Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Сприятливі дні для народження - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Сприятливі дні для народження Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Панночка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 14 червень 2009 - 10:59

В світлі ймовірного КР я задумалась над питанням: як можна оцінити і вибрати сприятливий для народження (проведення операції) день? Чи є в цьому сенс?
Минулого разу лікарі казали- вибирай на наступному тижні любий день, крім пятниці і вівторка ( бо в цей день вони чомусь тоді не дуже хотіли робити, а в віторок тоді було свято)
Є ж календарі для садоводів або поради, в який день що краще робити чи не робити?
Що форумчани думають з цього приводу? Буду вдячна за підказки на липень :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2009 - 15:42

Панночка, на свята кажуть і правда не добре народжувати. По християнськи вважалось, що краще на свята оскільки це було Боже благословіння, але в наш час всі знають, що на свято лікарі можуть бути у не відповідному стані. А ви імя дитині вибрали? Може по церковному щось і підійде.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2009 - 16:18

Перегляд повідомленняЛюська* (14.6.2009, 15:42) писав:

Панночка, на свята кажуть і правда не добре народжувати. По християнськи вважалось, що краще на свята оскільки це було Боже благословіння, але в наш час всі знають, що на свято лікарі можуть бути у не відповідному стані. А ви імя дитині вибрали? Може по церковному щось і підійде.

Ні, з імям у нас теж поки остаточного варіанту немає... Чекаємо, коли народиться і яке їм"я підійте :D
Справа в тому, що якщо треба буде КР, то його проведення відтягувати не получиться, думаю прийдеться вибирати максимум з 1 по 10 число... А там випадає одне свято - Різдво Іоана Хрестителя, а по язицькому- Івана Купала... Інші дні - піст аж до Петра і Павла... В принципі, якщо день народження випадає у свято - це завжди зручно...
Цікаво, що в інеті йдеться про сприятливі дні будь-чого -для відвідання перукарні, проведення весілля, зачаття, а от про народження - нічогісінько.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NatalkaP 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 червень 2009 - 20:16

В одній із передач "Паралельний світ" колись розповідали про залежність долі від дня народження, то все, що я запам"ятала, що на Україні вважався сприятливий день для народження дівчаток - понеділок, а найуспішніші люди народжені в середу. Але це швидше для тих хто в це справді вірить.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2009 - 20:16

Я таки чогось не зрозуміла. По перше як жінка може вибрати день коли їй народжувати, адже дитина народжується тоді коли їй прийде час, а не тоді коли мама захоче, це коли природні пологи. А на кесарські також чекають коли хоча б легенькі схватки почнуться, тоді можна оперувати, бо дитина готова до народження. Як би мені якийсь лікар сказав вибирай день, незалежно від того чи були б якісь показники до того що пора народжувати чи ні я б від нього далеко втікала. Зараз в мене другі пологи на 95% будуть кесарські і ніякий день я вибирати не буду, буду народжувати тоді коли прийде час.

Цікаво, що в інеті йдеться про сприятливі дні будь-чого -для відвідання перукарні, проведення весілля, зачаття, а от про народження - нічогісінько.

Тому що день весілля можна спланувати, зачаття також менш більш можна спланувати( але ніхто не сказав що саме в той день щось получиться), похід в перукарню також можна планувати, а от день народження дитини плануй не плануй все одно від того планування майже нічого не залежить, бо керувати цим процесом ми не можемо.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 14 червень 2009 - 20:22

poiu, якщо операція кесаревого розтину запланована, а не буде робитися екстренно, то дату пологів часто пропонують вибрати. вибір не такий вже й великий (часто в межах кількох днів), але тим не менше можливий.

про переваги та недоліки запланованих екстрених і планованих КР напевно варто говорити в іншій темі.
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2009 - 20:35

Перегляд повідомленняpoiu (14.6.2009, 20:16) писав:

А на кесарські також чекають коли хоча б легенькі схватки почнуться, тоді можна оперувати, бо дитина готова до народження.

Більшість КР - планові, бо для них треба підстави, наприклад: велика/ мала вага дитини, неправильне сидіння, передчасне дозрівання плаценти, гіпоксія (нехватка кисню дитині) і т.д. Тоді операцію планують спокійно на певний день, коли дитина доношена, а не чекають "сюрпризів", щоб робити це екстрено... А іноді і раніше 38 тижнів, в залежності від обставин...
Перший раз в мене було багатоводдя і гіпоксія - дочекалися 38 тижнів - вперед, на КР. Зараз вже інше - плацента дозріває зарано, через 2 тижні піду на УЗД - якщо дійсно все не так гарно, як треба, то тоді ж на 38 тижні знову плануватимемо КР. От тільки на який день? :lol:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2009 - 10:31

Панночка, а може таді дійсно на Івана Купала.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 15 червень 2009 - 11:59

Я теж вважаю що Івана Купала було б непогано(якщо тільки лікаря не Іваном звуть). Це церковне свято а не новий рік чи 8 березня так що наврядчи лікарі будуть не в тому стані. А ви знаєте кого чекаєте? Дуже гарне як на мене для дівчинки ім'я Іванка.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2009 - 12:40

Моя подруга повинна була родити на травневі свята. Так от лікарка сказала, що давай пізніше, бо я буду на городі :wacko:
І таке собі дозволяють. Добре що завчасно схватки не почалися, а КР робили 6-го числа.
А ще кажуть, що дівчатка добре коли народжуються в жіночий день (середа, субота, п"ятниця, неділя), а хлопчики в чоловічий. :wacko:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2009 - 13:06

Перегляд повідомленняRomaIIIka (15.6.2009, 11:59) писав:

А ви знаєте кого чекаєте? Дуже гарне як на мене для дівчинки ім'я Іванка.

Знаємо -хлопчика :D
Іванка-дівчинка мені подобається, та й Іванко теж нічого... Іван Миколайович... нічого оригінального, зате легко вимовляється...
Правда, сусіди на цей варіант зморщили носи... :D

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняЛі*Куся (15.6.2009, 12:40) писав:

А ще кажуть, що дівчатка добре коли народжуються в жіночий день (середа, субота, п"ятниця, неділя), а хлопчики в чоловічий. :wacko:

Тоді віторок, Івана Купала, нам наче підходить...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natusya 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2009 - 11:23

Панночка,, а ще Івана Купала це 7 липня, а число 7 вважається щасливим)) Думаю ви не прогадали. В мене день народження якраз у цей день - і на життя я не жаліюся - чогось везе у всіх починаннях. Бажаю щоб і ваша дитинка була щасливою. А Іван Хреститель хороший заступник у всьому)
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2009 - 07:37

Панночка, А що вам до тих сусідів? Вони що малого бутуть Іван Миколайомич кликати? Хай спасибі скажуть що не щось поскладніше. В нас в будинку живе одна така жіночка радянської закалка а її дочка в Франції вийшла за темношкірого і в них малий є. Назвали його Бертран. То весь будинок ніяк запам'ятати не міг :) (вони приїжджають на місяць сюди у відпустку з своєю малечею)

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Natusya, В вас теж є всі шанси до 7 числа дотягнути ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2009 - 11:29

Панночка, справді існують сприятливі і не сприятливі дні для проведення операцій. А от щодо народження, то тут неможна говорити однозначно, що цей чи інший день є гарним для народження чи навпаки. Я користуюсь та й , в принципі, живу за місячним (лунним) календарем. Якщо Вас це цікавить,можу розповісти багато цінної інформації. Та наразі щодо дати, на яку Ви, начеб-то "поклали око": 7 липня - це 15 місячна доба - повнолуння. Подіїї цієї доби приносять багато складнощів і випробувань. Повнолуння напружує людину і емоційно, і фізично. В такий день рекомндується утриматись від операцій,так як звертання крові в цей час зменшується і опреції супроводжуються підвищеними кровотечами.
А от з 1-го по 4-те липня сміливо можете йти на КР, та й для Вашої малечі будь-який з цих днів буде сприятливиим.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   umka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2009 - 14:53

Аналогічна і в мене ситуація.Планується КР на початок липня(з 1 по 10),проте дати з лікарем ще не обговорювали.Мені також б хотілося,щоб дитя само вибрало собі день народження.Але лікарі дійсно при плановому КР надають перевагу призначити дату операції без клопоту та різних сюрпризів.Зі старшим сином КР не планували (в процесі родів виникла гостра внутріутробна гіпоксія плода),тому так получилося,що син народився на свято Успення Пресвятої Богородиці.А от з молодшим сином(сподіваюся що буде хлопчик) напевне прийдеться приймати рішення вже мені з лікарем.Тож також зараз в роздумах,як краще вибрати дату,від чого відштовхуватися.

Панночка,у нас багато схожого-у вас хлоп'ята і у мене також,термін майже одинаковий,навіть те що КР робили через гіпоксію.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Solya 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2009 - 17:59

В мене було планове КР, я хотіла ще почекати, але лікар сказала, що вже і так час підходить, то ж мені запланували на 30 вересня, бо всі хотіли на цей день (Віри,Надії,Любові,Софії), але я попросилася на 1 жовтня, бо ім"я донечци знала давно. Термін виходив 4 жовтня, так що майже 40 тижнів. Вибирайте день, який підказує вам ваше серце!
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 червень 2009 - 15:37

Перегляд повідомленняСонячна (17.6.2009, 12:29) писав:

Та наразі щодо дати, на яку Ви, начеб-то "поклали око": 7 липня - це 15 місячна доба - повнолуння. Подіїї цієї доби приносять багато складнощів і випробувань. Повнолуння напружує людину і емоційно, і фізично. В такий день рекомндується утриматись від операцій,так як звертання крові в цей час зменшується і опреції супроводжуються підвищеними кровотечами.
А от з 1-го по 4-те липня сміливо можете йти на КР, та й для Вашої малечі будь-який з цих днів буде сприятливиим.

В цьому щось є. Якщо можна вибрати на перед кращу долю для малюка, то чому б і ні. Але я думала, що якщо дитина родиться на таке велике свято то він вже благословенний.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 червень 2009 - 16:38

Люська*, а відколи то Івана "таке велике свято"? Одне з церковних свят, а їх ого-го скільки в календарі.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 червень 2009 - 10:11

Перегляд повідомленняЛюська* (22.6.2009, 15:37) писав:

Але я думала, що якщо дитина родиться на таке велике свято то він вже благословенний.

Священник порадив спеціально на свято не планувати операцію... А от якби дитя саме родилося в такий день, як Різдво Іоана Хрестителя (7 липня), то це було б дуже добре, пояснив він... Іоан Хреститель - дуже визначна особа в історії християнства, навіть до кінця не те що не вивчена, а ще й певним чином замовчена - сама церква визнає це... Колись була цікава передача про дослідження картин да Вінчі - як він шифрував у зображеннях святих хто є хто... То звідти випдиває, що Іоан Хреститель стоїть на рівні Ісуса Христа, якщо не більше... Уявляєте? Ну, це вже інша тема....
Звичайно, я прислухаюся до порад священника і лікарів... ЯКщо вималюється якесь число, сподіваюсь на пораду Сонячної :good:

Користувач подумав і додав через 10 хв.:

Перегляд повідомленняumka (17.6.2009, 14:53) писав:

Аналогічна і в мене ситуація. (сподіваюся що буде хлопчик)

Панночка,у нас багато схожого-у вас хлоп'ята і у мене також,термін майже одинаковий,навіть те що КР робили через гіпоксію.

Як приємно знайти "колегу " !!!! :nyam2:
Дійсно, скільки спільного - навіть те, що друга дитинка - бажаний хлопчик!!! а це рідкість - 99% хочуть дівчинку....
Тримаймося!!! Ми з вами вже фактично на фінішній прямій! :bye:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 червень 2009 - 10:38

Перегляд повідомленняСонячна (22.6.2009, 17:38) писав:

Люська*, а відколи то Івана "таке велике свято"? Одне з церковних свят, а їх ого-го скільки в календарі.

Для мене це дуже велике і важливе свято. Але все таки не мені вирішувати, коли дитину народжувати. Якщо ви кажете, що по лунному календарю це не благополучний день, то думаю ви на цьому розумієтесь, а я тільки інтуєтивно можу сказати чому мені цей день подобається.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн