Кохати чи бути коханою(ним) що краще? ділимося думками
Відправлено 03 липень 2009 - 17:03
Ще років 5 тому впевнено відповіла - щоб кохали мене. А моя знайома (їй тоді було 45) заперечила - краще кохати самій. Тоді я її не розуміла, тепер напевно із досвідом почала поділяти її думку.
Відправлено 03 липень 2009 - 17:16
Звичайно,що краще щоб кохання було взаємним,бо лише в тому випадку воно приносить задоволення і щастя.Але......в житті всяке буває,тут однозначної відповіді не дасть ніхто.Все дуже індивідуально.Одним хватить просто знати ,що кохана людина поряд,нехай зраджує ,нехай не любить,нехай б"є,але ж поряд.А іншим треба щоб її обожнювали ,носили на руках ,дарували вірші і присвячували псні і нічого не потребували взамін. Але впевнена що і в першому і в другому випадку з часом таке життя набридне,бо всім людям хочеться взаємного кохання.І я ніколи не повірю людям які стверджуватимуть,що головне що їх кохають,а їм не обов"язково.Це не правда ,всі хочуть взаємності ,теплоти і просто людських відносин.
Є такий гарний вислів "Коли нема того ,що любиш ,то любиш те що маєш".То краще вже жити за таким принципом,аніж хай мене люблять,а я не буду.Треба придивитись до свої половинок ,можливо їх є за що кохати до нестями?можливо це з нами щось не так?
Відправлено 03 липень 2009 - 19:15
Відправлено 03 липень 2009 - 19:25
Відправлено 03 липень 2009 - 19:44
Коли кохаєте ви,а вас ні--це теж не добре,бо знаючи,що не отримуєш у відповідь кохання--завжди залишаєшся не до кінця щасливим
Потрібно,щоб у парі кохали один одного обоє,хіба що можна сказати,що одни авжди кохає трошки більше---у цьому випадку я за те,щоб більше кохав чоловік,бо жінка створена для того щоб її обожнювали,пестили і кохали
Відправлено 03 липень 2009 - 20:57
Інший випадок - часом коли побутові турботи так дістануть, ось тоді особливо хочеться бути коханою і хоча б деколи прокинутися від запаху кави, яку тобі принесли до ліжка.
Відправлено 03 липень 2009 - 21:10
MOZILA (3.7.2009, 17:03) писав:
Ще років 5 тому впевнено відповіла - щоб кохали мене. А моя знайома (їй тоді було 45) заперечила - краще кохати самій. Тоді я її не розуміла, тепер напевно із досвідом почала поділяти її думку.
хоч ще зовсім молодесенькою в мене постав вибір між двома варіантами-з кохати чи бути коханою.По житті практик,я обрала бути коханою.Прожила з чоловіком 5 років,народила двох діточок,він на руках носить,ноги вмиває ,каву в ліжко,а в мене вже нема сил,хочеться кохати!!!!!!!!!!навіть без взаємності і добиватися свого...На разі всю свою любов віддаю малишкам.
Відправлено 04 липень 2009 - 13:18
Відправлено 04 липень 2009 - 13:41
Відправлено 04 липень 2009 - 14:08
MOZILA (3.7.2009, 21:57) писав:
Інший випадок - часом коли побутові турботи так дістануть, ось тоді особливо хочеться бути коханою і хоча б деколи прокинутися від запаху кави, яку тобі принесли до ліжка.
я з цим твердженням згідна!але не власному досвіді можу сказати, бо спочатку я була коханою, а тепер кохаю, що краще бути коханою!
бо жінка може по кохати за повагу,турботу,розуміння,співчуття... а чоловік нажаль ні...
якщо не покохав відразу, то це вже і не станеться...тому і ніколи непрокинешся від запаху кави, яку принесли до ліжка
Відправлено 04 липень 2009 - 14:32
kovmarjana (4.7.2009, 15:08) писав:
....я завжди мріяла бути коханою, але у мене так траплялося що кохала я...і чомусь мені від цього було дуже добре...відчуття кохання окриляє....але коли в мене закохувалися а я ні....то для мене це було дуже "напряжно" особливо коли це доходило до фанатизму....а подумати тільки...якби ж взаємність хоча б часткова то це ідеальні стосунки....але коли навпаки без відчуття кохання....це велкий напряг, навязування, заважання жити, ....я таке прежила і чесно не хочеться більше...хочется щоб окриляло....давало відчуття насолоди....хочеться сьому світу розказати...прокричати..хочеться обіймати...бути разом...коли цього відчуття немає це жахливо....
Відправлено 04 липень 2009 - 14:50
Ні те, ні те не приносило повного щастя.
А коли зустріла чоловіка, то зрозуміла, що справжнє кохання - то взаємне кохання. Тільки так, тільки тоді можна відчути всю повноту, всю палітру відтінків, весь смак цього прекрасного почуття..
Невзаємне кохання - це неповноцінне кохання, воно навіть не заслуговує на це слово. Це звичка, пристрасть, не знаю, як ще пояснити. ІМХО.
Знаю, що я б не погодилася на невзаємне кохання(хоча тут життя саме вирішує), тільки кохати та бути коханою одночасно. Або все, або нічого.

Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
Відправлено 06 липень 2009 - 16:59
Взаємною може бути скорше повага, а от з любов"ю трошки інакше - один любить, а інший дає себе любити, потім навпаки (хоча це як пощастить)
Відправлено 06 липень 2009 - 17:25
Відправлено 06 липень 2009 - 18:51
Відправлено 11 липень 2009 - 19:33
Відправлено 12 липень 2009 - 14:07
для мене важливіше навіть не бути коханою, а відчувати, що мене поважають і цінують. як на мене ці почуття стійкіші за любов і набагато сильніше тримають чоловіка та дружину разом.
Відправлено 13 липень 2009 - 20:02
Відправлено 14 липень 2009 - 08:09
orhid (11.7.2009, 20:33) писав:
А я вірю в такі слова. І з в певністю можу сказати, що розпалює пристрасть і вбиває звичку, почуття закоханості. Провірено на власному досвіді
Відправлено 14 липень 2009 - 09:11

Допомога