Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Подарунки батьків (житло, земля, гроші) - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Подарунки батьків (житло, земля, гроші) Нотаріальні питання Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 червень 2009 - 16:42

У мене таке питання до всіх: "Чи оформляли ви нотаріально гроші, які дарували вам батьки?". Справа в тому що минулого року чоловіку бабуся подарувала земельну ділянку. Звичайно, що такий подарунок оформляється нотаріально, і оскільки це 2 лінія родственності, то 5% від вартості землі ми заплатили в податкову. В цьому році ми вирішили будуватись і вже навіть почали робити перші кроки.
Так от до весілля мені батько подарував певну суму грошей, які я відклала. А зараз звичайно вони всі підуть на будівництво. То я собі думаю, можливо провсяк випадок застрахуватись і оформити цей подарунок батьків нотаріально, чи не варто викидувати гроші на нотаріуса!? А що ви б мені порадили?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 17:56

Люська*, моя думка - ні, не варто. Все, чим у найгіршому випадку це може "грозити" тобі - це витикання батька, шо в хату вкладені його гроші і він також має право... :db: Але ж хіба зміниться шось від того, шо ти витягнеш оформлений нотаріально папірець і покажеш йому?? :pardon: Ясно, шо ніякого права він не буде мати, бо...... ну яке тут може бути право? Це взагалі aбсурд! Не піде ж він у суд зі словами - я колись подарував гроші, а тепер маю право і т. д... Так само можна казати: "Я колись дав гроші на поступлення у вуз, а тепер хочу процент з зарплати" ;)
Ну і натомість, якшо зараз ти попросиш батька завірити нотаріально дарування, це його напевне образить. Тому моя думка - ні.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 18:02

Львів'янка, мені здається, що малось на увазі трохи інше - оформлення факту дарування грошей не для взаємовідносин з батьками, а для взаємовідносин з державою, і подальшого легалізування будівництва будинку, а відтоді і доходів.

Врешті, якщо мова йде саме про це, то я все одно б не декларувала цей дохід (поборники законності, не треба кидати в мене тапками ;) )
Люська , Вам просто варто порадитись тет-а-тет з практикуючим юристом, що спеціалізується на таких питаннях - думаю, від нього буде більше толку, ніж просто від суб'єктивних порад форумчан.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 18:14

Перегляд повідомленняSonya (18.6.2009, 19:02) писав:

Львів'янка, мені здається, що малось на увазі трохи інше - оформлення факту дарування грошей не для взаємовідносин з батьками, а для взаємовідносин з державою, і подальшого легалізування будівництва будинку, а відтоді і доходів.

Ну, не знаю, може... Просто думаю - хіба має значення де людина взяла гроші на будівництво? :pardon: У нас кожен другий десь там нелегально за кордоном заробив і ясно шо нотаріально не завірював... То тре Люську*, шоб прояснила ситуейшин ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 18:44

Перегляд повідомленняЛьвів'янка (18.6.2009, 19:14) писав:

Ну, не знаю, може... Просто думаю - хіба має значення де людина взяла гроші на будівництво? :pardon: У нас кожен другий десь там нелегально за кордоном заробив і ясно шо нотаріально не завірював... То тре Люську*, шоб прояснила ситуейшин ;)

Ага, треба щоб прояснила ;)

А значення поки що немає, але матиме з часом, коли буде більш строгий контроль за доходами фізичних осіб і їх крупними витратами (нерухомість, авто, дорога побутова техніка, предмети розкошу і т.д.)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 20:51

Батько в мене хороший. Він жодного разу не дорікнув що щось подарував і не вимагає віддачі. Тому справа не в тому.
Справа в тому, що ніхто не знає, що буде завтра, а я мала на увазі страховку. Що якщо хтось буде дорікати, що от ми землю подарували, то я буду мати бумагу що я не гола і боса була, а будувались ми за гроші батька.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 21:04

Перегляд повідомленняЛюська* (18.6.2009, 21:51) писав:

Батько в мене хороший. Він жодного разу не дорікнув що щось подарував і не вимагає віддачі. Тому справа не в тому.
Справа в тому, що ніхто не знає, що буде завтра, а я мала на увазі страховку. Що якщо хтось буде дорікати, що от ми землю подарували, то я буду мати бумагу що я не гола і боса була, а будувались ми за гроші батька.

Тьху, ото в мене фантазія буйна! :crazy: На гарну людину вже понавидумувала, cорьки... :shok:
Люська*, в такому випадку ліпше застрахуватися - всяке в житті буває... :pardon: Хай щастить! :bye:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mum of 4 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 22:59

Якщо я правильно зрозуміла, то це тільки для гаоочки, що ваша родина теж доклалась до Вашого сімейного благополуччя.... Якщо так, то чоловік має документ від бабці, а Ви візьміть, щось типу розписки, тобто неофіційний документ (звичайно у держ закладах типу суду то ніякої юридичної ваги не буде мати) Але, якщо Ви одружені, то все спільно набуте під час шлюбу є Вашим з чоловіком спільним майном. Соррі, якщо не те Ви мали наувазі.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 23:13

А я б ноторіально нічого не робила. Ваш чоловік і так знає, що Вам батько подарив гроші. Думаю, що він це оцінить. А родина також сама зрозуміє, що гроші Вам не з неба впали. Та як на мене, та плювати на всіх! Маю гроші- будуюся. А за чиї- це вже моя особиста справа!
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mum of 4 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 23:33

Перегляд повідомленняSajka* (19.6.2009, 0:13) писав:

А я б ноторіально нічого не робила. Ваш чоловік і так знає, що Вам батько подарив гроші. Думаю, що він це оцінить. А родина також сама зрозуміє, що гроші Вам не з неба впали. Та як на мене, та плювати на всіх! Маю гроші- будуюся. А за чиї- це вже моя особиста справа!

Наведу одну історію...
Зустрічались собі хлопець з дівчиою, любили і мріяли... але завжди існує але... Батьки хлопчини вважали, що ця дівчина йому не рівня, і взагалі, нащо?... Поки цілком самостійні і вже не підлітки не зачали нове життя,тоді.... син вирішив одружитись. Батьки ж відцуралися їх і поставили умову, ми хочемо благополуччя свому синові, його леліяли і вивчили, і даємо $5000, і Ви за свою дочку повинні дати на розвиток нової сім"ї... ато нічого не виїде.... Дівчина попала на збереження, її батько їздив позичати гроші у всіх можливих і не можливих варіантів, при тому будучи і до цього в боргах..... На той час то були шалені гроші!
За 25 з гаком років виплило, що батьки дівчини дали ті гроші, які пішли в котел сестри хлопця, а ось батьки хлопця.... ніц не дали.... ось так....
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 червень 2009 - 10:55

Перегляд повідомленняЛюська* (18.6.2009, 17:42) писав:

У мене таке питання до всіх: "Чи оформляли ви нотаріально гроші, які дарували вам батьки?". Справа в тому що минулого року чоловіку бабуся подарувала земельну ділянку. Звичайно, що такий подарунок оформляється нотаріально, і оскільки це 2 лінія родственності, то 5% від вартості землі ми заплатили в податкову. В цьому році ми вирішили будуватись і вже навіть почали робити перші кроки.
Так от до весілля мені батько подарував певну суму грошей, які я відклала. А зараз звичайно вони всі підуть на будівництво. То я собі думаю, можливо провсяк випадок застрахуватись і оформити цей подарунок батьків нотаріально, чи не варто викидувати гроші на нотаріуса!? А що ви б мені порадили?

Ділянка землі, подарована бабусею не є вашою з чоловіком спільною сумісною власністю. Кошти були подаровані вам до весілля- відповідно вони лише ваша власність. Якщо ви хочете "застрахувати" свою частку у майбутньому житловому будинук варіантів 2 :
1. Будинок збудований за час вашого спільного сімейного життя- відповідно автоматично ви маєте право на свою частку у спільній сумісній власності.
2. Сума ваших коштів,яка буде вкладена у будівництво є значною,і може потенційно перевищити вартість вашої обов язкової частки- в такому випадку раджу укласти нотаріальний договір.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 червень 2009 - 16:22

Дякую вам дівчата за ваші поради. Сама я ще нічого не вирішила. По-перше, не знаю як татові сказати, щоб зробив мені нотаріально завірену дарственну. По-друге, зараз на будівництво гроші йдуть як вода, тому у нотаріуса не хочеться залишшати ще певну їх частку. Як щось точно вирішу то напишу.
юля77, ти мене зрозуміла на 100%. Дуже тобі дякую.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн