Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Кохати чи бути коханою(ним) - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Кохати чи бути коханою(ним) що краще? ділимося думками Оцінка: -----

Опитування: Кохати чи бути коханою (136 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Що краще?

1. Кохати самому (навіть без взаємності) (20 голосів [16.00%])

Відсоток голосів: 16.00%

2. Бути коханою (105 голосів [84.00%])

Відсоток голосів: 84.00%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 липень 2009 - 17:03

Шановні форумчани, цікаво почути ваші думки. Що для кожного з вас є кращим - кохати самій (самому) чи все ж бути коханою (коханим). Знаю що більшість із вас однозначно говоритимуть про любов взаємну. Але все ж ...
Ще років 5 тому впевнено відповіла - щоб кохали мене. А моя знайома (їй тоді було 45) заперечила - краще кохати самій. Тоді я її не розуміла, тепер напевно із досвідом почала поділяти її думку.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   таня23 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 липень 2009 - 17:16

Да, оце є над чим подумати!
Звичайно,що краще щоб кохання було взаємним,бо лише в тому випадку воно приносить задоволення і щастя.Але......в житті всяке буває,тут однозначної відповіді не дасть ніхто.Все дуже індивідуально.Одним хватить просто знати ,що кохана людина поряд,нехай зраджує ,нехай не любить,нехай б"є,але ж поряд.А іншим треба щоб її обожнювали ,носили на руках ,дарували вірші і присвячували псні і нічого не потребували взамін. Але впевнена що і в першому і в другому випадку з часом таке життя набридне,бо всім людям хочеться взаємного кохання.І я ніколи не повірю людям які стверджуватимуть,що головне що їх кохають,а їм не обов"язково.Це не правда ,всі хочуть взаємності ,теплоти і просто людських відносин.
Є такий гарний вислів "Коли нема того ,що любиш ,то любиш те що маєш".То краще вже жити за таким принципом,аніж хай мене люблять,а я не буду.Треба придивитись до свої половинок ,можливо їх є за що кохати до нестями?можливо це з нами щось не так?
My Signature
Зображення
сьогодні ми кохаємо один одного більше ніж учора, але менше ніж кохатимемо завтра...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RoksanaVW 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 липень 2009 - 19:15

Я відповім що все ж краще кохати, із власного досвіду кажу.....чомусь для мене так краще....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аріка Ікара 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 липень 2009 - 19:25

Звичайно,що добре кохати і бути коханою.Гірше,коли є нероздільне кохання. А якщо обирати, то краще бути коханою. Адже людина, яка кохає, здатна до безглуздих вчинків в так зване ім"я кохання, які можуть її ж саму і погубити. Можливо це і егоїстично з моєї сторони,можливо я ще молода і нічого не розумію, але краще нехай хтось за тобою сохне та вмирає, ніж маєш ти втрачати голову і нічого,окрім об"єкту кохання не бачити та незнати.Адже людиною, яка кохає, можна дуже маніпулювати і знущатися. То ж краще бути коханою, ніж кохати і ,переважно, страждати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lile4ka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 03 липень 2009 - 19:44

Коли кохають тебе,а ти не маєш почуттів у відповідь---це дуже приємно,але лише на перших порах,а потім ця людина яка поряд з вами буде просто вам нестерпна.
Коли кохаєте ви,а вас ні--це теж не добре,бо знаючи,що не отримуєш у відповідь кохання--завжди залишаєшся не до кінця щасливим

Потрібно,щоб у парі кохали один одного обоє,хіба що можна сказати,що одни авжди кохає трошки більше---у цьому випадку я за те,щоб більше кохав чоловік,бо жінка створена для того щоб її обожнювали,пестили і кохали
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 липень 2009 - 20:57

Все ж я схильна думати, що відповідь на це запитання є достатньо мінливою і щоразу залежить від певних обставин. Був випадок у моєму житті, коли закохалася без тями в одного мужчину. Любов не була взаємною, та й він і не знав про мої відчуття, але тоді мені і не потрібно було цього, я просто насолоджувалася своїми почуттями, тішилася кожній можливості бути біля нього, мої очі світилися від щастя, бо я була щаслива... щаслива що люблю.
Інший випадок - часом коли побутові турботи так дістануть, ось тоді особливо хочеться бути коханою і хоча б деколи прокинутися від запаху кави, яку тобі принесли до ліжка.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   медсестра 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 03 липень 2009 - 21:10

Перегляд повідомленняMOZILA (3.7.2009, 17:03) писав:

Шановні форумчани, цікаво почути ваші думки. Що для кожного з вас є кращим - кохати самій (самому) чи все ж бути коханою (коханим). Знаю що більшість із вас однозначно говоритимуть про любов взаємну. Але все ж ...
Ще років 5 тому впевнено відповіла - щоб кохали мене. А моя знайома (їй тоді було 45) заперечила - краще кохати самій. Тоді я її не розуміла, тепер напевно із досвідом почала поділяти її думку.

хоч ще зовсім молодесенькою в мене постав вибір між двома варіантами-з кохати чи бути коханою.По житті практик,я обрала бути коханою.Прожила з чоловіком 5 років,народила двох діточок,він на руках носить,ноги вмиває ,каву в ліжко,а в мене вже нема сил,хочеться кохати!!!!!!!!!!навіть без взаємності і добиватися свого...На разі всю свою любов віддаю малишкам.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 липень 2009 - 13:18

Я відповіла бути коханою. Не хочу пояснювати своєї позиції, бо дуже боюся, щоб чоловік цього не прочитав. В двох словах. Спочатку кохав чоловік, а я ні, чому погодилася вийти заміж для мене досі загадка (тобто була велика симпатія, але не кохання), але любові і гарного відношення до мене вистачало на нас обох, а я дуже терпляча людина і чомусь в один момент я зрозуміла, як сильно я його люблю, що не зможу без нього і не хочу без нього. Раніше у всіх сварках він поступався, тепер поступаюся і я (навіть пробачення навчилася просити :36_1_55: ). Мені не треба було себе настроювати и заставляти - само собою вийшло полюбити його, але ж все починлося з його кохання. Все таки приємно пам'ятати, що чоловік твій завойовник і чути майже кожного дня, що тебе кохають (і відповідати теж приємно).
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 липень 2009 - 13:41

В мене таж ситуація, що в Ліньтяйки, , коли я побачила свого чоловіка, він мені навіть несподобався,і так було пару місяців. А зараз я незнаю, щоб без нього робила. Для мене краще бути коханою, до цього мене спіткали лише невдачі))))
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kovmarjana 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 04 липень 2009 - 14:08

Перегляд повідомленняMOZILA (3.7.2009, 21:57) писав:

Все ж я схильна думати, що відповідь на це запитання є достатньо мінливою і щоразу залежить від певних обставин.
Інший випадок - часом коли побутові турботи так дістануть, ось тоді особливо хочеться бути коханою і хоча б деколи прокинутися від запаху кави, яку тобі принесли до ліжка.

я з цим твердженням згідна!але не власному досвіді можу сказати, бо спочатку я була коханою, а тепер кохаю, що краще бути коханою!
бо жінка може по кохати за повагу,турботу,розуміння,співчуття... а чоловік нажаль ні...
якщо не покохав відразу, то це вже і не станеться...тому і ніколи непрокинешся від запаху кави, яку принесли до ліжка
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RoksanaVW 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 липень 2009 - 14:32

Перегляд повідомленняkovmarjana (4.7.2009, 15:08) писав:

якщо не покохав відразу, то це вже і не станеться..
У мене був випадок коли я покохала.....тоді коли вже було пізно....а до того якби мені хтось за це сказав то я б подумала що вони із глузду зїхали .....що таке не можливо...
....я завжди мріяла бути коханою, але у мене так траплялося що кохала я...і чомусь мені від цього було дуже добре...відчуття кохання окриляє....але коли в мене закохувалися а я ні....то для мене це було дуже "напряжно" особливо коли це доходило до фанатизму....а подумати тільки...якби ж взаємність хоча б часткова то це ідеальні стосунки....але коли навпаки без відчуття кохання....це велкий напряг, навязування, заважання жити, ....я таке прежила і чесно не хочеться більше...хочется щоб окриляло....давало відчуття насолоди....хочеться сьому світу розказати...прокричати..хочеться обіймати...бути разом...коли цього відчуття немає це жахливо....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Naya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 липень 2009 - 14:50

Я була коханою, та кохала.
Ні те, ні те не приносило повного щастя.
А коли зустріла чоловіка, то зрозуміла, що справжнє кохання - то взаємне кохання. Тільки так, тільки тоді можна відчути всю повноту, всю палітру відтінків, весь смак цього прекрасного почуття..
Невзаємне кохання - це неповноцінне кохання, воно навіть не заслуговує на це слово. Це звичка, пристрасть, не знаю, як ще пояснити. ІМХО.
Знаю, що я б не погодилася на невзаємне кохання(хоча тут життя саме вирішує), тільки кохати та бути коханою одночасно. Або все, або нічого.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 16:59

І все ж взаємне кохання - це не те що ілюзія, це я б сказала явище тимчасове, оскільки щоденні обов"язки стирають межу романтизму і на жаль притупляють любов. Та любов може згасати і загорятися знову і таке буває я впевнена у кожній сім"ї.
Взаємною може бути скорше повага, а от з любов"ю трошки інакше - один любить, а інший дає себе любити, потім навпаки (хоча це як пощастить)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 17:25

Я відпвіла що краще бути коханою, тільки того що я просто не змогла б полюбити свого чоловіка(і взагалі нікого) якби він мене не кохав, якби я не бачила що це серйозно...я просто не звернула б на нього увагу....я ззавжди вважала що свій час не варто тратити на просто розваги і просте зустрічання яке ні дочого не преведе. як це роблять багато дівчат. аргументуючи це -на безрибї і рак риба!як на мене краще самій чим ским попало.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ameli 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 липень 2009 - 18:51

Я теж відповіла, що бути коханою. А взагалі найкраще коли кохання взаємне, і ти кохаєш і тебе, тоді ти щаслива і поруч ніхто не страждає.
My Signature
Зображення

Зображення

Постійно хочу дві речі: схуднути і поїсти.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   orhid 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2009 - 19:33

Я виходила заміж за людину, яка просто мені дуже підходила, як мені тоді здавалось. Я взагалі не вірю в такі слова "кохаю", "люблю". Як на мене є пристрасть, симпатія, взаєморозуміння, взаємоповага, звичка..... Може просто я не романтик...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   олучі 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2009 - 14:07

привіт
для мене важливіше навіть не бути коханою, а відчувати, що мене поважають і цінують. як на мене ці почуття стійкіші за любов і набагато сильніше тримають чоловіка та дружину разом.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanita_girl 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2009 - 20:02

Колись я кохала, а небула коханою, це дуже боляче. Колись мене кохали це також неприємно, тому, що відчуваєш, якийсь дискомфорт від того, що робиш комусь боляче. А зараз ми з чоловіком,кохаємо одне одного настільки сильно, що аж дух перехоплює, я про таке і не мріяла, і не гадала що таке існує, тому з високо піднятою головою запевняю КОХАННЯ МАЄ БУТИ ВЗАЄМНИМ
My Signature
Зображення
Зображення
ГОСПОДИ ИСУСЕ, СЫНЕ БОЖИЙ, ПОМИЛУЙ МЕНЯ ГРЕШНУЮ.......
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 08:09

Перегляд повідомленняorhid (11.7.2009, 20:33) писав:

Я виходила заміж за людину, яка просто мені дуже підходила, як мені тоді здавалось. Я взагалі не вірю в такі слова "кохаю", "люблю". Як на мене є пристрасть, симпатія, взаєморозуміння, взаємоповага, звичка..... Може просто я не романтик...

А я вірю в такі слова. І з в певністю можу сказати, що розпалює пристрасть і вбиває звичку, почуття закоханості. Провірено на власному досвіді
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   львів_янкаІра 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2009 - 09:11

я відповіла краще бути коханою. Хоч вважаю що кохання то почуття, яке має бути ВЗАЄМНИМ! Я знаю що таке кохати (страждати) без взаємності, і навпаки...коли кохають тебе, а тобі ця людина абсолютно не подобається
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему