Чи були ви квартирантом ,чи самі здавали квартиру
Відправлено 29 червень 2009 - 14:25
Відправлено 29 червень 2009 - 14:59
larisa (29.6.2009, 15:25) писав:
Я ніколи не винаймала квартиру, не було потреби. Квартирант жив у нас вдома, коли мені ще було 7 років - це був хлопець 17 років, син якихось друзів баби з дідом, він навчався у Львові 3 роки, сам з Чернівців. Я йому жахливо надоїдала, без дозволу заходила до нього в кімнату, переключала телевізор, бавилася на його приставці, брала його речі (тиряла шоколадні цукерки) - короче врєднічала на повну катушку, не знаю як він мене не прикакошив (була споба запхати мене головою в унітаз поки батьків не було вдома, але я так верещала, що віне мене пожалів). А ще один випадок був, коли я вже жила в чоловіка (2 роки тому). Ми живемо на 8-му поверсі, на 10-му здається квартира 2-м дівчатам, прибігає до мене сусідка з 9-го і каже, що в неї такі потопи і що зараз до нас почне текти, що треба піти і якось відкрити квартиру над нею (бо нікого нема вдома), думали трубу прорвало. Покликали ще пару сусідів в свідки, щоб потім не було претензій, що щось вкрали. Взламали замок, на кухні повний умивальник брудної посуди, кран відкритий на повний напір, вода на підлозі на пару см, закрутили кран, вичерпали і витерли воду, почали думати як закрити двері щоб не обікрали їх ще якісь... поки думали, зверху над дверима сусід знайшов ключ від замка, прибили назад налічніки, прибили якусь заслонку. От такі там дівчата не обережні, цікаво, якби сусіди подали в суд (ті шо з 9-го, бо тільки ремонт в кухні зробили) - хто би платив, орендарі чи орендодавець.
Якщо б я здавала квартиру, то не дозволяла б буянити там, шуміти до пізна, робити ремонт не узгодивши зі мною, виносити меблі, речі з хати (які мої), портити їх, курити в кімнатах. Той же випадок, якщо залиють сусідів - будуть самі оплачувати ремонт, а як ні то хай забираються з хати.
Відправлено 29 червень 2009 - 15:15
перш за все я б хотіла, щоб були встановлені певні правила і їх усі дотримувалися.
зараз я живу з сусідом тому кажу як в нас є. у нас половина холодильника і половина тумбочок у ванній та кухні. спільна велика кімната. окремий зошит, куди заносяться спільні витрати. тобто плин, інші миючі засоби, туалетний папір, комунальні витрати тощо. у нас спільне використання окремих побутових пристроїв, договорено яких. у нас нема обмежень на те коли та скільки прийде друзів. тобто нам не заважають його друзі, які в 12 ночі регочуть до телевізора. але якщо вам таке заважатиме, треба оговорити.
прибирання раніше було за графіком, а потім осточортіла його педантичність і я прибирала тоді, коли вийде. аа так, прибирання варто було б окремо оговорити.
приблизно так.
на щастя ми скоро переїзжаємо і будемо жити самі. а з господарями я б воопше дуба дала :)
Відправлено 29 червень 2009 - 16:33
Відправлено 29 червень 2009 - 16:41
Відправлено 29 червень 2009 - 17:10
Відправлено 29 червень 2009 - 17:27
Відправлено 29 червень 2009 - 17:42
Відправлено 29 червень 2009 - 18:14
А взагалі, найкраще здавати квартиру або знайомим, або перевіреним людям, бо я надивилась і начулась різного - дуже часто наші люди нешанобливо ставляться до чужої власності і нищать чуже майно страшно, вважаючи, що не моє - то і не шкода
Відправлено 29 червень 2009 - 18:18
переїхала в інший район.по угоді. господиня- молода мама, подружилися.але то не варто того.тут мають бути відносини квартировинаймач- орендодавець. її чоловік по ночах десь носився, а вона видзвонювала мені, щоб я набрала з свого телефону, бо він не бере трубки.... таке мені набридло, я їй в такій послузі відмовляла. закінчилась угода- почала щомісяця рости ціна.з"їхала я по причині продажу тої квартири....хоча так вона її і не продала(так сусідка казала)
потім я була на Сихові.порядніших господарів я не зустрічала!!!звідти я заміж виходила :) і брама була :)
живемо ми окремо від батьків,в своїй квартирі ніби а ота з Сихова мені наймиліша :)
Відправлено 29 червень 2009 - 19:39
А у нас люди, які здають квартиру мають цікаву психологію: хочуть мати прибуток з нічого, і в той же час отримати квартиру назад в такому ж точно стані як і до оренди. Потрібно бути готовим до того, що все зношується, ломається, псується з часом. Орендодавець не має права вмішуватись в особисте життя орендаря/орендарів. Візити контролю повинні бути чітко обумовлені в контракті оренди (а не як було у нас - "хазяйка" заходила до нас без попередження відкриваючи двері своїм ключем).
В свою чергу орендар зобов"язаний вчасно сплачувати за оренду і за комунальні послуги.
Відправлено 29 червень 2009 - 20:09
Відправлено 29 червень 2009 - 20:17
Відправлено 29 червень 2009 - 21:03
Значить так. Ми були в ролі одних і в ролі інших - одночасно. Тобто винаймали цілу хату, здавали три кімнати квартирантам (по одному в кожній) і в двох жили самі з дитиною і котом ;)
Це було за кордоном, але яка різниця - тут чи там? Головне сам факт.
Щодо наших претензій до власників хати та й самої хату - ремонту, тощо: а не було ніяких претензій і не могло бути!
А взагалі - чому б не укласти договір, в якому зазначити усі вимоги сторін? Тоді проблеми з кранами відпадуть самі собою ;)
До нас в господарів не було ніяких вимог. Ясно як би то мало бути: чисто і т. д. Ми просто старалися підтримувати хату в тому стані, в якому взяли. Був нюанс - коли ми тільки дивилися хату - вказали господарям на погану підлогу... вони погодилися дати гроші на нову. А могли б сказати - "не подобається, не беріть!". Це вже від людей залежить... і від ціни, звичайно ;)
Щодо ключів у господарів - вони їх мали, але якби надумали навідатися, то задзвонили би день наперед. Ніколи, правда, вони так і не навідалися, але таке питання також варта обговорити.
Тепер за квартирантів.
Так як ми жили разом з ними, то і вимог було не густо ;) Зате - які!!! (Уявляю ваші посмішки зараз) Шоб була біла людина, мужчина нетрадиційної секс. орієнтації, який працює в авіакомпанії пілотом чи стюартом. Смішно? :D Для нас це було тоді дуже серйозно і ми таки знайшли таких людей. Багато можна говорити про їх плюси, але я знову відхиляюся...
Не знаю якими були б наші вимоги в Україні, якби ми здавали кімнати і жили разом з кимось... та такі як в усіх - вчасно платити, не палити, не дебоширити, не смітити і т. д.
Але якби ми здавали цілу хату чи квартиру без господарів, то основними вимогами були би: вчасно платити, не палити і хату не спалити ;) Тобто здати її таку ж, як і взяли. А все решта - це вже не наші проблеми

Відправлено 29 червень 2009 - 21:52
Гроші ми передавали їм раз у квартал (наперед за 3 місяці) коли були у Львові, або через батьків. Перед тим як заселились, зробили косметичний ремонт в квартирі за власний рахунок, замовили жалюзі на всі вікна. Ретельно і регулярно самостійно сплачували комунальні послуги, дрібні ремонтні роботи в квартирі (каналізація, сантехніка, замки і т.д.) також були на нашій відповідальності, в квартирі підтримували ідеальний порядок. Але зате орендна плата нас більш ніж влаштовувала і її нам так і не піднімали, хоча навколо вона виросла ледь не в три рази за цей час. Треба додати, що це була квартира знайомих наших знайомих і саме від цих знайомих ми отримали її у "спадок".
Ми попередили наших орендодавців за 3 місяці, що переїжджаємо уже у власну квартиру і навіть знайшли їм хорошого квартиранта. Господарі ладні були, щоб ми самі з ним домовились за нову плату і передали ключі, і навіть не хотіли приїжджати для цього у Київ. Але ми були категоричні і попросили приїхати на "передачу об'єкта"
І були приємно здивовані, коли господарі щиро подякували нам за те, що так гарно утримували їх житло
От у нас скоро постане питання переїзду у більшу квартиру, і я вже переймаюсь чи зможу я допустити квартирантів в своє затишне гніздечко, яке з такою любов'ю ремонтувала (вірніше, координувала процес), добирала меблі і т.д. :D Відчуваю, квартира стоятиме порожня, але чужих людей я у неї не пущу
До речі, про досвід наших друзів орендування житла закордоном. В Швейцарії, наприклад, орендодавець захищений на всі 1000 %. Наприклад, орендодавець вправі перебирати квартирантами і відмовити їм на підставі їх національності, громадянства чи професії (звичайно, офіційно про причину ніхто не скаже - вам просто відмовлять і все, навіть якщо ви дуже порядна людина і з добрими намірами). Друге - квартира повинна передаватись орендодавцю у зразковому стані, тобто в такому, який у неї був спочатку, навіть якщо ви винайняли квартиру 5 років тому (!). Коли ви винаймаєте квартиру, то дві орендні плати залишаються у вигляді застави на випадок якщо щось у квартирі буде пошкоджено. Зрозуміло, що господарі потім роблять все для того, щоб цю заставу не повертати. Наприклад, до наших друзів вчепились, що шпалери в коридорі біля дверей трохи потерлись (і це за 3 роки експлуатації квартири !). Відтоді, моя коліжанка на 6 місяці вагітності відраювала на колінах всю квартиру до ідеального блиску, бо інакше б у низ не прийняли квартиру. (чи хтось з нас хоч раз винаймав квартиру, яку не треба було пару тижнів віддраювати від бруду ??! :D )
Більше того - розповім взагалі анекдотичний момент. У них була розкішна біла шкіряна канапа, яку вони придбали за власні гроші в квартиру. Але на новій квартирі були свої меблі і не було місця для цієї канапи. Отож вони захотіли подарувати канапу господарям (тобто просто залишити її в квартирі), але господарі сказали забрати канапу, бо згідно договору квартиранти повинні забрати всі свої речі. Мої друзі вирішили поговорити з новою квартиранткою, котра переїжджала на цю квартиру, але вона також повідомила, що їй ця канапа не потрібна. В Швейцарії є спеціальний день в місяць, коли ти можеш винести з своєї квартири просто на вулицю непотрібні речі (меблі, побутову техніку, іграшки) і будь-хто безкоштовно може їх взяти для себе (трапляються речі цілком нові і в ідеальному стані), але цей день був лише через 2 тижні, а друзям потрібно було звільняти квартиру через 5 днів.
Відтоді їм довелось (увага, та-та-та-там !) розпиляти пилкою розкішну шкіряну білу канапу, щоб вивезти її у власному легковому авто на сміттєзвалище (винайняти вантажне авто і заплатити за утилізацію коштувало б дорожче ніж сама канапа)
Отаке ось ;)
Користувач подумав і додав через 6 хв.:
Ого, скільки я тут написала :D
Користувач подумав і додав через 16 хв.:
Львів'янка (29.6.2009, 22:03) писав:
Тепер за квартирантів.
Так як ми жили разом з ними, то і вимог було не густо ;) Зате - які!!! (Уявляю ваші посмішки зараз) Шоб була біла людина, мужчина нетрадиційної секс. орієнтації, який працює в авіакомпанії пілотом чи стюартом. Смішно? :D Для нас це було тоді дуже серйозно і ми таки знайшли таких людей. Багато можна говорити про їх плюси, але я знову відхиляюся...
О, здається, я здогадусь чому саме такі критерії ;) Чоловіки нетрадиційної орієнтації зазвичай дуже чистоплотні і люблять підтримувати вдома ідеальний порядок, ну а пілоти чи стюарти часто у відрядженнях, а відтоді рідко бувають вдома, а якщо вдома - то відсипаються цілодобово і їх не чути навіть :D Це такі ж ідеальні квартиранти, як ідеальний чоловік - "слєпо-глухо-нємой капітан дальнєго плаванія"
Відправлено 29 червень 2009 - 22:11
Відправлено 29 червень 2009 - 22:53
А так склалось, що моя сусідка за кордоном і я шукала їй квартирантів. Ці люди мали стати нашими сусідами тому до вибору людей ми підходили обережно.
Студенти це табу! чи один чи декілька вони всеодно раз в місяць роблять гульки в хаті і квартира перетворюється на бордель.
найкраще сімейні з дітьми люди. Так ми і поселили сім'ю. Для мене головне,щоб вночі ніхто не дибоширив і не шумів. А до плачу дитини я звикла.
Відправлено 29 червень 2009 - 23:11
Відправлено 29 червень 2009 - 23:32
я була також студенткою, коли винаймала житло. але жодних гулянь в мене не було. всі решту з моєї групи жили в гуртожитках. і навіть були сварки в групі на рахунок всяких там святкувань.... звичайно все закінчувалось не в моїй хаті. я собі і не могла уявити, скільки потім там прибирати після них.
в нашому будинку, поверхом вище живуть дівчата студентки, скільки штук їх ніколи не дораховувалися, бо там прохідний двір!чоловік в будинку поставив замок на вхідні двері, в нас 14 квартир. і частенько хлопці підчікують щоб впустили до дівчат. ми завжди питаємо до кого? немає значення хто б не йшов, так в нас в будинку заведено.початок нового навчального року ми переживаємо всім будинком
а ще живуть 2 хлопці студенти на першому, то їх ніколи не чути!!! перед їх вікнами квітничок був заросший, там давно ніхто не садив нічого. так вони перекопали весною, і самі посадили квіти.
Відправлено 29 червень 2009 - 23:54

Допомога