Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Як одягати малюка - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 15 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Як одягати малюка дім, прогулянки Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Христуся-Бамбінік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 червень 2009 - 21:22

Дівчата поділіться досвідом, як одягати малюка на двір. Нам лише тиждень.Надворі наступають спекотні дні.В школі народжувати нас вчили, що дитинка має бути одягнута на лашку тепліше, ніж дорослий. Але в неї зараз слабка ще терморегуляція...Боюся -щоб не перехолодити і не перегріти!!!
Може їх якось поступово треба роздягати. Ми сьогодні вдягнули повзунки, кофточку, легенький комбезік і накрилися тоненьким коциком. Вроді було нормально-мала спала. Вдома провірила-не спотіла, тільки з одного боку мокренька, памперс протекти не мав б, бо то було зависоко.Чи може дитина потіти з одного боку, чи має якось рівномірно???
Дивлюся трохи старші дітки лежать в калясочці зовсім роздіті...
Я не хочу малу закутувати, навпаки хочу щоб була закальона :pardon:
My Signature
Зображення

Якби мені тепер мати той розум, що буде через 5 років,
І той ентузіазм, що був 5 років тому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 21:40

Перегляд повідомленняХристуся-Бамбінік (29.6.2009, 22:22) писав:

Дівчата поділіться досвідом, як одягати малюка на двір. Нам лише тиждень.Надворі наступають спекотні дні.В школі народжувати нас вчили, що дитинка має бути одягнута на лашку тепліше, ніж дорослий. Але в неї зараз слабка ще терморегуляція...Боюся -щоб не перехолодити і не перегріти!!!
Може їх якось поступово треба роздягати. Ми сьогодні вдягнули повзунки, кофточку, легенький комбезік і накрилися тоненьким коциком . Вроді було нормально-мала спала. Вдома провірила-не спотіла, тільки з одного боку мокренька, памперс протекти не мав б, бо то було зависоко.Чи може дитина потіти з одного боку, чи має якось рівномірно???
Дивлюся трохи старші дітки лежать в калясочці зовсім роздіті...
Я не хочу малу закутувати, навпаки хочу щоб була закальона :pardon:

Мені здається затепло вдягнули дитину. Зараз дуже жарко і дитині жарко так само. Я не лікар, тому не раджу прислухатися до моїх порад, просто хочу висловити свою думку, як би я одягла свою дитину - легеньку шапочку, щоб не надуло вітерцем в вушка, бодік з голими ручками і ніжками, легенькі штанята, носочки і накрити легенькою пеленкою, або один бодічок, де довгі ручки і ніжки (тоді штанят, носочків не треба). То суто моя думка. Я ніколи на вулицю дитину дуже не закутувала, з перших тижнів гуляли, колина вулиці було ще холодно. Сьогодні ми гуляли спочатку в самому бодіку з голими ручками і ніжками, а потім в самому памперсі, лише прикрилайого тоненькою пеленочкою. Він все одно спотів, мабуть такий самий гарячий хлопець, як і його мама ))) мені завжи хочеться прохолоди, вдягаюся по мінімуму і через це рідше ніж інші хворію.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 червень 2009 - 21:42

Христуся-Бамбінік, подібне обговорення є тут
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 21:43

Христуся-Бамбінік, скільки у вас градусів?
ми Андрія одягали так само як одягалися самі. я вам вишлю фото, де Андрію 2 тижні, на вулиці +25. одягнутий він у носочки шапочку та бодік. перехолодження я не помічала.
мені здається ви трохи забагато вдягаєтеся, але ви мама, вам вирішувати.
саме тому, що слаька терморегуляція важливо не перегріти, бо легенький вітерець може призвести до простуди. а щоб не переохолодити, завжди можна слідкувати за малям і мати на поготові ковдрочку.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сплюшок 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 21:53

Ми в таку спеку гуляємо в одному бодіку з голими ніжками і ручками, без шапочок і шкарпеточок. Якщо заїжджаємо в ліс, чи трошки холодніше - накриваємось пеленкою, максимум рушничком.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 21:54

Христуся-Бамбінік, памперс+бодік, шапочка, штанята+рубашечка або комбезік +легенька ситцева пеленка... якщо вітру немає не потрібно закривати зверху з коляски накидкою.... :pardon: суто моя думка...
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 21:56

Христуся-Бамбінік, моя мала народилась коли була така сама спека. Ви самі вирішуйте, як ви будете робити дальше....я з самого початку постановила - не кутати дитину, не запарювати іт.д. Свекруха дивувалась як то Яриська зимою в хаті в одному бодіку і повзунах лежить при темп. 19 градусів.
А літом ми гуляли так - дуууже тонюсінька шапочка( і то лише в перший місяць), бодік на короткий рукав, тонесенькі шкарпеточки, а зверху легенька пеленочка, ввечері,звичайно щось потепліше і флісове одіяльце.
А так як нині,наприклад, то просто жах а не погода(((( Дитина має приймати повітряні ванни при температурі 18-22 градуси, а на вулиці під 40.....отже робіть висновки)))) Пам"ятайте ще про віт.Д, через літо мацьопка має гарно ним "насититись"))))) Я завжди на чуть-чуть (щоб не спалити) ставила ніжку чи ручку під сонечку, але не в обід! І знаєте - ми жодного разу не мали соплів іт.д. (крім на верхні зубки 1 раз)
Зимою - на одну лашку більше ніж дорослі, а літом- на одну менше!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 22:22

Я і читала, і розповідали в Школі материнства, що перегріти дитину - це легше і небезпечніше ніж переохолодити. Переохолодження легше контролювати, мені видається, тому я одягала б все таки малюка не так сильно.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 23:21

Преші пару тижнів ми одягалися тепло, бо доця була недоношена і без жирового покрову нормального. Тому берегли тепло... а після місяця, коли набрали вагу - почали одягатися легше, загартовуватися... Окрім того в мене доня вся в тата - дуже потіє (це я мерзлявка страшна) і не любить теплоти... Спить лише відкрита - навіть якщо і накрию пеленкою - -до півночі вона її скине...
Гуляємо відповідно...

Сьогодні ми гуляли в футболочці, памперсі, шортиках-комбінезончку і легеньких шкарпеточках і тонюсенькій шапочці без накриття...
перед тим - в бодіку і шкарпеточках. кои є вітер накриваємоя пеленкою і одягаємо легенькі повзуни-чоловічки. Вдома вона в мене зараз п
постійно в памперсі, маєчці (або без) і шкарпеточках...

Ми мали в цю пятницю уже добрий урок - оділа малу в бодік і повзунятка і поїхали в гості... Мала весь час проспала, навіть пропустила годування(!), що в житті ніколи не робила такого... Плюс була вся мокра і вже вдома ми помітили пітничку... перегрів як то кажуть "на лицо"...

Так що візьми на замітку - спинка, голівка не мають бути мокрою, дитина не повинна спати в жару як вбита і нарушати графік.

"Нормальна дитина на прогулянці може і повинна спати, але (!) змінюючи позу, рухаючись і реагуючи на мамині намагання її розбудити. І не потіти. Краще нехай трішки змерзне ніж перегріється. І в дітей набагато краще працює терморегуляція ніж в дорослих."
- це слова моєї педіатра, яка бачила дитину ввечері в пятницю...

І цілком погоджуюся з hrystyna

Цитата

Зимою - на одну лашку більше ніж дорослі, а літом- на одну менше!

А те що вона була мокрою лише з одного боку - то таке буває.. Просто може там трішки бльше була накрита чи прилягла так...
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   turquoise 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2009 - 23:56

Дівчатка , а шапочку на ту спеку не варто все-таки? мені педіатр з дільниці казала давати, шоб вушка не продути, але який там вітер в люльці ,і нам вже скоро 3 місяці, то можна не давати?
My Signature
Зображення

На нее нельзя сердиться. Ведь она всего лишь женщина © Фаулз
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 30 червень 2009 - 00:23

turquoise, коли я свого возила у люльці (йому тоді було як Вашому) , то в таку спеку шапочку не давала. Дитя в люльці зі всіх сторін захищене від вітру.
Христуся-Бамбінік, комбезик був вже зайвим. Зовсім роздягати, я вважаю, теж зарано - лялі всього тиждень. А ковдрочку Ви ж возите з собою, то в разі стрімкого зниження температури повітря завжди зможете закутати мацьопу, щоб вона не змерзла.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 07:52

Приєднуюся до дівчат. Перегрівати не слід. Від перегріву діти хворіють набагато частіше, ніж від переохолодження. І ще - ручки і ніжки холодні - то нормально, у малих діток краще перевіряти під колінками і під ліктями. Шапочку я би в перші дні одягнула, але тонесеньку. Закутувати теж у таку спеку не треба, можна прикрити пелюшкою чи чимось легким, якщо вітер.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gelsominka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 08:22

мамаПашіЖені, ви здається також в листопаді народжувати будете ? а як тоді з прогулянками і одяганням ? якщо погода "не льотна" , то краще в хаті сидіти , чи все - таки виходити хоч на руках потримати хвилин 10 -15 ?
My Signature
Зображення

Зображення
---------------------------------------------------------------------------
Все, что вы можете сделать для своих детей, это воспитать их;
но нельзя прожить за них жизнь.
Элизабет Тейлор.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Селена 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 червень 2009 - 09:09

Перегляд повідомленняGelsominka (30.6.2009, 8:22) писав:

мамаПашіЖені, ви здається також в листопаді народжувати будете ? а як тоді з прогулянками і одяганням ? якщо погода "не льотна" , то краще в хаті сидіти , чи все - таки виходити хоч на руках потримати хвилин 10 -15 ?

Моя доця народилася в середині грудня, вже через тиждень після народження ми гуляли, починали від 5 хвилин на балконіі з кожним днем тривалість збільшувалася, звичайно новонародженим гуляти в -20 і в хурделицю неварто. Одягала доню на одну лашку більше ніж сама, але завжди добавляла теплі шкарпеточки (чоловічок, байкова сорочечка з повзунами, шкарпеточки, светрик, тоненька шапочка, тепла шапочка, і тепленький комбінезон) В люльці правда в нас був хутряний конверт.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 09:19

Перегляд повідомленняturquoise (30.6.2009, 0:56) писав:

Дівчатка , а шапочку на ту спеку не варто все-таки? мені педіатр з дільниці казала давати, шоб вушка не продути, але який там вітер в люльці ,і нам вже скоро 3 місяці, то можна не давати?

Ми в травні вже виходили без шапочки і раз я зустріла на вулиці нашу педіатра, то вона мене насварила, що без шапочки (вона казала навіть в жару одягати, щоб не продути вушка), я ще деякий час одягала (обов'язково коли прохолодно), а потім все ж перестала в таку жару, я ж не витягую дитину з каляски на вулиці, який там вітер? Ти більше шо малий шапочок надягати не любить, я його не мучу - в жару без шапочки.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Селена 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 червень 2009 - 09:37

Юля в візочку спить без шапочки , а коли беру на руки то одягаю, пов"язочку
Зображення
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 09:55

Ми одягаємо бодік і зверху такі ніби повзунки на шлейках, аде з голими ножками, як шортики. Коли виходимо знімаємо шкарпетки, і потім шапочку. В одному памперсі ще негуляли, стараємось спеку перебути вдома.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христуся-Бамбінік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 11:53

Привіт!Дякую всім за поради і осоливо за фото!Сьогодні одягну легше...Надіюся бабусі мене не заклюють:)
My Signature
Зображення

Якби мені тепер мати той розум, що буде через 5 років,
І той ентузіазм, що був 5 років тому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 12:37

а ми зараз платячка вдягаємо :give_rose: , або сарафанчик і футболочку, без шапочки і без носочків
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аріка Ікара 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 12:55

Ми спочатку,коли було прохолодно,одягали дві розпашонки та тонкі повзуни,а зверху костюмчик,дві шапочки і накривала малого одіялком.Зараз одіваю лише бодік та шкарпетки.Вожу з собою штанці,шапочку та одіялко. Закутати завжди встигну.А от як потім пітничку вивести чи лікувати простуду,ото вже важче.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 15 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему