Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Поради невролога - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 22 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Тему закрито

Поради невролога консультує доцент, к.м.н. Воронин Денис Михайлович Оцінка: -----

Користувач поза мережею   DoctorDenis 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 01 липень 2009 - 20:38

Можу надати поради відносно лікування захворювань периферичної та центральної нервової системи (ВСД, НЦД, сколіози, остеохондрози, неврити, плексити, ДЦП та ін.)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 липень 2009 - 20:42

А можна трішки про себе? Де вчилися,де працюєте? Якими методиками користуєтесь? Бо мала досвід спілкування з різними спеціалістами:традиційними,поведеними на східній медицині,голкотерапії,йозі...
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2009 - 22:53

Інформація про мене:

Прихований текст

Крім того кандидат наук, доцент кафедри здоровя людини ХНУ. Користуюся виключно традиційними методиками лікування, хоча досить глибоко знайомий з нетрадиціними східними методиками.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 липень 2009 - 23:02

Дуже приємно познайомитись!
Почну задавати запитання ;)
Маю таку проблему,як нестабільність хребця. Що можна і чого не можна? Як лікуватись?
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 липень 2009 - 23:06

DoctorDenis, а можна питаннячко :36_1_73:
В моєї мами остеохондроз, ну це явище поширене, але..., також зміщені 2 хребці, сьогодні ходила до масажиста, вправили, ще й витягнули 2 згустки крові, бо на передодні впала(((. Які методи лікування ви б порадили, чи правда, що допоможе ортпедичний матрас і аквааеробіка?

Тепер про мене. В мене з дитинства ВСД. також з 9 років мігрені, і то дуже сильні (ніякі таблетки недопомагають), стояти неможливо, якщо мене болить голова, то це все,я закриваюсь в кімнаті і сплю, болі такі що скрегочу ногами, також супроводжуються нудотою ну і...рвотою, бувало і по 10 раз в день. Думала після пологів мине, але ні, правда головний біль нетакий і рвоти нема, але все ж...Чи це ще наслідок після пологів? Хочеться надіятись. Що порадите?
Наперед вдячна, вибачаюсь за таку к-сть питань)))
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marime 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 00:45

В мене також така проблема, як в Veronika_S. Моя бідна голова іноді болить ну просто до сліз напару з тошнотою. Єдиний помічний метод заснути, і ще деколи допомагає Німесил. Під час вігітності трохи минуло і тепер може боліти, але ще так терпимо Борюсь я зі своєю головою напевне 15 років і ліками і масажами, але це все не дуже допомагає. Можливо Ви щось порадите?
My Signature
[Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 08:12

Для того щоб конкретно щось сказати по вашому випадку необхідно бачити ваші рентгени та провести огляд. Але якщо принципово щодо лікування таких моментів то використовується медикаментозне лікування (НПЗП) у періоді больового загострення; фізіотерапія (апліпульс, електроміостимуляція) для зміцнення мязів; оскільки нестабільність хребця зумовлена слабкістю мязів та звязок що його тримають у необхідному положенні - то доцільно використовувати ЛФК для зміцнення глибоких мязів та корсет при роботі сидячи та осьових фізичних навантаженнях для стабілізації положення хребця. Без використання ЛФК мануальну терапію використовувати не доцільно.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 08:55

Відносно мами: неможна робити мануальну терапію попередньо не зміцнивши мязи - хребці знов зрушуються у вихідне положення, тим самим розхитуються. Аквааеробіка-дуже корисна, але вправи підбирати необхідно індивідуально, оскільки деякі з загальних будуть протипоказані. Ортопедичний матрас - річ непогана, але навіть найдорожчі треба змінювати найрідше раз на рік. Алгоритм такий - спочатку обстеження (я підозрюю що рентген ви не робили), потім застосування ЛФК та аквааеробіки для зміцнення мязів та звязок, а потім вже мануальна терапія. Ну щоб масаж вправляв - це нонсенс і незаконно. Які згустки? звідки і хто витягав?
Відносно вас: для зясування причини необхідно зробити 2 обстеження: МРТ головного мозку і УЗД гілок дуги аорти - тоді буде зрозуміло що з вами.

Користувач подумав і додав через 10 хв.:

Перегляд повідомленняmarime (2.7.2009, 1:45) писав:

В мене також така проблема, як в Veronika_S. Моя бідна голова іноді болить ну просто до сліз напару з тошнотою. Єдиний помічний метод заснути, і ще деколи допомагає Німесил. Під час вігітності трохи минуло і тепер може боліти, але ще так терпимо Борюсь я зі своєю головою напевне 15 років і ліками і масажами, але це все не дуже допомагає. Можливо Ви щось порадите?

Біда всіх наших лікарів - що пацієнти майже ніколи не обстежені - а лікувати суто по проявах в більшості випадків помилково. Для якісного лікування вам потрібно так само зробити МРТ головного мозку і УЗД гілок дуги аорти.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 09:22

Перегляд повідомленняDoctorDenis (2.7.2009, 9:55) писав:

Ортопедичний матрас - річ непогана, але навіть найдорожчі треба змінювати найрідше раз на рік.

Я правильно розумію - мається на увазі ортопедичний матрац, котрий буває латексний, або з пружинами, або з окремими пружинними блоками , з різними там прошарками типу кокос і т.д. ?

Якщо так, то чому його потрібно змінювати "найрідше раз на рік" ? На чому грунтується така інформація ?

Бо вперше чую таке , переважно виробник дає як мінімум 5-ти річну гарантію на якісні марки, а то й 15-20 річну , котра підкріплена гігієнічними висновками (а отже заключеннями лікарів).
Я вже мовчу про те, що матраци - річ не дешева (особливо якісні), відтоді якщо змінювати їх щороку, то краще вже спати на дошці, на котру стелити сінник, який можна регулярно змінювати :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 09:33

Доброго дня DoctorDenis ! дуже рада, що Ви нас консультуєте. Цікавить наступне. Наш синок (йому скоро 2міс) дуже любить "ходити", тобто я його беру під грудки і вн "топає" і "скаче" - чи таке не зашкодить (або яка "доза" такого не зашкодить). І чи можна вже дитинку носити спиною до себе в такому віці. Також цікавить Ваше ставлення до "кенгурушок" (може маєте якісь рекомендації щодо правильного вибору)-з якого віку можна їх використовувати і теж у яких "дозах" і аналогічно щодо дитячих ходунків. Наперед вдячна за відповіді. :dance2:

Користувач подумав і додав через 16 хв.:

Перегляд повідомленняSonya (2.7.2009, 10:22) писав:

Я правильно розумію - мається на увазі ортопедичний матрац, котрий буває латексний, або з пружинами, або з окремими пружинними блоками , з різними там прошарками типу кокос і т.д. ?

Якщо так, то чому його потрібно змінювати "найрідше раз на рік" ? На чому грунтується така інформація ?

Бо вперше чую таке , переважно виробник дає як мінімум 5-ти річну гарантію на якісні марки, а то й 15-20 річну , котра підкріплена гігієнічними висновками (а отже заключеннями лікарів).
Я вже мовчу про те, що матраци - річ не дешева (особливо якісні), відтоді якщо змінювати їх щороку, то краще вже спати на дошці, на котру стелити сінник, який можна регулярно змінювати :D

дозволю собі відповісти. Новий матрац купляти не потрібно. Наскільки я знаю, то під терміном "змінювати" йдеться про зміну положення матрацу (там де були ноги міняти на голову, та перевертати -- там де було до дна ліжка тепер до тіла) - це робиться для того щоб матрац (точніше ого складові пружини, латекс, кокос які з часом десь стискаються більше, а десь менше) у найбільш "пролежаних" місцях набрав форму. Здається зрозуміло відповіла
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 09:50

DoctorDenis, мама робила рентген, там показано що зміщені 2 хребці, а далі я нерозбираюсь...В мами робота несидяча. І що таке ЛФК? А згустки він витягав їз хребта, якоюсь голкою.
А відносно мене, то я вже здавал стільки аналізів і нічого, ьула в Діагностичному центрі, робили якусь енце...щось там непам"ятаю. Єдину причину називали, те що я вдитинстві займалась гімнастикою і тут різко перестала займатись нею..
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   katze_nata 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 09:57

цікавить таке питання - моєму синочку 1 місяць, від народження в нього тряслась борідка коли він плакав (дит. лікар казав, що це нормально і має пройти до місяця), але зараз ми маємо ще гіршу ситуацію - в нього почали ще трястись ручка і ножка, інколи борідка тепер трясеться навіть тоді коли він просто сміється....з чим це може бути пов"язане, чи є причини для занепокоєння, що робити, щоб ліквідувати цю проблему??? Наперед дякую.
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 15:03

Перегляд повідомленняSonya (2.7.2009, 10:22) писав:

Якщо ви уважно перчитаєте технічні характеристики всіх матеріалів, що використовуються при виготовленні матрасів, то можна зробити висновок - що деформації починають формуватись ( в ідеальному випадкупри найкращих матеріалах!) на 10-11 місяцях постіного користування людини вагою приблизно 70 кг. Фірми дають 5 річну гарантію, оскільки та деформація яка виникає не наносить шкоди хребту здорової людини.

Користувач подумав і додав через 9 хв.:

Перегляд повідомленняpazunika (2.7.2009, 10:33) писав:

Доброго дня DoctorDenis ! дуже рада, що Ви нас консультуєте. Цікавить наступне. Наш синок (йому скоро 2міс) дуже любить "ходити", тобто я його беру під грудки і вн "топає" і "скаче" - чи таке не зашкодить (або яка "доза" такого не зашкодить). І чи можна вже дитинку носити спиною до себе в такому віці. Також цікавить Ваше ставлення до "кенгурушок" (може маєте якісь рекомендації щодо правильного вибору)-з якого віку можна їх використовувати і теж у яких "дозах" і аналогічно щодо дитячих ходунків. Наперед вдячна за відповіді. :bye:

Що топає і скаче - це добре, але треба подивитись на тонус мязів нижніх кнінцівок - чи не дуже він підвищений, оскільки більшість дітей, що рано намагаються стояти мають гіпертонус. Кенгурушку в такому віці в принципі застосовувати зарано, хоча виробники роблять і для дітей з народження. На мою думку найкраще починати використовувати їх з того часу, як дитина почне впевнено тримати голову. Що до моделей та підбору краще звернутись до педіатра. Ходунки використовуються з того моменту коли дитина починає впевнено сидіти і може рівно поставити стопу на опору.

Користувач подумав і додав через 13 хв.:

Перегляд повідомленняVeronika_S (2.7.2009, 10:50) писав:

DoctorDenis, мама робила рентген, там показано що зміщені 2 хребці, а далі я нерозбираюсь...В мами робота несидяча. І що таке ЛФК? А згустки він витягав їз хребта, якоюсь голкою.
А відносно мене, то я вже здавал стільки аналізів і нічого, ьула в Діагностичному центрі, робили якусь енце...щось там непам"ятаю. Єдину причину називали, те що я вдитинстві займалась гімнастикою і тут різко перестала займатись нею..

Витягав хто і звідки - це щось нереальне. ЛФК - це лікувальна фізична культура. Треба звернутись до лікаря, який індивідуально її сформує комплекс вправ.
Вам робили чи електроенцефалографію, чи реоенцифалографію, чи ехоенцифалографію - хоча різниця невелика толку від цих досліджень небагато. А відносно гімнастики - це нісенітниця. Проведіть обстеження які я вам написав - будете знати що з вами.

Користувач подумав і додав через 16 хв.:

Перегляд повідомленняkatze_nata (2.7.2009, 10:57) писав:

цікавить таке питання - моєму синочку 1 місяць, від народження в нього тряслась борідка коли він плакав (дит. лікар казав, що це нормально і має пройти до місяця), але зараз ми маємо ще гіршу ситуацію - в нього почали ще трястись ручка і ножка, інколи борідка тепер трясеться навіть тоді коли він просто сміється....з чим це може бути пов"язане, чи є причини для занепокоєння, що робити, щоб ліквідувати цю проблему??? Наперед дякую.

Так, це є прояви неврологічної патології. Нейросонографію ви робили? Що з тонусом мязів: підвищений, понижений, чи змінюється?
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 15:25

Перегляд повідомленняDoctorDenis (2.7.2009, 16:03) писав:

Що топає і скаче - це добре, але треба подивитись на тонус мязів нижніх кнінцівок - чи не дуже він підвищений, оскільки більшість дітей, що рано намагаються стояти мають гіпертонус . Кенгурушку в такому віці в принципі застосовувати зарано, хоча виробники роблять і для дітей з народження. На мою думку найкраще починати використовувати їх з того часу, як дитина почне впевнено тримати голову. Що до моделей та підбору краще звернутись до педіатра. Ходунки використовуються з того моменту коли дитина починає впевнено сидіти і може рівно поставити стопу на опору.

Гіпертонусу немає :) - оскільки педіатр (хорошй) і невролог (хороший) при огляді жодних зауважень не мали.
І ще щодо ходунків. Ящо дитинка добре ставить стопу, то вже навшпньках в ходунках бігати не буде і ходунки їй не зашкодять, я правильно розумію? Дяку.
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   Аліска 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 02 липень 2009 - 15:26

Мій син часто стає на носочки, і дуже часто його пальчики на ногах зігнуті. Можливо порекомендуєте як правильно робити масаж. Дякую.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 16:06

Перегляд повідомленняАліска (2.7.2009, 16:26) писав:

Мій син часто стає на носочки, і дуже часто його пальчики на ногах зігнуті. Можливо порекомендуєте як правильно робити масаж. Дякую.

Для даного віку це є недобре. Масаж може використовуватись як точковий, так і загальний і сегментарно-рефлекторний. Як правильно робити? На це питання важко відповісти, оскільки такими речами має займатись людина що має кваліфікацію і досвід. Головним є підбір прийомів та методика їх застосування (при гіпертонусі не використовуються ударні прийоми (вібрація) та використовується певна послідовність застосування прийомів), в залежності від патології.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Джаді 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 16:08

Доброго дня хочу і я увас запитати: :pardon: моєму сину 1,9р починаючи з червня 2008р в дитини 1раз на місяць висока температура ніяких інших сиптомів немає, аналізи всі в нормі, діагноз поставити неможуть, :pardon: цього червня найгірше в малого темп 40 3дні непадала, :lol: що основне 3день нагірше; висунули гіпотезу що може бути зв"язано з неврологією, хочу почути вашу думку, наперед дуже вдячна
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 16:09

DoctorDenis, на рахунок обстежень, то я пройшла їх дуже багато. Один із діагнозів звучить - Нейроциркуляторна краніо - церебральна ангіодістонія, симпато - андреналова форма, сегментарний тип, з явищами ВБ недостатності, ускладнена шийним остеохондрозом. Астенічний синдром. Перманентний перебіг, клінічна форма, стадія загострення . Двохтижневе лікування , яке включало масаж, гірудотерапію,Траумель, Церебрум Композитіум, Тітріазолін, Моваліс, Амітриптілін, Мілдронат, Кавінтон, Актовегін не дало ніякого результату
My Signature
[Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 17:13

Перегляд повідомленняДжаді (2.7.2009, 17:08) писав:

Доброго дня хочу і я увас запитати: :help: моєму сину 1,9р починаючи з червня 2008р в дитини 1раз на місяць висока температура ніяких інших сиптомів немає, аналізи всі в нормі, діагноз поставити неможуть, :wacko: цього червня найгірше в малого темп 40 3дні непадала, :cray: що основне 3день нагірше; висунули гіпотезу що може бути зв"язано з неврологією, хочу почути вашу думку, наперед дуже вдячна

Я розумію, що хотіли сказати ваші лікарі - що в дитини є прояви вегетативної недостатності. Але справа в тому що приблизно 90% таких вегетативних розладів викликані інфекцією. Ви здавали на аналізи на наявність стафілококу, стрептококу, цитомегаловірусу?

Користувач подумав і додав через 5 хв.:

Перегляд повідомленняmarime (2.7.2009, 17:09) писав:

DoctorDenis, на рахунок обстежень, то я пройшла їх дуже багато. Один із діагнозів звучить - Нейроциркуляторна краніо - церебральна ангіодістонія, симпато - андреналова форма, сегментарний тип, з явищами ВБ недостатності, ускладнена шийним остеохондрозом. Астенічний синдром. Перманентний перебіг, клінічна форма, стадія загострення . Двохтижневе лікування , яке включало масаж, гірудотерапію,Траумель, Церебрум Композитіум, Тітріазолін, Моваліс, Амітриптілін, Мілдронат, Кавінтон, Актовегін не дало ніякого результату

Після діагнозу - розумію... дуже вже зарозумно написали. Якщо не секрет хто поставив діагноз і на які інфекції ви здавали аналізи?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2009 - 19:15

DoctorDenis,
Можливо, що зарозумно, але це не я вигадала, а Токарев, якщо ви львівський то повинні його знати . А до чого тут інфекції?????
My Signature
[Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 22 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Тему закрито