допомагати молодій мамі має людина, спокійна і впевнена у тому, що робить, яка не впадає в паніку через дрібниці.
Відправлено 04 липень 2009 - 12:50
З інших родичів чи знайомих, я взагалі нікого першу пору не хотіла бачити - весь мій кругосвіт був навколо малюка, інші люди мені заважали, я нікого додому не запрошувала (морозилася).
Відправлено 04 липень 2009 - 12:59
Відправлено 04 липень 2009 - 13:36
Відправлено 04 липень 2009 - 14:29
Відправлено 04 липень 2009 - 14:40
Впринципі могла б і сама справитись, але з допомогою легше. Нехай не постійно і не кожного дня, але трохи вільного часу, щоб навіть просто полежати дуже не вистачає.
Відправлено 04 липень 2009 - 14:58
тому як не хочете нікого бачити (а таке є у тих хто щойно народив-хочеться забимтися в норку і нікого не підпускати) то так і робіть.
поговоріть з чоловіком що він повинен буде робити багато чого по дому. всі продукти купувати, прибирати, істи хоча б собі робити. решту як гарно організуєтеся, то зробете самостійно.
легких вам пологів та першого місяця!
Відправлено 04 липень 2009 - 15:22
Відправлено 04 липень 2009 - 16:52
я свого малого нікому не довіряла (навіть памперс міняти). зате моя мама: готувала мені їсти, прала мої та малечені речі, прасувала для малечі все.
дивіться щоб не вийшло так що прийшли допомагати, а в результаті побавились з дитиною чай попили і пішли. а ви лишаєтеся втомлені і нічого не зроблено...
просто подумайте як би ви хотіли. як захочете так вам і буде легше...
Відправлено 04 липень 2009 - 17:34
Правда мої подруги після кесарево потребували допомоги, бо самі не могли піднімати дитину.
я була сама, ще й ремонт робили. Купали разом з мамою або чоловіком, сама не наважувалась. А все решту, гуляння годування сама. Мені мішали люди, особливо баби і тому подібні. Хотіла буди сама з донечкою.
Відправлено 04 липень 2009 - 21:40
Допомогу варто приймати, але не по догляду за дитиною, а у хатніх справах. Якщо мама може прибрати, наготувати, випрати-попрасувати, то добре. Але я і такої допомоги не хотіла. В мами хворий хребет, то вона поможе, але потім цілий день будуть охи-ахи, як їй погано, щоб я часом не забула про її турботу і чого їй то вартує. Тому все робила сама.
А ще мені здавалось, що ніхто так не зробить як я - чоловік чи мама з татом і одяг не так розвішували, і не так прасували, і не так складали, і голівку при купанні не так тримали.
Втікати від малого в перший місяць вдавалось максимум на 15 хв, але я не хотіла, щоб його ще хтось бавив, крім мене, тому бігла на перший писк. Та й не міг його ніхто, крім мене, заспокоїти.
Чоловік помагав (і помагає досі) - ходив по магазинах, часом докупляв синочку лашки за моїми вказівками, та й допомога по дому типу "принеси-занеси-подай-забери" теж дуже важлива. Коляску я без чоловіка знести не можу і в слінг малого запхати теж.

Відправлено 05 липень 2009 - 00:39
у пологовому нам не вірили, що ніхто не буде допомагати з дитиною.
з 6 місяця вагітності та досі (Андрію більше року) наша сім"я дає собі раду сама.
так у нас склалися обставини.
це важко (тому якщо пропонують допомогу - не відмовляйтеся), але можливо.
дуже залежить від складності пологів та вдачі дитини. у мене був кесарський розтин і Андрійко довго сильно плакав.
перші місяці я не пам"ятаю взагалі. десь з 6 місяців стає трохи легше, потім 8-рік знову важкий період, після року знову легше.
питайтеся, що вас цікавить.
перші 2 тижні ми харчувалися їжею швидкого приготування, якщо я йшла на кухню. то готувала багато, на кілька днів вперед. підтримувати квартиру в порядку важко не було. не хтіла пилесосити - не пилесосила, стерильною чистотою не переймалася.
дитину не носила щоразу мити. користувалася морими серветками.
грудне годування зекономило багато нервів та сил.
від початку все дитяче прала у пральній машині.
приблизно так як і всі :), тільки значно менше часу для себе...

Відправлено 05 липень 2009 - 00:56
Katerinka (4.7.2009, 17:52) писав:
Золоті слова!!!
Ну і ще з досвіду - допомога при купанні немовляти просто необхідна.
А щодо пологового, то яка там допомога? Лежиш собі, час від часу цицю даєш
Відправлено 05 липень 2009 - 01:21
Відправлено 05 липень 2009 - 11:05
гра з вогнем (5.7.2009, 1:39) писав:
дитину не носила щоразу мити. користувалася морими серветками.
грудне годування зекономило багато нервів та сил.
від початку все дитяче прала у пральній машині.
приблизно так як і всі :), тільки значно менше часу для себе...
Власне, у нас так само. Свекри вважають, що я занадто самостійна. А мої батьки дуже далеко. Коли приїжджала мама, в принципі, вона приїжджала не допомагати, а подивитися на внучку. Добре, що я родила без КР, можна все робити самій.
З того, що важко:
1) Возик. У нас він не влазить в ліфт, тому знімаю 1 колесо перед ліфтом і тримаю возика на вісу. Ще важко заносити возик в під"їзд до ліфта по сходах. Важить він 18 кг, дитина майже 6 кг, плюс продукти. Знімаю люльку, заношу в під"їзд до ліфта, окремо заношу шассі з продуктами. Кріплю люльку на шассі. Знімаю колесо, захожу в ліфт, виходжу з ліфта надіваю колесо :) Або, чекаю, коли в під"їзд буде заходити якійсь чоловік, всі зазвичай допомагають занести.
2) Не у всі установи можна попасти з возиком. Для цього чоловік мені подарував кенгурушку, а коліжанки - слінг. Тому, збираючись туди, куди треба їхати маршруткою, або не зайдешь з возиком, беру малу в кенгуру. Слінг зручніший в плані комфорту, але вдягати цей шарф треба ще повчитися.
2) Поїсти інколи не встигаєш. І приготувати. Не поїв - не маєш молока, в результаті голодна дитина, що не може заснути. Тут треба мати терпіння, щоб перервати цей ланцюжок.
Купати, прати, прасувати та прибирати, якщо без фанатизму, не важко. :) Але у мене дитинка ще маленька. Можливо, як каже гра з вогнем, є періоди, коли дійсно, без допомоги важкувато.
Відправлено 05 липень 2009 - 21:54
Відправлено 05 липень 2009 - 22:17
Відправлено 05 липень 2009 - 22:56
Інколи проскакує думка - а якби я була сама, все було б інакше, і встигала б більше, і життя б своє будувала так, як того хотілося б мені, і дитину б свою виховувала по-своєму. Я деже-предуже люблю свою маму, вона прекрасна людина і прекрасна мама, але найідеальніші люди, живучи під одним дахом і бачачи одид одного 24 години на доби, теж би сварилися і не розуміли б один одного. По собі знаю - дуже витривала, будь-які перешкоди подолаю, але якби тільки на душі було спокійно, бо дуже важко отримувати удар в спину, а після нього ще важче ставати на ноги. а ще важче щось робити, коли хтось постійно втручається, збиває з ритму і виводить з рівноваги.
Відправлено 05 липень 2009 - 23:16

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках