Нічні походеньки Пускати чи не пускати?
Відправлено 27 червень 2009 - 12:44
Можливо у Вас ще нема своїх дітей, але думка по даному питанні мабуть не раз приходила в голову, коли Ви були у юному віці і дуже хотіли піти кудись на дискотеку з друзями чи затриматися довше на дні народження друга, чи просто посидіти при романтичних зірочках з хлопцем (дівчиною) під своїм будинком. Як ви будете себе вести коли будете мати власних дітей?
Тепер коли я стала мамою, я зрозуміла чому батьки переживали за мене. Кажуть - "береженого - Бог береже", батьки приводять купу страшних прикладів, які ставалися з людьми (бо вони їх за життя наслухалися купу - життєвий досвід) які йшли пізно по вулиці. Когось згвалтували, когось вбили, побили чи покалічили. Випадків безліч, але в юному віці над цим не задумушся - так хочеться посидіти в веселій компанії, чи в обнімочку з коханим (коханою) не замічаєш, як швидко летить час.
Признаюся чесно нас з сестрою пускали (особливо в селі), не завжди (інколи тато казав "ні" і це означало "ні"), але часто пускали - в нас невелика різниця в віці, ми завжди гуляли разом, тому татові і мамі було спокійніше. Я вдячна за це своїм батькам, тому що я за ті юні роки встигла "нагулятися", не те, що б ми робили щось непристойне - ми не спали з хлопцями, не пиячили і не приймали якихось наркотиків. Зараз я маю що згадати зі свої бурхливої молодості і мене не мучить думка, що я щось втратила. Є підлітки, яких і не дуже тягне гуляти пізно - це наприклад мій чоловік, він рідко гуляв по ночах, рідко встрявав в якісь неприємності.
Так ось коли в мене народилася дитина, я зрозуміла, чому мами і тати переживають за дітей і тепер, коли син виросте, я буду сидіти переживати, якщо він буде затримуватися з вулиці, а тел. наприклад буде вимкнений, але пускати я його буду. Звичайно можуть бути вийнятки - якщо я побачу, що він попав в погану компанію, або його життю щось загрожую, буду думати, як допомогти. Але хіба дитину насильно вдома втримаєш?
Відправлено 27 червень 2009 - 13:43
Так шо я постараюсь пускати звичайно в розумних межах, хоч це і коштуватиме мені купи нервів, бо переживати таки є за шо.
Відправлено 27 червень 2009 - 13:52
Головне, щоб дитинча не потрапило в погану компанію і мало свою голову на плечах.Для цього будемо старатися зробити все можливе. :)
Відправлено 27 червень 2009 - 15:19
Вони приймали всіх моїх друзів, знали про всіх усе. Тому пускати мене нікуди не боялися. Та часто і пускати було нікуди, все
одно всі у нас товклися.
Відправлено 27 червень 2009 - 16:14
В мене є живий приклад я з сетрою виховувалися в однакових умовах, але батьки завжди більше хвилювалися за неї, тому що я коли затримувалася хоча б на 15хв. завжди попереджала про це батьків і батьки ніколи не чекали мене під дверима, а сестра ніколи не затрудняла себе такими проблемами тому коли вона кудись ішла тато ніколи не лягав спати поки не побачив що вона вдома.
Тому в мене на першому місці буде стояти відповідальність дитини.
Відправлено 27 червень 2009 - 16:36
перш за все підлітки це який вік? якщо 11-12 років - категорично буду забороняти нічні посиденьки. точніше я намагатимуся зробити так, щоб в дитини не виникло таких бажань, а як ні то наполягатиму на своєму.
а ще дуже залежить від того наскільки дитина самостійна та розсудлива. якщо моя дитина буде сама собі заробляти на проживання, сама прийматиме зважені рішення, буде розсудлива у діях та вчинках - то сама розбереться до котрої їй на дворі сидіти чи друзями гуляти.
але повторю ще раз не думаю, що в 12 років це буде їй під силу. років в 14 (+/-) я перегляну позиції категоричної заборони нічних гулянь.
зрештою там. де я зараз проживаю до 12 років дитина за законом не має права гуляти без дорослого і в день, і в ночі. а 12 це вже ого який підліток. ну і за тутешніми законами є обмеження щодо часу перебування на вулиці без супроводу дорослих і після 12 років. точно вік не пригадаю.
Відправлено 27 червень 2009 - 16:51
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Це вже відно від старості в мене підліткими вважаються діти старші 16 :)
Відправлено 27 червень 2009 - 17:38

Мої сини,мої орли - це моя гордість материнська !!!
Кажуть люди я сама, наче квіточка,
Що пливуть мої слова, як та річечка,
Що душа моя співає, мов сопілочка.
А я просто українка, україночка
Відправлено 27 червень 2009 - 18:03
Відправлено 27 червень 2009 - 19:24
Відправлено 27 червень 2009 - 19:38
Мій старший, слава Богу, про таке ще не просить. Він якщо і гуляє, то недопізна у дворі. Я завжди можу вийти на балкон і подивитися, що він робить. При цьому я категорично забороняю виходити з двору.
А гуляти допізна, я думаю, можна років з 16. І то недалеко і не дуже пізно. Бо контрольвсе одно повинен бути. Не хадити слідом, звісно, але знати де дитина, з ким і чим приблизно займається. Я не хочу, щоб мої хлопці в 10-12 почали курити чи пити пиво. Але це вже залежить від виховання.
Відправлено 27 червень 2009 - 21:15

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 07 липень 2009 - 09:20
Відправлено 07 липень 2009 - 10:03
Я буду стараться, чтоб мой карапуз мне доверял и я была типа как подруга :) , если запрещать что-то делать или не пускать гулять хорошего ничегоне будет, как говорят "запретный плод сладок" , сколько у меня знакомых в школе были идеальными - учились на 5, мама позвала домой сразу домой, никаких нареканий, а сейчас - гуляй душа, один мой такой однокласник уже в тюрьме побывал за попытку убийства - я как узнала волосы дыбом никогда б и не подумала, другой сосед сделал девочке ребенка пожили немного он бил ее (тоже б и не подумала), потом со второй сошелся и т.д., Я буду своему сынульке разрешать гулять (ну конечно в пределах разумного, не так как мой муж мог у меня остаться и с ночовкой не предупредив родителей, а они сильно и не переживали - незвонили даже), и от того начнет пить и курит зависит от компании и общества, можно посмотреть телевизор и делать выводы- как в фильмах показывают и пьт и курят и деруться, а наши дети это смотрят - "если это в кино делают, а че б и нам не сделать", я считаю если уже начал курить (конечно не в 12 лет), то лучше пусть при мне курит (нормальные сигареты) и пьет чем по углам прячется
Відправлено 07 липень 2009 - 10:26
Ще вони встигнуть в своєму житті ночей недоспати. А на рахунок виховання, то скажу, що бувають такі ситуації, що виховання може бути зовсім ні до чого і все буде залежати лише від обставин. В наш час діти дорослішають дуже швидко, вірніше, дуже швидко їм стає доступним світ дорослих. І ми - дорослі, їм у цьому самі допомагаємо і підштовхуємо, а потім бідкаємося, що вони в 40 років як діти. А чи не краще їм бути дітьми в дитячому віці і досхочу набавитися в дитячі ігри і жити дитячим розумом, аніж потім надолужувати втрачене вже в зрілому віці, бо батьки дозволили рано жити життям дорослих? На все свій час, така моя думка.

Красавицы могут всё
Красавиц счастливей нет
Они никогда не плачут
У них не бывает бед (В.Меладзе)
Відправлено 07 липень 2009 - 10:34
Мне например хотелось поскорее стать взросло :) но у меня конечно и детство замечательно было и куклы и т.д. и т.п. , а сейчас посмотришь на детей у нас возле дома никто в скакалки не прыгает , в классики не играет и в куклы тоже, зато девочки ходят в коротких юбках и попами вертят перед старшими мальчиками...., мы лет до 13 точно играли в куколки, а сейчас наверно ев 7 лет уже не играют .... Немного уже не в тему, но по-ходу мысли понесло
Відправлено 07 липень 2009 - 10:34
Відправлено 07 липень 2009 - 10:50
Я гуляла цілі ночі. Мама мене відпускала. Просто або довіряла мені, або в неї не було іншого виходу, бо я її не слухала. Але ми жили окремо, тому на мене батьки не мали великого впливу.
Але я інша. Я вміла постояти за себе ще з молодших класів, тому була впевнена в собі і своїх дітях. Я виросла на вулиці, між однолітками з дитинства, знала всіі компанії погані і хороші.
Часто задумуюсь над питанням, чи буду пускати доню, і відповідь -дуже страшно. Пускати звичайно буду, але точно хочу знати місце де вона буде находитись.
Відправлено 07 липень 2009 - 12:50
Відправлено 07 липень 2009 - 20:48
Eleonorka (7.7.2009, 10:26) писав:
Я це питання розумію ширше ніж просто погуляти допізна. Це питання довіри моєї і свободи дитини (а вона її прагнутиме): поїхати із компанією на 4 дні в Карпати, на риболовлю із ночівлею, на екскурсію в інше місто, залишитись у подруги і тд. і тп. В моєму випадку усе це і входило в поняття "гуляти" ...

Допомога