Хабарництво та хабарі опитування та думки з приводу...
Відправлено 16 червень 2009 - 17:50

Щастя бути мамою...
Відправлено 16 червень 2009 - 18:29
Відправлено 16 червень 2009 - 19:02
крім того як думати над таким важливим законопроектом. І коли вона з"явиться, повірте, шо вона буде не дешевша, а навіть в кілька разів дорожча, ніж ми зара даємо лікарям. Відповідно багао людей собі просо не зможе дозвилити таке задоволення, отже доведеця продумувати механізм. Знову якихось пільг і компенсацій, спеціальні лікарні для "малоїмущіх". А вигляньте скільки в нас пенсіонерів. Таких лікарень тре буде в 10 раз більше ніж платних. Фінансувати їх буде все рівно держава з наших податків, тому один .....Як не крути обійдеця це дорого, тому так як є це не найгірший варіант. І не скоро нам світить шось інше.
А в інших сферах. Викладачі теж не від солодкого життя хабарі беруть, але тих хто вимагає, тре садити.
ДАЇ просто розтріляти (жарт).
А взагалі мені здаєця пройде трохи часу і ситуація буде виправлятися. Молодше покоління, буде трохи принциповіше, інакше виховане і з часом (років за 50 :) ) хабарників стане менше. Звичайно якщо з ним будуть боротись.
Відправлено 16 червень 2009 - 19:12
страхова медицина не така страшна як її малюють, а от наш менталітет страшний.
прочитайте російські форуми. там страхування обов"язкове. вони платять страховку нічогеньку таку, а потім все рівно ще дають в кишеню.
а зайти на форуму типу "іностранкі", стандартні повідомлення типу чи давати подяку лікарю (це при тому що за все платиться офіційно), і лише одиниці не дають, інші обов"язково і ще й наставляють - так треба давати! інакше люди не вміють, чи не можуть, чи не знають. все хочуть купити краще ставлення до себе.
проблема у нашому ставленні до хабарів, а також у вибірковому ставлені до тих, хто їх бере. от лікарям виходить можна вимагати хабар, а вчителів за таке - садити тре. бо якщо лікарі не братимуть, то всім нам гірше буде.
поки буде безпринципність, доти буде хабарництво!
Відправлено 16 червень 2009 - 19:14
з іншої сторони у таких випадках як пологи - це зрозуміло дуже погано. бо сімя і так має грошей впритик. а ще й платити всім підряд...я за пологи віддала всі декретні і ще чоловік доклав...а потім жили на всьому всьому економили...це не правильно.
мені найбільше не подобається як в нас намагаються ніби з тим боротися. а в результаті ще гірше роблять. чи розміри хабаря більше стають чи важче їх давати...а суть не змінюється...
Відправлено 16 червень 2009 - 20:29
А ось, які справи всередині цієї структури на прикладі одного з регіонів України...
Відправлено 16 червень 2009 - 21:07
Міняти треба перш за все своє ставлення до хабаря і нашої винагороди.... І в цьому винні лише ми. Адже кожен хоче, щоб саме йому кланялися і його уважали... саме й тому кожен дере всюди, де тільки може....
Відправлено 16 червень 2009 - 21:54
Ось в мене ситуація - будуємо балкон. Ми порахували, що якщо все чесно робити, збирати довідки і т.д., то піде 3-5 років!!!! + купа-купезна грошей. А так - взяли, разово заплатили і маю спокій і будую дальше. Так, я дала хабаря, а просто іншого виходу не було1 я б його і так давала, тільки більшими сумами і набагато довше((((((
А в академії.....ну не розуміла я предмету опір матеріалів, ну тупа я до цього предмету і все! дала хабар - здала на 4. Всі раді.
Моя думка - в нас це не викорениться ближчі 100років, а може і більше. Бо так влада поставила людей на коліна. Всі мають сім"ю, дітей, треба за щось жити. От і крутяться всі як можуть.
фу....щось розписалась,наболіло.......
Відправлено 17 червень 2009 - 16:48
а мені от цікаво - що офіційно вважається хабарем? шоколадка, букет квітів - це хабар чи ні?
Відправлено 17 червень 2009 - 18:31
гра з вогнем (17.6.2009, 16:48) писав:
В школах та університетах шоколад та квіти не вважаються хабарями. Як на мене- я б і те заборонила. Є ж сім"ї, яким і без тих квітів проблем вистачає. Я немаю, на увазі ті квіти, які дітки добровільно несуть на перший/послідній дзвоник. А ті квіти та шоколадки (які попри все ще й дорогезні мають бути), які батьки скидаються на дні народження і всякі там свята для вчителів. А якщо яка сім"я не може заплатити, то інші не завжди це хочуть розуміти... В західних школах такого немає. І нічого страшного в тім немає. На державні екзамени столи повні квітів, шоколаду, канапок і не тільки не накривають. У них державний екзамен здав і до побачення. А у нас- чим пишніший стіл на екзамени- тим кращий настрій у екзаменатора. Ну що попало.

Щастя бути мамою...
Відправлено 17 червень 2009 - 19:01
hrystyna (16.6.2009, 22:54) писав:
Скажу більше. Були ми тут на днях в одного світила-дитячого лікаря, котрий ще й до того високопосадівець.
Були в його офіційному платному кабінеті, і наш візит оплатила страхова компанія (сума цілком пристойна). Так от мені знайома, котра його порекомендувала, порадила ще й "особисто" йому віддячитись певною сумою - ніби-то це гарантуватиме особливе його відношення і дозволить, наприклад, телефонувати йому на мобільний за порадою якщо що. Здивуванню моєму ж не було ж меж - адже я ж прийшла до нього не на БЕЗКОШТОВНИЙ прийом, а на платний, і гроші ці йдуть йому напряму, бо кабінет то його власний! І що з того, що гроші ці заплатила страхова - страховка ж то мені не безкоштовна.
Одним словом, я була шокована цим.
Що вже говорити про лікарів (а не власників тих клінік) в дорогих приватних клініках з пристойною зарпплатою, які все одно чекають, що їм будуть віддячуватись пацієнти.
І що саме цікаве, пацієнти віддячуються. Ось і не знаю кого чи що в цьому звинувачувати - менталітет, людську нахабність чи дурість.
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
гра з вогнем (16.6.2009, 20:12) писав:
прочитайте російські форуми. там страхування обов"язкове. вони платять страховку нічогеньку таку, а потім все рівно ще дають в кишеню.
а зайти на форуму типу "іностранкі", стандартні повідомлення типу чи давати подяку лікарю (це при тому що за все платиться офіційно), і лише одиниці не дають, інші обов"язково і ще й наставляють - так треба давати!
Ось я якраз про це і говорю...
Відправлено 19 червень 2009 - 15:45
Відправлено 19 червень 2009 - 16:19

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 19 червень 2009 - 16:45
гра з вогнем (17.6.2009, 17:48) писав:
а мені от цікаво - що офіційно вважається хабарем? шоколадка, букет квітів - це хабар чи ні?
Я теж таке питання хотіла написати. Але не мала часу. А потім подумала, що тоді вся земна куля корупціонери. Оскільки шоколадка дарується проста в знак вічливості, а квіти ми даруєм на день народження та інші свята.
У мене на роботі зараз появився клієнт, який підлабузнюється. Кожного разу принесе щось, точно допомога потрібно. То що я тоді хабарниця!? Ні! Я ж гроші не беру.
Користувач подумав і додав через 6 хв.:
Натусiк, на рахунок цукерок. Знайомий розповідав, що другу дитину жінка народжувала в Угорщині. Так коли він до неї поїхав, то купив 15кг. цукерок всяких і роздавав там медсетрам і лікарям. То ті самі потім казали, що їм нічого не треба тільки щоб привіз ще тих цукерок.
Відправлено 20 червень 2009 - 10:58
теку і просять зробити їм знижку як співробітникам(ніби це моя аптека і я тут власник) і розказують які вони бідні!!!
А з тобою навіть розмовляти не будуть,поки не даж їм на лапу і морду відвиртають ніби вони тебе бачать в перший раз!!! Як це називається? То вони для нас співробітники,а ми для них ні!!!
А на рахунок викладачів , суддів,медиків яких в наручниках виводят це все показуха. Ну вивили його в наручниках,а через тиждень він як ні в чому не бувало знов на свободі і займається тим самим.
Був такий лікар Д. який мав свою клініку. Перед тим цей лікар відсидів пару років в тюрмі за те що був причетний до викрадення немовлят у пологовому будинку. Питання: хто його випустив і дозволив йому створити приватну клініку? Чому в нього не відібрали диплом? І на які гроші він відкрив цю клініку?
Відправлено 20 червень 2009 - 11:15
А чому ніхто не пише про банки. Щоб забрати депозит - то відкат треба, або щоб розстрочили кредит, то ручку позолотити чи вони так просто їх розстрочують. Просто цікаво. На щастя мене ця біда не торкнулась.
Відправлено 20 червень 2009 - 12:04
Відправлено 22 червень 2009 - 12:38
Прийом у терапевта 25 (мав бути 50, але при повторному читанні зменшили)
УЗД від 90
один день в стаціонарі- 40
Виклик швидкої 700
Ви ше ЗА плптну медицину?.
Хто лежав на підтримці? порахуйте в скільки б вам це обійшлось?. Додайте, шо за кожеш укол з вас візьмуть грн по 10, і за кожну здачу аналізів.
А зі швидкою, то взагалі - попа. Я розумію, шо дехто її викликає, шоб клізму поставити і з цим тре боротись, але якщо комусь і справді погано???
УЗД в нас можна знайи і дорожче, за 90, аде можна знайти і дешевше, а це я так розуміє, за звичайне це нещасне, шо роблять в поліклініці.
Вагітність по таким розцінкам ми б не потянули, а ви?

Допомога