Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: коли ваше малятко почало ходити? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 35 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

коли ваше малятко почало ходити? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ліда 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 24 січень 2008 - 14:34

Привіт, в мене виникло таке запитання до всіх мам - коли малеча починає хотя б в ходульках пересувати ножками? Справа в тому, що моїй доці вже пів року, вона вже сама дуже гарно сидить, коли її ставлю на ножки то міцно відпирається ними від колін, а робити хоч малюсіньки кроки вона не хоче. Таке враження що вона незнає що з тими ножками робити. Я допомагаю їй ручками, показую що треба робити...і нічого. В ходулі її ставлю вона сидить, бавиться, а ножками не перебирає, хоча гарно до землі дістає і час від часу присідає. Я дуже переживаю, чи це нормально, чи ні. Мій племінник вже в 5 місяців почав перебирати ножками і ходити то на бік то в зад на ходульках....
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 січень 2008 - 14:44

Юля в ходулях не ходила. У неї був гіпертонус стопи і вона ставала на пальчики. Нам заборонили садити її в ходулі, бо там дитина якраз відштовхується тільки пальчиками.
Потім все минулося, пройшли курс масажу. Коли навчилася вставати на ніжки, то довго бігала біля опори. А потім раптово сама пішла, я й не чекала, бо навіть не відпускалася постояти. Але почала самостійно ходити в 11 місяців, відразу відмінила повзання собі, а за 2 дні вже бігала.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 січень 2008 - 14:50

Перегляд повідомленняЛіда (24.1.2008, 14:34) писав:

Привіт, в мене виникло таке запитання до всіх мам - коли малеча починає хотя б в ходульках пересувати ножками? Справа в тому, що моїй доці вже пів року, вона вже сама дуже гарно сидить, коли її ставлю на ножки то міцно відпирається ними від колін, а робити хоч малюсіньки кроки вона не хоче. Таке враження що вона незнає що з тими ножками робити. Я допомагаю їй ручками, показую що треба робити...і нічого. В ходулі її ставлю вона сидить, бавиться, а ножками не перебирає, хоча гарно до землі дістає і час від часу присідає. Я дуже переживаю, чи це нормально, чи ні. Мій племінник вже в 5 місяців почав перебирати ножками і ходити то на бік то в зад на ходульках....

Розумію, що ти хочеш щоб доця скоріше виросла і почала бігати - на все свій час. І не треба її змушувати чи стимулювати до цього. Ти ж не хотіла б народити дитину на 30 тижні, то чому ж хочеш щоб мала вже розвивалась набагато швидше, ніж мало би бути, крім того, в кожної дитини свої темпи розвитку, і це не той випадок, щоб орієнтуватися на племінника і вчити малу ходити, вона сама почне спинатись на ніжки коли прийде час. Не переживай і не поспішай. Вибач, що вставила свої 5 копійок, я ж ще фактично не мама, та дітки малі в моєму оточенні також є, деякі ходили в рік, хто і в півтора, хто і раніше починав, та це індивідуально. Я в рік вже бігала, братик ще раніше, а сусідський хлопчик в півтора року
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 14:50

Перегляд повідомленняLara! (24.1.2008, 16:44) писав:

Юля в ходулях не ходила. У неї був гіпертонус стопи і вона ставала на пальчики. Нам заборонили садити її в ходулі, бо там дитина якраз відштовхується тільки пальчиками.
Потім все минулося, пройшли курс масажу. Коли навчилася вставати на ніжки, то довго бігала біля опори. А потім раптово сама пішла, я й не чекала, бо навіть не відпускалася постояти. Але почала самостійно ходити в 11 місяців, відразу відмінила повзання собі, а за 2 дні вже бігала.

а до якого то лікаря звертатися щоб подивися чи все впрорядку? Бо я вже собі місця не знахожу. Може то я себе сама накручую, але треба знати точно щоб бути спокійною.
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 14:52

Перегляд повідомленняЮлія (24.1.2008, 16:50) писав:

Розумію, що ти хочеш щоб доця скоріше виросла і почала бігати - на все свій час. І не треба її змушувати чи стимулювати до цього. Ти ж не хотіла б народити дитину на 30 тижні, то чому ж хочеш щоб мала вже розвивалась набагато швидше, ніж мало би бути, крім того, в кожної дитини свої темпи розвитку, і це не той випадок, щоб орієнтуватися на племінника і вчити малу ходити, вона сама почне спинатись на ніжки коли прийде час. Не переживай і не поспішай. Вибач, що вставила свої 5 копійок, я ж ще фактично не мама, та дітки малі в моєму оточенні також є, деякі ходили в рік, хто і в півтора, хто і раніше починав, та це індивідуально. Я в рік вже бігала, братик ще раніше, а сусідський хлопчик в півтора року

та впринципі мені нема різниці коли вона почне ходити самостійно, я переживаю чи це нормально, що вона взагалі ножки не пересуває по підлозі, тільки скаче вниз вверх і то рідко.
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 24 січень 2008 - 14:53

Взагалі ортопеди не рекомендують ходулі. Бо через них можуть бути потім проблеми. Ми нічим не користувались. Малий сам пішов в 9,5 місяців. То були перші самостійні кроки. В рік він вже добре пересувався, але від своєї природньої непосидючості частенько падав. Для кожної дитини все індивідуально. В середньому дітки в рік починають ходити, тобто робити перші спроби, перші кроки.

Ліда, тут можна переглянути календар розвитку малюка. Та почитати про фізичний та розумовий розвиток. http://www.malecha.o...ndex.php?pid=95

Взагалі в пів року дітки тільки починають самостійно сидіти, про ходіння ще рано думати.
My Signature
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 14:57

Моя сама пішла за кілька днів до 9 місяців, з опорою десь з 7 місяців. Я проти ходунів, тому в них мала не ходила. Не підганяйте дитину, всьому свій час, а надмірні пориви ставити на ножки дитину шкідливі, бо хребет ще слабкий і це велике навантаження.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 15:00

Перегляд повідомленняКапітошка (24.1.2008, 16:53) писав:

Взагалі ортопеди не рекомендують ходулі. Бо через них можуть бути потім проблеми. Ми нічим не користувались. Малий сам пішов в 9,5 місяців. То були перші самостійні кроки. В рік він вже добре пересувався, але від своєї природньої непосидючості частенько падав. Для кожної дитини все індивідуально. В середньому дітки в рік починають ходити, тобто робити перші спроби, перші кроки.

Дякую,...просто в мене сусіди часто приходять і то вони мене постійно лякають, то не добре, і так погано, а мами близько немає і тому я немаю в кого запитати поради чи так це, чи нормально все. А після візиту сусідів накручую себе - "може й справді щось не так" :smile:
Дякую що ви є і порадите, підкажите таким недосвідченим ще мамам як я!
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 січень 2008 - 15:11

Я теж завжди бкла проти ходулів і стрибунців.
А до лікаря, так це до невропатолога ми ходили. Вона Юлю поставила на стіл, тримаючи під пашки, а малявка моя на кінчики пальців спирається, почала опускати, дитина коліна згинає, а спирається далі тільки на пальчики, не випростує стопу. Ось. Призначили нам масаж і заборонили ходулі (щоправда я і так не збиралася їх купувати). Після масажу все стало на свої місця, і я ще гімнастику для стоп кілька разів на день робила.
До речі, ходулі часто сповільнюють процес природнього розвитку навичок ходьби. Власне тому, що дитина вчиться не ніжками переставляти і опиратись на них, а лише відштовхується і їде потім.
А взагалі, не жени час. Повір прийде пора твоєї дитини на усе. Не мучай себе дурницями в 6 місяців, в такий час не кожна дитина ще сидить.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 15:24

Перегляд повідомленняLara! (24.1.2008, 17:11) писав:

Я теж завжди бкла проти ходулів і стрибунців.
А до лікаря, так це до невропатолога ми ходили. Вона Юлю поставила на стіл, тримаючи під пашки, а малявка моя на кінчики пальців спирається, почала опускати, дитина коліна згинає, а спирається далі тільки на пальчики, не випростує стопу. Ось. Призначили нам масаж і заборонили ходулі (щоправда я і так не збиралася їх купувати). Після масажу все стало на свої місця, і я ще гімнастику для стоп кілька разів на день робила.
До речі, ходулі часто сповільнюють процес природнього розвитку навичок ходьби. Власне тому, що дитина вчиться не ніжками переставляти і опиратись на них, а лише відштовхується і їде потім.
А взагалі, не жени час. Повір прийде пора твоєї дитини на усе. Не мучай себе дурницями в 6 місяців, в такий час не кожна дитина ще сидить.

Дуже дякую за поради. Справді поговоривши з вами мені стає лекше і я починаю думати що справді все в моєї киці добре, на все свій час. Але до лікаря якось на наступний тиждень треба навідатися, ми ще мали прийти в 3 місяці і так і непопали до нього.
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 24 січень 2008 - 15:26

Ліда, а Ви були вже у ортопеда чи в хірурга на обстежені плановому?
My Signature
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 15:30

Перегляд повідомленняКапітошка (24.1.2008, 17:26) писав:

були на першому місяці в хірурга і невропатолога
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 15:31

Перегляд повідомленняКапітошка (24.1.2008, 17:26) писав:

були на першому місяці в хірурга і невропатолога, нам сказали що все супер з дитинкою
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 15:39

Перегляд повідомленняЛіда (24.1.2008, 14:52) писав:

та впринципі мені нема різниці коли вона почне ходити самостійно, я переживаю чи це нормально, що вона взагалі ножки не пересуває по підлозі, тільки скаче вниз вверх і то рідко.

Звичайно краще попередити якусь проблему, ніж не звертати уваги, це все нормально, а якщо маєш якісь сумніви - то піди на плановий огляд в хорошу лікарню, мене в Охмадед також мама постійно тягала, так мені відразу побачили коли зір почав падати, візьми направлення в дільничого лікаря, і зможеш обстежити донечку по повній програмі
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2008 - 15:53

Перегляд повідомленняЮлія (24.1.2008, 17:39) писав:

Звичайно краще попередити якусь проблему, ніж не звертати уваги, це все нормально, а якщо маєш якісь сумніви - то піди на плановий огляд в хорошу лікарню, мене в Охмадед також мама постійно тягала, так мені відразу побачили коли зір почав падати, візьми направлення в дільничого лікаря, і зможеш обстежити донечку по повній програмі

Я обовязково піду. Хоча мій чоловік проти і каже що я щось собі понавидумувала, що доця повністю здорова і нема чого по лікарнях ходити і вірусів ловити.
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталочка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2008 - 18:14

А наш Данька почав самостійно ходити в 9 місяців. Але до того не повзав взагалі, хотів дуже ходити і страшенно нервувався, якщо з ним не ходили. І хоча я була великою противницею ходуль, в 7,5 місяців ми змушені були їх купити бо я фізично не витримувала ходити з Данькою цілий день(я себе заспокоювала тим ,що він з 7 місяців самостійно стояв, тому буде ніжками ходити, а не просто перебирати висячи в ходулях). І в результаті Данька почав кулити пальчики, але нам масажистка поробила масажі і все виправилось. Так що тими ходулями я полегшила собі життя , але нашкодила малому.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Улянка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2008 - 23:29

Привіт. Любчик почав сміливо ходити у 11 місяців, хоч перші спроби були ще з 9,5 місяців. Не знаю, що там з ходунами, але вони нас виручали!!!!!!!!!!!!!!!!! Синочок з 5,5 місяців попробував їх, на ноги сміливо став у 7 місяців, і з того часу до 9,5 ми на вулиці ходили на спеціальних пасках.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2008 - 09:54

Ага, наша Катруся також у пять місяців тільки добре сиділа і нормально стояла, відштовхувалася ніжками від підлоки. Правою ногою ставала на пальчики. Невропатолог післав нас на узд, Там сказали що той невропатолог сам хворий і що з дитиною все добре. Але на масажі таки ходили. Взяли 7, а потім припинили, бо дитина в поліклініці підхопила свинку.
Але нічого, у 9 місяців за ручку так чимчикувала, що тільки встигай за нею. пішла у 10,5 місяців. Дуже допомогли капці. Як тільки їх взула і на пальчики ніжки перестала ставати і швидко почала ходити. Щоправда взуття для дитини треба вибирати якісне, з твердою підошвою і такиким маленьким горбочком ну для правильного формування стопи, щоб проскостопа не була!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 05 лютий 2008 - 10:13

Це питання дуже цікавить усіх батьків, але воно індивідуальне для кожної дитини навіть в межах однієї родини.
Старша - Настьона, була у нас дівчинка лінивиця вона попішала, як то кажуть по волі. В 8 місяців ми насилу сіли, в 9 почали повзати, а в 10 в жей бігати. Цікаво і дивно, я думала що раз вона так довго не сідає то мабудь почне ходити десь після року.
Меньша - Ліза, навпаки, РТУТЬ. Вона в 5 місяців уже повзала так, що тільки колінки по полу лупотіли. При цьому сидіти з випрамленими ногами навчилась десь в місяців 6. Вона найшла вихід з ситуації підгибаючи ноги в колінках сідала на такий імпровізований стульчик. Посидить, посидить і далі поповзла за сестричкою, а та сердилась, що вона її доганяє. Я думала все, якщо їй сподобається повзати то скоро ходити вона не буде. Не той випадок, ще не було і 9 місяців,як ми уже бігали по повній...
Ось такі от історії про перші кроки моїх малят.
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марія 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2008 - 10:20

Мій старший малий почав ходити в 10 місяці , хоча до цього десь з 6-ти місяців бігав у ходулях. Середня доня 11,5 міс. я думала що то дуже пізно і дуже переживала бо доходило до року, а вона ще не вміла ходити. А най менший також, як старший, пішов рівно в 10 місяців, а до того весь час повзав, а в ходулі ставили тільки де-коли. :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 35 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему