Квас-квасок
Відправлено 23 червень 2009 - 16:27

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 23 червень 2009 - 16:35
Натусiк (23.6.2009, 17:27) писав:
В натуральному квасі завжди є частка алкоголю і цього не уникнути :)
Я домашніх рецептів не знаю, але купила на днях пляшечку квасу нової марки
Так пару пляшечок в спеку кваску випив і доказуй потім даішнику що ти не верблюд :D Я вже мовчу про мам, котрі на ГВ.
Відправлено 24 червень 2009 - 10:46
колись мене пригощали домашнім кваском....але то давно було... хотілося б самому щось спробувати.
Відправлено 24 червень 2009 - 10:51
дуже смачний і легкий в приготуванні
2 літра води
2 лимони
четвертинка пачечки дріжджів (в грамах не скажу, але ті, що продаються фасовані, пачечка десь 10 на 6 см =))
150 гр цукру (так іде за рецептом, але ми давали трошки менше)
воду закип"ятити, додати цукор. коли вода застигне, додати туди дріжджі і тертий на терці лимон. залити в тару (скло або пластик), поставити в холодильник. за три доби квас готовий!
Відправлено 24 червень 2009 - 11:25
Відправлено 24 червень 2009 - 11:28
Відправлено 24 червень 2009 - 21:24
12л води кип"яченої і вистудженої
1 л цукру з них 300г спалити
1 лож розчинної кави можна напитку
1 лож лимонної кислоти
50гр дріжджів
Вилити спалений цукор,дати каву,кислоту,цукор вимішати набрати 1 літр і розвести там дріжджі,нехай постоїть 1 год.Все це вилити разом і налити в бутилки(неповн)і.Так залишити в теплі на 18год потім поставити в холодильник.
Після охолодження пийте на здоров"я!!!
Відправлено 24 червень 2009 - 22:30
Закипятить 10л. воды дать остыть. Размешать с двумя стаканами сахара. Добавить лимонную кислоту2ч.ложки с горкой.+ 15г. свежих дрождей. И отдельно на сковородке поджарить 1,5 стакана сахара до коричневой карамели. Осторожно вести в воду. оставить на 12 часов в комнате. Затем разлить в бутылки и в холод. все можно пробовать
КВАС ДОМАШНИЙ (источник -журнал "Школа Гастронома" № 11, 2004)
3 л. воды
1 кг. ржаных сухарей
25г. дрожжей
100 г. сахара
200 г. корня ибиря или хрена
10 г. меда
100 г. изюма
1. Ржаные сухари выложить в один слой на противеньипоставить в заранее разогретую до 200 град. духовку на 15 мин. Выложить сухари в широкую кастрюлю. Воду вскипятить. Залить подрумянившиеся сухари кипятком, накрыть полотенцем и оставить на 34 часа.
2. Настой слить через сито в отдельную посуду, добавить в него сахар и дрожжи. Накрыть полотенцем и оставить бродить на сутки.
3. Квас процедить. Добавить тертый имбирь, мед, иэюм. Разлить по бутылкам и закупорить. Хранить в холодильнике.
Совет: делая домашний квас, можно использовать самые разные добавки - мелиссу, листья черной смородины и вишни, сухофрукты, ягоды.
КВАС
1 Сначала я ставлю закваску. Это ржаные сухарики -1/5 банки, теплая (но не горячая) вода, сахар-1 такан и немного дрожжей -буквально несколько комочков небольших. Лучше на квас брать наши прессованые дрожжи из брикетика. Пробовала с сухими импортными, не получалось почему-то. Делаю я все это в 3-х литровой банке. Точно пропорций не скажу, так как все делаю на глаз. Воду наливаю не до краев и банку ставлю в миску, на случай если здорово бродить будет. Так эта закваска стоит если тепло дня 4, а если холодно, то неделю. Потом я все это сливаю. Получившуюся жидкость выливаю, ее пить невозможно, а часть получившейся кашицы (где-то 2/3) опять выкладываю в банку. Добавляю еще сухариков, сахарного песку и снова ставлю бродить. Иногда и эту партию выливаю, оставляя гущи на следующую закладку, а настоящий квас ставлю только с третьего раза.
2 Вот уже в настоящий квас я добавляю на 5-литровую банку закваски (гущи) где-то 2-3 см на дне, 3-4 ложки квасного сусла, 2-2,5 горсти ржаных сухариков, немного сухих яблок, штук 5-6 сушеных абрикосов и немного изюма, да и 1 стакан сахарного песка.
3 Когда квас выбродится, а это в зависимости от погоды 4-7 дней, я сливаю его через сито или марлю. Часть кашицы идет на следующую партию, а в получившийся квас я еще добавляю сахарного песку по вкусу и разливаю по пластиковым бутылкам. Эти бутылки я снова ставлю в тепло дня на 3-4. Вот теперь квас готов, только осторожно открывайте бутылки, потому что квас получается очень газированным. Ставлю его в холодильник и теперь пьем. Да и еще, каждый раз нужно мыть банку из-под кваса, а то, если не мыть закваска становится какой-то желеобразной. Приятного аппетита!!!!!
Имбирный квас (2 бутылки по 1.5 л – не стеклянные!)
Рецепт с channel4.com.
1 ст.л. тёртого имбиря
1 лимон, тонко порезанный
250 коричневого сахара (конечно, можно и белого)
0.5 ч.л. крем-тартар или лимонной кислоты
¾ ч.л. сухих дрожжей
Налить в кастрюлю 750 мл холодной воды, добавить имбирь, лимон, крем-тартар, сахар и потихоньку довести до кипения, растворив сахар. 5 минут прокипятить, добавить 1.5 л холодной воды и насыпать дрожжи. Прикрыть крышкой и на ночь оставить в нежарком месте.
Приготовить чистые бутылки.
Процедить квас и разлить в бутылки, не доливая 5 см. Закрутить крышечками и оставить в нежарком месте, время от времени откручивая крышечки и выпуская газ. Моё нежаркое место - самая верхняя полка холодильника (лёжа).
Квас будет готов через 12-36 часов (в зависимости от погоды). Охладить хорошенько и подавать со льдом. Хранить можно около 3 дней.
Відправлено 07 липень 2009 - 10:48
Відправлено 07 липень 2009 - 12:25
Квасне сусло може продаватися в хлібних кіосках, або там де продають приправи.
А на вигляд таке як паніровочні сухарі, тобо в такій довгій картонній коробці.
Відправлено 05 серпень 2009 - 08:44
Теж можна спробувати. Я робила за рецептом, але додала чорних сухариків декілька.
Відправлено 03 травень 2010 - 11:43
Відправлено 01 червень 2010 - 19:12
6 л води
0,5 стаканиа цукру пережарити
0,5 чайної ложки кислоти лимонної
1/3 маленької пачки дріжджів
Через добу квас готовий.
Відправлено 01 червень 2010 - 20:23
наробити сухарів-з сірого хлібу(насушити в духовці)
закип*ятити 3 л води,охолодити ,
на дно 3 літрової банки кладем небагато сухарів(тих шо заготовили напередодні)
Для першого квасу потрібна 1 чайна ложка сухих дріжджів,3 столових ложки цукру,залити водою.
Перший квас,той ,що я описала має стояти 1 тиждень,злити його,по смаку якщо не подобається,то просто вилити...
потім робим другу порцію-з банки попереднього квасу забирає трєтю частину хліба(сухарів)решту,мокрого залишаєм,і знову додаєм сухариків,3 стол. ложки цукру,заливаєм водою,але в цю,і подальші порції не додаєм дріжджів.
Краще тримати банку на вікні на сонці,і пильнувати щоб не перебродило
Смачного!!!
Відправлено 13 червень 2010 - 16:38
Відправлено 13 червень 2010 - 16:47
20 л.каструля води+миска середня залізна сушки, кинути чучуть лимонної кислоти і цукру, щоб була вода на смак, як дуже-дуже солодкий чай. Поставити на маленький вогонь, щоб мліло, довести до кіпіння, щоб сушка набрякла. Дати охолонути, коли охолоне кинути 10 грам дріждів. Поставити в тепле місце на 3-4 дні.
Повідомлення відредаговано Джульєтка: 13 червень 2010 - 16:48
Відправлено 21 червень 2010 - 14:46
на 10 л води кип"яченої охолодженої
5 ст.л цукру
5ст л цукру перечати до чорного(щоб весь розчинився)
50г дріжджів
все озмішати , розлити в пляшки і в холодильник, Приблизно за бобу готовий. Але ми витримуємо більше. Квас виходить не дуже солодкий то хто любить то може додати більше цукру.
Відправлено 19 липень 2010 - 14:30
Щоб квас не перетворився на "бражку" треба гарно пильнувати щоб не перебродив. При такій спеці як зараз в мене квас готовий за день, то б то зранку заливаю, а ввечері вже готово і до холодильнику.

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках

-