Подарунки батьків (житло, земля, гроші) Нотаріальні питання
Відправлено 18 червень 2009 - 16:42
Так от до весілля мені батько подарував певну суму грошей, які я відклала. А зараз звичайно вони всі підуть на будівництво. То я собі думаю, можливо провсяк випадок застрахуватись і оформити цей подарунок батьків нотаріально, чи не варто викидувати гроші на нотаріуса!? А що ви б мені порадили?
Відправлено 18 червень 2009 - 17:56
Ну і натомість, якшо зараз ти попросиш батька завірити нотаріально дарування, це його напевне образить. Тому моя думка - ні.

Відправлено 18 червень 2009 - 18:02
Врешті, якщо мова йде саме про це, то я все одно б не декларувала цей дохід (поборники законності, не треба кидати в мене тапками ;) )
Люська , Вам просто варто порадитись тет-а-тет з практикуючим юристом, що спеціалізується на таких питаннях - думаю, від нього буде більше толку, ніж просто від суб'єктивних порад форумчан.
Відправлено 18 червень 2009 - 18:14
Sonya (18.6.2009, 19:02) писав:
Ну, не знаю, може... Просто думаю - хіба має значення де людина взяла гроші на будівництво?

Відправлено 18 червень 2009 - 18:44
Львів'янка (18.6.2009, 19:14) писав:
Ага, треба щоб прояснила ;)
А значення поки що немає, але матиме з часом, коли буде більш строгий контроль за доходами фізичних осіб і їх крупними витратами (нерухомість, авто, дорога побутова техніка, предмети розкошу і т.д.)
Відправлено 18 червень 2009 - 20:51
Справа в тому, що ніхто не знає, що буде завтра, а я мала на увазі страховку. Що якщо хтось буде дорікати, що от ми землю подарували, то я буду мати бумагу що я не гола і боса була, а будувались ми за гроші батька.
Відправлено 18 червень 2009 - 21:04
Люська* (18.6.2009, 21:51) писав:
Справа в тому, що ніхто не знає, що буде завтра, а я мала на увазі страховку. Що якщо хтось буде дорікати, що от ми землю подарували, то я буду мати бумагу що я не гола і боса була, а будувались ми за гроші батька.
Тьху, ото в мене фантазія буйна!
Люська*, в такому випадку ліпше застрахуватися - всяке в житті буває...

Відправлено 18 червень 2009 - 22:59
Відправлено 18 червень 2009 - 23:13

Щастя бути мамою...
Відправлено 18 червень 2009 - 23:33
Sajka* (19.6.2009, 0:13) писав:
Наведу одну історію...
Зустрічались собі хлопець з дівчиою, любили і мріяли... але завжди існує але... Батьки хлопчини вважали, що ця дівчина йому не рівня, і взагалі, нащо?... Поки цілком самостійні і вже не підлітки не зачали нове життя,тоді.... син вирішив одружитись. Батьки ж відцуралися їх і поставили умову, ми хочемо благополуччя свому синові, його леліяли і вивчили, і даємо $5000, і Ви за свою дочку повинні дати на розвиток нової сім"ї... ато нічого не виїде.... Дівчина попала на збереження, її батько їздив позичати гроші у всіх можливих і не можливих варіантів, при тому будучи і до цього в боргах..... На той час то були шалені гроші!
За 25 з гаком років виплило, що батьки дівчини дали ті гроші, які пішли в котел сестри хлопця, а ось батьки хлопця.... ніц не дали.... ось так....
Відправлено 19 червень 2009 - 10:55
Люська* (18.6.2009, 17:42) писав:
Так от до весілля мені батько подарував певну суму грошей, які я відклала. А зараз звичайно вони всі підуть на будівництво. То я собі думаю, можливо провсяк випадок застрахуватись і оформити цей подарунок батьків нотаріально, чи не варто викидувати гроші на нотаріуса!? А що ви б мені порадили?
Ділянка землі, подарована бабусею не є вашою з чоловіком спільною сумісною власністю. Кошти були подаровані вам до весілля- відповідно вони лише ваша власність. Якщо ви хочете "застрахувати" свою частку у майбутньому житловому будинук варіантів 2 :
1. Будинок збудований за час вашого спільного сімейного життя- відповідно автоматично ви маєте право на свою частку у спільній сумісній власності.
2. Сума ваших коштів,яка буде вкладена у будівництво є значною,і може потенційно перевищити вартість вашої обов язкової частки- в такому випадку раджу укласти нотаріальний договір.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 19 червень 2009 - 16:22
юля77, ти мене зрозуміла на 100%. Дуже тобі дякую.

Допомога