коли ваше малятко почало ходити?
Відправлено 24 січень 2008 - 14:34
Відправлено 24 січень 2008 - 14:44
Потім все минулося, пройшли курс масажу. Коли навчилася вставати на ніжки, то довго бігала біля опори. А потім раптово сама пішла, я й не чекала, бо навіть не відпускалася постояти. Але почала самостійно ходити в 11 місяців, відразу відмінила повзання собі, а за 2 дні вже бігала.
Відправлено 24 січень 2008 - 14:50
Ліда (24.1.2008, 14:34) писав:
Розумію, що ти хочеш щоб доця скоріше виросла і почала бігати - на все свій час. І не треба її змушувати чи стимулювати до цього. Ти ж не хотіла б народити дитину на 30 тижні, то чому ж хочеш щоб мала вже розвивалась набагато швидше, ніж мало би бути, крім того, в кожної дитини свої темпи розвитку, і це не той випадок, щоб орієнтуватися на племінника і вчити малу ходити, вона сама почне спинатись на ніжки коли прийде час. Не переживай і не поспішай. Вибач, що вставила свої 5 копійок, я ж ще фактично не мама, та дітки малі в моєму оточенні також є, деякі ходили в рік, хто і в півтора, хто і раніше починав, та це індивідуально. Я в рік вже бігала, братик ще раніше, а сусідський хлопчик в півтора року
Відправлено 24 січень 2008 - 14:50
Lara! (24.1.2008, 16:44) писав:
Потім все минулося, пройшли курс масажу. Коли навчилася вставати на ніжки, то довго бігала біля опори. А потім раптово сама пішла, я й не чекала, бо навіть не відпускалася постояти. Але почала самостійно ходити в 11 місяців, відразу відмінила повзання собі, а за 2 дні вже бігала.
а до якого то лікаря звертатися щоб подивися чи все впрорядку? Бо я вже собі місця не знахожу. Може то я себе сама накручую, але треба знати точно щоб бути спокійною.
Відправлено 24 січень 2008 - 14:52
Юлія (24.1.2008, 16:50) писав:
та впринципі мені нема різниці коли вона почне ходити самостійно, я переживаю чи це нормально, що вона взагалі ножки не пересуває по підлозі, тільки скаче вниз вверх і то рідко.
Відправлено 24 січень 2008 - 14:53
Ліда, тут можна переглянути календар розвитку малюка. Та почитати про фізичний та розумовий розвиток. http://www.malecha.o...ndex.php?pid=95
Взагалі в пів року дітки тільки починають самостійно сидіти, про ходіння ще рано думати.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 24 січень 2008 - 14:57
Відправлено 24 січень 2008 - 15:00
Капітошка (24.1.2008, 16:53) писав:
Дякую,...просто в мене сусіди часто приходять і то вони мене постійно лякають, то не добре, і так погано, а мами близько немає і тому я немаю в кого запитати поради чи так це, чи нормально все. А після візиту сусідів накручую себе - "може й справді щось не так"
Дякую що ви є і порадите, підкажите таким недосвідченим ще мамам як я!
Відправлено 24 січень 2008 - 15:11
А до лікаря, так це до невропатолога ми ходили. Вона Юлю поставила на стіл, тримаючи під пашки, а малявка моя на кінчики пальців спирається, почала опускати, дитина коліна згинає, а спирається далі тільки на пальчики, не випростує стопу. Ось. Призначили нам масаж і заборонили ходулі (щоправда я і так не збиралася їх купувати). Після масажу все стало на свої місця, і я ще гімнастику для стоп кілька разів на день робила.
До речі, ходулі часто сповільнюють процес природнього розвитку навичок ходьби. Власне тому, що дитина вчиться не ніжками переставляти і опиратись на них, а лише відштовхується і їде потім.
А взагалі, не жени час. Повір прийде пора твоєї дитини на усе. Не мучай себе дурницями в 6 місяців, в такий час не кожна дитина ще сидить.
Відправлено 24 січень 2008 - 15:24
Lara! (24.1.2008, 17:11) писав:
А до лікаря, так це до невропатолога ми ходили. Вона Юлю поставила на стіл, тримаючи під пашки, а малявка моя на кінчики пальців спирається, почала опускати, дитина коліна згинає, а спирається далі тільки на пальчики, не випростує стопу. Ось. Призначили нам масаж і заборонили ходулі (щоправда я і так не збиралася їх купувати). Після масажу все стало на свої місця, і я ще гімнастику для стоп кілька разів на день робила.
До речі, ходулі часто сповільнюють процес природнього розвитку навичок ходьби. Власне тому, що дитина вчиться не ніжками переставляти і опиратись на них, а лише відштовхується і їде потім.
А взагалі, не жени час. Повір прийде пора твоєї дитини на усе. Не мучай себе дурницями в 6 місяців, в такий час не кожна дитина ще сидить.
Дуже дякую за поради. Справді поговоривши з вами мені стає лекше і я починаю думати що справді все в моєї киці добре, на все свій час. Але до лікаря якось на наступний тиждень треба навідатися, ми ще мали прийти в 3 місяці і так і непопали до нього.
Відправлено 24 січень 2008 - 15:26

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 24 січень 2008 - 15:39
Ліда (24.1.2008, 14:52) писав:
Звичайно краще попередити якусь проблему, ніж не звертати уваги, це все нормально, а якщо маєш якісь сумніви - то піди на плановий огляд в хорошу лікарню, мене в Охмадед також мама постійно тягала, так мені відразу побачили коли зір почав падати, візьми направлення в дільничого лікаря, і зможеш обстежити донечку по повній програмі
Відправлено 24 січень 2008 - 15:53
Юлія (24.1.2008, 17:39) писав:
Я обовязково піду. Хоча мій чоловік проти і каже що я щось собі понавидумувала, що доця повністю здорова і нема чого по лікарнях ходити і вірусів ловити.
Відправлено 26 січень 2008 - 18:14
Відправлено 04 лютий 2008 - 23:29
Відправлено 05 лютий 2008 - 09:54
Але нічого, у 9 місяців за ручку так чимчикувала, що тільки встигай за нею. пішла у 10,5 місяців. Дуже допомогли капці. Як тільки їх взула і на пальчики ніжки перестала ставати і швидко почала ходити. Щоправда взуття для дитини треба вибирати якісне, з твердою підошвою і такиким маленьким горбочком ну для правильного формування стопи, щоб проскостопа не була!

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 05 лютий 2008 - 10:13
Старша - Настьона, була у нас дівчинка лінивиця вона попішала, як то кажуть по волі. В 8 місяців ми насилу сіли, в 9 почали повзати, а в 10 в жей бігати. Цікаво і дивно, я думала що раз вона так довго не сідає то мабудь почне ходити десь після року.
Меньша - Ліза, навпаки, РТУТЬ. Вона в 5 місяців уже повзала так, що тільки колінки по полу лупотіли. При цьому сидіти з випрамленими ногами навчилась десь в місяців 6. Вона найшла вихід з ситуації підгибаючи ноги в колінках сідала на такий імпровізований стульчик. Посидить, посидить і далі поповзла за сестричкою, а та сердилась, що вона її доганяє. Я думала все, якщо їй сподобається повзати то скоро ходити вона не буде. Не той випадок, ще не було і 9 місяців,як ми уже бігали по повній...
Ось такі от історії про перші кроки моїх малят.
Відправлено 05 лютий 2008 - 10:20

Допомога