Поради невролога консультує доцент, к.м.н. Воронин Денис Михайлович
Відправлено 01 липень 2009 - 20:38
Відправлено 01 липень 2009 - 20:42
Відправлено 01 липень 2009 - 22:53
Крім того кандидат наук, доцент кафедри здоровя людини ХНУ. Користуюся виключно традиційними методиками лікування, хоча досить глибоко знайомий з нетрадиціними східними методиками.
Відправлено 01 липень 2009 - 23:02
Почну задавати запитання ;)
Маю таку проблему,як нестабільність хребця. Що можна і чого не можна? Як лікуватись?
Відправлено 01 липень 2009 - 23:06
В моєї мами остеохондроз, ну це явище поширене, але..., також зміщені 2 хребці, сьогодні ходила до масажиста, вправили, ще й витягнули 2 згустки крові, бо на передодні впала(((. Які методи лікування ви б порадили, чи правда, що допоможе ортпедичний матрас і аквааеробіка?
Тепер про мене. В мене з дитинства ВСД. також з 9 років мігрені, і то дуже сильні (ніякі таблетки недопомагають), стояти неможливо, якщо мене болить голова, то це все,я закриваюсь в кімнаті і сплю, болі такі що скрегочу ногами, також супроводжуються нудотою ну і...рвотою, бувало і по 10 раз в день. Думала після пологів мине, але ні, правда головний біль нетакий і рвоти нема, але все ж...Чи це ще наслідок після пологів? Хочеться надіятись. Що порадите?
Наперед вдячна, вибачаюсь за таку к-сть питань)))
Відправлено 02 липень 2009 - 00:45
Відправлено 02 липень 2009 - 08:12
Відправлено 02 липень 2009 - 08:55
Відносно вас: для зясування причини необхідно зробити 2 обстеження: МРТ головного мозку і УЗД гілок дуги аорти - тоді буде зрозуміло що з вами.
Користувач подумав і додав через 10 хв.:
marime (2.7.2009, 1:45) писав:
Біда всіх наших лікарів - що пацієнти майже ніколи не обстежені - а лікувати суто по проявах в більшості випадків помилково. Для якісного лікування вам потрібно так само зробити МРТ головного мозку і УЗД гілок дуги аорти.
Відправлено 02 липень 2009 - 09:22
DoctorDenis (2.7.2009, 9:55) писав:
Я правильно розумію - мається на увазі ортопедичний матрац, котрий буває латексний, або з пружинами, або з окремими пружинними блоками , з різними там прошарками типу кокос і т.д. ?
Якщо так, то чому його потрібно змінювати "найрідше раз на рік" ? На чому грунтується така інформація ?
Бо вперше чую таке , переважно виробник дає як мінімум 5-ти річну гарантію на якісні марки, а то й 15-20 річну , котра підкріплена гігієнічними висновками (а отже заключеннями лікарів).
Я вже мовчу про те, що матраци - річ не дешева (особливо якісні), відтоді якщо змінювати їх щороку, то краще вже спати на дошці, на котру стелити сінник, який можна регулярно змінювати :D
Відправлено 02 липень 2009 - 09:33
Користувач подумав і додав через 16 хв.:
Sonya (2.7.2009, 10:22) писав:
Якщо так, то чому його потрібно змінювати "найрідше раз на рік" ? На чому грунтується така інформація ?
Бо вперше чую таке , переважно виробник дає як мінімум 5-ти річну гарантію на якісні марки, а то й 15-20 річну , котра підкріплена гігієнічними висновками (а отже заключеннями лікарів).
Я вже мовчу про те, що матраци - річ не дешева (особливо якісні), відтоді якщо змінювати їх щороку, то краще вже спати на дошці, на котру стелити сінник, який можна регулярно змінювати :D
дозволю собі відповісти. Новий матрац купляти не потрібно. Наскільки я знаю, то під терміном "змінювати" йдеться про зміну положення матрацу (там де були ноги міняти на голову, та перевертати -- там де було до дна ліжка тепер до тіла) - це робиться для того щоб матрац (точніше ого складові пружини, латекс, кокос які з часом десь стискаються більше, а десь менше) у найбільш "пролежаних" місцях набрав форму. Здається зрозуміло відповіла
Відправлено 02 липень 2009 - 09:50
А відносно мене, то я вже здавал стільки аналізів і нічого, ьула в Діагностичному центрі, робили якусь енце...щось там непам"ятаю. Єдину причину називали, те що я вдитинстві займалась гімнастикою і тут різко перестала займатись нею..
Відправлено 02 липень 2009 - 09:57
Відправлено 02 липень 2009 - 15:03
Sonya (2.7.2009, 10:22) писав:
Якщо ви уважно перчитаєте технічні характеристики всіх матеріалів, що використовуються при виготовленні матрасів, то можна зробити висновок - що деформації починають формуватись ( в ідеальному випадкупри найкращих матеріалах!) на 10-11 місяцях постіного користування людини вагою приблизно 70 кг. Фірми дають 5 річну гарантію, оскільки та деформація яка виникає не наносить шкоди хребту здорової людини.
Користувач подумав і додав через 9 хв.:
pazunika (2.7.2009, 10:33) писав:
Що топає і скаче - це добре, але треба подивитись на тонус мязів нижніх кнінцівок - чи не дуже він підвищений, оскільки більшість дітей, що рано намагаються стояти мають гіпертонус. Кенгурушку в такому віці в принципі застосовувати зарано, хоча виробники роблять і для дітей з народження. На мою думку найкраще починати використовувати їх з того часу, як дитина почне впевнено тримати голову. Що до моделей та підбору краще звернутись до педіатра. Ходунки використовуються з того моменту коли дитина починає впевнено сидіти і може рівно поставити стопу на опору.
Користувач подумав і додав через 13 хв.:
Veronika_S (2.7.2009, 10:50) писав:
А відносно мене, то я вже здавал стільки аналізів і нічого, ьула в Діагностичному центрі, робили якусь енце...щось там непам"ятаю. Єдину причину називали, те що я вдитинстві займалась гімнастикою і тут різко перестала займатись нею..
Витягав хто і звідки - це щось нереальне. ЛФК - це лікувальна фізична культура. Треба звернутись до лікаря, який індивідуально її сформує комплекс вправ.
Вам робили чи електроенцефалографію, чи реоенцифалографію, чи ехоенцифалографію - хоча різниця невелика толку від цих досліджень небагато. А відносно гімнастики - це нісенітниця. Проведіть обстеження які я вам написав - будете знати що з вами.
Користувач подумав і додав через 16 хв.:
katze_nata (2.7.2009, 10:57) писав:
Так, це є прояви неврологічної патології. Нейросонографію ви робили? Що з тонусом мязів: підвищений, понижений, чи змінюється?
Відправлено 02 липень 2009 - 15:25
DoctorDenis (2.7.2009, 16:03) писав:
Гіпертонусу немає :) - оскільки педіатр (хорошй) і невролог (хороший) при огляді жодних зауважень не мали.
І ще щодо ходунків. Ящо дитинка добре ставить стопу, то вже навшпньках в ходунках бігати не буде і ходунки їй не зашкодять, я правильно розумію? Дяку.
Відправлено 02 липень 2009 - 15:26
Відправлено 02 липень 2009 - 16:06
Аліска (2.7.2009, 16:26) писав:
Для даного віку це є недобре. Масаж може використовуватись як точковий, так і загальний і сегментарно-рефлекторний. Як правильно робити? На це питання важко відповісти, оскільки такими речами має займатись людина що має кваліфікацію і досвід. Головним є підбір прийомів та методика їх застосування (при гіпертонусі не використовуються ударні прийоми (вібрація) та використовується певна послідовність застосування прийомів), в залежності від патології.
Відправлено 02 липень 2009 - 16:08
Відправлено 02 липень 2009 - 16:09
Відправлено 02 липень 2009 - 17:13
Джаді (2.7.2009, 17:08) писав:
Я розумію, що хотіли сказати ваші лікарі - що в дитини є прояви вегетативної недостатності. Але справа в тому що приблизно 90% таких вегетативних розладів викликані інфекцією. Ви здавали на аналізи на наявність стафілококу, стрептококу, цитомегаловірусу?
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
marime (2.7.2009, 17:09) писав:
Після діагнозу - розумію... дуже вже зарозумно написали. Якщо не секрет хто поставив діагноз і на які інфекції ви здавали аналізи?
Відправлено 02 липень 2009 - 19:15
Можливо, що зарозумно, але це не я вигадала, а Токарев, якщо ви львівський то повинні його знати . А до чого тут інфекції?????

Допомога