В якому віці хлопчики поступаються місцем? Ваша думка
Відправлено 03 липень 2009 - 20:46
Питання ось в чому. Я хочу, щоб син став джентельменом, але коли саме повинен хлопчик поступатися місцем? Більшість маршруток не призначені для стоячих пасажирів тим паче стоячих дітей.
Вислухаю ваші думки з цього приводу.
Відправлено 03 липень 2009 - 21:48
А якщо серйозно, думаю, все залежить від ситуації, та у даній ситуації водій просто звернувся до того, хто попався під руку. Якби на тому місці сиділа дівчинка, це нічого не змінило б. Доречі, ось знайшла статтю про те, з якого віку виховувати хлопчиків чоловіками:
Відправлено 04 липень 2009 - 20:15
Відправлено 04 липень 2009 - 20:30
Відправлено 04 липень 2009 - 21:52
Настюша (4.7.2009, 21:30) писав:
Я повністю погоджуюсь з Настюшею. Дитина в такому віці, на мою думку, повинна сидіти ще й тому, що має замало сил, щоб втриматись стоячи на крутих поворотах в марштутці, особливо враховуючи те, як їздять наші воїдії цього транспорту. Тому я свого малого хоч і привчаю потрохи, що хлопець повинен звільнити місце старшому чи вагітній жінці, але наразі якщо є місце (бо йому вже не звільняють, хіба що нам з малечею), саджу і його разом з нами, бо мені безпечніше коли він сидить, аніж тримати його за руку на кожному повороті, бо реально бачу. що інколи може не втриматись, а ще його в транспорті нудить трохи, то взагалі капець...
Відправлено 23 липень 2009 - 14:52
Пашу вчила поступатися місцем з минуго року, і лише вагітним, жінкам з маленькими дітьми і дійсно жінкам похилого (а не років 50) віку.
Якщо ми не навчимо своїх хлопців вести себе як справжні мужчини, то цього за нас не зробить ніхто.
Відправлено 23 липень 2009 - 15:19
ksyuta_m (3.7.2009, 21:46) писав:
Питання ось в чому. Я хочу, щоб син став джентельменом, але коли саме повинен хлопчик поступатися місцем? Більшість маршруток не призначені для стоячих пасажирів тим паче стоячих дітей.
Вислухаю ваші думки з цього приводу.
я так розумію, що ви були з двома дітьми? якщо так, то водій просто сволоч...знайшов "меньшого"....я намагаюся посадити свого сина(йому 4,5), та коли є хтось, хто потребує місце, я чемненько прошу Андрія пересісти мені на руки, бо тому дяді чи тьоті треба сісти. він ще не розуміє, чому він повинен вступать місце, кобизениться іноді, добре хоч коли я кажу, що давай сядемо вдвох, то він залюбки ділиться...
Відправлено 05 серпень 2009 - 21:12
ksyuta_m, я би на вашому зразу б сказала синові щом уступив, бо твтоньці дуже важко...Але потім додала бі : "Бо отой дядько, або дівчина не вихона/ний і не знає що ТРЕБА місце уступати, а ти вмене джентельмен і дуже гарний хлопчик вихованний, а вона/він НІ."
Відправлено 07 листопад 2009 - 01:03
а зараз він і сам нечасто сідає, їхати стоячи - це ніби так по-дорослому
Відправлено 07 листопад 2009 - 12:13
Відправлено 29 березень 2011 - 16:13
Відправлено 17 квітень 2011 - 07:31
Повідомлення відредаговано Малінка: 17 квітень 2011 - 07:33
Відправлено 30 травень 2011 - 10:30
Відправлено 13 червень 2011 - 11:02
Відправлено 13 червень 2011 - 12:09

Відправлено 13 червень 2011 - 12:09
Відправлено 13 червень 2011 - 23:56
Я щоправда мама дівчинки, але планую починати вчити її "маршрутковому" етикету з ... та уже й починаю, просто не впевнена, що вона розуміє) Наприклад, я сідаючи з нею у маршрутці завжди знімаю їй топики і при цьому пояснюю, що ми це робимо аби не замастити сидіння/тьотю/дядю (виняток якщо ми сидимо окремо і біля нас ніхто не стоїть). Завжди говорю з Поліною тихенько в маршрутці і наголошую, що ми в автобусі, кричати не можна бо є інші люди.
Щодо вставання, то на даний час моя думка така - пояснювати що ЦЕ треба робити, кому, як і в яких випадках - з 3х років. Пояснювати на прикладах. І так, щоб до 7-8 років дитина робила це самостійно (з власної доброї волі, з бажанням), а з 3х-4х років - розуміла що треба (тобто щоб не капризувала, коли треба сісти мамі на коліна чи комусь іншому).
Мені сподобалось коли був такий випадок: Мама сиділа з хлопчиком років 9-10 на колінах, зайшла страенька бабця. Хлопчик повернувся до мами і скавзав "бабушке надо место уступить". Вони встали, а бабця запротестувала. Бо біля них сидів пацан років 20 і із зосередженим виглядом вдивлявся у вікно. "Та чого Ви з дитиною встаєте? Он хлопець може уступив би...". Пацан уже тааак зосереджено видивлявся наче там сенс його життя. Мама відповіла "Садитесь. Мы с сыном, слава Богу, здоровы, можем постоять." І однією цією фразою вона стііільки сказала! По пацану було видно, що він насправді засоромився (а ще би ні! його тут непрямим текстом до калік віднесли :)), але так і не встав. А хлопчик гордо дивився на маму. Досі не знаю щоправда - гордий за себе чи за неї :)

Допомога