Преші пару тижнів ми одягалися тепло, бо доця була недоношена і без жирового покрову нормального. Тому берегли тепло... а після місяця, коли набрали вагу - почали одягатися легше, загартовуватися... Окрім того в мене доня вся в тата - дуже потіє (це я мерзлявка страшна) і не любить теплоти... Спить лише відкрита - навіть якщо і накрию пеленкою - -до півночі вона її скине...
Гуляємо відповідно...
Сьогодні ми гуляли в футболочці, памперсі, шортиках-комбінезончку і легеньких шкарпеточках і тонюсенькій шапочці без накриття...
перед тим - в бодіку і шкарпеточках. кои є вітер накриваємоя пеленкою і одягаємо легенькі повзуни-чоловічки. Вдома вона в мене зараз п
постійно в памперсі, маєчці (або без) і шкарпеточках...
Ми мали в цю пятницю уже добрий урок - оділа малу в бодік і повзунятка і поїхали в гості... Мала весь час проспала, навіть пропустила годування(!), що в житті ніколи не робила такого... Плюс була вся мокра і вже вдома ми помітили пітничку... перегрів як то кажуть "на лицо"...
Так що візьми на замітку - спинка, голівка
не мають бути мокрою, дитина не повинна спати в жару як вбита і нарушати графік.
"Нормальна дитина на прогулянці може і повинна спати, але (!) змінюючи позу, рухаючись і реагуючи на мамині намагання її розбудити. І не потіти. Краще нехай трішки змерзне ніж перегріється. І в дітей набагато краще працює терморегуляція ніж в дорослих." - це слова моєї педіатра, яка бачила дитину ввечері в пятницю...
І цілком погоджуюся з
hrystyna Цитата
Зимою - на одну лашку більше ніж дорослі, а літом- на одну менше!
А те що вона була мокрою лише з одного боку - то таке буває.. Просто може там трішки бльше була накрита чи прилягла так...